Evlenmek istemek

Yorumunuz için çok teşekkür ediyorum. Çok haklısınız insanlar kendi yaşadıklarını başkalarına kılıf olarak giydirmeye ve herkesi kendileri görmeye çalışıyorlar. 25 yaşına gelmiş insanlar tek başlarına bir gün geçirecek olsalar aç kalırlar bu nedenle evliliğe de öcü gözüyle bakıyorlar ya da 28e kadar tavsiye etmiyorlar. Ben evlenmek istiyorum yazdığım an bana git görücü usulü bul madem çok istiyorsun hadi git evlen filan yazmışlar. Ben sizler gibi düşünen insanlardan tavsiye istedim çevremde böyle birilerinin olmadigini karşıma çıkarsa nasıl bir sürecin beni beklediğini evliliği nasıl zorlaştirmayip kolaylaştiracagimi bilmek istedim. İnsanlar okuduklarını anlamadıkları gibi herkesi kendi zihniyetinde sanıyorlar
Ay canım ya yorumları okudum da gerçekten şok oldum dalga geçen mi dersin sert konusanmi bu insanlar ne kadar acımasız ya bazilarida yorum yapmak için yorum yapmışlar zaten Rabbim gönlüne göre versin insallah güzel kardeşim yolun bahtın açık olsun 😍

Canım insanlara aldırma acelen ne falan diyenlere ... Onlara neymiş istediğin yaşta evlenmek isteyebilirsin belirli bi yaşa geldiğin zaman tabi. Ama nasip bu ne zaman çıkacağı belli olmaz etrafından birileriyle görüşmeye çalış

Herkes çok önyargılı davranmış 🙄 19 yaşımda evlendim ben ölim ozaman
İyiki evlenmişm çok şükür bin şükür ❤️
Bence kişinin kendini hazır hissedip hissetmemesyle ilgili birşey
23 yaşındayım ve 2.ci yavruma hamileyim

Kişiden kişiye değişir bu yorum tabiki
Ayşe ye göre evlilik yası 26dır Fatma ya göre 28 vs vs

Bana görede kişinin kendini hazır hissetmesi ve o olgunlukla olup olmadığını bilmesidir

Merhaba,ben de 22 yaşındayım.Tüm yorumları okumadım fakat insanların erken evliliğe olumsuz baktıklarını tahmin edebiliyorum.Sorun bence evliliğin getirisinin/götürüsünün insandan insana değişmesi.Lise arkadaşım evlendi ve bana söylediği ailemle birlikteyken daha az sosyal hayatım vardi daha az dışarı çıkıyordum ve erkek arkadaşımla çok çok az görüşebiliyordum.(Göreceli olarak muhafazakar bir ailesi vardı)
Bende ise durum tam tersi.Şimdi aileme yardım ediyorum ev işleri konusunda ama annem kadar da düşmüyorum veya ev geçindirme konusunda çok da derdim yok.22 yaşımda bir de bunları mı dert edicem kendime diyorum.Fakat şu an bir erkek arkadaşım yok,sevdiğim biri olursa durum nasıl gelişir bilemem.
Sizi anlayabiliyorum,aile kurmak,sevmek sevilmek çok çok güzel duygular fakat bunları yaşamak için 22 yaşında evlenmeye gerek var mı bilemem.Sizin düşünce tarzınıza,yaşantınıza göre aynı arkadaşımda olduğu gibi sevgililik yok direkt evlilik varsa bunu düşünmeniz çok doğal.Inşallah gönlünüze göre hayırlısı olur.

Nasip kısmet bu işler. Hayırlısı için dua et. Hiçbir şey zamanından önce olmaz. Zamanı gelmediyse sen ne kadar istesen de olmayacaktır.

32 yasina gelince 10 yillik evli olmayi gercekten goze alabiliyor musun?🤦🏻‍♀️

Bence korkunc. Tam hayatinin en guzel yillarinda 10 yillik heyecani bitmis bir evlilik. Dusununce bile beziyorum 🤣

Ben 34 yasindayim onumuzdeki ay 2 yil dolacak evleneli.. Evet sevdigin ve anlasabildigin biri ile evlenince evlilik cok guzel. Cok mutlu bir evliligim var. Ama buna ragmen bile suan 34 yasindayken esimle 10 yillik evli olmak istemezdim.

Cicim aylari gectikce iliski boyut degistiriyor. Evet birbirimizi seviyoruz ve cok bagliyiz ama ilk zamanlardaki heyecan yerini dinginlige birakti. Mesela ilk zamanlarda buyuk bir hevesle cesit cesit yemek yapan ben simdi mutfaga girmek bile istemiyorum 🤣

Benim gorumce, kayinvalide problemim yok. Ayri ulkedeyiz. Yakin da olsak karismazdi kayinvalidem cunku esim yabanci.. Kulturleri bizim gibi degil. Ama sen mutlaka muhattap olmak zorunda kalacaksin. Bizim kulturumuzde sadece esle degil ailesi ile de evleniliyor malesef. Bu da ayri bir sorun.

Suan sana evliligin dusuncesi tatli geliyordur eminim. Ama iste oyle degil. Bence hayati dolu dolu kimseye hesap vermeden yasaman gereken yillarindasin suan sen. Ne bileyim 🤷‍♀️ bence bu dusunceyi en az bir 5 sene aklindan cikartmalisin

Kimse sana evliligi kotulememis. Sanki hepimiz birer cadiyiz da senin evlenmene zinhar karsiyiz gibi tavir almissin😂 senin buraya yazma amacin fikir almak danismakti zaten degil mi? Evlenmek istiyorum demissin madem kararsiz degilsin kararin net o zaman fikir almaya ne hacet? Git ara bul evlen.
Yok ben kararsizim bir akil danisayim diyorsan buradaki insanlar hayatin gerceklerinden bahsetmis. Ama bu demek degildir ki cogu kisinin evliligi mutsuz.. ben esimle tum zorluklara ragmen evlendim. Seker gibi insandir, boylu boslu yakisikli kariyerli vs. Harika yemek yapar, mutfak isleri copler alisveris vs hep ondadir. Cok guzel camasir yikar asar toplar katlar, eve saat 6 da kosarak gelir, haftasonlari temizlik yapariz beraber bana birakmaz asla. Onunla tanistigim gunden beri bakkala gidip bir poset tasidigimi bilmem.. oysa ki sert mizacli da bir kadinimdir oyle citkirildim falan degil, kendi anne babamin evinde bakkala da ben giderdim muslugu da ben tamir ederdim.. esim ben bunlari ondan talep etmeden keyifle yapan birisi zaten. İyi ki onunla evlendim. İyi ki 22 yasimdaki sevgilimle evlenmedim. İyi 27 yasimdaki sevgilimle de evlenmedim. Uzun iliskilerim oldu, kisa iliskilerim oldu. Ama sonunda insanlari tanimakta tecrubelendim. Kendimi tanidim. Bu cok onemli. Bana sorsan 27 yasimda da cok olgundum. Ama oyle degil iste. Evlilik ciddi bir mesele o yuzden temkinli ol demis herkes. Hepsi bu. Gordugun gibi birak mutsuzlugu baya mutlu bir evliligim, sosyal hayatim ve ozel yasamim var. Ama bu ben olgun ve akilli davrandigin icin boyle. 22 yasindaki fevri halimle her seyin icine de edebilirdim. Yani boyle.... Karar senin

Herkesin hayatı farklıdır. Yaşanız genç ama çocuk değilsiniz. Çalışıyorsunuz sanırım. Kendi ayaklarınızın üstünde durmanız güzel. İsterseniz evlenebilirsiniz. Genç evlenmenin bazı dezavantajları var. Mesela insan hayatı insanları pek tanıyamıyor o yaşlarda. Zaten her yaşta bu sorun var ama 22 yaş iyice pembe gözlükle bakma yaşı. Sadece evlenme odaklı yaşamayın. Hayatınıza genel olarak odaklanın. Madem evlenmek istiyorsunuz bu da aklınızda olsun. Etrafı inceleyin. Uygun birisi olursa onu tanımaya çalışın. Tanıma sürecinde yaşınızda biraz daha büyümüş olur.
ben 32 yaşındayım. Evli değilim. Uzun yıllardır Sağlık sorunlarım var. Evlilik hayatı bana yük olur .Evlenmeyi şimdilik düşünmüyorum.
Biraz iyileşirsem aklıma gelen ilk şey kariyerimle ilgili bişeyler yapmak. İkinci olan şey seyahat etmek. ( deniz kenarını çok özledim. ) bütün bunlardan sonra aklıma gelen şey evlilik. Yani hayatta başka hedefleriniz olursa daha sağlıklı kararlar verirsiniz. Ben evlenmeyin demiyorum istiyorsanız neden olmasın dikkatli olun diyorum sadece. Ne diyelim umarım istediğiniz gibi bir evlilik yaparsınız.

Yaş daha 22 olmamış bu ne evlenme merakı? Konu sahibi öyle bir yazmış ki yıllardır kısmet arıyor da bulamıyor. Yaş kısmını yazmasa en az 35 diye düşünürüm. Satır aralarında kendinden küçük kısmet lerin çıktığından bahsetmiş. 21 yaşından küçük erkek kısmet mi olur 😂

Acele değil aslında evlilik yaşı düşüncesi kişiden kişiye değişir nedense çevrem 28ime kadar beklemem gerektiğini veya evlenip ne yapacağımı daha kimseyle gorusmememe rağmen çok mutsuz olacağımı filan söylüyorlar. Bana göre çok geciktirmek doğru değil annelik acisindan da böyle düşünüyorum. Mutsuz olacağım konusundada bunu Allah'tan başka kimse bilemezki insanlar evliliği bana asla tavsiye etmiyorlar bu kadar vahim bir hâl mi aldı bu durum ?
canım o kadar vahi durma geldiki o yuzden acele etme.. fakat kısmet tabi umarım duzgün kişi çıkar karşına.. haa evlilik oyle güllik gülüsanlık bişey deil söyleyim canım. bekarken cidden sultansın kıymetini bill :)

İlk defa yaşıtım olan birinin bu kadar acelece davrandığını gördüm. Diyecek söz bulamıyorum, sizin tercihiniz. Bana göre, evlilik hayatı kısıtlamaktır. Daha çok genciz, kendini bu yaşta büyük bir sorumluluk altına sokma nedenin ne? Konunun hepsini okumadım, ama aile sorunların mı? Ailenden kaçmak için mi düşünüyorsun yani? Eğer böyle ise sağlıkçıymışsın, başka bir ilde de çalışma imkanın var, ailene söyler ve gidersin ama evlilik için çok, çok erken bana kalırsa.

22 yaşında birinin kendinden küçük taleplerinin olması, ilginç çok ilginç.
Ayrıca bu anlatımın yaşın büyükte sanki evlenmeye geç kalmışsın paniği gibi olmuş.

Arkadaşlar herkese teşekkür ederim 😊 yorumlariniz beni sert elestirenlerinizde olsa benim için kıymetli. Tüm söylediklerinizi dikkate alıyorum. Sadece şunu belirtmek istiyorum ki bazilariniza göre hayatı yaşamak paraşütle bir yerden atlamak, bara gitmek, sabaha kadar gezmek, arkadaşlarla şehir şehir gezmek, tatillere gitmek. Benim için hayati yasamaksa asla bu kadar basit değil. Ben bu söylediklerinizi zaten kendime uygun gördüklerimi yapıyorum. Evlenmek istemek evlendikten sonra gezmemek anlamında değil ki gerçekten evlenmek istemeyisinizin nedeni daha çok gezmekse siz küçük dusunuyorsunuzdur. Bu yorumu hayatı yaşamayı akşama kadar gezmek isteyen arkadaşlar için yazıyorum. Onun dışında nasip deyip hakkımda hayırlı olacak benimde onun hakkında hayırlı olduğum bir eşi ve evliliği gerçekleştirmek isterim. :) Kısmet bakalım ama dediklerinizi dikkate alıyorum uyarilarinizida ve teşekkür ediyorum
Çocukkkk :KK14:

24 yaşındayım ciddi ilişkim var. Ben bile evlilik için erken 1 sene bekleyeyim diyorum sen çok küçüksün. Anlamıyorum bu kadar koca merakı niye gençler bu kadar niye evlilik meraklısı

Hormonlar...:) 22 yaşında daha sevgilisi olmayan bir kadinin feryatlarını okuduk.
Evlenip pembik ev dizecek o daha ablasiiii...instaya kociş fotosu atacak... :)

Acele değil aslında evlilik yaşı düşüncesi kişiden kişiye değişir nedense çevrem 28ime kadar beklemem gerektiğini veya evlenip ne yapacağımı daha kimseyle gorusmememe rağmen çok mutsuz olacağımı filan söylüyorlar. Bana göre çok geciktirmek doğru değil annelik acisindan da böyle düşünüyorum. Mutsuz olacağım konusundada bunu Allah'tan başka kimse bilemezki insanlar evliliği bana asla tavsiye etmiyorlar bu kadar vahim bir hâl mi aldı bu durum ?

Yanlış evlilik cehennem çünkü.

Burda oku konuları, acele etmemen gerektiğini anla. 25 imde evlendim kimseyi dinlemedim 31 imde boşandım, kafa yapım o kadar farklı ve hayata o kadar toz pembe bakıyordum ki.

Bence yaşınız henüz çok küçük. Bizim 30-35 yaşlarında çok sevdiğimiz bir arkadaşımız var çocuğun işi gücü var Evi arabası her şeyi tamam ailesi çok iyi maddi durumu vs de gayet iyi boylu poslu da ama bir türlü kafasına uygun birilerini bulamıyor :( gayet de iyi niyetli temiz biri ama olmayınca olmuyor işte. Ben bunların nasip olduğuna inanıyorum artık. Nice vasıfsız, kötü kalpli insanlar hemen birilerini bulabilirken her şartı olumlu güzel kalpli insanlar yalnız kalabiliyor. Belki de böylesi daha iyidir diye düşünmek gerekli.

22 daha çoook erken bence.. Kız kardeşlerim 22 yaşında, düşünemiyorum onlar daha bebek bence, ne evliliği? Hayatını yaşamaya bak.. Evlilik evet çok güzel bir şey, kesinlikle pişman olmadım tek gün bile ama 27 yaşıma kadar bekarlığın keyfini sürdüm ben, paramı istediğim gibi harcadım. Evlendiğimde keşkelerim yoktu. Bence tekrar düşün.

Back
X