Evlenmek mi kariyer mi?

şu durumda kesinlikle yurt dışı en mantıklısı bu fırsatı bir daha bulamazsın ama erkek dolu

Onemli olan senin mutlu olman o yuzden karari sen vereceksin burada ne desek bos

kamu çalışanı neden gelemiyor yurtdışı görevi var onlarda da
ben olsam evlenir giderim mis gibi
kendinize niye şart koyuyorsunuz her şey hallolsun da öyle diye
evlenin bir şekilde ayarlayıp elbet kavuşursunuz
aynen yahu.
evlen, onu da götür. oh sefanız olsun

ben ilerde yurt dışında iyi bir iş bulsam anında adama nikahı basar, yanıma alır giderim

Sorduğu soruya bak.
Tabi ki kariyer.
Varsın beklemesin.
Erkek mi yok piyasada.

Iliskinizi gelecege tasimak istiyorsunuz.
Simdi sözlenseniz dahi iki yilda ancak evlenebileceginizi idade ettiniz.
Yurtdışında ne kadar süre kalmaniz gerekiyor?

Ben açıkçası her ikisininde bir sekilde ortak noktada ilerlemesi gerektigini düşünuyorum. Kariyeri silip atamayacagimiz gibi evliligi de silip atmamaliyiz. Dogru insani buldugunuza inaniyorsaniz elbette..

Iliskiniz araya mesafe girdigi icin bitecekse zaten yeterince saglam degildir.
Ayrica böyle bir firsat reddedilir mi, ruya gibi...

Cevaplarınız için çok teşekkürler arkadaşlar.

Bir kaç detay daha vereyim;

Türkiye'de de proje bursu kazandım, burada kalırsam aylık 2500 TL alıp okulumu bitireceğim. 36 ay gelirim olacak, sonrası malum, artık üniversiteler doktoranı yurtdışında yaptıysan gel yardımcı doçent ol diyor, yoksa bye diyor
Kadrom çıkabilir 6 ay içerisinde ama o da geçici kadro olacak, doktoram bitince bitecek.

Erkek arkadaşım da 32 yaşında, çok güzel bir işi ve pozisyonu var, yükselebilir, imkanları çok güzel, eğitimi baya iyi, ailesinin durumu çok iyi, ikimiz de hiç bir zaman evlilik derdinde olmadık, işimiz önce geliyordu. İş durumlarımızdan dolayı 2 sene şeklinde bi zaman dilimi belirlemiştik (bu yurtdışı olayı çıkmasaydı sadece 7 ay amerikaya gidip gelecektim 2018'de). Hatta doktora bitmesine yakın doktora sonrası araştırmacı olup çocuğumu yurtdışında doğururum falan diye kendimce plan yapıyordum. Yani kısaca kısa süreli ayrılıklara hazırdık ama bu pozisyon 30 aylık, istersem doktoramı da oradan almış olacağım, parasal olarak araştırdığımda orada bir yardımcı doçentin aldığı paraya denk geliyor, avantajlar çok fazla.

Diğer bir yandan da ikimiz de birbirimizde eminiz, başkasını düşünmüyor istemiyoruz yaşlılığımızda. Ama herkes bu yola böyle giriyor, sonra insanlar değişiyor. Korkuyorum açıkçası. Aşk öndedir diyip gitmeyim diyorum ama sonra 5 seneyi düşünüyorum, bişi olmuş ayrılmışız, ben hayatımın en büyük kariyer fırsatına bye demişim diye pişmanlık çekicem.

Seven insan bekler, insanlar 1,5 sene asker bekliyor iki gün görüşüp, bunun yılbaşı paskalya tatili + yıllık 20 gün izni diye ben gelsem, 2 kere de o gelse yaparız gibime geliyor. Yapamazsak da haklısınız, o zaman ben yaşlandığımda bu adam yardımcı da olmaz bana...

:'(

Mune ben bu arkadaşın yorumlarına denk geliyorum ve erkek olduğunu düşünüyorum. erkek kafasıyla cevap veriyor.

İnan her zaman evlenirsin, herkes evlenebilir ama herkes yurtdışında akademisyen olarak çalışamaz bunu unutma ve kararını buna göre ver.

akademik camiadan biri olmaya çalışan biri olarak tekrardan git diyorum.

yapacak adam hamileyken de aldatır. adamın elini kolunu bağlayarak senin yapamazsın.

birbirinize bağlıysanız uzaklığın anlamı yok artık uçaklar var her yere görüntülü konuşursunuz partili ortamlarda çok takılmadan kıskançlık yaptırmazsınız birbirinize. ayda bir bile görüşebilirsiniz isterseniz sevgiliniz tatili yanınızda geçirir vs artık yurt dışı sanki başka bi şehir gibi oldu 3 saatte uçakla avrupanın bi ucundasınız.

ben hala kamu görevlileri yurt dışına görevlendirilebiliyor onun öyle bir imkanı yok mu diyorum
bakın ben olsam giderdim ...ama evlenirdim de
istersek ayrı kalalım ama hem evlenir hem de giderdim ne yalan söyleyeyim
şart mı beklemenizki..

ben gıtmezdim galıba cunku bı anda esime asık oldugumdan hemen evlenmeyı dusundum unv bıtıp evlendım ama okul mecburıyettı o yuzden bıtırdım bılemıyorum guzelde fırsat ama gıtmezdım ..

oh biri daha benden çıktı
çak kıs
en mantıklısı bu yahu aynen

:)

Adama olan aşkından çok emin görünüyor.
Eee kariyet fırsatı da çok iyi.
Evlenseler daha güzel akar her şey diye düşündüm.
Birbirlerinin yanına gelip gittikleri her fırsat güzel değerlenir.
Bir de hamile kalıp doğumu yurt dışında falan yapsa çocuğun hayatı kurtulur.

Ayy benim de gidesim geldi..:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…