evlenmek hayatimdaki en buyuk aptallik üzgünüm mutsuzum..

Evlenmeden once ne bekliyordunuz kuzum. Yabi bütün bu sorunlar sizin aşırı beklentilerinizden kaynaklı sanki. Filmlerde dizilerde gördüğünüz gibi öpüş koklaş bi hayat mi? Yani fazlasıyla yapmacik ve sahte şeylere ozendirilioruz sonra hayal kırıklığı... cinsellik icin cok konuşulmus okudum hepsini. Esimde bende ilk ilişkimizi düğün gecesi yaşadık, oncesinde baska insanlar yok. Elbeyte nisanlilik döneminde cilvelestik ettik ama sex boyutu evlendikten sonra oldu. Yani bu is her an her dakka olmuyor ki,zaten insan fizyolojisine aykırı. Yani 3 gün olmadi demissiniz,haftada iki kere demissiniz. Cokda büyütülcek bi durum değil bence. Baslarda birbirini tanima aşamasında oldugun için -cinsel acidan- az olmasida muhtemel. Illa har har har her gece her gece olcak die bi kaide yokki. Yavaş yavaş zamanla oturuyor hersey. Zamn geçtikçe o da sende daha cok keyif almaya basliorsun, boylece ilişki istegi de sıklasior. Ama tatile gittik 3gun olmadi diede kahirlanmak yine basta dediğim gibi ozendirilmis beklentinin gerceklesmemesinden.... tatil yeri orasi, soyle gül yapraklı yataklar,, sampanya kadehleri, odadan iceri girer girmez sizi öpmeye başlayan bir adam. Boyle mi olmaliydi....

Aynen katılıyorum size. Hatta Can Dündar'ın evlilikle ilgili bir yazısını paylaşmıştım forumda. Amerikan sineması izler gibi bir evlilik hayal ediyor sonra mutsuz oluyoruz. İyi de Hollywood filminde değiliz ki ? Mesela ben iki senelik sevgililik süremizde bir kez fönsüz, makyajsız çıkmadım eşimin karşısına. Ama şimdi saçlar yataktan kalkınca dağılmış, dişler fırçalanmamış, regl şişkinliği ve aynı şekilde o da... Ama hayat zaten bu evlilik zaten bu, bir ömür paylaşmak her anı. Bazen birbirimizin üstüne atlıyoruz havamız olunca, bazen de bir hafta tık olmuyor e çünkü robot değiliz. İstanbul'da yaşayan, çalışan ve o strese her gün maruz kalan insanda libido mu kalır zaten. Bunlar evliliğin ilk senesinde normal olan bocalamalar ilk ay ben de yaşadım çok mutsuzdum ama şimdi 3. aydayız çok mutluyum kusurlarımıza rağmen mutluyum.

Allah mutluluğunuzu daim etsin. Aynen öyle oluyor. Film gibi olsun herşey dioruz. Misal evlilik teklifi almadim die kudurduydum bi ara. Hatta konu bile açtım buraya. Eşimle nişanlandiktan sonra bunun kavgasıni yapiorduk düşünün. Eşim ille bir restorana göturim seni yemek yiyelim cebimden o kırmızı kutuyu cikarayim hayatımın aşkı ol diim diz üstünde falan bunumu istiorsun dedi. Ilk ciktigimizdan beri seninle evlenmek istediğimi söyledim. Bu karari verdik annemle babamı aldim geldim annenin babanin elini öptüm seni istedim nişan oldu, nikah dairesine gitttik gün aldik senin icin calisiorum benm ol gelinim ol die sen hala evlilik teklifimi bekliorsu dedi. Baktım adam haklı. Ille dizustumu çöksün... ki sonrasinda evimizi tutup anlasmayi imzaladiktan sonra o evde bi supriz yapmıştı. Bak bu evde benimle yasarmisin gibisinden valla daha orjinal olduydu o filmlerdekinden.
O yüzden şişirilmiş beklentiler içindeyiz hep olmayinca da üzülüyoruz. Misal hic unutmam ilkokuldayken arkadasimda ni kalemtras gördüydüm boyle süslü puslu o da bi kiskandirirdi ki. Ne aglamistim anne bundan al die. Annemde kalemtrasin var ikiside ayni isi görüyor gerek yok demiş almamisti. Kahrolduydum. Sonra arkadasiminki bozuldu benimkini alip açmıştı kalemini. Baktim gercekten ikiside sadece kalem açıyor. O zamandan beri abartılı, şeylere ozenmedim. Baktım eğer bana yetiorsa, benimseee daha baska bisey istemedim ondan bundan görüp.

cok üzücüü (( kac yillik evlisinizki bu durumdasiniz suan?

Evlilik iyice gözümü korkutmaya başladı Neyse ki daha evlenmek içi aday adayımın olmadığı aklıma geliyor da rahatlıyorum

al bendende okadar bende baya bi hevesliydim evlilige de simdi benimde baya bi gözüm korktu hata benimki piskopat cikdikdan sonra güven müven bile kalmadi..

Evliliğin en başında oluyor böyle ben inat davrandım sonu iyi oldu artık emrine amade kocam:))takma ileride herşey güzel olacak ve mutlu olacaksınız biz beş sene görüştük sevgililikden ckmak üç dört ay sürdü. Gecimsizdik en başlarda şimdi u kavga edecek sebep bile bulamıyoruz

Seni anlayabiliyorum canım ben de evlenince hemen hamile kaldığım için ne doğru düzgün iletişimimiz oldu ne de cinsellik yani özellikle 9 ayda 10 kere anca yapmışızdır sonra lohusalık çocuk derken rayına oturtamadık bile.
Evlilik gerçekten sorumluluk istiyor fakat eşini seviyorsan evliliğini de seversin diye düşünüyorum. Alışma döneminde böyle düşünmen normal. Benden sana tavsiye bu durumu düzeltmeden çocuk düşünmeyin.

İnsanlar aile kurmak için huzurlu bir yaşam için hayat arkadaşı seçerler yasalarla korurlar, bu evliliktir . Filmlerdeki gibi değil yani romantizm mum ışığı vs. evlilik karşılıklı özveri ve fedakarlıkla yürür romantizmle isteklerin yerine gelmesiyle değil . Anne -babanızdan evliliği gördünüz değilmi evlenene kadar . Şöyle olur böyle olur şimdi yazarlar yazarlar .. Ama emin ol daha iyisi yok evlilik bu işte . Gördüğün göreceğin . Çocuğun olacak aile olacaksın bayramda gelecekler yaşlanınca yanlız kalmayacaksın . Evlilik yanlız kalmayacağın bir hayat vadeder . Toplumda birey olmak yanlız kalmak çok korkunçlu bir suçtur .

cok üzücüü (( kac yillik evlisinizki bu durumdasiniz suan?
Daha 1 yıl bile olmadı... dediğim gibi kocama bakış açımı değiştirdim. Onu bir koca olarak değil ev arkadaşı dostum olarak görüyorum, iyi bir ev arkadaşı ... Böylece eften puften kavgalarimiz baya azaldı... cinsellik zaten ayda 1 benim istegimle idi artik istemiyorum o da rahata erdi boylece.. ... diyebilirim ki kendimi evli gibi bile hissetmiyorum ... Kızlar biraraya gelir hayallerini beklentilerini anlatırlar ya ay yanlışlıkla kocama evlilik hayallerimi anlatacağım diye ödüm patliyor o derece bekar hissediyorum kendimi... herkez kendi hayatini yaşıyor... mesela geçen hastaneye gitmem gerekiyordu beni bırakır mısın dedim sen otobüsle git dedi ( evde idi işi yoktu) atladım gittim annemin çok tuhafina gitti nasıl olabilir boyle bişey falan filan dedi ama ben sorun yapmadım ...

Bu arada dindar bir insanım ama artık evlilik dışı ilişkilere normal gözü ile bakmaya başladım. Kendime çok üzülüyorum. Nasıl böyle şeyler düşünürüm inanamıyorum ... Bir kadın için arzu edilmek çok önemli... evleninceye kadar kocanı anlamadin mi diyebilirsiniz anlamadım gerçekten anlamadım ... benim de imtihanim bu herhalde....

Boşanmayı düşünmüyor musunuz? Evlilik dışı ilişkileri normal olarak düşüneceğinize boşanın kafanız rahat olsun daha iyi değil mi?

hep aynı problemler , hiçbirşey için geç değil. hiçbirşeye mecburda değilsin.

Bukadar kısa bir sürede verilen karar yanlış olur pes etmeyin ya daha yenisiniz zamanla her şey düzelir,alışılır her şeye daha bir bağlanılır .

peki siz severek evlenmedinizmi birbirinnizi? nasil yabancilasdiniz byle bukadar birbinize?? evlilik hayati degilki bu sizin yasadiginiz? Kac yasindasiniz.. gencliginizi böyle bi secim yaparak heba etmeyin bence sanki ask yok arada kardes gibi arkadas gibi yasiyorsaniz bunu bi ömür sürdürmek dogrumu sizce?

Bu yazdıklarını eşine anlat karşılıklı konuşarak halledin.

Belki yazilmis olabilir ama su durumu anlayamiyorum evet cinsellik evlilik icin onemli ama oyle donemler oluyorki benim yorgunlugumdan haftada bir olamiyor bazende esimden dolayi bunlar bu kaar buyutulmemeli ve sorun haline getirilmemeli biraz gozlerimiz acik yasak aslinda herseey ortada kimsenin hayati toz pembe degil sadece biraz hosgoru sevgi ve saygi bu hayati guzellestiriyor yoksa elle tutulur tarafi yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…