- 8 Eylül 2019
- 227
- 262
- 23
Şaşırtıcı olacak ama bekarkende sorumluluklar var.
Ayrıca hayattaki her hadiseyi tek başına gögüslüyorsun.
Tamam bir şekilde gögüslüyorsun, ama insan yanında bir destek istiyor.
O yüzden ben bu söylemleri abartı buluyorum.
Bu arada bana göre bekarlık sultanlık değil gemi kaptanlığı.. Her şey sende.Bir süre sonra yardımcı kaptan istiyorsun.
O yüzden evlilik bence iyidir.. En azından teoride.
Not: Evli değil bekarım.
Evet var haklısınız..Ben de bekarim, memnunum ve cok alistim.
Burda sorumluluk kismi evlendiginiz kisiye gore degisiyor sanirim.
Sorumsuz, tembel bir insana donusurse evlendiginiz kisi 2 kisinin sorumlulugunu tasimak da var.
Sevdiği birlikte yaşadığı biri varsa insanın çok da bir farkı yok sorumluluk anlamında. Dediğiniz gibi ek olarak aileler işin içine karışıyor o da taraflar yeterince olgunsa ve aklı başındaysa gayet müdahale ettirmeden devam edilebilir. Evlilikteki sorumluluk bence çocuk varsa başlıyor zaten birlikte yaşayan bir çiftseniz.
Ben kendi adıma söyleyeyim evliliğe uygun biri değilmişim. Bunu evlendikten sonra farkettim :)
Bekarken daha mutlu yaşıyordum. Her insan evlilik insanı olmuyor bence
Cevabınız için teşekkür ederim
Ben evliliğe uygun muyum acaba diye düşünmekten kafayı yiyorum. Keşke bir testi falan olsa da yaptırıp baksak :)
Sorumluluklarla ilgili yakınmalar biraz yaşayışla alakalı bence. 25-30 sene aileyle yaşayınca bir evin sorumluluğunu almak çoğu kişiye zor geliyor olabilir.
Bazı erkekler eşinden anne bakımı bekliyor, annesinin evindeki rahatlığın sunulmasını bekliyor; kadınlar bir anda her şeyi sırtlanıp bıkıyorlar.
Bana en zor gelen şey aynı anda bir sürü insanla tanışmak. Anlaşıp anlaşamama korkusu.
Bir anda bir sürü insan giriyor hayatına ve anlaşamasan, sevmesen bile bir noktaya kadar idare etmek gerekiyor. Bunları düşündükçe ruhum daralıyor.
Yaşla da alakalı sanırım. Daha küçükken daha korkusuzca evlenirdim herhalde. Şimdi totomu kaldırıp evlenesim gelmiyor
26 kime göre neye gore küçük ben anlamadim, Küçük diyenlerin kafasını.. tam ideal ve verimli bir yaş kadın için bence beraberlik içinde çok güzel bir yaş .nisan falan da girince 27 28 olacaksın ki tanıma aşaması falanda var ..Ablam yanımda şimdi eşinden boşanma aşamasında, istanbulda üniversiteden 3 arkadası var . Onlarla bulustuk . Konu bana geldi . İçlerinden en genci benim .
Hayırlı bir kısmet bulsam evlenmek istiyorum dedim . Hepsi hep bir ağızdan
Aaa evlenip ne yapacaksın bak biz evlendikte ne oldu pişmanız , bak ablana evlendi de ne oldu bosanıyor gibi şeyler söylediler . Yaşın çok genç dünyayı gez dediler ardından.
Ablam birşey demedi bu konuda .
Ya ben anlamıyorum . Bu evlilerin yanında evlilik konusu acılınca cogu evlenme pişmanız diyor .
26 küçük bir yaş mı ? Neden böyleler ?
Çok pişmanlarsa bosansınlar , Keşke öyle deseydim yüzleerine karşı . Ayıp olur diye demedim
19.5 yaşında evlenmiş biriyim.Ablam yanımda şimdi eşinden boşanma aşamasında, istanbulda üniversiteden 3 arkadası var . Onlarla bulustuk . Konu bana geldi . İçlerinden en genci benim .
Aaa evlenip ne yapacaksın bak biz evlendikte ne oldu pişmanız , bak ablana evlendi de ne oldu bosanıyor gibi şeyler söylediler . Yaşın çok genç dünyayı gez dediler ardından.
Ya ben anlamıyorum . Bu evlilerin yanında evlilik konusu acılınca cogu evlenme pişmanız diyor .
Çok pişmanlarsa bosansınlar , Keşke öyle deseydim yüzleerine karşı . Ayıp olur diye demedim
Ablam yanımda şimdi eşinden boşanma aşamasında, istanbulda üniversiteden 3 arkadası var . Onlarla bulustuk . Konu bana geldi . İçlerinden en genci benim .
Bunu dedirten odunluk ve öküzlükte kocaları var da ondan.
Deseydin ya "sizin yanlış kişiyle yaptığınız evliliklerden banane" diye.
Bunu duyunca da ya kocalarını "ama özünde iyi biri" diye korurlar, ya da "ama erkeklerin hepsi aynı" derler..
Ben zaman zaman sıkılsam da o kadar şikayetçi değilim. Eşim çok iyi ve merhametli biri..
İnsan bekar ve çocuksuz günlerini özlüyor evet. Ama sonra o zaman da evlenip çocuk yapmak isterdim kesin diye düşünüp işine gücüne bakmaya devam ediyor..
Ablam yanımda şimdi eşinden boşanma aşamasında, istanbulda üniversiteden 3 arkadası var . Onlarla bulustuk . Konu bana geldi . İçlerinden en genci benim .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?