ne güzelde ezberlemişşşş nekadar can sıkıcı bir durumHayır annesine de sormuş bir sorun çıkmaz demiş ama bilmiyorum.Kendisi şafiliğin gereklerini yerine getirmediği halde benim geçmemi istiyor.Ben böyle zorlamaları sevmiyorum.Diretmesi beni çileden çıkarıyor zaten.İstemediğim bir şeyi yapmamı istemesi.İlerde çocuk konusunuda çok düşünüyor çocuk kesinlikle şafi olacak diyor.Şimdiden belirliyor herşeyi.Canımı sıkan noktada bu.Seni çok seviyorum ama sen beni sevmiyorsun,sevsen şafi olurdun diyor birde.Gel de sinirlenme
İslamda kadın kocasının mezhebine tabidir, sen değiştirmem desende evlendiğinde şafi mezhebi üzerinden hüküm verilir. Seçmek ya da değiştirmemek söz konusu değil maalesef
çok ilginç. inandığınız Allah bir, Kitap bir, Peygamber bir...
ufak farklı yorumlamalar var arada, ne gibi bir sorun olacağından korkuyor ki?
Delirmek üzereyim artık.Erkek arkadaşımla kaç gündür bunu tartışıyoruz.Kendisi şafi ben hanefi.Beni sinir ediyor sürekli.Şafi olman gerekiyor deyip duruyor.Bende değişmem diye diretiyorum.bu konuda bilgisi olan var mı??Ne yapmalıyım yardım edin
Şafii ve Hanefi mezhepleri arasında çok fark yok neden bu kadar diretiyor ki Şafi olmanız için. Ona mı kalmış sizin hangi mezhebi seçeceğiniz? Siz tavrınızı çok güzel koymuşsunuz ezdirmemişsiniz kendinizi.
Sinir oluyorum erkeklerin evlenirsek benim dediğim olacak yok şunu yapacaksın yok bunu yapacaksın demelerine. Sanki biz onlarla evlenmek zorundayız dünyada başka erkek yok
Arkadaşlar ben daha nişanlı değilim.Sadece üniversite son senem ve artık bu konuları tartışmak gerektiğini düşündüğüm için açtım erkek arkadaşıma.Onunda fikrini öğrenmek istedim.İyiki de açmışım diyorum.O biraz ataerkil yapıya sahip malesef.O ailesinden görmüş erkek ne derse kadın onu yapar diye.Sanırım böyle düşünüyor.Bu arada ben tavrımı da koydum yani.Ben istemiyorum dedim.Geçmek zorunda değilim dedim.Bunu bu kadar tartışacaksak sen bilirsin dedim.O da şu an kara kara düşünüyor.Neyi düşünüyorsa.Çok istiyorsan git kendine şafi bir kız bul dedim.Artık nereye gider bu durum nasıl olur bilemiyorum.
ne komik
abim yabanci uyruklu bir kadinla evli
ne yani kadin müslüman mi olmasi lazim
sacmaligin önde gideni
ne komik
abim yabanci uyruklu bir kadinla evli
ne yani kadin müslüman mi olmasi lazim
sacmaligin önde gideni
Muhtemelen bu konuda ailesi baskı yapıyordur. zor bi durum
Konu hakkında bilgisi olmayanlar, 'saçma' deyip, saçma sapan yorumlar yapmasa bari
yaptığınız yorumdan anlaşılıyor ki bir bilginiz yok, ne diye yorum yapıp çahilliğinizi belli ediyorsunuz ki?
DİNİMİZDE EVLENEN BAYAN EVLENDİĞİ KİŞİNİN MEZHEBİNE TABİ OLUR.
DİNİMİZDE EVLENEN BAYAN EVLENDİĞİ KİŞİNİN MEZHEBİNE TABİ OLUR.
Bir sonraki mesajımı okursanız bir sorun olmadığını görürürdünüz, bizler islam alimi değiliz, okuduğumuz bilgileri aktarabiliriz ancak bir kaç güvenilir kaynaktan araştırmasını önerdim arkadaşımıza, velev ki benim için hiç sorun değildir bu işlerBenim bildiğim İslam da kadın kocasının dinine tabidir, mezhebine değil. Sonuçta şafii de hanifi de müslüman.Mezhep seçimi kişinin kendi tercihine kalmıştır. Yukarıda verdiğiniz bilgiyi , hiç bir yerde okumadım.
Farklı mezhep olsa ne olur ki anlamadım , hiç bir sıkıntı olmuyo emin olun. Şimdi birde mezhep farklılıkları mı problem olmaya başladı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?