Metro olunca trafik azaldı diyorlar ama alakası yok. Sürekli kullandığım bir güzergah. Ve inanın bazen 1 saate Ümraniye ye gidilmiyor. Herkes kendi penceresinden cevaplıyor :)Şimdi kalkıp da ev sahipleri evlerini Saray sanıyorlar dediğimizde polemik oluyor .çekmeköyun merkezi nedir yahu .dudullu metrosu daha inşaat ne zaman biter allah bilir ,Kadıköy 20 dk dediğin trafik yokken,sabahları belediye otobüsüne binip gitmeyi denememişler ,Üsküdar metrosu dediğin iş saati hınca hınç dolu ,insanlıktan çıkıyorsun.orada oturacaksan işin de Çekmeköy tarafında olacak çok net .
Kendilerini bir sabah 11üs binmeyi davet ediyorum :)Metro olunca trafik azaldı diyorlar ama alakası yok. Sürekli kullandığım bir güzergah. Ve inanın bazen 1 saate Ümraniye ye gidilmiyor. Herkes kendi penceresinden cevaplıyor :)
Hay elleriniz dert görmesin. Ben metroya yakın istiyorum ama tek ulaşım aracımız metro olsun da istemiyorum. Çok şükür arabamız var. Bir şey olduğunda ,özellikle karda kışta arabayı nişanlım kullanır. E adam onca yol mu çeksin işe gitmek için?Kendilerini bir sabah 11üs binmeyi davet ediyorum :)
Nevzat Demir tesislerinin orası ayrı bir karmaşa ,üzerine köprü geçeceksen onu hiç söylemiyorum .
Bide senin istediğin tarzı az çok tahmin ediyorum var o ev için em az 300 bin peşinat gerekir ki o da zor .faizler düştü falan deniliyor ama aynı oranda da evlere hemen zam yapıyor uyanıklar
Ben 2 sene boyunca o çileyi çektim ,köprü geçtim .9 daki mesaiye yetişmek için sabah 5.45 te kalkıp saat 6.20 de yola çıkıyorduk ,çok iyi anlıyorum .yaşam kalitesi ,evlilik denilen birşey kalmıyor ortada öyle olunca . O yüzden farkını verip işe yakın yerde olmalı kesinlikle .Hay elleriniz dert görmesin. Ben metroya yakın istiyorum ama tek ulaşım aracımız metro olsun da istemiyorum. Çok şükür arabamız var. Bir şey olduğunda ,özellikle karda kışta arabayı nişanlım kullanır. E adam onca yol mu çeksin işe gitmek için?
Ben zaten eğer 3 bin kredi ödeyeceğim bir ev istesem, evet onu alabilirim.
Ama öyle bir yerde oturmak istemiyorum.
Ay valla ne denir bilemedim. Taşınsaydınız desem zaten durum olsa taşınırdınız.Ben 2 sene boyunca o çileyi çektim ,köprü geçtim .9 daki mesaiye yetişmek için sabah 5.45 te kalkıp saat 6.20 de yola çıkıyorduk ,çok iyi anlıyorum .yaşam kalitesi ,evlilik denilen birşey kalmıyor ortada öyle olunca . O yüzden farkını verip işe yakın yerde olmalı kesinlikle .
Bir de o var değil miOzaman kuyumcu a hiç uğramayin derim. Ben.
Bir de o var değil mi
Bakın daha oralara hiç girmedim ama tahmin edebiliyorum
Kurtuldum canım çok şükür .ilk zaman biz de evlenirken uygun olsun ,ekstra masraf olmasın dedik ama gördük ki ortada evlilik kalmadı .işten saat 20.30 da ancak gelebiliyorum ve yorgunluktan saat 21 de yatıyordum .sonra en başta canımıza yazık dedik .sen nasıl biliyorsan o yolda devam et .hangi siteye bakıyorsun bu arada ?ataşehire baktın mı,kentpluslar falan da güzel .Ay valla ne denir bilemedim. Taşınsaydınız desem zaten durum olsa taşınırdınız.
Böyle öneri vermekte çok saçma geliyor cidden.
Umarım şimdi biraz rahatlamışsınızdır.
Evet ama şimdi bunun konuyla alakasını çözemedim ben.Siz nişana 20.000 TL harcamamis miydiniz? Bence sizin standartlariniz yüksek.
Oraları nişanlım istemiyorKurtuldum canım çok şükür .ilk zaman biz de evlenirken uygun olsun ,ekstra masraf olmasın dedik ama gördük ki ortada evlilik kalmadı .işten saat 20.30 da ancak gelebiliyorum ve yorgunluktan saat 21 de yatıyordum .sonra en başta canımıza yazık dedik .sen nasıl biliyorsan o yolda devam et .hangi siteye bakıyorsun bu arada ?ataşehire baktın mı,kentpluslar falan da güzel .
Sariyerde bes para etmeyen evker o fiyata kiralik eger o tarafsa sariyerde yasamanin da binesprisi yok.gereksiz pahali.gelinlige gelince ucuk bence fiyatiMetroya çok yakın bu tutmak istediğim yer.
Ben güvenliksiz bir yerde de oturmak istemiyorum. Nişanlım eve geç geliyor çünkü ve ben cidden korkarım.
Evet aynen öyle çok uçuk rakamlar dönüyor. Allah hepimize yardım etsin.
Konuya alakası sizin standartlariniz işte. Mesela Ankara'da Tunalı denen semt pahalıdır. Ben oraya gidince 10.000 TL gelinlik 2500 TL kira ila karşılaşacağımı bilirim. O yüzden gitmedim. Yani şaşırmak için baya hayatı bilmiyor olmak lazım. Dünyadaki tek gelinlikci o arkadaş gibi sasirmaya da gerek yok.Evet ama şimdi bunun konuyla alakasını çözemedim ben.
Ben zaten yapamıyoruz , çok zorlanıyoruz diye konu açmış olsam çok haklısınız ama ben sadece bu fiyatlar cidden böyle mi? Diye sordum.
Ve sağ olsun pek çok hatun da bana alternatif yollar sundu.
Konuyu böyle anlamanız cidden büyük bir beceri.herkes kendi gelir düzeyine göre yaşar düğün yapar ev tutar bunlara amenna. ama ortalama fiyatlardan da haberdar olur yani. ben bu aralar gelirim iyi diye lüks bir semtte yaşıyorum ayı gibi kira veriyorum ama kardeşim mütevazi bir semtte düşük bir kirayla oturuyor. kendi gelir giderimi de onunkini de biliyorum. bilmiyorum diyen de ayda uzayda yaşıyordur. gelip de burada sanki ortalama fiyatları ve ortalama geçim düzeyini bilmiyor gibi gelinlik 10 binmiş ay kira şu kadar insanlar nasıl evleniyor diye konu açmak kusura bakmayın ciddi samimiyetsiz geldi. fiyatlar gözünüze battıysa alternatif ararsınız yok gözünüz kesiyorsa verirsiniz biter. zenginler de ağlar diye konu açmazsınız
OofOzaman kuyumcuya hiç uğramayin derim. Ben.
Ha bi gelinlikçi, nerede tam olarakBen gelinliğimi geçen sene Ankara'da diktirdim, bindallı kirasiyla birlikte 1800'e. 10 bin neymiş öyle, ikinci el araba alınır ona iyi kötü. İnsanlar ne kadar fırsatçı olmuş ya.
Anladım ben sizin demek istediğinizi . Ben tek gelinlikçi o demedim yalnız.Konuya alakası sizin standartlariniz işte. Mesela Ankara'da Tunalı denen semt pahalıdır. Ben oraya gidince 10.000 TL gelinlik 2500 TL kira ila karşılaşacağımı bilirim. O yüzden gitmedim. Yani şaşırmak için baya hayatı bilmiyor olmak lazım. Dünyadaki tek gelinlikci o arkadaş gibi sasirmaya da gerek yok.
10.000 gelinlik için ultra pahalı. Yani oleg cassini sitesinde yazıyor mesela fiyatlar, açıp karşılaştırabilirsiniz. 5000 TL altına onlarca güzel model var.Anladım ben sizin demek istediğinizi . Ben tek gelinlikçi o demedim yalnız.
Sadece normal yerlerde bile eskiye nazaran çok pahalandığını ve bunun normal olup olmadığını sordum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?