Evlenmek istemem hata mı?

luzdr

Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2024
45
35
8
31
Merhaba hanımlar , içimdekileri kimseye anlatamadığım için buradayım boğuluyorum sizlerden akıl almak istiyorum , belki de ben abartıyorum , birinizin buraya yazacağı birşey bana moral olur belki , ben 31 yaşımdayim daha önce çok kısa süren bir evlilik yaptım üstelik bunu ailemin istememesine rağmen onlara karşı gelerek yaptım, aileminde düşünce yapısı şöyle bizim kızımız engelli günlük hareketleri kısıtlı her kadın gibi ev hayatında aktif olamaz ve evliliği sürmez onun için evlilik ona uygun değil deyip kafalarından benim evlenme ihtimalimi tamamen silmiş durumdalar, olmaz diyorlar başka bir şey demiyorlar , kısmen haklılarda evet engelim durumumdan dolayı eğilemiyorum üst rafta birşey olsa uzanıp alamıyorum her hareketim kısıtlı ama ben herşeye rağmen yinede çok sevdiğim için ne kadar zorlansamda onunla beraber olmayi tercih etmiştim oda herşeyi bilerek sözde kabul etmişti ama hiçbir şey hayal ettiğim gibi olmadı, eski kayınvalide beni fiziksel engelli olduğum için bir şekilde kabulenemedi yapmadığı kalmadı oğluna benim yanımda bile şiddet uyguladı benden ayrılması için ve 3 . Ayın sonunda ne olursa olsun diyen kişi karşıma geçip tam olarak git diyemesede git demek istedi ve ayrılık konuşması yaptı, yapabileceğim hiçbir şey yoktu dönüp aile evime geldim 2 sene kabus gibi hayat geçirdim psikolojim bozuldu , ama ben kimseye sarılıp ağlayamadim çünkü annem benden daha çok ağladı, bağırdı ben onun sakinleşmesini bekledim, neyse ki herşey geride kaldı neredeyse ayrıldığım şimdi 6 yıl oluyor , yalnız hissediyorum sonumun ne olacağını düşünüyorum, annem ve babama bakıyorum onlarda yaşlanıyor onlara birşey olursa ben yalnız kalıcam yalnızlık Allah'a mahsustur, bir aile kurmak çocuk sahibi olmak istemem gerçekten çok mu yanlış birşey? 1 ay önce görücü gelmişti benim için 42 yaşında işi ve evi olan bir bey, onunda fiziksel engelli varmış, tabi annem durumumu anlattı yapamaz dedi bir evi döndüremez dedi ama öyle bir anlattık ki bir çay demleyemez , mutfağın üzerinde tabağı bardağı toparlayamaz gibi, gelen kadınlardan biri bana gülümseyerek kız.... azda olsa bir toparlayamaz mısın dedi kırmadan ama annem öyle konuşurken o kadar da değil ben temizlik yemek yapabilirim diyemedim, yinede insanlar eşi yardım eder , bizde ederiz, gündelikçi tutarız dediler neden o kadar abartarak anlattı bilemiyorum , o kadarda değil ev temizliği dört dörtlük olmasada yapabiliyorum toparlıyorum yemeğimi yapabilirim, düşünelim biz size haber veririz dedi annem ve insanlar gitti, tabi daha sonra annem bana dönüp aman ne yapacaksın evlenip deyip evlilik hayatının ne kadar zor olduğunu anlattı, yine ayrılırsın mayrılırsın dedi insanların yüzüne nasıl bakarız diyede ekledi, bu lafı beni çok üzdü ve düşündürdü , ama sen bilirsin dedi bu kadar lafın üzerine istiyorum diyemedim yok istemem zaten dedim odama gittim, o insanlarda vazgeçmiştir diye düşünüyorum annemin anlattıklarından sonra , insanlara kız istemiyor diye cevap göndermişler , karşı taraf ne dedi bilmiyorum , neredeyse 1 ay olucak bu olayın üzerinden geçeli ama ben yinede bir görüşüp konuşmak isterdim , onunda engeli var biraz olsun beni anlardı ne hissettiğimi diye düşündüm yadırgamazdı, yalnız yaşlanmak istemiyorum, özel günlerde herkes eşiyle gezerken ben evde anne babamla oturmaktan bıktım, niye beni kimse anlamıyor, yoksa ben mi yanlış düşünüyorum yanlış yazdıysam affedin kafam çok karışık.

İsteğinizde haklı buluyorum. Sevip evlenmek isteyebilirsiniz. Annenizin yeniden mutsuz olmanız hakkında korkuları var. O yüzden tavrı böyle. Açıkça konuşmalısınız onunla.

Sizin gibi bedensel engeli olan biriyle ilkinden daha mutlu bir evlilik yapabilirsiniz diye düşünüyorum.

anneniz sizi manipüle ediyor siz de karşı gelemiyorsunuz
anne neden sizin ısrarla evde kalmanızı istiyor çıkarı ne?

bence başka insanlar araya girmeden o adamla birebir konuşun bu evlilik konusu hakkında
Çıkarı yok onun için kızının boşanması büyük utanç ikinciye olması bir felaket sayılır , aslında adamı çalıştığı yerde daha önce görmüşlügüm var ama çok dikkat etmedim, uzaktanda olsa görmek için en son gittiğimde yıllık izine çıktığını öğrendim, orada olsaydı konuşabilir miydim onuda bilmiyorum

Adamı yaz bir yere davet et bence dimdirekt adamla konuş bu işleri. Bol şans dilerim🙋‍♀️
Numarası yok bende , sosyal medyada arattım bulamıyorum çalıştığı yere gittim markette kasiyer kendisi yıllık izine çıktığını öğrendim orada olsaydıda utanırdım herhalde ben karşıdanda olsa görmek için gitmiştim yanlış anlaşılmak istemiyorum ☺️

Çıkarı yok onun için kızının boşanması büyük utanç ikinciye olması bir felaket sayılır , aslında adamı çalıştığı yerde daha önce görmüşlügüm var ama çok dikkat etmedim, uzaktanda olsa görmek için en son gittiğimde yıllık izine çıktığını öğrendim, orada olsaydı konuşabilir miydim onuda bilmiyorum
telefonla da konuşabilirsiniz onu kastetmiştim aslında ama bence kendi kararınızı verin anne karışmasın bu saatten sonra bence üzerinizde fazla baskı var istemenin bile yanlış olduğu düşündürülmüş elbette birini istersiniz, ihtiyacınız olur, sevilmek güzeldir umarım iyi bir insandır bu adam tanıdıktan sonra karar verin

Çok haklisiniz.Keske karşı ciksaydiniz annenize yapabilirim deseydiniz insanlara
Evde sorun yaşamak istemedim, insanların yanında rezillik annesi yapamaz diyor kızı hayır yaparım diye çıkışıyor olsun istemedim, daha önce onları dinlemedim diyede mahcubum ne yapacağımı bilemedim

telefonla da konuşabilirsiniz onu kastetmiştim aslında ama bence kendi kararınızı verin anne karışmasın bu saatten sonra bence üzerinizde fazla baskı var istemenin bile yanlış olduğu düşündürülmüş elbette birini istersiniz, ihtiyacınız olur, sevilmek güzeldir umarım iyi bir insandır bu adam tanıdıktan sonra karar verin
İnşallah teşekkür ederim, ne olur bilmiyorum bakalım hayırlısı 🙂

bence boşanmış olmanızdan fazlası var anne tarafında çünkü ilk evliliğinizde de istememiş karşı gelmek zorunda kalmışsınız annenin bu konuda tavrı sağlıklı değil belki endişeleniyor bilemiyorum ama üstünüzde fazla hakimiyet kurmuş siz de herkes kadar özgürsünüz bunu bilin evlilik ev işinden çok daha fazlası ayrılmak da evlenmek kadar hayata dair ve doğal geçmiş evliliğinizde olanlar için çok üzgünüm yeni birilerine şans verebilirsiniz hala hayattayız :)

Son düzenleme:
Bence geç olmadan gidin o adamla konuşun gerçekten istiyorsanız. Kimler kimler evleniyor, siz neden fiziksel bir engeliniz var diye evlenemeyesiniz. Ömür boyu size sevilmeye layık değilmişsiniz gibi hissettiren bir anneyle yaşamak daha mı iyi boşanmaktan. Anneniz kim ne der derdinde, ona kulak asmayın. İlk eşiniz tamamen şansızlıkmış, kötü kalpli bir kadına ve pısırık bir erkeğe denk gelmişsiniz. Belki şimdi karşınıza daha iyileri çıkar ama annenizin her gelene sizi kötülemesiyle çıkmayacağı kesin. Gelenler olumlu konuşmuş aslında, beğendiyseniz araya çok zaman girmeden hemen konuşun, en azından içinizde kalmasın.

İsteğinizde haklı buluyorum. Sevip evlenmek isteyebilirsiniz. Annenizin yeniden mutsuz olmanız hakkında korkuları var. O yüzden tavrı böyle. Açıkça konuşmalısınız onunla.

Sizin gibi bedensel engeli olan biriyle ilkinden daha mutlu bir evlilik yapabilirsiniz diye düşünüyo
Bende öyle düşünüyorum ama hem yanilmaktan korkuyorum hemde ailemle tekrar sorun yaşamaktan .

Evlenmek istemekte haklisiniz, bu konuda hicbir lafim yok ama gorucu gelen kadinlarin market kasiyeri bir beyefendiyle kurguladiklari gundelikci tutulmus evlilik cok realist degil, asgari ucret + prim (sanirim var emin değilim) alan bir adam nasıl gundelikci tutsun?

Evlilik konusunda hakli ve mantikli bakiyorsunuz ancak bu bey eger siz calismiyorsaniz (ki oyle anladim) uygun bir aday degil.

Dilerim karsiniza sevip sevileceginiz, saygi duyup saygi goreceginiz, maddi manevi rahat ettirecek, hastalikta saglikta yalniz bırakmayacak bir bey cikar.🙏

Engeliniz nedir? Sadece bel, sirt gibi bir sey mi, ust raflara erisemem yazmissiniz. Dort dortluk temizlik yapamam demissiniz de, kacimiz yapabiliyoruz ki? Kacimizin evi surekli derli toplu, mis gibi. Bence cok az insanin evi oyledir.
Evet evlilik zor, bazen cok zor ama yalnizlik kolay mi?
Anneniz sizin icin endiseleniyordur, iki kere kizinin bosanmasi ona felaket geliyordur kaldi ki Turkiye sartlarinda cogu kiz annesi boyle dusunur. Ama sanki bir yandan sizi kendisine mi sakliyor:) boyle beraber yaslanip gitmek, sizin fiziksel olarak olmasa da ne bileyim baska acilardan da onlarla ayni catida olmaniz belki ona iyi geliyordur.

Back
X