Evlenmek istemek ve evlililerin tepkisi

Ben de bekarim, memnunum ve cok alistim.
Burda sorumluluk kismi evlendiginiz kisiye gore degisiyor sanirim.
Sorumsuz, tembel bir insana donusurse evlendiginiz kisi 2 kisinin sorumlulugunu tasimak da var.

Ben de bekarim, memnunum ve cok alistim.
Burda sorumluluk kismi evlendiginiz kisiye gore degisiyor sanirim.
Sorumsuz, tembel bir insana donusurse evlendiginiz kisi 2 kisinin sorumlulugunu tasimak da var.
Evet var haklısınız..
Ama hayatta her olayda risk vardır.
Kimsenin beynine giremeyiz ki.
Bekar olmanın da kendi riskleri var.
O yüzden karşındaki kişiden eminsen bu risk alınmalı diye düşünüyorum.

Cevabınız için teşekkür ederim
Ben evliliğe uygun muyum acaba diye düşünmekten kafayı yiyorum. Keşke bir testi falan olsa da yaptırıp baksak :)

Sorumluluklarla ilgili yakınmalar biraz yaşayışla alakalı bence. 25-30 sene aileyle yaşayınca bir evin sorumluluğunu almak çoğu kişiye zor geliyor olabilir.
Bazı erkekler eşinden anne bakımı bekliyor, annesinin evindeki rahatlığın sunulmasını bekliyor; kadınlar bir anda her şeyi sırtlanıp bıkıyorlar.

Bana en zor gelen şey aynı anda bir sürü insanla tanışmak. Anlaşıp anlaşamama korkusu.
Bir anda bir sürü insan giriyor hayatına ve anlaşamasan, sevmesen bile bir noktaya kadar idare etmek gerekiyor. Bunları düşündükçe ruhum daralıyor.

Yaşla da alakalı sanırım. Daha küçükken daha korkusuzca evlenirdim herhalde. Şimdi totomu kaldırıp evlenesim gelmiyor

Sorumluluk anlamında hiç sıkıntı yaşamadım, çünkü dediğiniz gibi bekarken de sorumluluk alan bir insandım. Ve yaş çok önemli bir kriter. 23 yaşında evlendim, 2 sene daha bekleyeyim desem hiç evlenmezdim sanırım :)
Çünkü şimdi şimdi anlıyorum evlilik insanı olmadığımı. Zaten hiç evliliğe sıcak bakan, beyaz gelinlik giyeyim de salınayım diyen, çeyiz dizme derdinde biri olmadım ama nasıl oldu, basiretim mi bağlandı bilemiyorum 23 yaşında evlendim. 24 yaşında anne oldum. Bu da evliliğe soğuk bakmamın sebeplerinden biri oldu. Kızımı çok seviyorum ama psikolojik olarak anne olmaya hazır mıyım değil miyim düşünme fırsatım olmadı. Sürpriz bir gebelik, sağlık sorunları, hayat boyu bir daha anne olamama korkusu ile doğurdum. Evliliğim de çok problemliydi, dışarıdan herkesin gıpta ettiği, ne efendi, ne iyi adam dediği eşim bildiğiniz 10 yaşında bir çocuk ruhunda çıktı. Nişanlı kaldım, sözlü kaldım ama hiç anlayamadım bu tarafını.
Bütün bunlar benim evliliğe bakışımı tamamen negatif hale getirdi ama artık çok geç, 1 yaşında kızım var :)) içinde bulunduğum durumu mutlu hale getirmeye çalışıyorum ben de.
Ama söylediklerinizde ve fikirlerinizde çok haklısınız, yaş çok çok önemli, belli bir eşiği geçtikten sonra insan değer mi diye soruyor kendine.
Ailelerden, insanlardan bence hiç çekinmeyin burada okuduğum kadarıyla gayet sağlam bir duruşunuz var. Kimseye pabuç bırakacağınızı zannetmem, kendinizi ezdirmezsiniz gerisi de önemli değil
Sevdiğiniz birlikte hayatı paylaşmak istediğiniz biri varsa eminim evlilik çok güzel birşey olur.

Başkalarının ne söylediğini niye bu kadar taktınız, onlar öyle dedi diye evlenmeyecekmisiniz, çok mu önemli ne söyledikleri. Laf olsun diye açılmış bir konu

26 kime göre neye gore küçük ben anlamadim, Küçük diyenlerin kafasını.. tam ideal ve verimli bir yaş kadın için bence beraberlik içinde çok güzel bir yaş .nisan falan da girince 27 28 olacaksın ki tanıma aşaması falanda var ..

Ben 25 yaşımda evlendim 26 gayet uygun bir yaş hiç küçük değil doğru adamı bulmayip aman aşık oldum diye diye manyak adamlara tutunan sıradan Türk kadın muhabbeti benimde bir arkadaşım boşanma arefesinde beynimi yedi evlenince gorecen diye evet mükemmel bir eş sevgi dolu bir yuva gördüm çok şükür..

Bende hep oyle diyorum cok severek evlendigim halde smdi keske cok daha gec evlenseymisim diyorum. Kisiden kisiye degisir tabiki ama ben pismanim 30dan once evlenilmemeli

34 yaşındayım. Evliliğe hazır değilim. 10 yıllık kalkınma planı içine almadım. Bekarlığa fena alıştım. Seviyorum bekar olmayı :)

Pişman olan bosansin efendim çok mu zor ?

Evlendigime pişman değilim ama belki eşimi pişman ettirmiş olabilirim bilemedim..

Doğru yerde doğru zamanda ve doğru insanla yapılan evlilik mutluluk verir .

Ben 25yaşında evlendim bence evlenme yaşınız gelmiş ama şuanki kafam olsa evlenirmiydim bilmiyorum haklı yanlarıda var

19.5 yaşında evlenmiş biriyim.
Sanırsam 13 senede toplasam 2 veya 3 an pişmanlık yaşamışımdır, anlık pişmanlık yani. Ne hödükle evlenmişim lan ben dediğim an
Onun dışında 3545346465676767 kez falan mutlu olmuşumdur, özlemişimdir, sarılmışımdır. Horladığında dürtüklemişimdir
Ben mutluyum bilemedim,

Ben de sevmem bu muhabbeti. Aynnen. Mutsuzsan boşan. Belki karşıdaki senin alsine çok mutlu olacak.

Tabi canım. İnsan çocukluk günlerini de özlüyor. Ben öğrencilik günlerimi özlüyorum mesela. Ama dönmek ister miyim ? asla.

Sadece 4 aylık evliyim..
Tavsiyem..
Ben ettim sen etme

Gerçekleri söylemişler ancak toplum baskısı insanı evlendirir boşandırmaz çoğu zaman. Pembe bir tablo çizseler onlardan iyisi olmayacaktı değil mi...

Evlilik, birbirinizi sevip sayıyorsanız, birbirinize merhamet gösterip, derdine de neşesine de ortak olabiliyorsanız , birbirinize karşı hırslarınız egolarınız yoksa birde birlikte eğlenebiliyorsanız dünyanın en güzel ortaklığı. Allaha çok şükür mutlu bir evliliğim var. Büyün bekarlara içinize sinen biriyle evlenin derim. Doğru zamanı siz zaten anlarsınız. Kimseden böyle nasihatlar dinlemeyin. Hangi iki insan aynı ki, hangi iki evlilik aynı olsun?

Bir fıkra varya hani dede torun konuşur
T- dede evlilik nasıl birşey?
D- güzel birşey oğlum,karın dert ortağın oluyor,
T-dede benim derdim yok ki,
D- evlenince o da olur.
Bilmem anlatabildim mi

"Tüüüüü düzgün koca seçmeyi bile becerememişsiniz" deyip basacaktın kahkahayı. Şimdi hiç evlenmemekse ve çocuk yapmamaksa niyetin bilmemem. Ama illa ki bir gün evlenirim diyorsan çok geç kalmamak lazım. Sırf çocuk meselesi için, ha 40lar doğurganlığın zirvesi olsaydı geç evlenirdik, ne güzel. Ama gittikçe zorlaşan bir iş. Hemen evleneyim desen 28 olacak, anca olur yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…