- 12 Temmuz 2017
- 577
- 612
- 23
- 27
- Konu Sahibi Bayannhhickimse
-
Gerçekten öyleNeden evlenmek istemediğinizi açıkladıysanız ve bunun üzerine ayrılmaya karar verdiyse yapılacak bir şey yok malesef. Ama kavga tarzında konuştuğunuzu yazmıştınız. Sakin sakin bir araya gelip oturup konuşmayı önerin. Bu teklifinize de olumsuz cevap verirse evlenmeden nasıl biri olduğunu anladım diye mutlu olun derim ben. Geçmiş olsun. Anlayışlı insan bulmak çok zor bu devirde.
Yazdığınız herbir kelimeye katılıyorum çok teşekkürlerBiri sana seçim yaptırıyorsa, seni seçim yapmak zorunda bırakıyorsa ve o seçimde tercihlerin birine kendisini koyuyorsa,
O kişiyi tercih etme.
Bu baskı yöntemiyle kendi istediğini yaptırmaktan başka hiçbir şey değil.
Seni, onsuzlukla terbiye etmeye çalışıyor rağmen.
Yarın bir gün , istediği olmadığında "o zaman boşanalım" diyecek insan modeli bu.
Eğer şimdi onu kaybetmekten bu kadar korktuğunu ona gösterirsen,
yarın bir gün her istediğini sana , seni terk etme tehdidi ile yaptırmaya çalışacak.
Bir şeyi istemediğin halde seni buna zorlayan kim varsa o kişilere resti çek.
İnsanın anası, babası, kocası da olsa, her bireyin kendi sınırları vardır.
Ve o sınırlara kimseyi sokmamanı tavsiye edebilirim sana bir arkadaş olarak.
Ayrıca aynı evde yaşamakla evlenmek maalesef aynı şey değil. Evliliğin sorumlulukları daha bir başka.
O yüzden "nasılsa aynı evde yaşayabiliyoruz bir imza mı yeaaa?" şeklinde yanlış düşünme.
Evliliğin içine aileler de giriyor. Evli olup da aile parasıyla geçinmek son derece de saçma olur ayrıca.
Bayıldım yorumaaynı evde yaşamayı biliyonda imza mı atmayı bilmiyon der kenara çekilirim.
Bu tip yorumları ciddiye alamıyorum. Evli gibi mi yaşıyoruz? Ya evlilik sizin için sadece aynı evde yaşamak mı, bu kadar mı sizin için ifade ettiği anlam. Çok ilginçSevgiliniz daha önce evlilik teklif edip hayır deyince bu tip bir konuşma yapmış o zaman da tartışmışsınız.
Siz olayları her seferinde baştan mı algılamaya çalışıyorsunuz? Zaten bunun geleceği belliymiş.
Olacak olan olmuş işte..
Evlenmek istemiyorsanız kimse zorlayamaz. Ama zaten evli gibi yaşamıyor musunuz? Bir imza mı zor geliyor?
Bu tip yorumları ciddiye alamıyorum. Evli gibi mi yaşıyoruz? Ya evlilik sizin için sadece aynı evde yaşamak mı, bu kadar mı sizin için ifade ettiği anlam. Çok ilginç
Aynı evde yaşamanın evlilikle hiçbi alakası yok emin olun. Ev arkadaşıyız. İkimiz de öğrenciyiz. İkimizin de hiçbir sorumluluğu yok. Düzeyli bi ilişki olması için de ayrı evlerde yaşamak gerekmiyor. Aynı evde yaşadığımızı öğrenince "ne kadar basit bi ilişki" tepkisini gördüğüm tek platform burası zaten çok ilginç. Dar kalıplardan çıksak mı artık...
Yazdığınız herbir kelimeye katılıyorum çok teşekkürler
Herrrrr yerde hem deBitirirse bitirsin bırak...
Ayrıca üzme kendini bu ayni ev meselesinde...her yerdeler bosver
Sorcha zaten konunun özünü mis gibi açıklamış.
Aynı evde yaşamak hem evliliğin provası hem çok uzak bence. hem aynı evde yaşamabın getirdiği şartlarla bir çok artısını eksisini görüyorsun hem de çiftler ailelerin dahil olmadığı, baskı altında kalmadıkları bir şekilde birbirlerini tanıyorlar. Fragman gibi bence evlilik için. Sonradan buraya kocam çok dağınık, kocam işten gelince suratıma bakmıyor gibi konular açacağına bırak millet "aaaaaa aynı ev mi?!!" tepkisi versin.
Evlenmemekle de en güzelini yapıyorsun. Öğrenciyken evlenip napacaksın zaten birlikte yaşama imkanın varken. İşiniz gücünüz olur, kendi kendinize yeter hale gelirsiniz sonra borç harç yapmadan düzeninizi kurarsınız illa bu çocukla evlenirim diyorsan. Olacağı yoksa da aileleri yorup mahkemeleri meşgul etmemiş olursunuz.
Açıklama yapacaktım ama çok üşendim ... Kendi gibi düşünmeyene saygı duymayı bilmemek çok kötü. Haberiniz olsun:)Tatlim ne dar kalibindan bahsediyorsun ev arkadasin olan cocuk evlenelim evlenmiceksek ayrilalim kafasindayken burdaki kadinlar mi dar kalipli oldu ah canim sen de buyuyeceksin elbet de kim bilir ne zaman...
Çok ciddi bir konu canım iyi düşünmelisin...Merhabalar...
Bi süre önce erkek arkadaşımın evlenmek istediğini, benim ise okulumu bitirmeden böyle bi şeyi düşünmediğimi ve bu yüzden aramızın bozulduğunu yazmıştım. Tartışmanın bu kadar büyüyeceğini hiç düşünmedim. Baya ayrıldık şu an. Konu "seni beni hiç sevmedin dimi" ye gelince kendimi tutamadım, resmen evlenmek istemediğim için kötü düşünceli kız muamelesi gördüm. Sadece vakit geçirmek için sevgili olan kız muamelesi. Çok kötü hissettim. Ve daha da kötüsü şu an aynı evde yaşıyoruz. İki yabancı gibi resmen. Eşyalarımı toplayıp gitmek istedim ama "gideceğin bi yer yok saçmalama, bi kaç haftaya ben çıkarım evden" dedi. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Çok seviyorum, o da seviyor biliyorum ama çok fazla yıprattı bu süreç. Kim haklı sizce? Sırf onu kaybetmemek için evlenmeyi kabul mü etmeliyim... Kafam çok karışık
Aynen zaten aynı evde yaşıyorsun evlen zaten farkı yokaynı evde yaşamayı biliyonda imza mı atmayı bilmiyon der kenara çekilirim.
Kesinlikleaynı şey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?