Evlenmek için acele ediyorum

Insanlari evlilik meraklisi diye etiketlemeye bayiliriz. 30 undan once daha dikkatli olunmasi gereken bir surec var ama 30 yasindan sonra insan gercekten ne aradigini, ne istemedigini cok iyi biliyor.O yuzden bana gore de bir ay bir sene farketmiyor. Taniyorsan ve eminsen 1 ay da yetebiliyor insana.

Son düzenleme:

Şu yazdığınız tükenmişlik psikolojisi bende de var

Asla size evlenme meraklısı vs yazman yaşamayan bilmez

Ben de mutlu sonla bitmemil bir aşk yüzünden çok yorgunum. Artık uğraştırmicak, çabasız mutlu edecek peşten koşma/koşturma olmayan , saçmalık barındırmayan ilişki istiyorum.

Ben de net adam istiyorum evlenecekse de evlenmicekse de çıksın söylesin kinseye hayatımın 3-5 yılını veremem kusura bakmasınlar. Ya adam gibi nikah ya da sonu belli olmayan saçma sapan işlerle zamanımı ziyan edemem

Bu adamı da hiç beğenmedim çok mıymıntı

Ben 5 yıllık ilişkimde de çok aşık değildim.İyi efendi bir çocuk diyordum ki o yüzden evlilik kararı aldım.Ben alışkanlıklarımı kıramıyorum.Dua ediyorum hayırlısı kim ise onunla olsun diye.Galiba ben evlenmektem de korkuyorum annem hasta onu bırakıp gitmek istemiyorum.İş dolayısıyla o şehir senin bu şehir benim gezme durumu var.Lojmanda oturuyor şimdi ben hep anneme yakın ev tutup dayayıp döşemek istiyordum.Şehir dışı fikri lojman vs eski nişanlımda hiç kabul etmediğim şeylerdi.Büyük konuşmuşum şimdi bu çocukla olursa ailemden uzak bir memlekette tayin falan içime sinmiyor.Hem benden 1 yaş küçük.Asla küçük istemem demiştim.Çok büyük konuşmuşum çok

Öyle ısmarlama evlilik mi olur ilk aydanben olsam soğurdum böyle ilk aydan sadece evlilik peşinde gibi görünen birinden.30 yaş geç değil 30-35 arası iyi.

İyi de siz böyle düşünüyorsunuz diye adamın kendine güveniyle ne ilgisi var. Sağlam ilerlemek istiyor olabilir.
Süre kısa-uzun pek farketmiyor mutluluk için gördüğüm duyduğum kadarıyla ama genelde akışa bırakılarak oluyor onlar, bir taraf itiraz ediyorsa zor.
Çok ilişki yaşayıp yorulmanız o kişiyi pek ilgilendirmediği gibi zorla evlendiniz diyelim sonradan sorunlar çıkınca "zaten çok acele etmiştik, olmayacakmış aslında" gibi olumsuz yaklaşımlarla karşılaşarak yine hüsran yaşayabilirsiniz.

Şu ana yapılan yorumların hepsini dikkate aldım herkez kendince haklı ve doğruluk payları yüksek ama aslında demek istediğim şeyi anlamaya en yakın kişi sizmişsiniz onu anladım. 30 yaşında olgun bir kadınım aklım başımda ne istediğimi ve şu saatten sonra küçük şeylerle nasıl mutlu olacağımı biliyorum. Eğer ben 24 25 yaşında olsam evet bu kadae acele etmez kendimden de bu kadar emin olmazdım ama zaman beni çok olgunlaştırdı karakterim gereği yaşımdan da olgun tavırlarım var. Uzun uzadıya ilişki yaşamak istemiyorum diyorum çünkü tahmin edemeyeceğiniz kadar hüsranla sonuçlanan gönül ilişkileri yaşadım ve artık yorgun savaşçıyım. Ve mantıken etrafıma baktıgımda yıllarca çıkıp evlenip 1 sene de boşananıda biliyorum kuzenim gibi bir kaç ayda nişanlanıp görücü usulu ya da değil o şekilde evlenip evli mutlu çocuklu olablarıda biliyorum. Sonuç olarak evlilik meraklısı değilim sadece boşa kürek çekip sonu olmayacak bir ilişkiyse emek vermek istemiyorum. Beren naz sana gelince seni iyi anlıyorum ailen daha önemli elbette o yüzden tanımadıgın bir adamın peşine evlenmiş olmak için takılıp gidersen dört duvar arasında yanlız kaldığında çok üzüleceksin hatta belkide 1 sene dolmadan yapamayacağını anlayacaksın. Ben seni çok iyi anlıyorum.

Öyle ısmarlama evlilik mi olur ilk aydanben olsam soğurdum böyle ilk aydan sadece evlilik peşinde gibi görünen birinden.30 yaş geç değil 30-35 arası iyi.
Siz bekleseydiniz o zaman 35 e kadar bakalım nasıl oluyormuş. Ömrünün yarısını hatta en güzel 20 li 30 lu yaşlarını yalnız geçirmek çok acı oluyor inanın bana. Tüm arkadaş sevdikleriniz eşi çocuklarıylayken sizin sap gibi dikili ağaçsız olmanız içinize öyle dokunuyo ki bunu siz anlayamazsınız. Onlar plan yaparken sizi dahil bile etmiyor kızamıyor küsemiyorsunuz saece içine atıyorsunuz Ama bu da benim sınavım her şey allahtan.

Umarım seninde gönlüne göre olur arkadaşım. Uzun ya da kısa görüşerek mutlu ya da mutsuz olunacagının garantisi yok evet ben de akışına bıraktım zaten ama bi insan benim zıttımı düşünüyosa bu sefer celalleniyorum. Bana erken demek yerine hayatım bunun süresi yok zaman göstersin beraber görelim zaten benim niyetimde o yönde dese duymak istediğim buydu ama sen pısırık gibi susuyosan soeularım karşısında sessiz kalıyosan bende celallenir surat asarım tabi

Eee yaslar yakin ve bekar olunca insan ayni dusunebiliyor. 1 ayda bir insani taniyip yolumu cizebilirim. Benim icin nisana da gerek yok.

Bu arada hicbir iliski garanti degil. 8 sene tanisirsin bir gunde ayrilirsin. Yemek zevklerimiz bile degisirken insanlara tahammul etme sinirlarimizin degismemesi imkansiz.

O yuzden dusuncen bu ise bu adamdan ayril ve baska denizlere yelken ac.

Simdi bu evlilik dusunmeyen adam , her ne hikmetse 25 yas ve civari annesinin buldugu bir kizla bir gunde evlenir. Cevremde bu cok oldu.

Oncelik kim mi, tabi ki sen.

Bence biraz temkinli yaklaşmaya çalışmış. Mantığıyla hareket eden ve emin adımlar atmayı yeğleyen birine benziyor. Haksız da değil aslında. 1 ay gibi bi süreçte kimse kimseyi tanıyamaz. Birbirinizden emin olduktan sonra o işler kendiliğinden gelişir adımlar atılır. Siz de aynısını yapın bence yaşım geçiyor evlenmem lazım şartları da uygun hemen olsun diye düşünmeyin. Binbir türlü insan var belki tanıyınca size göre biri olmadığını fark edeceksiniz. O bu ihtimali de düşündüğü için ağırdan alıyor bence. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Ayrılmayı düşünmem şimdilik nedenine gelince çok ilgili, çok fedakar ince düşünceli, aynı zamanda da bonkör birisi bana değer vermese umrumda olmaz ama bana huzur veriyor sakinliği dinginliğiyle. Tabiki zamana ihtiyacım var ona sana 2 ay sonra bu soruyu tekrar sorucam düşüncen değişmezse o zaman yollarımızı ayırırız dedim. O da üzüldü ve hemen kestirip atıyosun diye içerledi. Lafa gelince onunda isteği o yöndeymiş ciddilik evlilik vs ama sanki adım atmaya cesaretsiz Biri bunu itelicek anca öyle bişeylere kalkışır ağır kanlı :)

Bir erkege gunahimi verecek kadar guvenmem(henuz) ve agir battery'leri sevmiyorum. :))

Tabi ki senin kararin. Nasil istiyorsan oyle yap.

bu soruyu niye siz soruyorsunuz ki bırakın o sorsun..

sormazsa da bunu sormadığı için değil ilişkinizden emin olmadığı içindir.

bu da bir noktada iyi bir şey.

hani amacı gönül eğlendirmek değil, doğru kararı vermek...

bir nevi görücü usulü ile tanışmışsınız.

tanıma sürecindesiniz ve şu an birbirinizi sevgili olarak mı sıfatlandırıyorsunuz?

açıkçası emin olmadığım kişiyle değil evlilik sevgili olayına da girmem.

tabi bir tarafta ailenizin haberi varsa size "bak vakit geçiriyorsun, diğer taliplerini engelliyor modu varsa da birbirimiz tanıyoruz yanlış adım atmaktansa hiç adım atmamayı tercih ederim" diyebilmeniz gerekiyor.

bugüne kadar hep sorunlu ilişkileriniz olması karşınızdaki insanı ilgilendiren bir durum değildir. düzgün insanlar seçseydiniz çünkü biri kötü çıkar ikisi kötü çıkar herkes kötüydü derseniz orada ip kopar.
nerde var it kopuk peşinize taktınız diye anlarım ben mesela.

ben uzun ilişki istemem anlamsız demeniz anlamsız asıl. biri de demiş ilişkilerin garantisi yok diye sanki evlenince garanti belgesi veriyorlar. bırakın evlenmeyi yarın ne olacağının garantisi yok. o yüzden yok 8 sene çıktılar sonra evlenip kısa sürede ayrıldılar edebiyatı yapmamak lazım. 8 senede bu çift ne yaptı?
sadece ayda 1 masa tepesinde lak lak mı yaptılar sadece?
birlikte bir müze gezmemiş, yakın bir şehirde günü birlik bir tatil yapmamış çifter tabii birbirlerini tanımazlar. ha bunları yaparsanız ilişkiniz uzun olur diye kural yok ama böyle yok uzun ilişki istemem edebiyatıyla kendinizi kandırmayın.

iyi herkes bir ayda evlensin o zaman.
madem öyle.

bu kafada bir üye vardı burada. daha tanıştıkları gün adama ben flört etmem, ciddiyim (bu da ne demekse), hemen evlenmek isterim demişti sonra da adamla evlilik hazırlığı yapıyorlardı bildiğin mobilya bakmaya kadar gelmişti ki iş adamın evli olduğu ortaya çıktı.

biz uzun süreli flört eden kadınlar aptalız da bu hanımlar çok akıllılar ya, zannediyorlar ki adama ben ciddiyim filan goygoyu yapınca adam hemen iyilik meleği kesilecek..

30 yaş niye bir sınır oluyor onu da anlamam. evlenmek bir başarı değildir.
öyle ilk bulduğunuz adamın paçasına yapışmayın.

O biri ben mi oluyorum. Yok iste iliskilerin garantisi, evlenince de yok. 8 sene iliski yasarsin evlenirsin bosanirsin , 8 sene iliski yasarsin ayrilirsin. Onemli olan ayrilmayi /bosanmayi goze alabilmektir.

Ben kendi adima goze alabilirim bosanmayi ama bosanacagima kesin gozuyle baktigim biriyle de evlenmem, kusura bakma.

30 yaş niye bir sınır oluyor onu da anlamam. evlenmek bir başarı değildir.
öyle ilk bulduğunuz adamın paçasına yapışmayın.

Ilk buldugumuz adamin yakasina yapissaydik, 30 yasina kadar bekar kalmazdik. 35 + oldugumu da soyleyebilirim.

Bu konuda yazmak icin biraz tecrube , biraz empati gerek. Herkes yazmayiversin lutfen.

ben 30'dan sonra yapışmayın anlamında dedim anlamanız kıtsa benim yapabileceğim bir şey. eğer genel anlamda deseydim zaten konunun başında yazardım.
yaşınız kadar tecrübem vardır bu konuda. siz çok tecrübeli olduğunuz için birini bulamadınız değil mi?

hayatta hiçbir şeyin garantisi yok. o zaman işe de girmeyin yarın işten atılırsın ya da iş yeri batar vs..
bu kafayla yaşanmaz hayat. anı yaşamak lazım biraz da.

1 ayda bunları konuşmak çok makul olmamış. İnsanların birbirlerine alışması ve ilişkiyi benimsemesi için aradan zaman geçmesi gerek. Evet ciddi düşünce ile başlamışsınız ama ciddi niyet aslında şu demek;

Ben artık evliliğe hazırım ve evlenebileceğim birilerini arıyorum, eğer bu kişi sensen evlilik konusunda tereddüt etmeyeceğim. Eğer sen değilsen arayışım devam edecek.

Yani, henüz daha ilişkiyi benimsememiş ve bu yüzden 6 ayın erken olduğunu düşünüyor, bence şu an için haklı fakat ilişkilerin dinamikleri farklıdır ve bundan 1 ay sonra bir şey olur ve senin kafasına uygun kişi olduğunu anlayacak bir durum yaşanır ve buna göre fikri değişir. Aynı şey senin için de geçerli bu yüzden acele etmemeni tavsiye ederim.

Anlatmaniz kitsa, benim anlayisimi sorgulamayin.

Birini bulamadim degil, istedigim kisiyi bulamadim.

Bakis aciniz fazlasiyla sig. Evlenmek basari degildir diyen ama evliligi "basari" olarak goren biriyle fazla bile konustum.

Bakis aciniz degissin oyle konusuruz.

Ben eşimle çıkmaya başladığım zaman hiç evlenme niyetinde değildim. Gayet eğlenmeydi amacım. Çıkmaya başladıktan
3 ay sonra arkadaş ortamında sohbet ederken arkadaşına, bana da değil arkadaşına, ya biz magicatle seneye bu aralar evli oluruz dedi. Hakikaten o dönem evlendik. Anlaşırsanız adam küt diye evlilikten bahseder, anlaşamazsanız, biter. Kimseyi baskı altına almayın derim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…