Evlenmek istediğimi babama nasıl söyleyebilirim

Canım bence bu çocuk seninle bir an önce evlenmek istiyor. Aileye söylencek adı konulcak ,zaten baba bu durumda yıllarca beklemez hele bu kadar otoriter baba adı konulmadan görüşmenize izin vericeğinide sanmam ve biran önce düğün yapılsın diyecektir. Yada sevgilin adı konulsun diyerek seni kesin olarak bağlayacağını düşünüyordur. Etraftan başı bağlı olduğu belli olsun falan filan hikayeleri.
Bence henüz evlilik düşünmek senin için erken.

Aynen öyle canım şimdi calismaya da başladım korkuyo ondan daha iyisini bulcam falan diye bunu da dile getiriyodu zaten ama niye erkenden olsun istiyosun dediğim de o ne demek sen istemiyo musun senı özlemek seni istemek suç mu oldu şimdi uzakta olmuyo böyle falan diyo . Babama söylersem babam bidaha duymiyim der ısrar edersem sadece benim değil herkesin huzuru kaçar annemin kardeslerimin . Sevgilime bunları anlatıyorum cevabı ayıp biseymi yapıyoruz baban utansın o yaptığından o zaman

20 yaşında sırf ayrı şehirlerdesiniz de aynı evde olun diye evlenilmez. O adam önce okulunu, işini, askerliğini, düzenini oturtsun. Bir araya geldiniz aynı evde 3 ay seviştiniz, 5 ay sarılı TV ilzeyip kalpli ekmek yediniz. Sonra? Özlem olmayıp sorunlar olunca 21 yaşında dul olursun. Kimse bekar demez, boşanmış der. Hayatına yenik başlarsın.
20 yaş ne ki..

Evet aslında bi nevi onun tavrı. Bende babam bilsin istiyorum ama.napıyım söylediğim zaman herkes huzursuz olucak o yüzden biraz zaman ver diyorum beni niye düşünmüyosun hiç diyo o zaman da

eğer baban otoriter bir babaysa - ki öyleymiş- baban senin her şeyini kısıtlayacak... görüşmelerini, telefonlarını vs... evlenmene yakın bilse daha güzel olur... hemen söz nişan evlenirsiniz. şimdiden bilmesi anlamsız... gerek yok...

sevgilin sanıyor ki; istediğim zaman yanına gidersin, geldiği zaman rahat rahat görüşürsün. sınırsız olur... otoriter babayla onlar hayal oluyor...

ben babamı eşime kabul ettiresiye kadar çok çektim... ben küçükken" sevgilisiyle yaşarlar, hiç karışmayacağım" vs. diyen babaydı... işler ciddiye binince yüzseksen derece değişti... eşim nişanlıyken bana oyuncak bebek aldı diye 1 hafta küstü. neymiş "o bebeği o alırmış, nişanlım alamazmış"

canım benim sevgilin hep böyle kompleksli ezik hisseden kendine güveni olmayan bir birey mi.
'çalıştığın ortamda benden daha iyilerini bulursun' düşüncesini kompleks haline getirmiş. ve sen de böyle kendine güveni olmayan sevgilinin baskısı karşısında ezildikçe ezilmişsin doğru düzgün ağırlığını netliğini koyamamışsın.
babanın karakterini anlattığın halde ve ortada babaya söyleyecek kadar ciddiyet olmadığı halde sana ne hakla baskı yapabiliyor. benim gördüğüm şu ki senin düşüncelerine kararlarına en ufak bir saygı duymuyor. yolun başında böyle yapan ilerde kendi istediği olsun diye neler yapar düşünsene. bence tavrını ortaya koy hala ısrarlara saygısızlığa devam ederse ben pek yolun sonunu göremedim. saygılar.

Ezik değil tam aksine özgüveni cok fazladir normalde. Aslında benim okulum bitmeden önce anlasmistik ise girmem lazım ama 1 sene sonra ancak söyleyebilirim diye ama geldikten sonra işler değişti. Hergün sitem etmeye başladı ne zaman soylceksin diye ben bişey desem hemen kızmaya başlıyo beni anlamıyosun diye

Bende bencil olduğunu düşünüyorum ama o benim öyle olduğumu düşünüyo aileni önde tutuyosun bana bi kere de ne istediğimi sormadin hersey senin istediğin gibi olsun istiyosun diyo

Kesinlikle olacaklari yazmışsın abla sevgilime bunları anlatıyorum ama bana bizim için cesaretin yok sen iste diken sonra kim ne dcek diyo

O polis abla askerlik falan yok ona güveniyo zaten ben sana bakamiycak miyim diyo

Kesinlikle olacaklari yazmışsın abla sevgilime bunları anlatıyorum ama bana bizim için cesaretin yok sen iste diken sonra kim ne dcek diyo

2 sene sonra evlenmeyi planlıyorsanız 1,5 sene sonra söyleyin... ailelerin hemen işin içine girmesini istemediğini anlat. bana güvenmiyor musun diye üste çık.

O polis abla askerlik falan yok ona güveniyo zaten ben sana bakamiycak miyim diyo
Güzelim benim bakmak sadece para demek değil ki.. Sana bakmasına hacet yok zaten sen de okumuşsun çalışır kendine bakarsın. Evlilik birinin ötekine bakması, çocuk doğurmak değil ki. Hayat arkadaşlığı. Hayatın tadını al, okumuşsun onca bir kendi paranı ye, ailene yedir, hayatı tanı neleri sever sevmezsin gör doğru seçim yap ki evlilik yoldaşlık olsun.
Zaten o senin kısmetinse, doğru adamsa 10 sene sonra da evlenilir.

Seviyorsa bekleyecek.
Zorlamayla baskıyla olmaz o işler.
Biraz size ve kendisine güvensin paşa hazretleri..

Biçen 24 yaşındayım nişanlım 29 ve beni 8 Yıldır bekliyor o işini Gücünü kurdu ama okulumun bitmesini bekliyor evet şikayetlerimiz oluyor ama seven insn bekler görüşündeyim. Geçen yaz nişan yaptık benim annemde baban kızar diyordu ama yengem aracılığıyla babama söyledik ve babam hemen kabul etti annemin dediği olmadı yani. Evlilik için geç değil 20 yaşındasın Sabırlı olun ayrıca bir nişan bari yapalım demeyin uzun süre nişanlı kalmak zor Tecrübe sahibiyim bu konuda.

Cok teşekkür ederim görüşlerin için :)

Bendede bekleyin canım benim sevgilimd aynı seninki gibi ben okuyorum ve seneye bitecek okulum biter bitmez evlenelim diyor ama maalesef o işler ha diyince oluvermiyor diye düşünüyorum..

Bendede bekleyin canım benim sevgilimd aynı seninki gibi ben okuyorum ve seneye bitecek okulum biter bitmez evlenelim diyor ama maalesef o işler ha diyince oluvermiyor diye düşünüyorum..
Erkeğe göre kolay okul bitince zaten kiz evlenir mis uzatmaya ne gerek varmış zaten evlenince de çalışabilirmisiz falan filan gel bide babalara sor sen onu

Bana kalırsa öncelikle annen bilmeli bu işler öyle pat diye olmuyor malesef Bir süre sonrada babana ufak ufak açar annen.Söyledin diye anında evlenecek değilsiniz baban tanımak isteyecek vs..Buda zaten en az 1 sene zaten yaşın çok ufak en azından ailen bilmiş olur bir ciddiyet kazanır mesele.Zamanla olacak şeyler evlilik vs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…