- 26 Ekim 2015
- 8.467
- 20.454
- 348
Aslında pek fark yok
İkiside aynı evde yaşanıyor
Ama ayrılık olursa nikah yoksa adam dımdızlak atar evden bitti der geçer nikah olursa kolay sıyrılamaz
Sen o kadar emek ver adam seni kapıya koysun hiç bir hakkın olmasın
Yok ben garantici tipim.evlilik için ölmüyorum tabi ama birliktelik yaşamak isteyen adam bi zahmet evlensin Benimle .benim hayatım deneme tahtası değil.
Almanya da nasıl bilmiyorumBu insanin yaşadığı ülkeye bağlı galiba. Ben yurtdışında yaşıyorum ve nikahim yok (2019 için planladik) ŞİMDİ ayrılsak nişanlım zararli cikar- mobilya kredisini o çekti mesela. Birikimler benim hesabimda vs. Ayrica evli olsaydik boşanmak bana hicbir hak tanimazdi... burda nafaka/ tazminat sadece cok nadir bağlanıyor kadına. Bana verilmezdi çünkü kendi gelirim var olmasa bile devlet yardim verirdi ama eşim ödemezdi. Cocuk nafakasinin nikahla zaten bağlantısı yok.
Yani almanyada evli olmak belirli bir güvence sağlamıyor.
Aynı fikirdeyim.Aslında pek fark yok
İkiside aynı evde yaşanıyor
Ama ayrılık olursa nikah yoksa adam dımdızlak atar evden bitti der geçer nikah olursa kolay sıyrılamaz
Sen o kadar emek ver adam seni kapıya koysun hiç bir hakkın olmasın
Yok ben garantici tipim.evlilik için ölmüyorum tabi ama birliktelik yaşamak isteyen adam bi zahmet evlensin Benimle .benim hayatım deneme tahtası değil.
Niyeyse günümüzde kadınlar da karsı evliliğeResmî nikah kadın haklarını korumak için ortaya çıkan birşey zaten
İmam nikahlı yaşayanlarda var mesela hiç bir hakları yok çocuğu bile olsa resmî nikahlı eş kadar yok.
Soyadı Değişikliği yapmak zorunda değilsin ki zaten artık.Almanya da nasıl bilmiyorum
İngiltere de boşanan arkadasıma nafaka bağlandı vs
Ama çocuğu vardı oda çalışıyor
Almanya da da benzerdir bence orda kadın hakları daha gelişmiş
Bence araştırmalısın
Hatta eşi ödemek istemedi hapis cezası çıktı
Yine Amerika da boşanan bir tanıdığım (erkek)edindiği malların yarısını eşine bıraktı .evli olmasaydı bu kadar hak iddia edemezdi.
Türkiye dede böyle birşey var ama mal kaçırma çok fazla ve maalesef yasalar düzenli işlemiyor.
Nikah daha bağlayıcı dır.zaten o yüzden erkekler evlenmek istemiyor işlerine gelmiyor
Ortak hesabın olsada adam parayı alır isterse
Tabi inşş böyle bir durum yaşamazsınız
Devlet yardım veriyor Avrupa da evet
Ama Türkiye de öyle birşey yok çocuk yardımı Yok ben kendi ülkem için konuştum zaten
Bilmiyorum bana göre nikah önemli.soyadı değişikliği vs denmiş sevdiğin insanın soyadını taşımak ağır gelmezdi bana.zaten sevmiyorsam o adamla birlikte de yaşamam
Dediğim gibi Türkiye için konuştum ben.
Almanya da nasıl bilmiyorum
İngiltere de boşanan arkadasıma nafaka bağlandı vs
Ama çocuğu vardı oda çalışıyor
Almanya da da benzerdir bence orda kadın hakları daha gelişmiş
Bence araştırmalısın
Hatta eşi ödemek istemedi hapis cezası çıktı
Yine Amerika da boşanan bir tanıdığım (erkek)edindiği malların yarısını eşine bıraktı .evli olmasaydı bu kadar hak iddia edemezdi.
Türkiye dede böyle birşey var ama mal kaçırma çok fazla ve maalesef yasalar düzenli işlemiyor.
Nikah daha bağlayıcı dır.zaten o yüzden erkekler evlenmek istemiyor işlerine gelmiyor
Ortak hesabın olsada adam parayı alır isterse
Tabi inşş böyle bir durum yaşamazsınız
Devlet yardım veriyor Avrupa da evet
Ama Türkiye de öyle birşey yok çocuk yardımı Yok ben kendi ülkem için konuştum zaten
Bilmiyorum bana göre nikah önemli.soyadı değişikliği vs denmiş sevdiğin insanın soyadını taşımak ağır gelmezdi bana.zaten sevmiyorsam o adamla birlikte de yaşamam
Dediğim gibi Türkiye için konuştum ben.
Herkesin bakış açısı farklıTürkiye de gerekli olabilir, sonucda çoğu insan örf ve adetler gereği evleniyor. 2018 yilinda nikahsiz doğan çocuk çoğu insan için bir facia mesela.
Dediğim gibi, almanyada gereksiz bir eylem. Ayni haklara evlenmedende sahip olunuyor - nafaka olayi zaten gereksiz, ve iki tarafli. Bazi durumlarda kadin erkeğe nafaka ödüyor :) (burda) mal bölümü icin nikaha gerek yok. Çoğu arkadaşımin başından geçdi medeni bir şekilde çözüldü "sorunlar". Bir avukat olarak bazi durumlar bana absürt geliyor- ama bu benim hukuk anlayışım ve yaşadığım coğrafya çoğu uygulamalari gereksiz kılıyor. insanin kendi karari zaten. Evlenmek isteyen evlenir- gerek duymayan evlenmez.
Evli olmanin benim icin bile positiv yanlari var- ama olmazsa olmaz bir eylem değil
Zaten adamlar evlenmiyor kiNiyeyse günümüzde kadınlar da karsı evliliğe
Herkesin bakış açısı farklı
Ben ne olursa olsun evlenmek isterim
Zaten seven adam evlenir bence
Zor değil evlenmek
Bir imza atmak niye bu kadar zor onu anlamıyorum
Yabancı bir sürü artist şarkıcı evli zaten
Demek ki ordada evlilik önemli
Herkesin kendi düşüncesiEvet bakış açısı. Benim icin - resmi nikahin hicbir romantik yani yok mesela. Bir hukukcu olarak resmi bir sözleşmeden fazlasi değil benim icin. İmza atilan resmi bir sözleşmeye fazla anlam yüklemiyorum.
AynenZaten adamlar evlenmiyor ki
Adamın tipi varsa parası varsa zor evleniyor
Evlenmeden birlikte yaşamak benim hayat görüşüme ters. Ama gözlemimi dile getirmek isterim.Yurtdışında yaşıyorum. Burada kimsede "toplumsal baskı" yok evlilik için. Genelde 5-10 yıl birlikte yaşadıktan sonra evleniyorlar hatta çocuğu doğduktan sonra evlenen de az değil. Bunun iki gerekçesi oluyor genelde;Merhaba herkese ,
Sizce evlenmek mi birlikte yaşamak mı ? Tek bir seçeneğiniz olsaydı ve gelenek görenekler olmasaydı hangisini tercih edersiniz ve neden ?
Mantıklı kesinlikleEvlenmeden birlikte yaşamak benim hayat görüşüme ters. Ama gözlemimi dile getirmek isterim.Yurtdışında yaşıyorum. Burada kimsede "toplumsal baskı" yok evlilik için. Genelde 5-10 yıl birlikte yaşadıktan sonra evleniyorlar hatta çocuğu doğduktan sonra evlenen de az değil. Bunun iki gerekçesi oluyor genelde;
1. En önemlisi birbirlerine güvenmiyorlar bu güveni inşa etmek bazen yıllar alıyor. Ama sonunda bu kadar yıl birlikte yaşamaya çoluk çocuklarına rağmen evlenmeyi seçenler çoğunlukta çünkü evlilik demek güven bağı demek.
2. Hayallerindeki evliliği yapabilmek için yıllarca birlikte yaşayıp para biriktiriyorlar çünkü aileler hemen hemen hiç yardım etmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?