Evlenmek bu kadar zor mu ?

Biz de inşallah evlenmeyi düşünüyoruz. önümüzdeki bir yıl sizin şimdikine benzer telaşlarda olacağız yani. Ben yükseklisans öğrencisiyim.okuldan kalan zamana uygun iş bulabileceğimi veya en azından düzgün maaşlı bir iş bulabileceğimi ummuyorum artık.erkek arkadaşımın da maaşı öyle çok yüksek değil.her zaman ailelerden birşey talep etmeyelim dedim.öyle görünüyor ki emekliliğimize kadar bitmeyecek bir kredi borcuna gireceğiz
Allahtan öyle gösteriş için yapılan şeylere merakımız yok bir de onlar olsa...televizyon istemiyoruz,vitrin biblo istemiyoruz,dış çekim filan istemiyoruz e ama gelinlik istiyorum,düğün istiyorum,en azından temizlik görünecek kadar iyi durumda bir ev tutmak istiyorum...e bunlar da dediğiniz gibi yeterince pahalı.eskiden ucuzcu bilinen yerler de kurnazlaşmış.buna bu parayı vereceğime üstüne üç beş daha koyarım dedirtiyorlar insana
Uzun yazdım konunuzu işgal ettim ama haklarımızda hayırlısı

Hayırlı olsun,insallah herşey içine siner.Kolayliklar diliyorum.❤
Ben 2011de evlendim,gelinliği umraniyeden diktirmistim 1300 gibi birseydi.Yazan oldu mu bilmiyorum,oraya da bakabilirsin.
Aynı evi satın aldığında 5600tl gibi bir kredi ödemesi çıkıyormuş,bir yorumunda gördüm.Bence hemen olmasa bile düğün takılarını peşinat yapıp kiraya gitmek istediğin evi satın almalısın.3500 havaya para ödeyeceğine 2bin fazla ödeyip sahip olmak daha mantıklı.

Ya size birşey sorsam. Konut kredisi çekerken geri ödeyeceğiniz aylık tutarın maasin yarisini gecmemesi gerekiyormus gibi birsey duydum. Bu dogru mu? Bilginiz vardir belki.

50 bin lira işinizi görür gbi geldi mesajınızı okuyunca Ekstra Baska birsey cıkarmayın ama.

Ya size birşey sorsam. Konut kredisi çekerken geri ödeyeceğiniz aylık tutarın maasin yarisini gecmemesi gerekiyormus gibi birsey duydum. Bu dogru mu? Bilginiz vardir belki.
Biz kredi çekerken ben maaşımdan para ekliyodum ödemek için ama ek dersim de vardı artı olarak yani 1 milyar falan kalıyordu maaşımdan yarısı değil maaşım o zamanlar 2 buçuktu

8 yil once maasim 1200 ken taksitimiz aylik 1400 du. esimin maasinda 1200 du.

50 bin lira işinizi görür gbi geldi mesajınızı okuyunca Ekstra Baska birsey cıkarmayın ama.
Ay hadi inşallah bu masraflar ve koşturmacalar o kadar uçsuz bucaksız görünüyor ki şöyle belli bir rakam duymak iyi gelir insana.birikmişi olmayan çiftler gerçekten elalemin getireceği altına pultuna muhtaç çok sinir oluyorum

8 yil once maasim 1200 ken taksitimiz aylik 1400 du. esimin maasinda 1200 du.
Ama toplam maaşınız 2400du dimi? Bizde eşim tek çalışıyor ve belgelenebilir maaşı dusuk. Maasin yarısını da elden alıyor ama bunu bankaya belgeyle gösteremeyiz tabi.
Yani bankaya bordro veregecegiz ya, bizim çekeceğimiz kredinin aylık ödemesi o bordro kadar.Banka 'E siz maaşı krediye verirseniz neyle gecineceksiniz'diye bakar mi? Elden de maaş alıyoruz,baska evden kira gelirimiz de olacak,bunu sözel söylemek yeterli oluyor mudur ki?

Ya simdi nasıl desem o yola girince bir sekilde oluyor nasıl oluyorsa =) kredi cekmeyin derim ben. Masraflarınızı makul tutun. Ucuzunu alın demiyorum cünkü genel olarak ucuz ürün elde kalıyor, hiç sevmem. Ortalama kararda gitmeye calısın.

Çok haklısınız.Bir yandan da bakıyorum biri asgari ücretli öbürü ev hanımı çiftler hiç düşünmeden evleniyor, ev kuruyor, çocuk yapıyor,düşük model de olsa araba alıyor.tabi ki bankaya da kişilere de borçlanan oluyordur.ama dediğiniz gibi bir şekilde öyle böyle oluyor demek ki

yarısı degildi iste bizim de. hic hatirlamiyorum oyle baktilar mi ne yaptilar. bir basvurun olmazsa da zorlamayin zaten su ara yuksek krediler. ben cekerken 0.82 ydi ve yukselmis hali buydu. 0.70 lerden yukselmisti.

En az borc ile yapmaya calısın ne yaparsanız onu biliyorum =)yani bu saydıklarınıaın cesareti zaten takdire sayan onu bende anlayamıyırum =)

Kervan yolda dizilir derler.
Siz içinizi ferah tutun. İnşallah çok rahat atlatırsınız.
Bu tarz konularda evdeki hesap asla çarşıya uymaz ama onu baştan söyliyeyim.
Ha ucuz mal alırsınız ama bu seferde dayanmayacağı için sürekli masraf çıkartır.

Çok teşekkür ederim
Ümraniye de diktirmeyi düşünüyorum gelinliğimi.
İlk bir kiraya çıkalım, sonrasında inşallah ev alacağız. Şu an o bize çok fazla gelebilir.

Bence çok uçuk semtlere bakmışsınız. Gelinliğin normali 10000₺ değil. Kardeşim evlenecek oradan biliyorum. Lüks sayılacak bir semtte bile 3500 e anlaştı bir yerle.

Ev kirası konusunda haklı sayılabilirsiniz. Zira site olmayan sokak arası bir yerde bile 1600 2000₺
Yalnız avm ve parkı olan sitede oturan tanıdıklarım 2500₺ ye oturuyorlar..

Vallahi evler yeminle ucmus.

Ailem Ankara'da, annem dedi ki az biraz yuzune bakilir yerler 1700-1800den basliyor, mesela Ovecler oyle Cayyolu falan degil. Ankara boyleyse Istanbulun 3500 tl olmasi normal geldi.

Aslında o fiyata yaptırmayı asla düşünmüyorum.
Bende şimdi bir yerle görüştüm 4 bine dikerim dedi.
Ama ya aynısı olmazsa kaygım var.
Bir de görselleri gördüyseniz o gelinlikler 30-40 bin arası değişiyor.
Ev için de galiba gayet normal bir fiyat almışım.

Kirasi 3.500tl olan evi ayda 2lira ödeyecegin krediyle alamazsin. Bir akilli siz degilsiniz. 3.500 kira veren zevkinden vermiyor.
yani ben kendi bütçeme göre konuştum 3500 kira verenler zaten çok zenginlerdir biliyoz o kadarını nie beni bozmaya çalıştın ki anlamadım

Şimdi kalkıp da ev sahipleri evlerini Saray sanıyorlar dediğimizde polemik oluyor .çekmeköyun merkezi nedir yahu .dudullu metrosu daha inşaat ne zaman biter allah bilir ,Kadıköy 20 dk dediğin trafik yokken,sabahları belediye otobüsüne binip gitmeyi denememişler ,Üsküdar metrosu dediğin iş saati hınca hınç dolu ,insanlıktan çıkıyorsun.orada oturacaksan işin de Çekmeköy tarafında olacak çok net .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…