Evlenmek istiyor fakat hiçbir hazırlığı yok

masal5434

karışık..
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2011
81
0
36
İstanbul
hissettiklerimi anlatacak kelimeleri bulamıyorum.
hayatımda biri var 1,5 sene oldu.aslında konuyu çok uzatmayacağım.şimdi bu adam benle evlenmek istiyor.ama tam 1,5 senedir hiç bişi yapmadı.tamam maddi gücü çok fazla yok ama en azından bi adım atamazmıydı.. evde 3 kişi yaşıyorlar annesi kız kardeşi ve kendi.annesi hasta bakıyor ve onun bana dediğine göre günde 150 tl falan alıyor GATA da çalışıyor ve yıllardır o işi yapıyor annesi...kardeşi avukatlık bürosunda çalışıyordu kız söylemişti aldiği aylık 1000 tl falandı.kendı de finans sorumlusu oda alıyo 1400 falan.evde kendilerine ait.ama nasıl oluyorsa hiç paraları yokmuş...bende biliyorum kız kardeşi de anneside eve hiç para vermiyorlar.ben ona dedimki kredi çekelim bende yardım edeyim bi an önce evlenelim dedim kredi çekemiyorum ben banka vermiyo demişti.neyse şimdi kardeşi işten çıktı üniversiteye gidiyor hemde özel okul.yıllık 6 bın tl ödenecekmiş. bana dedıkı kredı cektım..eee neden dedım kardesının okuluna vermıs bende çıldırdım ya bu kız yıllardır çalışıyo neden kendi ödemiyo okul parasını dedıgımde bana dıyokı parası yokmus bende mecbur kredı cektım dedı.şimdi ben kızmakta haksızmıyım bu bır ıkıncısı aılesı bızı biliyor evlencez ya güya kadın diyorki yüzüme bana güvenmeyin benim param yok kendinize göre plan yapın.bu ne demek ya insan böyle dermi.hemde tek oğlu var.
şimdi aradan aylar geçti benimki servis işine girdi krediyle falan ortak araba aldılar servis çekeçekler falan.adama hadi artık bir iki ay içinde evlenelim diyorum o hala du bi önümüze bakalım diyor.tmm haklı iş kurdu falan bende dedimki ozaman seneye evlenelim sende düzenini kurarsın para biriktir dicem ama o malesef mümkün değil dedim.(çünkü ailesine vermekten kendine bişi yapamıyor) bana dediği şey aynen şu napim yani annemi kardeşimi sokağamı atayım yokmu sayayım onlara bakmak zorundayım dedi ne alaka anlamadım sanki ben ona aileni at demişim gibi..artık midem bulanıyor.bu kadar salak olmasına dayanamıyorum.ben bugün gerçekten onunla evlenmelimiyim diye iyice düşünmeye başladım....çünkü o önceliğini seçmiş.benim zoruma giden ne annesi neden kardeşi onu adam yerine koymuyor yemin olsun.sadece abi para ver yada oğlum para ver mantığı var onlarda bende bunu anlamıyorum bunu bile bile hala geleceğini,geleceğimizi erteliyor.en çok bu zoruma gidiyor..evlendiğimizde daha fazlasını yaşamaktan korkuyorum.

annesi yada kız kardeşi tabiki onun için önemli olmalı.ben ona at aileni demedim hiç aslada demem benimde ailem var.ben sadece ona dedimki madem evlencez ve ailende bunu anlasın ve sende bizim için bişiler yap artık dedim benim tek derdim bu ama o herzaman önce ailem diyor.bide ne annesi nede kardeşi para dışında onunla alakaları yok kafalarına göre yaşıyorlar ne ona hesap veren var nede onun hayatına saygı duyan var sadece onu öde bunu öde onu al bunu al yemin olsun başka hiç bişi yok..bende bunu görsün kafasını kullansın istiyorum.yanlışmıyım allah aşkına yaa

bence ailesiyle aralarina girmeyin belliki babalari yok ve evin ogluda o olduguna gore bir ihtiyac oldumu tabiki ondan istenecek kimden istenecek,
ayrica neden siz surekli evlenelim diye diretiyorsunuzki birakin o size desin hadi evlenelim diye...

evet bende bunu sordum.çalıştığı firma çok büyük güya onun adını kullanmış ama bizim kullanmak ona zor geliyor :=(

çalıştığı firmanın adını sizin için de kullansaymış...
bence seninle evlenme konusunda kararlı değil

bence evlenmeyi düşün .maddi sorunlar çok önemli tamam sevgi aşkda önemli ama maddi sorunlar olunca mutlu olunacağına inanmıyorum ben .ben olamam en azından .eve bakıyor çocuk belli .hep onların sorumluluğu olucak evlneirsen sen iyi düşün taşın ona göre karar ver.

canım inan üzüldüm okuduklarıma ...
önce şunu söyleyim erkek arkadaşın ilerde değişmez bu böle devam eder evlenirsen çok acı çekersin anladığım kadarıyla onun önceliği ailesi ve farkında değil ailesinin onu bişeye saymadığı ...ben sana derim ki iyice düşün bırak o sana desin evlenelim yada yapabiliyosan uzatma bitir...daha sonra çok üzülürsün kolay değil evlenmek yuva kurmak seni anlamayan seni düşünmeyen birine nasıl güvenebilirsin çooook düşünmen lazım ve tabi sağlıklı düşün ...unutma o hiç bir zaman ailesini ikinci sıraya koymıcak yapamaz sende düzeltirim diye düşünme
çünkü belirli bi zaman sonra yenilirsin yorulursun mutsuz olursun ki şimdiden bile üzülüyosun ....

evlenelim demiş ama sadece ağzıyla.. yüreğiyle söylese çoktan adım atardı en azından bir plan yapar sana anlatırdı böyle böyle olacak sabret derdi.. ama böyle ne olduğu belirsiz bir durum olmuş.. evlenelim diye ısrar etmeyin evlilik meraklısı gibi olursunuz sonra.. bir süre hiçbirşey demeyin izleyin birden bire karar almayın, zaman size doğru cevabı verecek bence..

güzel kardeşim eğer evlenmeyi istiyorsan bu adamla, ailesiylede evleniceksin bunu bil.. sanırım babası yok, baba rolunu üstlenmiş bir kere ve bu hayatı boyunca böyle olacak.. yarın öbürgün kardeşi evlenirkende baba rolunu üstlenecek ve sen yine üzüleceksin.. bence bunu bir kez daha düşün, herşey aşkla bitmiyor, işin içine maddiyat girince aşkı falan görmüyor insan yetirmek derdine düşüyorsun..

bence ailesiyle aralarina girmeyin belliki babalari yok ve evin ogluda o olduguna gore bir ihtiyac oldumu tabiki ondan istenecek kimden istenecek,
ayrica neden siz surekli evlenelim diye diretiyorsunuzki birakin o size desin hadi evlenelim diye...

güzel kardeşim belki haklısın ama bu kızcağızda haklı, ayrıca çocuğun ne annesi ne kardeşi bakıma muhtaç değil çalışıyorlar.. çocuğun ailesini düşündüğü kadar bir anne olarak onunda oğlunu düşünmesi gerekmezmi? yarın öbür gün evladı olur onun rızkından pay istemeye kalkarlarsa zornuna gider insanın, ister istemez tatsızlık olur.. sen ailesine düşkün olması konusunda haklısın tabii baba rolunu o üstlenmiş ama herşeyin bir sınırı var ve olmalı diye düşünüyorum :)

ailesine ßoyle duskun adamdan koca olmaz gülüm...ßosuna gitmis 1 ßucuk yilin lakin hatanin neresinden donersen kardir.​

kendi ayakları üzerinde durup kendi kararlarını alamayan erkekler kadınlara güven vermez. biz hep güçlü kendine güvenen kararlı erkekler isteriz. yalan da var küçük de olsa örneğin kredi konusunda. ya da seninle yeterince ciddi değil, bilemiyorum...şimdi olsa bile ileride olmaz bu ilişki.tabii bu benim şahsi görüşüm. mutlu olmak yuva kurmak senin de hakkın. bu yapıda birine körü körüne bağlanıp yıllar geçince üzülme derim.

işte bende aynı sizin gibi düşünüyorum.annesi yada kardeşi gerçekten vasıfısz birileri olsa yada hayatları boyunca çalışmamış olsalar ağzımı bile açmam.ama inanın benden bile daha çok para kazanıyorlar.şuan sadece kardeşi çalışmıyor.ama annesi hala devam ediyor ve aldığı parayı bankaya yatırıyor.bende şahidim buna.benimde üzüldüğüm bu.yani anne ben artık evleneceğim bana dokunmayın para biriktirecem yada ne bilim eşya alacam falan diyebilirdi.ama annesi yaşadığın sürece kardeşine ve bana bakmak zorundasın diyor..ve okadar rahatki bunu söylerken..kendi dedi bana annemin en az 30 bini vardır bankada diye ama kadın param yok diye tabi caizse ağlıyo.

1 - Evlenmek istediğini nerden anladınız ???
Yazdıklarınıza bakılacak olursa çok evlilik hazırlığı sezemedim açıkçası.

İkincisi erkek arkadaşınızın ailesiyle olan bağlarını ilişkilerini ve diyaloglarını yazmışsınız
Doğru yada yanlış demeyeceğim insanlar birbirinden farklıdır hepsininde ayrı ayrı karakterleri vardır
Sizin erkek arkadaşınızında hayata bakışı,ailesine olan düşkünlüğü,diyaloğu,önceliği vs gayet net bir şekilde ortada

en son cümlende bende bunu görsün kafasını kullansın istiyorum demişsin OLMAZZZZZZ

Sen hayalindeki kişiliği sevgiline uyarlamaya çalışıyosun...Değiştiremezsin , değiştirmemelisin..

O Öyle biri...
Ya kabul edip bu deveyi güdeceksin, Ya bu diyardan gideceksin...

evlenmek istediğini nerden anladın demişsin cnm bana yıldönümümüzde güzel bir yüzükle evlenme teklif etti.

Ayrılmak istediğini söyle.. bakalım tepkisi ne olacak...

seni kaybedebileceği korkusunu yaşat ona..

Canım evde baba yoksa tüm sorumluluk oğlan çocuklarına kalıyor.Annesi ve kız kardeşi ne kadar kazansa da evdeki erkeğe güvendikleri için maddi bakımdan pek yardımcı olmazlar.Nasılsa o bize bakıyor gözüyle yaklaşmışlar anladığım kadarıyla.Seni kırmak istemem ama ailesi sanki seni istemiyor gibi geldi..Kız kardeşinin eğitim masrafı için kredi çekerken ,sen biz evlenelim kredi çekelim bende yardımcı olurum dediğin zaman sana karşılık vermemiş acaba niyeti evlilik değil mi? Karşına alıp düzgünce konuşsan ne yapmak istiyor nereye kadar evlilik mevzusunu erteleyecek bir sorsan sende ona göre yolunu çizersin.. Birde fazla üstelemesen mi diyorum belki sana bahsedemediği sorunları vardır..Annesi de size yardımcı olacağı yere kol kanat gereceği yere bencillik edip nasıl der öyle bir şeyi..işte evin tek oğlu olunca göz bebeği oluyor,gelinin oğlunu ondan uzaklaştıracağını düşünüyordur muhtelemen..Haklısın haklı düşünüyorsun,onunda omuzlarında hem babalık hem abilik görevinden ötürü ailesini de bir kenarıya koyamıyor..Yerinde olsam konuşurdum gidişata göre yolumu çizerdim..inşaALLAH hakkında hayırlısı olur..hayırlı haberlerini okuruz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…