evlenmek istememek!

beren_89

Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2012
32
0
16
Artvin
selam akadaşlar burda herkesin derdine derman oluyorsunuz lütfen benimkine de olun
benim sorunum şu evlenmek istemiyorum daha 22 yaşındayım ama etrafımdaki herkes bana evde kalmış muamelesi yapıyor
akrabalarım ailem...
yok bir kızın yeri kocasının yanıymış yok biraz daha zaman geçerse kimse beni almazmış kardeşlerim bile espri adı altında sürekli benimle uğraşıyorlar ..lütfen siz söyleyin kendimi hazır hissetmeden böyle bir şeyi yapabilirmiyim ben ..birini sevebilir miyim .. ona bu mutluluğu yaşatabilirmiyim..

Benim annem ,kardeşlerim , arkadaşlarım hepsi evde kaldığımı ima edip dururlar.
Yaş 26 ama hiçte evde kaldığımı düşünmem.
Bu işler kısmet işi öyle 'ha' deyince evlenenlerin sonu malum.
Mutlu olan da vardır elbet.
Yine de evlilik iyice tartılıp biçilip olması gereken bir şey.
Biraz da kısmet işi. Herkesin bir nasibi var elbet ve her şeyinde bir zamanı.
Senin yaşın için normal.Evlenmek zorunda olduğun bir yaş değil.Canını sıkma canım.

tatlım bu işler çocuk oyuncağı değil ki hem yaşın da küçük..
burda okuyorsun zaten eşi ile problemi olanları
üniversite okuyorum.. eğer okumasaydımda bu yaşta evlenmezdim..
boşwerr sen onları

Aman olur mu öyle şey ya.Ailenin üyeleri ya da akrabaların böyle şeylere devam ederse onlara şunu söyle:Siz hangi çağda kaldınız? Günümüzde 22 yaşı evde kalmışlık olarak değerlendirmek ne büyük bir cehalet,gelişememezliktir.Allahım ya.

Ben de 23 yaşındayım ve bazen evlilik hazırlığı yapan arkadaşlarım bana acıdıklarını ima ediyorlar.
Gülüyorum resmen. O kadar komik duruma düşüyorlar ki gözümde.
23 yaş nedir ki daha.
İnsan evlenmek için evlenmemeli. Anlaştığı sevdiği insanın hep yanında olmasını istediği için evlenmeli.
Ayrıca ben şuan kendimi asla evliliğe hazır hissetmiyorum.
Sevdiğim kişiyle hiçbi zaman evlenemicez zaten ailem karşı. Çünkü onun aileme karşı zamanında hataları oldu.
Ama onunla olmayınca da kimseyle evlenmicem ben ömrümün sonuna kadar bekar gezerim daha iyi.
Her evlenen mutlu mesut hayat sürmüyor.
Kaynana görümce elti olacak birde onlarla uğraşacaksın falan aman zor iş bunlar.
Hele bana göre hiç değil.

Elbette karşına sevdiğin ve evlenmek istediğin biri çıkacaktır.
Ama 22 yaşında evde kaldığını ima eden geri kafalılara gülüp geçeceksin. Bu devirde 25'den aşağı evlenmek mantık işi değil.

25 ten aşağı günümüzde gerçekten evlenmek akıl işi değil.Bana kalsa 30 umdan önce evlenmem :)

yasın daha kucuk bende 23 ysında evlenmıstım ama sıkıntılar dertler bekleseydımmı dedırttı yanı

yaşın daha küçük,senin kısmetinde biyerlerde mutlaka herşeyin bir zamanı var,sen arayarak bulamazsınki allah karşına çıkarıcak birgün...

o yas da evlenmek ıstememen zaten cok normal .
ne oluyoruz anlamıyorum valla .22 yas evlılık ıcn nasıl gec bır yas olarak gorunur sasırıyorum .
cevren sanırım bıraz cahıl .22 yas da ne evlılıgı dahaokul bıle bıtmemıs oluyor .
cevren de cok fazla eskı kusak var ıse,oyle soylemelerıne kafayı takma .
onlar 14-15 yasın da kocaya gıderlerdı .ne yapsınlar o zaman oyle ımıs .
okul yok kadınların calısma hayatı dıye bırsey yok ,ne yapacaklar evlenıp koca elıne bakıyorlarmıs.
sımdı oyle mı ,herkes okuyor herkes calısyor herkesın evlılıkden once bır hedefı ısın de karıyer planları var.
olması gereken de bu zaten .herseyı yapar basarır sonra da bılınclı bır sekıl de evlılık yapar .
bunları yapana kadar zaten rahat 30 yasını buluyorsun .
bu demek oluyor kı o zaman ne ımıs ,evde fılan kalmamıssın .artık 30 ve 30 yasından sonra evlılık kararı alınıyor .
en dogrusu da bu zaten .cevrende kı eskı kusakları cok fazla bu konu da cıddıye alma .
onlar oyle gormus hala oyle yasıyorlar

Bazı üyelerin de dediği gibi çevrendekiler çok cahil belli ki.
Allah sabır versin sana.
Bu nasıl zihniyet 2012'de yau!

Sen de küçük yaşta evlenmiş kızların ne gibi sorunlar yaşadığından falan bahset.
Sert çıkış biraz.
Böyle baskı yapmaya ne hakları var?! Evlenmek kısmet işidir bunu bilmiyor mu ailen?
Aileni geçtim de akrabalarını hiç konuşturma, onların ne haddine bu konuya karışmak, laf etmek?!

yok canım ne avde kalması
bende 22 de evlendim ama kendim istedim
Allaha şükür mutluyum am atabii esas olan hazır hissetmek
takma kafana kimseyı hazır olana kadar bekle

21 yaşında evlendim...Eşimi çok seviyorum yine dünyaya gelsem yine onunla evlenirdim.. Ama keşke bu yaşta evlenmeseydim diyenlerdenim..Bekleseydim ayaklarımın üzerine daha sağlam basabilseydim...Kariyerimi ertelemeseydim..Pişman mıyım ? bazen evet bazen hayır...

Bir kızım var babası zaten çerkes onlarda geç evlenme kültürü var ufak evlendirmeyi düşünmeyenlerdeniz.Hatta babasına kalırsa hiç evlenmesin diyor

Evlenirsin bir ihtiyacin varmi demezler ama. Evlenince de niye cocuk yapmiyorsunuz derler. Cocuk yapinca ikincisi nerede derler. Vs vs

Canim takma kafana insanlara konusmaya malzeme lazim. Her sozu takacak olsak patlariz inan. Sen dogru bildigini yap. İnsallah guzel bir gelecek bekliyordur seni.

Ailenizin yapısı yaşadığınız yer ve çevrenizdeki insanların hayat görüşü bunlara etken malesef
Biraz daha doğuya gitseniz bunu 18-19 da duyacaktınız..

katılıyorum sevgilin var mı ? sevgilin varsa nişan ne zaman ? nişanlanırsın düğün ne zaman ? evlenirsin çocuk ne zaman ? diye gider bu muhabbet

katılıyorum

sevgilin var mı ? sevgilin varsa nişan ne zaman ? nişanlanırsın düğün ne zaman ? evlenirsin çocuk ne zaman ? diye gider bu muhabbet

22 yaş küçük bir yaş. Eğer üniversite yeni bitmişse bir bayan önce hayatla daha fazla zaman geçirmeli. Malum okul, dersler, gençlik olgunlaşmayı daha geç bir zamana atıyor.

Evlenmiş olmak için evlenilmez, ya da yaş geldi diye çocuk sahibi olmak için evlenilmez.
Size tavsiyem iş hayatında biraz vakit geçirin. Biraz da kendinize daha çok vakit ayırın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…