• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek istedik, altın meraklısı çıktık :) (bu bir latifedir)

Uzak şehirde olsa bile mi? Doktora için yurtdışı düşünüyoruz birlikte, başka ülkede olsa bile mi 😐
Kaderden kaçılmaz bak kardeşim bunlar akıl hastası😬vallahi şaka yapmıyorum bunların birkaç beden büyüğü vardı bende abisinin evleneceğini duyunca uluyarak ağlayan size anne baba diyemez diye cingar çıkaran sana yaptığı iki gram altını evlenincee 200 Gr olarak isteyen sonu hep hüsran.Burunlarini öyle sokarlar ki Amerika'dan çıkar bir ömür aglamaktansa iki gün ağla unutursun keşke zamanında da biri bana bu gazı verseydi şimdi dul çocuklu kadın olmazdim

Bunu o kadar duyuyorum ki çok sorguluyorum doğrusu.

Ailem ciddi olmadığım hiçbir erkek arkadaşımın ailesiyle tanışmama müsaade etmedi, bir yaştan sonra bana da mantıklı olan bu geldi zaten. Ve bu zamana dek ömrümün çoğu okulda ve akademide geçti. Bu yüzden inanın bu konularda forumda okuduklarım dışında tecrübem yok.

Biri için değişecek bir karakter değil aslında ama evlilik olayı başka ve yüksek kanaat erkeklerin değiştiği yönde. Kafası karışmıyor değil insanın.
Bak canım benim, erkek arkadaşın resmen altın isteme diye evdeki bütün olayı sana olduğu gibi yetiştirmiş. Yani o evden onu alabildiğine şükret, daha bişey isteme diye. Halbuki seni seven adam '' Kimseye el açmayız ailemiz bile olsa, ben elimden geldiğince gözünü arkada bırakmam, ikimiz her şeyi yavaş yavaş yaparız. Yarın onlar da senden gelinlik isteyemez eğer şimdi yanımızda yoklar ise. '' diye seni teskin ederdi. Ama gel gelelim adam yalandan ayılıp bayılan anasını, cebinde akrep olan babasını, kendi zamanında kocaya kök söktürmüş ama kendi erkek kardeşi olunca canı giden iki yüzlü ablalarını teskin etme derdine düşmüş. Neymiş, '' O öyle bir kız değil, öyle şeyler istemez. ''. Hadi yaaa. Sana sormuş mu?

Ama bana da açıklaması gerekiyordu ya ne oldu ne bitti. Bana kalırsa zaten daha fazlası olmuştur da bu kadarını biliyorum. Kemalim yapmaz demiyorum da yine de kötü niyet yok gibi burada. Akıl edemediğini düşünüyorum o şokla. 5 gün geçti bu olayların üzerinden. Elbet daha konu olmuştur evde. Daha bir şey anlatmadı mesela.

Yine de bilemiyorum. Bu kötü başlangıç beni soğuttu evlilikten. Bu insanlarla aile olacağım, sindirebilir miyim diye sorunca cevap veremiyorum kendime.

Ama mesela, benim dayım bir sebepten içeride yattı çıktı. Kız kuzenimi istemedi karşı taraf bu yüzden. O kadar üzülmüştük ki ailece bu saçmalık karşısında. Aynısını sevgilime yapacağım gibi hissediyorum. İki senedir tek bir tartışmamız yok, ondan ayrı düşünemiyorum geleceğimi. O da bunları yaşamayı hak etmiyordu, ailesiyle onu yargılamak ve cezalandırmak istemiyorum.

Çok araftayım çok.

Sana kelimesi kelimesine ailesinin söylediklerini anlatarak açıklama yapması gerekmiyordu. Bildiğin laf taşımış bugün onların laflarını sana yarın senin laflarını onlara taşıyacaktır.

Bence iyi düşün, sonra çok üzülürsün.

Erkek arkadaşımla 2 senedir birlikteyiz. Evlenme kararı aldık, inşallah. Tanışma + evde söz nişan + sade nikah şeklinde düşündük, 1 seneye yayılarak. Maddi olarak borçlanmadan ve her anlamda mübalağadan uzak kalmak istiyoruz. Düşüncemizi ailelerimize bildirdik fakat sevgilimin ailesi şu anda olsun istemiyor. Nedenini soracaksınız: aslında böyle bin tane konu açılmıştır forumda, göbek bağını koparamayan bir aile daha diyeyim. Annesi evlilik kararı aldık diye tansiyon hastası oldu, psikiyatriste gitmiş. Kız kardeşi (evli), sevgilime “biz seni kimseyle paylaşmadık bu yaşa dek, hazır değiliz evlenmene, evlenirsen düğününe gelmem, kıskanıyorum o kızı” vs. demiş. Bir de yüksek lisans sürecindeyiz bunu bahane etmişler işte derslerin kötüye gider vs diye fakat yüksek lisansa birlikte başladık biz zaten, teşvik eden dahi bendim sevgilimi, biliyorlar bunları da.

Ben sadece ilk defa fikrimizi söylerken dahil oldum bu muhabbetlere. Sonra hiç karışmadım kötü olurum diye. Zaten 3-5 konuşmada konu düğününe gelmem kadar çirkin muhabbetlere gitti. Muhabbetimi de azalttım. En hoşlanmadığım ve istemediğim şeylerden biriydi ciddi olmadan ailelerle tanışmak. Kendi aileme de mahçup oldum.

Az çok nasıl biri olduğumu düğünümün nasıl olduğunu istememden dahi anlamışsınızdır. Mütevazı yaşayan orta halli normal bir aileyiz, ben de sade bir vatandaşım. Tüm bu olaylar olurken altın konusunu sevgilimle dahi konuşmadık. Kendi ailemle dahi konuşmadım çünkü fol yok yumurta yok daha bismillah.

Erkek arkadaşımın babası “ben öyle şu kadar altın isterim, bu kadar takı isterim muhabbetlerini sevmem, şimdiden diyeyim” demiş. Sevgilim de kızmış “nereden çıkarıyorsunuz siz bunları, altının a’sının lafını yapmadı kız size, daha ailesiyle tanışmadınız” diye.

Bir babanın, evlenmeye hatta tanışmaya dahi sıcak bakmıyorken bu lafı etmesi bana çok garip geldi. Üç kız evlendirdiler, usul yordam bilmiyorlar da değil. Bir tanışalım, aileler konuşsun. Daha hiçbiri olmadan neden altını konu etti sizlere sormak istiyorum? İnsan olayın içinde olunca akıl tutulması yaşıyor galiba. Ben hiçbir mana bulamıyorum olanlara, bilhassa altın olayına.
Bu aileye asla gelin gitme. Sonra burada sinir krizleri eşliğinde kaynana, görünce,kayinperder konuları açmış olursun

Erkek arkadaşımla 2 senedir birlikteyiz. Evlenme kararı aldık, inşallah. Tanışma + evde söz nişan + sade nikah şeklinde düşündük, 1 seneye yayılarak. Maddi olarak borçlanmadan ve her anlamda mübalağadan uzak kalmak istiyoruz. Düşüncemizi ailelerimize bildirdik fakat sevgilimin ailesi şu anda olsun istemiyor. Nedenini soracaksınız: aslında böyle bin tane konu açılmıştır forumda, göbek bağını koparamayan bir aile daha diyeyim. Annesi evlilik kararı aldık diye tansiyon hastası oldu, psikiyatriste gitmiş. Kız kardeşi (evli), sevgilime “biz seni kimseyle paylaşmadık bu yaşa dek, hazır değiliz evlenmene, evlenirsen düğününe gelmem, kıskanıyorum o kızı” vs. demiş. Bir de yüksek lisans sürecindeyiz bunu bahane etmişler işte derslerin kötüye gider vs diye fakat yüksek lisansa birlikte başladık biz zaten, teşvik eden dahi bendim sevgilimi, biliyorlar bunları da.

Ben sadece ilk defa fikrimizi söylerken dahil oldum bu muhabbetlere. Sonra hiç karışmadım kötü olurum diye. Zaten 3-5 konuşmada konu düğününe gelmem kadar çirkin muhabbetlere gitti. Muhabbetimi de azalttım. En hoşlanmadığım ve istemediğim şeylerden biriydi ciddi olmadan ailelerle tanışmak. Kendi aileme de mahçup oldum.

Az çok nasıl biri olduğumu düğünümün nasıl olduğunu istememden dahi anlamışsınızdır. Mütevazı yaşayan orta halli normal bir aileyiz, ben de sade bir vatandaşım. Tüm bu olaylar olurken altın konusunu sevgilimle dahi konuşmadık. Kendi ailemle dahi konuşmadım çünkü fol yok yumurta yok daha bismillah.

Erkek arkadaşımın babası “ben öyle şu kadar altın isterim, bu kadar takı isterim muhabbetlerini sevmem, şimdiden diyeyim” demiş. Sevgilim de kızmış “nereden çıkarıyorsunuz siz bunları, altının a’sının lafını yapmadı kız size, daha ailesiyle tanışmadınız” diye.

Bir babanın, evlenmeye hatta tanışmaya dahi sıcak bakmıyorken bu lafı etmesi bana çok garip geldi. Üç kız evlendirdiler, usul yordam bilmiyorlar da değil. Bir tanışalım, aileler konuşsun. Daha hiçbiri olmadan neden altını konu etti sizlere sormak istiyorum? İnsan olayın içinde olunca akıl tutulması yaşıyor galiba. Ben hiçbir mana bulamıyorum olanlara, bilhassa altın olayına.
Ayrıca çocuklarını evlendirmek istemiyorlar çünkü gelirleri kesilecek size de baştan tavrını koyuyor evlenirseniz benden bir şey beklemeyin diye işi yokuşa sürüyor yani

Herkes bunu yazmış. Bunun toplu cevabını buradan vereyim. Ailelerimize bu haberi iki aileye de birlikte giderek verdik. Çünkü zaten tanışıyorduk ikimiz de ve ciddi olduğumuz için tanıştık. Böyle ters bi geri dönüş aklımızın ucundan geçmedi bu yüzden. Benim yanımda başladı “daha erken, bilemiyoruz bi konuşalım”lar.

Erkek arkadaşım da şaşırdı. Ben kalkmak istedim uzatmadan, ortam bozulmadan.

Sonra ailecek konuştular bu konuyu, sonra orada olan biteni bana anlattı hâliyle. Ben laf yetiştirmek olarak değerlendiremiyorum. Olanı biteni bilmek zorundaydım, ben sordum zaten. O da ailesine sinirle ve şaşkınlıkla aktardı bunları bana.

Bu işin sonu ayrılık dahi olacaksa anlatması iyi oldu bence. Yalan söylese konu dahi açmadan ayrılırdım.

He bu saatten sonra böyle çirkin sözleri bana söylerse evet laf taşımak olacak.
Bu bal gibi laf taşımaktır.

Babam evlenme düşüncesinde olduğumda eşimle ilgili birkaç olumsuz şey söylemisti. 10 yıl oldu evleneli onları hâlâ bilmiyor kendisi. Çünkü o konuşmalar benim ve ailem arasında kalmaliydi, babamin endişelerine ben cevap verdim, bazı şeyleri de zamanla kendi gördü.

Hadi diyelim anneyle ablanın tepkisini gelip anlattı.
Altın mevzusunda babasının söylediği çirkin şeyleri size anlatan sevgili ya art niyetlidir ya da akletmede sorunları vardır. Başka türlüsü olamaz çünkü çok yanlış size anlatması o konuşmayı.

Evlenmemiş olsa gerçekten bi nebze anlarım. En yakın paylaşımda bulunduğu erkek abisi derim ama kendin de evlenip gitmişsin. Ben eşiyle aile olamadığını düşünüyorum kız kardeşin de. Daha tanıma sürecindeyim aileyi ve ben de evliliği sorguluyorum
sorun evlenip evlenmemesi değil aslında daha evliliğin adı varken bu kadar olay çıkartılmasında evlendiğinizde eşiniz size bişey alsa bu kadının gözüne batar çok yorar sizi inşallah hakkınızda hayırlısı olut

Ayrıca ailelere evlilik kararını birlikte vermek kimin fikriydi o da çok saçma olmuş 🤦

Piremses erkeğin fikridir. Daha ailesinin karşısına çıkamıyor benim kararım budur diye. Bununla yola mola çıkılmaz, yolda bırakır.

merhaba, öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun.

şu an sizci tabii ki. sevdiği bir kadın var ve evlenmek istiyor ama ailesi sorun çıkarıyor. maalesef erkekler evlendikten sonra biraz da olsa kayma yaşıyorlar ailelerine. ne kadar kayacağı tamamen karakterine bağlı sevgilinizin . eminim burada bir sürü yaşanmış örnekler var ve kimsenin anlatası gelmiyordur uzun uzun 😂 çünkü dumur oluyorsun nasıl yiyor bu numaraları diye ama anneciği babacığı kardeşciği vs vsciği olduğu için konduramıyor erkekler.

varsayımda bulunarak sizci kaldı diyelim ama o aile şimdiden bu hadsizlikleri kendilerine hak görüyorlarsa evlenince bunu dozunu arttıracaklardır. gerçekten çelik zırh ve kulak tıkaçlarına ihtiyacınız olacak. ve siz naifsiniz, mütevazi birisiniz diye kimse ayy demeyelim , yapmayalım demeyecek. taa ki siz tırnaklarınızı çıkarana kadar.

bir de bana ailesinde olanları anlatması şu an için size avantaj olmuş. en azından şimdiden görüyorsunuz, duyuyorsunuz. ama ileride de böyle devam edecek gibiyse üzgünüm ama sevgiliniz evlendikten sonra her ağladığında ailesine koşabilir :emir_bebek:

Uzak şehirde olsa bile mi? Doktora için yurtdışı düşünüyoruz birlikte, başka ülkede olsa bile mi 😐

Insanlar size uzun uzun yazmis ama su yazdiginizi gorunce bosa nefes tukketiklerini anladim. Erkek arkadasiniz cok mukemmel aynen devam. zira aksini pek anlayamayacaginizi yazdiklarinizdan anladim. hatta bence erkek arkadasiniz yillar sonra ailesini bulmus ve onlarla ilk kez tanismis, onlari hic tanimiyor. oyle ya hepimiz ailemizi taniriza ama adam ailesini belli ki yeni bulmus. ben size mutluluklar dilerim.

Ne diyorduk? Piremses erkeklerden nefret ediyorum.

Ben şöyle özetleyim

Sevgiliyken annesini 1 kere gerçekten 1 kere aramayan insanla

İlk yıl sürekli şu kavgayı yaptık : sen benim annemi aramıyorsun neden

Her gün annesini aradı telefonu zorla bana verdi

Of be yeter başlatma annene , kendi annemle bu kadar konuşmuyorum dedim

Öyle konu kapandı

Piremses erkeğin fikridir. Daha ailesinin karşısına çıkamıyor benim kararım budur diye. Bununla yola mola çıkılmaz, yolda bırakır.
Her türlü saçma ya aile ilk tepki olarak olumsuz birşey de söyleyebilir, neden karşı taraf şahit olsun buna? Nitekim öyle de olmuş. Birde insan kendi ailesini, tepkilerini, üslubunu az çok bilir de ona göre davranır.

Her türlü saçma ya aile ilk tepki olarak olumsuz birşey de söyleyebilir, neden karşı taraf şahit olsun buna? Nitekim öyle de olmuş. Birde insan kendi ailesini, tepkilerini, üslubunu az çok bilir de ona göre davranır.
Eşim bunu yapsa eşim olmazdı. '' Daha sen baş edemiyorsun deli ailenle, ben ne edeyim. '' derdim. Alırdım telefonu, '' Alın bebenizi , önce emzirin büyütün sonra sokağa salın, bu ne rezillik. '' diye bozardım.

Bak canım benim, erkek arkadaşın resmen altın isteme diye evdeki bütün olayı sana olduğu gibi yetiştirmiş. Yani o evden onu alabildiğine şükret, daha bişey isteme diye. Halbuki seni seven adam '' Kimseye el açmayız ailemiz bile olsa, ben elimden geldiğince gözünü arkada bırakmam, ikimiz her şeyi yavaş yavaş yaparız. Yarın onlar da senden gelinlik isteyemez eğer şimdi yanımızda yoklar ise. '' diye seni teskin ederdi. Ama gel gelelim adam yalandan ayılıp bayılan anasını, cebinde akrep olan babasını, kendi zamanında kocaya kök söktürmüş ama kendi erkek kardeşi olunca canı giden iki yüzlü ablalarını teskin etme derdine düşmüş. Neymiş, '' O öyle bir kız değil, öyle şeyler istemez. ''. Hadi yaaa. Sana sormuş mu?
Tabii tüm bunlar evde yaşandıysa.
Konu sahibini yemlemek, “benim zaten altında takıda gözüm yok.” dedirtmek için damadın uydurduğu bir senaryo değilse.
“Ben aileme karşı senin yanındayım, talebin neyin varsa şimdiden yutkunmayı öğren.” demek için de uydurulmuş olaylar dizisi olabilirX

Back
X