Evlenmek mi kariyer mi?

Miss M

Nirvana
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2008
95
199
618
Merhaba arkadaşlar,

Tecrübeli, benden büyük arkadaşlarımın yardımına ihtiyacım var. 27 yaşındayım ve doktora yapıyorum. Gelirim ailemden geliyor. Ancak maalesef kadrom yok, bu yüzden de bankaların tabiri ile hala öğrenci sayılıyorum. 3 senelik de bir erkek arkadaşım var. Evlilik konuları geçtiği zaman, önce kadrom olsun istediğimden hep bir iki sene sonra diye konuştuk. Ancak bu gidişle kadro geleceği falan yok bana. O da 32 yasında. Evlenirsek tahmini 2 sene sonra falan evleneceğiz.

Sorum şimdi geliyor; yurtdışından akademik bir teklif aldım. Eğer gidersem 2,5- 3 sene ayık 3000 euro üstü para kazanacağım ve çok güzel bir akademik kariyerim olacak. Burası gibi kadro aramayacağım ve adamlar bana direk kadro verecek. Ancak erkek arkadaşım Ankarada kamu çalışanı, o yüzden işinden ayrılıp benimle gelemeyecek ve biz de evlenemeyeceğiz, ancak ben dönünce 31 yaşında falan evlenebileceğiz. Siz olsanız gider misiniz, yoksa kalıp evlenir misiniz? Bu arada en büyük korkum doktorayı bitirdikten sonra, işsiz kalmak. Çalıştığım alan sadece yurtdışında çalışılıyor ve akademik açıdan şansımın olduğu bir alan, kendi alanımda türkiyede maalesef iş bulamam. O da seni beklerim diyor.. Ama ya beklemezse? Ya da uzaklaşıp ayrılırsak? Bilmiyorum kafam çok karışık

Bu gün seni beklemeyen adam yarın seni herhangi bir sorunda yine bırakır .
Zaten hayatınızı tek bir kişiye bağlamanız çok saça bir de bunu daha evlenmeden yapıyorsunuz .
Evet bir ömür evli kalacaksınız ama yine bir ömür bu işi yapmak için çalışacaksınız .
Ve sizi bekleyeceği evlilik sadece fazla 6 ay 1 sene
Git .

Cevap kullanıcı adında şekerim Hem alanımın yurtdışında iş imkanı var burada yok gibi diyorsun, hem sevgilim anlayışlı seni beklerim dedi diyorsun, evlenirsen hep fedakarlık ettiğini düşüneceksin ve en küçük mutsuzluğunda onu içinde tutamayacaksın taşacak. İmkanların iyi olacak gözüküyor, hem o da gelir tatillerde falan. ben de akademik hayatın içindeyim, eğer işinden memnun olmazsan ya da işsiz olursan bu ilişkine ne yapar bir düşün.

31 yaş evlilik için çok uygun.
İş teklifi içinize sindiyse kesinlikle kariyer derdim.
Ama tabii sonrası ne gösterir bilemem...kader...
Hayırlısı olsun.

ben olsam gitmezdim.ama ben biraz duygusal dusunen biri oldugumdan. boyle dusunuyorum.normal.olarak tabiki kariyer onemli bi kadin icin.bence gittiginde sevglin beklemeyecektir.yasi gelmis adaminda artik.bunu kaldirabilirim beni uzmez diyosan gitmelisin.onemli bi tercih gercekten

kamu çalışanı neden gelemiyor yurtdışı görevi var onlarda da
ben olsam evlenir giderim mis gibi
kendinize niye şart koyuyorsunuz her şey hallolsun da öyle diye
evlenin bir şekilde ayarlayıp elbet kavuşursunuz

Zaten şuan bile iki sene sonra evleniriz diyorsun ha iki ha üç o konuda sıkıntı olacağını sanmam bekler sevgiliniz de aması var dönünce de Türkiye'de iş bulamayacaksanız gitmenizin o alanda kariyer yapmanızın bir manası var mı?
Uzaktan ilişki de yürüyor güven varsa

kariyer.

sevgilin kocan olmayı hak ediyorsa seni destekler ve bekler.

yok vırzır yapıyorsa gitsin köyden kız bulsun.

olur da evlenir boşanırsan bu kadrosuz halinle sürünürsün.

halbuki ülke kötüye gidiyor, bence yurtdışına gitme imkanı bulursan harika olur, sevgilinle devam ederseniz belki direkt yerleşirsiniz bile.

İşin açıkcası iş buralara gelmeden düşünmeliydin bunları.. 27 yaşına gelip de hala iş sahibi olamadıysan normal bir hayat beklentin de olmamalı malesef.. Yani kariyer mi evlilik mi diye sormak yersiz olmuş. Sen kariyeri seçmişsin zaten, 32 yaşına gelmiş bir erkek kolay kolay beklemez.

Hele adam akıllı işi olan, şekli şemali düzgün biriyse zor... Belli ki yarınını düşünen biri de değil ya da seninle ciddi düşünmüyor ki bu duruma düşeceğini fark edememiş ya da etmiş, gittiği yere kadar mantığında.. Evliliğe bakış açısı nasıl bilmiyorum ama pek evlilik taraftarı biri değilse seve seve kabul edecektir durumu. İki sene kafama göre takılırım, döndüğünde eş de hazır eşin işi de evlenir geçerim der.. Durumu senin analiz etmen lazım yani.

Bana kalırsa her kadın çalışmalı, özellikle sen bu yola çoktan girmişsin.. Yarıda bırakırsan pişman olursun hep içinde kalır. Gideceğin ülke neresi bilmiyorum ama kalburüstü avrupa ülkeleri için pek parlak bir maaş değil 3.000 Euro, neyse o kısım hikaye zaten maksat meslek edinmek. Gidip döndüğünde de evlenecek birini bulamama ihtimalin var, üstelik yavaş yavaş evlilik yaşın da geçiyor gittikçe zorlaşır birini bulmak. Durum bu... Bana kalırsa yurt dışına git sevgilini de takma beklerse bekler beklemezse yapacak bir şey yok. Sen evlenmek isteseydin çoktan farklı bir yol çizip evlenmiş olurdun, seçimini çoktan yapmışsın zaten kariyer yönünde.

Kalsan da 2 sene sonra evlencekmişsiniz ki. Gidip 3 sene sonra evlenmek daha mantıklı değil mi? Sık sık yanına gelir. Gezer tozarsınız. Güzel anılarınız birikir bu 3 yılda. Böyle fırsat ikiniz için de bi daha gelmez.

kariyer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…