- 4 Mayıs 2019
- 3.482
- 6.195
- 78
- 32
Evet iyi secim yapmak lazım.evlendiginde bazen iki kisilik hadiseleride tek basina gogusluyorsun oyuzden iyi secim yapmak lazim
Evet iyi secim yapmak lazım.
Önceki sayfalarda zaten dedim evlenmek için evlenilmez.Doğru insan olursa olmalı.
Ama; "evlenmeyin; bekarlık sultanlık (!) (Acaba hangi ülke sultanlığı 32 yıldır bulamadım) en iyisi bekarlık" vb gibi bana çok abartılmış söylemler geliyor.
Bunu diyenler de hep evliler nedense..
Kişi bekar olur evlenme hakkında bunu söyler sonuna kadar saygı duyarım.
Ama söylediği ve yaptığı çelişen kadınların dediklerini ciddiye alamıyorum.Burada lafım size değil bu arada.
O yüzden evliler; böyle konulara yok bekarlık sultanlık, aman evlenmeyin bence yazmasın. Tutarsız laflar oluyor.
Ben ve gördüğüm kadarıyla bir çok kişi ciddiye almıyoruz.
Ama sizin dediğinizde haklılık payı var.O iki kişilik sorumluluk altına giremeyecek kapasitede olanlar evliliği 12345 kez düşünmeli..
Tuvalet kagidi bizdede büyük bir sorun ama adam degismiyor.. bizimki yerine takmak yerine her türlü yere koyar ama asla yerine takmaz aslada bitmisini cikarip cöpe atmazHaksız mıyım ama?
Boşanmak kolay olsa kimse mutsuz olduğu evliliği sürdürmez zaten, aldatma, şiddet filan onları ayrı tutuyorum tabii.
Tuvalet kağıdı bitiyor mesela, sen takmasan adam takmıyor yenisini.
Bu sebeple boşanır mı insan?
Ama birike birike evlilikten pişman oluyoruz işte.
Evlendim. Pişmanım. Boşanıyorum.Ablam yanımda şimdi eşinden boşanma aşamasında, istanbulda üniversiteden 3 arkadası var . Onlarla bulustuk . Konu bana geldi . İçlerinden en genci benim .
Hayırlı bir kısmet bulsam evlenmek istiyorum dedim . Hepsi hep bir ağızdan
Aaa evlenip ne yapacaksın bak biz evlendikte ne oldu pişmanız , bak ablana evlendi de ne oldu bosanıyor gibi şeyler söylediler . Yaşın çok genç dünyayı gez dediler ardından.
Ablam birşey demedi bu konuda .
Ya ben anlamıyorum . Bu evlilerin yanında evlilik konusu acılınca cogu evlenme pişmanız diyor .
26 küçük bir yaş mı ? Neden böyleler ?
Çok pişmanlarsa bosansınlar , Keşke öyle deseydim yüzleerine karşı . Ayıp olur diye demedim
Canım yaşantılarından yola çıkarak böyle diyorlar 26 küçük bi yaş değil evlilik için ama ne yazıkki haklılar banada derlerdi salak mısın evlenipte napıcaksın diye içimden madem siz niye evlendiniz boşanın diye geçirirdim ama davulun sesi uzaktan hoş geliyormuş evliliği yürütmekte boşanmakta öyle toz pembe olmuyormuş şimdi ki aklım olsa asla evlenmezdim ama bekarken bunu bilemiyosun işteAblam yanımda şimdi eşinden boşanma aşamasında, istanbulda üniversiteden 3 arkadası var . Onlarla bulustuk . Konu bana geldi . İçlerinden en genci benim .
Aaa evlenip ne yapacaksın bak biz evlendikte ne oldu pişmanız , bak ablana evlendi de ne oldu bosanıyor gibi şeyler söylediler . Yaşın çok genç dünyayı gez dediler ardından.
Ya ben anlamıyorum . Bu evlilerin yanında evlilik konusu acılınca cogu evlenme pişmanız diyor .
Çok pişmanlarsa bosansınlar , Keşke öyle deseydim yüzleerine karşı . Ayıp olur diye demedim
Canım yaşantılarından yola çıkarak böyle diyorlar 26 küçük bi yaş değil evlilik için ama ne yazıkki haklılar banada derlerdi salak mısın evlenipte napıcaksın diye içimden madem siz niye evlendiniz boşanın diye geçirirdim ama davulun sesi uzaktan hoş geliyormuş evliliği yürütmekte boşanmakta öyle toz pembe olmuyormuş şimdi ki aklım olsa asla evlenmezdim ama bekarken bunu bilemiyosun işte
evlilik keyifli sey eger dogru insanla yapildiysa kusursuz demiyorum bakim dogru insan
Evet iyi secim yapmak lazım.
Önceki sayfalarda zaten dedim evlenmek için evlenilmez.Doğru insan olursa olmalı.
Ama; "evlenmeyin; bekarlık sultanlık (!) (Acaba hangi ülke sultanlığı 32 yıldır bulamadım:) ) en iyisi bekarlık" vb gibi söylemler bana çok abartılmış geliyor.
Bunu diyenler de hep evliler nedense..
Kişi bekar olur evlenme hakkında bunu söyler sonuna kadar saygı duyarım.
Ama söylediği ve yaptığı çelişen kadınların dediklerini ciddiye alamıyorum.Burada lafım size değil bu arada.
O yüzden ben evli olsam; böyle konulara yok bekarlık sultanlık, aman evlenmeyin yazmazdım. Tutarsız olurdu.
Ben ve gördüğüm kadarıyla bir çok kişi bunu diyen evlileri çok ciddiye almıyoruz.
Ama sizin dediğinizde haklılık payı var.O iki kişilik sorumluluk altına giremeyecek kapasitede olanlar evliliği 12345 kez düşünmeli..
Sorumluluklar farklı. Kıyaslama yapılacaksa bekarlık daha rahat.Şaşırtıcı olacak ama bekarkende sorumluluklar var.
Ayrıca hayattaki her hadiseyi tek başına gögüslüyorsun.
Tamam bir şekilde gögüslüyorsun, ama insan yanında bir destek istiyor.
O yüzden ben bu söylemleri abartı buluyorum.
Bu arada bana göre bekarlık sultanlık değil gemi kaptanlığı.. Her şey sende.Bir süre sonra yardımcı kaptan istiyorsun.
O yüzden evlilik bence iyidir.. En azından teoride.
Not: Evli değil bekarım.
Merhaba canım ben 25 yaşımda evlendim yani geçen sene.Hiç erken bir yaş değil bence ama evlilik çok sorumluluk gerektiren birşey evin bütün yükü senin üzerinde ama inan ki görücü usülü değil de severek evleneceksen hiçbiri sana zor gelmez hepsini içinden gelerek yaparsın yeter ki sevdiğin adam yanında olsun onunla mutlu huzurlu ol gerisi çok önemli değilAblam yanımda şimdi eşinden boşanma aşamasında, istanbulda üniversiteden 3 arkadası var . Onlarla bulustuk . Konu bana geldi . İçlerinden en genci benim .
"Evlilik çok büyük sorumluluk" derken ne kastediliyor birisi bunu açıklayabilir mi? Gerçekten merak ediyorum.
Yeni bir aileyle muhatap olunuyor, tanışmak, alışmak zor, bu kısım tamam.
Daha önce sevgiliyle birlikte yaşanmadıysa aynı evde yaşamaya alışmak da zor, bu da tamam.
Ama çocuksuz bir çift için "sorumluluk" kelimesinin açılımı nedir merak ediyorum. Evlilikten korkan biri olarak soruyorum bunu.
Biri hayrına cevaplarsa çok sevinirim
Kıyaslama olacaksa tüm parametrelere bakmak lazım.Sorumluluklar farklı. Kıyaslama yapılacaksa bekarlık daha rahat.
Not: evliyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?