Evlenmek bu kadar zor mu ?

Bursada da kiralar uçmuş durumda bir arkadaşım yeni kiraya çıktı 1000 TL ye tuttu ki evi görmen lazım. Yeğenim evlenecek kiralık ev baktı Yıldırım tarafında yüzüne bakılan 1500 diyor oda satın alma yoluna gidecek en azından kendime olur diyor.

Maddi durumumuz iyi demişsiniz belki de bu yüzden biraz daha yüksek fiyatlı araştırmalar yaptınız bence biraz daha uygun fiyatlı arayışına geçin her bütçe için ürünler vardır muhakkak.
Evet tabi o da etken. Normal bir dairede otursam 2000e bulabilirim. Ama benim nişanlım geç saatlere kadar çalışıyor. Ben öyle tek başıma güvenlik olmadan korkarım.
İnanın normal kuaförler bile direkt 800 lira diyor. Kötü bir kuaföre de gitmek istemiyorum. Sonuçta bir kere olacak

Kesinlikle öyle. Gelinlik kumaşı pahalıymış . Dantelimi yerli malı kullanın o zaman diyorum. Şak diye susuyorlar.

Boşanmamak için bir sebep daha hxbshxh
Teşekkür ederim canım benim

Aslında iki ay kalmış. Eşyalar neden bu kadar geçe kaldı? Bir kaç ay önce ötv indirimi falan vardı beyaz eşyalarda. Keşke o zaman halletseydiniz onları.
Nişanlım yüzünden ! Sürekli boş ver hallederiz diyor. Hallediyor da ama son zamana kadar bekliyor. Sağ olsun çok rahat bir adam.

Evler malesef istanbul da uçmuş. Gelinlik icin ankara ya gelebilirsiniz. Bu baharda evlendim gelinligimi istedigim modelde diktirdim 2800 tl ye mal oldu

Bide bi taktik veriyim. Ben dış çekim için kuaföre gittiğimde çekimim olucak demedim. Çekim için gittiğimi bilseydi 200 300 tl fiyat kitleyecekti alttarafı kıvırcık yapıp taç takacak doğal çıkması için öyle bi model beğenmiştim zaten ekstra yapacağı hiçbişey yoktu. Arkadaşımın nikahı var dedim. Saç + makyaj 50 tl ye yaptırıp evde tacımı kendim taktım çokta güzel oldu. Bunuda bi arkadaşımdan öyle yaptığını duymuştum. Çekim için fikir olabilir

Evlilik aşamasında daha önce olan bir yakınım gelinlik işlerini İzmir'den halletmişti. İstanbula göre daya uygun olduğunu söyşemişti. Gelinlik hemem hemen her yerde aynı modellerde. Daha ufak çaplı bir gelinlik çi veya moda evi bulun. Çok daha uygun halledersiniz. Ufak butik terzi dikim evleri var. Çok daha uyguna gelir. Tabi birebir olmayabilir. Ama bugün olağanüstü beğendiğim gelinlik yarım başka bir düğünde aa keşke böyle brşey yaptırsaymışım olur. Çok kasma özllikle gelinlik dediğin gibi bu kadar pahalıya gelcekse. Kesinlikle moda evlerindd gelinlik bakcaz deme. En uygun gelinlik kaçtan başlıyoe diye sor. Çünkü her moda evi gelinlikçi sayabildiği fiyattan satıyor genelde. Pazarlık mutlaka yap. En az 500 lira kar yaparsın. Çünkü zaten her ticaretci uçuk fiyattan verir. Ya satar yada kar payının normal hesabından satar. Ama asla geliş fiyatına veya zararına gitmez. Tamam hikayedir o. Bütün arkadaşlarım alışveriş yaparkan gelinim gelinlik için kına için ayakkabı veya kona elbisesi diye almadı. Zaten bu şekilde alırsan 50 liralık dandik bir babet beyaz ayakkbıya maalesef verirsin 150 lira. Kuaför işide aynı heleki düğünde kaliteli veya bilinen bir yerde yaptırmak çok tehlikeli. Orta seviye bir yer ile anlaşın . Gerekirse öncesinde bir kaç deneme yapın güveniyorsanız. Tamam düğün bu bir kere oluyor. Ama haybeyede vermek biraz insana fazla geliyor. Ev ihtiyacınıza koyarsınız kar ettiğiniz yerlerden. Yada cebinize. Ev kiralaro çok pahalı ona yapacak birşey yok. Allah kolaylık versin.

Nişanlım yüzünden ! Sürekli boş ver hallederiz diyor. Hallediyor da ama son zamana kadar bekliyor. Sağ olsun çok rahat bir adam.
Nasıl anlaştınız bilmiyorum ama belli başlı şeyleri kız tarafı alır. En azindan sen üstüne düşeni yapsaydın.
Aslında madem bu kadar rahat bırak o zaman paşa paşa ödesin diyeceğim ama evlendikten sonra beraber ödeyecekmişsiniz gibi geldi bana.

Gelinlik normal ama o kira ancak rezidans falansa oluyor

O ne öyle ya hangi semt bu? Geçen sene evlendim gelinliğimi 2300 e diktirdim. İstanbul merkezde oturuyorum 1250 tl kira veriyorum yeni site (2+1 ama)aidat 150 lira. Epey uçmuşlar. Saçımı makajımı da kına düğün dış çekimde aynı kişiye yaptırdım toplam 1000 tl ödedim

10 bin vereceğine atla gel izmire daha ucuza bulursan gelir gidersin bile

Valla tr nin duru hiç iyi değil herşey ateş pahası bildiğin nefes alıyoruz sadece yaşıyoruz sanıyoruz sizin durumunuz iyiymiş neyse ki bu durumda bile şok geciriyorsun bizim gibi fakirleri düşün bide Allahtan evlendik zamanında kurtulduk

Bakın daha biz oralar hiç girmedik bile. 600 lira çokmuş. Bizde mekana getirteceğiz. Of cidden içim şimdi daha çok bunaldı. Evlenene yardım nerede kaldı acaba ?
Mobilya konusunda şanslıyız Allahtan. Nişanlım o işle de meşgul. Teşekkür ederim.
Kredi çekmeyi de düşündük ama faizler inanılmaz fazla.
O yüzden onu da yapamayacağız maalesef.

Pozitif mesajınız için teşekkür ederim
Gelinliğimi bir yere sordum az evvel 3-4 arası olur dediler. İnanın ona bile sevindim. 10-15 hatta 35 bine bile gelinlikleri duyunca o çok uygun geldi.
Mobilya konusunda çok şanslıyım nişanlım o işle de alakadar. Ama onu da en iyisi yaptığımız için o da maliyetiyle bile çok pahalıya geldi muhtamelen.
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
Ha bu arada bende 2 kere makyaj ve türban yaptıracağım.
Hani açık bir hatun olsam dediğinizi yapardım ama başım kapalı olunca her şekilde anlaşılır oluyor maalesef

Ben kasnak işi gelinlik istiyorum. O da epey bir maliyet arttırıyormuş. Kadıköye bakabilirim evet. Hiç aklıma gelmemişti orası:) çok teşekkür ederim.

piyasa pahalı canım
güzel bir gelinlik bakıyorsun
ben sultanbeyli 6 sene evvel 1,000tl kiralamıştım
bindallı abiye gelinlik ve o zamanda kriz yoktu
uygun olabilir
aslında bazı hazırlıklar görecelidir

Hiç bir anlaşma yapmadık. O sadece ben her şeyi alırım, kimseyi yorma dedi.
Evlendikten sonra birlikte ödememiz mümkün değil çünkü her şeyi nakit alıyoruz. Ve hiç kredi falan da çekmedik. Ona toplu para geliyor her ay. Oradan hallediyoruz. Ve ayrıca şu an çalışmıyorum ben. O yüzden hani bana güvenip yaptığını sanmıyorum.

Gelinlik kuaför için birsey diyemeyeceğim biz 8 sene önce 1500 vermiştik gelinlige, kuaförde 1000 lira kadardı.

Ev kirası şuan oturduğumuz evi görseniz hiç bu para edecek birşey değil, sadece muhite veriyoruz, 1200 lira.

Sizin baktığınız yer güvenlikli bir siteyse, düzgün bir muhitte 3200 olması çok normal geldi bana.

Tabi ki herşey çok pahalı ama ya standartları dusurecegiz mecbur, yada parasını vereceğiz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…