Evlenmek istedik, altın meraklısı çıktık :) (bu bir latifedir)

Beni de ikileme düşüren onun da şaşkın üzgün olması. Rol yapar hi hâli de cidden yok, ben daha serinkanlıyım, o perişan oldu. 6 senedir evde değil, öğrenci evinde ya da tek yaşadı. Bundan olabilir mi diye sorguluyorum. Ablalarda hiç böyle davranmamışlar, güncellemede yazdım, bu olaylara dek hayatında biri olsun diye tatlı tatlı baskılar bile yaparlarmış. Aile çok tuhaf gerçekten. Bana da yüzüme tatlılardı, istemeden de olsa öğrendiğim gerçekler gıyabımda hiç öyle olmadıkları oldu. İş ciddiye binince beni mi istemediler acaba diye düşünüyorum da mesele ben değilim sanki, x biri de olsa aynı şey olurdu. Bir anda oğluşumuzu kaybedeceğiz diye bağımlılık duyguları coştu sanıyorum.

Yine de lafı var ortada, dönülmez bir yolda değilken göreyim istiyorum nasıl halledecekmiş. Bir arkadaşın yazdıkları da çok makul geldi: eğer iki kişi birbirini her koşulda koruyup kolluyorsa 3. herhangi bir kişi bozabilir mi bir ilişkiyi

Benim annemde güya modern felan olmasina rağmen, evlilik sürecinde tuhaflaşmaya başlamişti, istekler felan.

Ancak ben hiçbirşeyini diğer tarafa asla anlatmadim. Cünkü evlenecek kadar yetişkinsem, muhakeme yeteneğimde var demektir.

Hadi ailesinin hareketlerine şok oldu, gelip niye sana anlatiyor? Yani söylenen şeyler yenilip yutulur tarzdan değilken, nasil utanmadan gelip anlatabiliyor? "Kapitoneli ailemin üzerine kötü düşünür" korkusu bile yoktu.

Ya adam af edersin ö.. ve ailesi ne derse o. Yada ailesi ile aslinda hemfikir. Iki senaryoda karşinda kolay ailesi tarafindan dolduruşa gelebilen bir erkek var. Ilişkileri nasil yürüteceğini bilmeyen bir erkek var. O olgunluk onda yok.

Hadi diyelim hep krizler ortaya çikiyor, hadi diyelim seni dinliyor. Senin lafin ile birşeyler yapmak bir erdem değildir. Insan bir yetişkin ile evlenmek ister. Kendi kararlarini alabilen, insan ilişkilerin nasil yürüdügünü bilen.

Cok üzgünüm, eminim seviyorsundur ama ailesi böyle olmasa bile, sizin geleceğiniz yok.
 
*16.sayfada güncelleme mevcut.

Erkek arkadaşımla 2 senedir birlikteyiz. Evlenme kararı aldık, inşallah. Tanışma + evde söz nişan + sade nikah şeklinde düşündük, 1 seneye yayılarak. Maddi olarak borçlanmadan ve her anlamda mübalağadan uzak kalmak istiyoruz. Düşüncemizi ailelerimize bildirdik fakat sevgilimin ailesi şu anda olsun istemiyor. Nedenini soracaksınız: aslında böyle bin tane konu açılmıştır forumda, göbek bağını koparamayan bir aile daha diyeyim. Annesi evlilik kararı aldık diye tansiyon hastası oldu, psikiyatriste gitmiş. Kız kardeşi (evli), sevgilime “biz seni kimseyle paylaşmadık bu yaşa dek, hazır değiliz evlenmene, evlenirsen düğününe gelmem, kıskanıyorum o kızı” vs. demiş. Bir de yüksek lisans sürecindeyiz bunu bahane etmişler işte derslerin kötüye gider vs diye fakat yüksek lisansa birlikte başladık biz zaten, teşvik eden dahi bendim sevgilimi, biliyorlar bunları da.

Ben sadece ilk defa fikrimizi söylerken dahil oldum bu muhabbetlere. Sonra hiç karışmadım kötü olurum diye. Zaten 3-5 konuşmada konu düğününe gelmem kadar çirkin muhabbetlere gitti. Muhabbetimi de azalttım. En hoşlanmadığım ve istemediğim şeylerden biriydi ciddi olmadan ailelerle tanışmak. Kendi aileme de mahçup oldum.

Az çok nasıl biri olduğumu düğünümün nasıl olduğunu istememden dahi anlamışsınızdır. Mütevazı yaşayan orta halli normal bir aileyiz, ben de sade bir vatandaşım. Tüm bu olaylar olurken altın konusunu sevgilimle dahi konuşmadık. Kendi ailemle dahi konuşmadım çünkü fol yok yumurta yok daha bismillah.

Erkek arkadaşımın babası “ben öyle şu kadar altın isterim, bu kadar takı isterim muhabbetlerini sevmem, şimdiden diyeyim” demiş. Sevgilim de kızmış “nereden çıkarıyorsunuz siz bunları, altının a’sının lafını yapmadı kız size, daha ailesiyle tanışmadınız” diye.

Bir babanın, evlenmeye hatta tanışmaya dahi sıcak bakmıyorken bu lafı etmesi bana çok garip geldi. Üç kız evlendirdiler, usul yordam bilmiyorlar da değil. Bir tanışalım, aileler konuşsun. Daha hiçbiri olmadan neden altını konu etti sizlere sormak istiyorum? İnsan olayın içinde olunca akıl tutulması yaşıyor galiba. Ben hiçbir mana bulamıyorum olanlara, bilhassa altın olayına.
Severken insan görmüyor ama öncelikle eş adayınız ailesi ile konuşmalarını size paylasmamaliydi ben paylaştığını anladım eğer öyle değilse kusuruma bakmayın. İkinci nokta da yüksek lisans yapan insanlar kocaman insanlardır dediğiniz gibi göbek bağı kopmamis ama malum bu göbek bağı çift taraflı şimdilik aile koparmamis gibi görünüyor evlenince esinizdeki tarafında görürsünüz maalesef.
 
Yine çok güzel bir cevap. Teşekkür ederim. Olayın erkekte bitmesi ve herhangi üçüncü bir kişinin bir ilişkiyi bitiremeyeceği bana da gerçekçi geliyor.

Şu an o güç ve basirette olduğunu %90 hissediyorum ben. Gerçekten şaşkınlığına kefilim. 2 senelik ilişkimizin 4 sene evveliyatı da var, pasifliğini hiç görmedim. %10 u da bu şaşkınlığına bağlıyorum “şu anlık”

Beni evlendikten sonra değişir diyenler düşündürtüyor. Belki %100 yanımda olacak ama evlenince değişmeyeceğini nasıl bileyim? Kumar oynamak gibi bir şey bu. Bol bol gözlem gerek, biraz daha yaşanmışlık gerek.

Olmazsa bitireceğimi konuşmamızda söyledim. Bu fikir bile ağır geldi ona. Gönlüm, eşinizin huyunda bir erkek olduğunu diyor ve bunu hissediyorum ama gerçekler nasıl olacak bakalım görelim diyorum.
Bu kadar emin olmak için çok erken. Daha hiçbir şey görmedin. İnan bana.
 
Arkadaşım bir de şöyle soralım cevap ver bakalım.

Olayın tam tersi olduğunu düşünelim. Senin annen baban kardeşlerin erkek arkadaşınla ilgili biz senin evlenmene hazır değiliz yardım edemeyiz dese baban hastanelik olsa ayılsa bayılsa ve erkek arkadaşın gelip evde neler oldu dese sen gidip babam bayıldı abim kıskandı annem altın muhabbeti yaptı diye anlatır mıydın?
 
Bana mı tuhaf geliyor bilmiyorum ki. Ben eşimi anneme ilk söylediğimde ailesiyle ilgili her şeyi de anlattım. Annem memleketi uzak dedi çocuk işsiz dedi. Babası alkol sorunu yaşamış bitmiş ama tekrar olmayacağı ne malum dedi. Amcası intihar etmiş güya ama uyuşturucu yüzünden öldürüldü diye konuşuluyor peşlerinden hasımlarının olmadığı ne malum dedi.

Sonrasında eşim bana sizinkiler ne düşünüyor diye sordu. Ben de memleketlerin uzak olmasına biraz takıldılar ama orayı ben hallederim bir de sen atanmadan işleri ciddiye bindirmeyi kesinlikle istemiyorlar dedim. Tamam o iş bende zaten dedi. Gidip de adama annemin her dediğini söylemedim.
 
Annem evlenmemize karşı deyince a öyle mi ayrılalım bari deseydin. Eşiniz olacak kişi çok omurgasız geldi bana. Ablasına saçmalama annesine de noluyo ya neden diyememiş
 
Kallavi bir güncelleme yapmaya geldim. Erkek arkadaşımla bu konuyu uzun uzadıya konuştuk. Sizin cümlelerinizden epey istifade ettim, helal edin haklarınızı.

Böyle bir başlangıç ile nasıl güzel bir evlilik yapacağımızı sordum. İster istemez ön yargım oluştuğunu, istemesem de savunma mekanizması geliştirip bilendiğimi ve olanları aileme ufacık dahi çıtlatsam asla müsaade etmeyeceklerini söyledim. Hepsine haklısın dedi, kendi mahcubiyetinden şaşkınlığından bahsetti. Ben de kendisinde de hata olduğunu, bana ailesini sanki biraz farklı anlattığını söyledim. Bunu duyunca çok üzüldü, böyle yapacaklarını bilsem neden karşılarına evleneceğiz diye çıkıp senin yanında o duruma düşeyim, ailenle neden tanıştım dedi. Kız kardeşi ablaları annesi sevgilisi olsun diye bile baskı yaparlarmış. Ve evlenirse diye alınan bir ev bile varmış bunları öğrendim. Altın olayını sordum ablanlar ve kızkardeşinde ne yapıldı diye. Bilmiyorum dedi, hiç dahil olmamış o süreçlere okulda olduğu için. Öyle şeyleri sorduğunda bile sen kadın işine karışma derlermiş. O zaman baban neden karışıyor dedim, haklısın dedi. Alıntı yapacaktım bulamadım, biri sevgiliniz neden “ben gerekirse sembolik bile altın yaparım sana” dememiş diye sormuştu. Çok mantıklı geldi bunu da sordum. Neden altın istemeyecekmişim dedim. “Hayatım o anın şokuyla öyle çıkıverdi ağzımdan. Ne münasebet olacak hepsi ne istiyorsan olacak. Bugüne kadar hep sana yapacağız edeceğiz diye konuşuldu, şimdi böyle davranıyorlar onun şokundayım. Ellerini taşın altına koymazlarsa ben yapacağım elbette bekleyecek değilim yapsınlar diye. Sadece ağrıma gidiyor olanlar dedi” Genel olarak ben konuştum doğrusu ama çok rahatım düşüncelerimi dürüstçe söylediğim için. En sonda da benim ağır bir karaktere sahip olduğumu bildiğini hatırlatıp, yanımdaki kişi de olgun ve ağır davranıp yerine göre konuşmazsa devam etmekte zorlanacağımı söyledim. Yolun başındayken bitirelim dedim. Sustu epey, seslendim. Sindirmeye çalışıyorum dedi müsaade istedi. “Kabul etmek istemiyorum böyle bir şeyi, her şeyi halledeceğim söz veriyorum, güven bana” dedi. İkimiz için de zor bir konuşma oldu ama olması gerekiyordu. Bir gelişme olursa yazarım.
Nur topu gibi ileride anneci biri ile evleneceksiniz..
 
Arkadaşım bir de şöyle soralım cevap ver bakalım.

Olayın tam tersi olduğunu düşünelim. Senin annen baban kardeşlerin erkek arkadaşınla ilgili biz senin evlenmene hazır değiliz yardım edemeyiz dese baban hastanelik olsa ayılsa bayılsa ve erkek arkadaşın gelip evde neler oldu dese sen gidip babam bayıldı abim kıskandı annem altın muhabbeti yaptı diye anlatır mıydın?

Erkek arkadaşımın bu hareketi için herhangi bir yerde doğru demedim ki ? Bana belirttiği nedeni söyledim ve nedeni mantıklı geldi.

Sorunuza gelirse anlatmam.
 
Ben göremedim meslekleriniz nedir? Umarım ogrenci olarak evlenmeyi dusunmuyorsunuz
X mühendisiyiz. Yüksek lisans yapıyoruz ikimiz de. Öğrencilik durumunu çoktan geçtik, ben lisans mezuniyetimden beri maddi olarak desteksiz geçiniyorum. O lisans okurken de çalıştı part time işlerde.
 
X mühendisiyiz. Yüksek lisans yapıyoruz ikimiz de. Öğrencilik durumunu çoktan geçtik, ben lisans mezuniyetimden beri maddi olarak desteksiz geçiniyorum. O lisans okurken de çalıştı part time işlerde.
E dertleri ne o zaman hallah hallah ya. Evlenirsen sakın yakın falan oturma çok çirkef bunlar
 
Annem evlenmemize karşı deyince a öyle mi ayrılalım bari deseydin. Eşiniz olacak kişi çok omurgasız geldi bana. Ablasına saçmalama annesine de noluyo ya neden diyememiş
Dememiş değil aslında ama bana da tepkisi yetersiz geliyor. Böyle zor bir aileyle bir yandan iyi kalmaya çalışarak yol alınacağına inanmıyorum. Cevabını verip susturacak ve haklılığından ötürü gam yemeyecek karakteri var mı diye düşünüyorum. Hayır. Biri ağlasa yumuşar. E anne abla da ağlatıp işini gördürecek potansiyele sahip. Sonu ayrılık gibi doğrusu ama her şeye açık bir şekilde merak ederek ilerliyorum şu an
 
Erkek arkadaşımın bu hareketi için herhangi bir yerde doğru demedim ki ? Bana belirttiği nedeni söyledim ve nedeni mantıklı geldi.

Sorunuza gelirse anlatmam.
Sana belirttiği neden mantıklı mı geldi size cidden? Ah ya... İnsan bu yaşlarda ne de naif ve iyiniyetli oluyor... iyiniyetini kaybediyorsun sonra yavaş yavaş.... çocuğun evlenmesini istemiyor olamazlar dertleri seninle. Sende beğenmedikleri bisey var.
 
*16.sayfada güncelleme mevcut.

Erkek arkadaşımla 2 senedir birlikteyiz. Evlenme kararı aldık, inşallah. Tanışma + evde söz nişan + sade nikah şeklinde düşündük, 1 seneye yayılarak. Maddi olarak borçlanmadan ve her anlamda mübalağadan uzak kalmak istiyoruz. Düşüncemizi ailelerimize bildirdik fakat sevgilimin ailesi şu anda olsun istemiyor. Nedenini soracaksınız: aslında böyle bin tane konu açılmıştır forumda, göbek bağını koparamayan bir aile daha diyeyim. Annesi evlilik kararı aldık diye tansiyon hastası oldu, psikiyatriste gitmiş. Kız kardeşi (evli), sevgilime “biz seni kimseyle paylaşmadık bu yaşa dek, hazır değiliz evlenmene, evlenirsen düğününe gelmem, kıskanıyorum o kızı” vs. demiş. Bir de yüksek lisans sürecindeyiz bunu bahane etmişler işte derslerin kötüye gider vs diye fakat yüksek lisansa birlikte başladık biz zaten, teşvik eden dahi bendim sevgilimi, biliyorlar bunları da.

Ben sadece ilk defa fikrimizi söylerken dahil oldum bu muhabbetlere. Sonra hiç karışmadım kötü olurum diye. Zaten 3-5 konuşmada konu düğününe gelmem kadar çirkin muhabbetlere gitti. Muhabbetimi de azalttım. En hoşlanmadığım ve istemediğim şeylerden biriydi ciddi olmadan ailelerle tanışmak. Kendi aileme de mahçup oldum.

Az çok nasıl biri olduğumu düğünümün nasıl olduğunu istememden dahi anlamışsınızdır. Mütevazı yaşayan orta halli normal bir aileyiz, ben de sade bir vatandaşım. Tüm bu olaylar olurken altın konusunu sevgilimle dahi konuşmadık. Kendi ailemle dahi konuşmadım çünkü fol yok yumurta yok daha bismillah.

Erkek arkadaşımın babası “ben öyle şu kadar altın isterim, bu kadar takı isterim muhabbetlerini sevmem, şimdiden diyeyim” demiş. Sevgilim de kızmış “nereden çıkarıyorsunuz siz bunları, altının a’sının lafını yapmadı kız size, daha ailesiyle tanışmadınız” diye.

Bir babanın, evlenmeye hatta tanışmaya dahi sıcak bakmıyorken bu lafı etmesi bana çok garip geldi. Üç kız evlendirdiler, usul yordam bilmiyorlar da değil. Bir tanışalım, aileler konuşsun. Daha hiçbiri olmadan neden altını konu etti sizlere sormak istiyorum? İnsan olayın içinde olunca akıl tutulması yaşıyor galiba. Ben hiçbir mana bulamıyorum olanlara, bilhassa altın olayına.
Aile fiyasko onu da geç sevgili tüm bu lafları sana bildirdiği için apayrı fiyasko. Başını yakma bacım bu aile ferdi ile evlenerek.
 
Sana belirttiği neden mantıklı mı geldi size cidden? Ah ya... İnsan bu yaşlarda ne de naif ve iyiniyetli oluyor... iyiniyetini kaybediyorsun sonra yavaş yavaş.... çocuğun evlenmesini istemiyor olamazlar dertleri seninle. Sende beğenmedikleri bisey var.
Haklısınız belki de. Fazla iyi niyet gösteriyor olabilirim. Ben eminim demiyorum hiçbir şekilde, gözlem ve değerlendirme sürecindeyim.

İhtimalleri düşünüyorum. Memleketlerimiz yakın. Aile gelir durumları yakın. Oğulları ve benim tahsilim eşit, mesleklerimiz eşit. Kaşımı gözümü boyumu beğenmediler herhalde diyorum🤦🏻‍♀️ Somut tek neden askerlik fakat bedelli için yüksek meblağ hazır. Bedelli nasip olmasa da 6 ay nedir zaten? Biri akıllarında başka bir kız var yazmış, neden olmasın bunları düşününce
 
Şükür şu anda da uzaktayım. Yurt dışı düşüncem/iz de var.
Böyle ailelerden, hele de evlenince aileci olan bir eşin varsa, Marsa da gitsen kurtulamazsın canım. Bir telefonla yeterler canına. Uzaksan zaten bi geldiler mi 2 ay kalırlar, uzak diye. Olay adamda bitiyor, mesafe koyarsa rahat edersin, ama '' O benim anam o benim bacım, çok mu geliyor sana. '' kafasına girerse o kapın kilit tutmaz.
 
Yine çok güzel bir cevap. Teşekkür ederim. Olayın erkekte bitmesi ve herhangi üçüncü bir kişinin bir ilişkiyi bitiremeyeceği bana da gerçekçi geliyor.

Şu an o güç ve basirette olduğunu %90 hissediyorum ben. Gerçekten şaşkınlığına kefilim. 2 senelik ilişkimizin 4 sene evveliyatı da var, pasifliğini hiç görmedim. %10 u da bu şaşkınlığına bağlıyorum “şu anlık”

Beni evlendikten sonra değişir diyenler düşündürtüyor. Belki %100 yanımda olacak ama evlenince değişmeyeceğini nasıl bileyim? Kumar oynamak gibi bir şey bu. Bol bol gözlem gerek, biraz daha yaşanmışlık gerek.

Olmazsa bitireceğimi konuşmamızda söyledim. Bu fikir bile ağır geldi ona. Gönlüm, eşinizin huyunda bir erkek olduğunu diyor ve bunu hissediyorum ama gerçekler nasıl olacak bakalım görelim diyorum.
Anlattıklarınızdan sevgilinizin pek de diğer üyenin eşi gibi olmadığı izlenimi aldım ben ama yine de siz daha iyi bilirsiniz.

Sevgiliniz aile üyelerinden biri ilk bu tarz cümleleri kurduğunda doğru tepkileri verebilseydi devamı gelmezdi. Ama her kafadan bir ses çıkmasına izin vermiş.

Yetmemiş, gelip size anlatıp sizin üzülmenize sebep olmuş.
 
X