Evlenmek istiyorum ama bana destek olan kimse yok:(

göz kesme değil ki bu durum.. çok evlenme meraklısı değilim.. tabiki de gençliğimi yaşamak istiyorum.. ama sorun da burada.. ben gençliğimi onunla yaşayabiliyorum..

o ne demek gençliğimi onunla yaşayabiliyorum???
arkadaş çevreniz yok mu sizin,kendinize özel hayatınız??

yaşın gerçekten daha küçük acele kararlar verme çünkü evlilik gerçekten zor bi olay zamana bırak şimdilik hem arkadaşını daha iyi tanırsın olaylar karşısında ,ama aileni hiç bi zaman karşına alma derim

göz kesme değil ki bu durum.. çok evlenme meraklısı değilim.. tabiki de gençliğimi yaşamak istiyorum.. ama sorun da burada.. ben gençliğimi onunla yaşayabiliyorum..

Kimse sana ayrıl demedi ki.
Evlenmemen önerildi genel olarak.
Evlenmek istemezsen terk mi edileceksin? Eğer öyle bir şey olursa da doğru kararı verdiğini ispatlamış olursun.
Gençliğimi onunla yaşayabiliyorum falan da deme hiç, çok kızıyorum hayatını başkasına endeksleyenlere.
Kendi hayatını başkasına teslim etme.

19 yaşında evli ve çok mutlu biri olarak söylüyorum. EVLENME. Yaşın küçük ne zannediyorsun evliliği.. Her ne zannediyorsan öyle değildir canım emin ol.. :34:

meraba,
sadece şunu söyleyebilirim ki,
ailenin onayını almadıktan sonra ne kadar sevsen bile mutlu olamazsın. eğer flörtün de seni senin kadar seviyor ve düşünüyor ise ailende ki büyükler onay verene kadar seni bekler. bir yere kaçmıyorsunuz ya...

burdaki kimse sana "kac,hayatinin erkegini bulmussun" demez zaten
o konuda tereddutun olmasin.
yasin daha cok genc.
ilerde sorun olursa kendim ettim kendim buldum demek su an agzindan ciktigi kadar kolay olmayacak.bunu bil!!
ailen su an icin cok hakli.erkek arkadasin zaten seni seviyorsa bekler.
eger birbirinizi bu kadar cok seviyorsaniz aradan bi kac sene daha gecse ne olabilir ki?
okuyomusun bilmiyorum ama bi is bulup calisip en azindan ileride ailene yuk olmadan evlenebilirsin.

Canım yaşın çok küçük. Ömrünün en güzel zamanları bunlar.
Geri dönüp baktığında hep olmak isteyeceğin bir dönemdesin.
Tabi ki içindeyken anlamanı bekleyemeyiz. Biz de anlamadık
çünkü o günlerin kıymetini. Hep bir büyüme telaşı içinde biz
de olduk... Ama şimdi o günleri geçmiş kişiler olarak konuşuyoruz.
Ben deli gibi sevdiğim, hayran olduğum bir adamla evliyim,
çok şükür sorunsuz bir evliliğim var. Henüz yeni sayılır. Ne kayınvalide
kayınpeder görümce sorunu yaşıyorum ne eşim beni ihmal ediyor ama...
''Ama'' inan sevgililik gibi değil. Hayat bir imza ile bir sürü sorumluluk
yüklüyor omuzlarına. Sadece aileni düşünürken şimdi herkese adil
davranmış olmak için çabalıyorsun. İlla ki eve geldiğinde rahatça karşılanıyorsun,
annenin hala kuzususun ki sana kıyamayıp evlenmeni istememesinden belli,
arkadaşlarına dilediğince vakit ayırıyorsun, kendine vakit ayırıyorsun.
Daha bir sürü şey... Ama evlenince her gün ne pişiricem diye düşünmek
bile bunaltıyor insanı :)) ah annemin yemekleri, emekleri diyorsun :))
o yüzden tam da şimdi tüm güzellikleri yaşamanın vaktiyken güzellikleri
yaşa. Sevgililiğin tadını çıkarın doyasıya. bir kaç yıl sonra düşünün bunları.

Ayrıca sevgilinin annesi ve babasının görecekleri varsa oğullarının mürüvetini
görürler mutlaka, o yazgı. Müdahale edemezsin ona. Ben anneannecim buranın
sıcak havasına dayanamaz diye kışın yapmak istedim düğünümü, sırf o görsün
diye sadece nikah değil düğün yapayım istedim , kilometrelerce yol geldi
kadın ama tam düğün günü hastanelik oldu göremedi... Olmadı... Ameliyathanede
geçirdi o geceyi. Sonra iyileşti, sen iyi ol yazın köye gelip yapıcam sadece sen
gör diye güzel bir düğün dedim ama o gitti... Görmek nasip olmadı. Ne yaptıysam
olmadı... Neyse demek istediğim Rabbim yazmışsa görmeyi görürler inşallah.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Canım yaşın çok küçük. Ömrünün en güzel zamanları bunlar.
Geri dönüp baktığında hep olmak isteyeceğin bir dönemdesin.
Tabi ki içindeyken anlamanı bekleyemeyiz. Biz de anlamadık
çünkü o günlerin kıymetini. Hep bir büyüme telaşı içinde biz
de olduk... Ama şimdi o günleri geçmiş kişiler olarak konuşuyoruz.
Ben deli gibi sevdiğim, hayran olduğum bir adamla evliyim,
çok şükür sorunsuz bir evliliğim var. Henüz yeni sayılır. Ne kayınvalide
kayınpeder görümce sorunu yaşıyorum ne eşim beni ihmal ediyor ama...
''Ama'' inan sevgililik gibi değil. Hayat bir imza ile bir sürü sorumluluk
yüklüyor omuzlarına. Sadece aileni düşünürken şimdi herkese adil
davranmış olmak için çabalıyorsun. İlla ki eve geldiğinde rahatça karşılanıyorsun,
annenin hala kuzususun ki sana kıyamayıp evlenmeni istememesinden belli,
arkadaşlarına dilediğince vakit ayırıyorsun, kendine vakit ayırıyorsun.
Daha bir sürü şey... Ama evlenince her gün ne pişiricem diye düşünmek
bile bunaltıyor insanı :)) ah annemin yemekleri, emekleri diyorsun :))
o yüzden tam da şimdi tüm güzellikleri yaşamanın vaktiyken güzellikleri
yaşa. Sevgililiğin tadını çıkarın doyasıya. bir kaç yıl sonra düşünün bunları.

Ayrıca sevgilinin annesi ve babasının görecekleri varsa oğullarının mürüvetini
görürler mutlaka, o yazgı. Müdahale edemezsin ona. Ben anneannecim buranın
sıcak havasına dayanamaz diye kışın yapmak istedim düğünümü, sırf o görsün
diye sadece nikah değil düğün yapayım istedim , kilometrelerce yol geldi
kadın ama tam düğün günü hastanelik oldu göremedi... Olmadı... Ameliyathanede
geçirdi o geceyi. Sonra iyileşti, sen iyi ol yazın köye gelip yapıcam sadece sen
gör diye güzel bir düğün dedim ama o gitti... Görmek nasip olmadı. Ne yaptıysam
olmadı... Neyse demek istediğim Rabbim yazmışsa görmeyi görürler inşallah.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Siz görmüş yaşamış tecrübeli ablaları görünce, hele de tavsiye de bulununca ister istemez insan anlıyor düşündüklerinin yanlış olduğunu.. o kadar iyi anlamışsın ki beni teşekkür ederim.. şuan evet herşey toz pembe görüküyor gözüme.. oysa hayat o kadar adil değil biliyorum.. ayrıca başın sağolsun.. kısmet değilmiş evet.. Umarım hepimizin hakkında hayırlı neyse o olur.. tekrar teşekkür ederim..

bence de daha çok erken evlilik öyle gezip tozmaya flört etmeye benzemez hemen bu sorumluluğun altına girmeye ne gerek var
eğer birbirinizi gerçekten seviyorsanız sürer zaten acele karar verme

işiniz gücünüz var mı peki? hadi sen neyse de 26 yaşında adamın sağlam bi işi olması gerek... kararlı durursan bence yumuşarlar ama bnce de yaşın daha kücük ya... ama bir yerde de 3 senelik ilşki var. senin yaşın gelene kadar sevgilin olacak 30 yaşında:26:

Siz görmüş yaşamış tecrübeli ablaları görünce, hele de tavsiye de bulununca ister istemez insan anlıyor düşündüklerinin yanlış olduğunu.. o kadar iyi anlamışsın ki beni teşekkür ederim.. şuan evet herşey toz pembe görüküyor gözüme.. oysa hayat o kadar adil değil biliyorum.. ayrıca başın sağolsun.. kısmet değilmiş evet.. Umarım hepimizin hakkında hayırlı neyse o olur.. tekrar teşekkür ederim..

Sağol canım... Herşey zamanında güzel. Tabi evlilik hayalleri hep var bizlerde,
öyle yetiştiriliyoruz sonuçta. Ama mesela hayatı dolu dolu yaşamak için
yetiştirilsek sonuç daha farklı olabilir. Annelerimiz bizim için daha doğmadan
çeyiz hayalleri kurarken böyle heveslerimizin olması doğal :1::1::1:

Ayrıca kutlarım seni, diretmek yerine dinlemeyi seçişin çok güzel :)
Genelde aşık olunca biz kadınların o yaşlarda aklı uçar gider. Zamanında
bunu yaşayan çok olmuştur. Ben de dahil. Allahtan çabuk çakılmıştım
yere :) insan yıllar geçince farkediyor aslında harikalar diyarındaki
Alice gibi olduğunu :))

belliki sen akıllı bir kızsın yapılan yorumlara nade güzel karşılık vermişsin
ben senden büyüğüm ve uzun zamandır evliyim
elbet evleniceksin snde sevdiğin adamla evlenmenede karşı değilim
ama zamana ihtiyacın var birazcık
konuş onunla ve biraz daha beklemek istediğini söyle
oda seni gerçekten seviyosa karşı koymaz
aile herşeyden önemli canım onların onayının olmadığı bi iş yapmamanı tavsiye ederim

Babaannenin sözünün geçtiği bir ailede yaşadığını belirtmişsin. Bu durumda evlilikte rol modelin annen...
Anne babası kaç yaşında sevgilinin?
Sevgilinin, seni en çok kızdıran huyu nedir? En büyük tartışmanızı neden yaşadınız? İçinde kırıklık bırakan bir olay kaldı mı hiç, üstünü örtüp alttan aldığın?
Ailen baskıcı mıdır? (Baskıcı derken, dışarıda okumaya izin vermeyen, arkadaş ortamlarına pek hoş bakmayan, daha çok üste titreyen bir yapıda mıdır?)
Asosyal misin?
En uzun küslüğün (herhangi biri ile) ne kadar sürdü?

Bu soruların yanıtlarını buraya yazmak zorunda değilsin... Ama yazarsan ve samimi olursan eğer... Belki bir yerden bir yere varmak için konuşulabilir...

belliki sen akıllı bir kızsın yapılan yorumlara nade güzel karşılık vermişsin
ben senden büyüğüm ve uzun zamandır evliyim
elbet evleniceksin snde sevdiğin adamla evlenmenede karşı değilim
ama zamana ihtiyacın var birazcık
konuş onunla ve biraz daha beklemek istediğini söyle
oda seni gerçekten seviyosa karşı koymaz
aile herşeyden önemli canım onların onayının olmadığı bi iş yapmamanı tavsiye ederim

Aynen dediklerinize katılıyorum ,şu anda ne güzel aslında herşey güllük gülistanlık ama evlenince 1 kişiyle değil maalesef ailesiylede evleniyorsunuz.Bunları aşacak güçte olmak ve hayatın getireceklerine karşı hazırlıklı olmak lazım.Sen daha en güzel yaştasın bu günlerin değerini bil,tabiki evleneceksin ama acele etme istersen ve de mutlaka annenin sevgilinle ilgili düşüncelerini düşün çünkü annelerimiz bizim göremediklerimizi görebiliyorlar.Hakkında hayırlısı olur inş.

20 yaş evlilik için çok erken bence de.. İnsan bekarlığın tadını çıkarmalı ki evlendiğinde bekarlıktaki o rahatlığa, özgürlüğe doymuş olsun..
Elbette sevdiğinle evlenmek hakkın, ama şöyle düşün evlendiğinde hayat sizinle sınırlı kalmayacak ailesi, akrabaları herkes olacak o hayatta..
Hepsi sana sevdiğin adamın verdiği huzuru verecek mi bundan emin olabilir misin? Ya da sevdiğin adam aynı huzuru bir ömür verebilecek mi?
Evliliğin omuzuna yükleyeceği her şeye hazır mısın?
Not: 26 yaşındayım düğünüme 40 gün var ama bu sorular beni bile hala düşündürüyor..:31:

evlilik zor iş hiç de dışardan görüldüğü gibi değil canım.ben bu kararı verirken acele edilmemesi taraftarıyım yaşın küçük bence okuyor musun bilmiyorum ama okumanı yada çalışmanı sevgilini ve ailesini biraz daha yakından tanımaya çalışmanı tavsiye ederim.insanın fikirleri zaman geçtikçe değişebiliyor daha olgunlaşıyorsun biraz zaman ver ilişkine sonra evliliği düşün.ayrıca ailenin onayını almadan bu işe kalkışma derim:31:

20 yaşındayken evlenmeye karar verdiğim adamla evlenmeme ailem izin verseydi şimdi büyük ihtimalle kucağımda çocukla baba evine dönmüş olacaktım. Allahtan o zaman benim toyluğumla başa çıkabilmişler. 20 yaş gerçekten bu kadar büyük bir kararı vermek için çok erken. 26 yaşındayım 2 ay sonra evleniyorum ama hala becerebilecek miyim, doğru karar mı verdim diye düşünüyorum. Ailenin sözüne kulak ver. Hem birkaç yıl daha beklemekten zarar gelmez. Sözlenip, nişanlanıp da niye o resmiyetin içine sokacaksın ki kendini. Gez toz sevgilinle bak keyfine bence.

Merhaba, bütün yorumları okumadım; ama 'insan başka ne ister' demişsin ya. Bence insan önce kendi ayakları üzerinde durmalı. Ayrıca ne bu acele? Daha çok gençsin. Ben de 23 yaşındayım.. Herkes sevdiğiyle birlikte olmak ister. Ama bu yaş daha evliliğe açık bir yaş değil bence. Ailende herkes aynı düşünüyorsa vardır bir sebebi. Benim annem bu zamana kadar ne dediyse hep çıktı. Bence annelerin böyle bir içgüdüsü var o yüzden yabana atma derim :16:

en azından 25 yaşına kadar beklemelisin. bu kadar küçükken insan kendisi için neyin olduğuna karar veremeyebiliyor...

evlilik çok ciddi bir karar...

20 yaş ve evlenmek.:26:

Bu büyük sorumluluğu bu yaşımda alabilirim diyorsan,evlen..
Ama her baba yiğidin harcı değildir evlenmek bunu unutma bence..:19:

Ben 27 yaşım bittiğinde evlenmiştim.Doya doya gezdim,doya doya eğlendim,arkadaşlarımla ş.içi,ş.dışı deli gibi gezip tozuyordum o yaşlarda hem de üniversitedeydim..:24:

Bence bu yaşların kıymetini bil,hayatı doyasıya yaşına uygun yaşa,gez,toz,oku ya da çalış kendi paranla bişeyler yap..
Herşeye doy,sonra evlen..

Çok şükür ben şanslıyım eşimle de çok gezer tozarım,20 li yaşlardaki gibi yaşarım hayatımı...:nazar:

Umarım sende evlenirsen kocanla doya doya hayatın tadını çıkarırsın..
:34:

Back
X