• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek şart mı bu hayatta?

Hazal zamani

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2008
3.027
363
688
İstanbul
kızlar ben ve iş yerinden arkadaşım 30-33 yaşlarındayız.evlenmedik.evlenemedik..aradık gönlümzüce bulamadık..gönlümüz yanımıza yakışşın,iş güc sahibi oldun,sadık olsun,bize ve ailemize değer versin dedik..

Olmuyo hepsi bir arada olmuyor..şu anda va isteyenler amma aşk yok..hele ben aşka aşık bir kızım.arkadaşım daha mantıklı bize değer versin yeter diyor.kolumuza yakışmayanı alabiliz..

Ben diyorum;seveyim.gözlerine bakmaktan sıkılmıyım.buluşurken heycanlanayım..kısaca aşk evliliği yapayım.

Arkadaşım diyoki;yaş artık gidiyor,çocuk yaşımız geçiyor..kim beni daha çok seviyorsa ona gideyim diyor.

Ve biz şu anda tartışıyorz.doğru olan nedir?beklemek mi..yoksa zamanı yememek mi?

Off nedir bu evlilik meselesi?

Evlilik hem çok güzel hem çok zor...
Her şeyin dört dörtlük olmadığını ve olamayacağını artık herkes biliyor :34:
Deli divane olsan bile mutlaka sana uymayan bir özelliği çıkacaktır ama seviyorsan buna katlanmak daha kolay.
9 aylık evliyim yeniyim aslında ama şunu da rahatlıkla söyleyebilirim ki aşık olmasam, sevmesem çekemezdim ben bu evliliği.
Çekemezdim deyince yanlış anlaşılmasın. Çok mutluyum Allah'ıma çok şükür. Çalışan biri olarak yeri geliyor yorgun olduğum halde yemek hazırlamak zorunda kalıyorum. O yorgunlukta bile sevdiğim insana yemek hazırlamak koymuyor ama sevmediğim biri olsa hadi be sen kalk ta bana hazırla derdim :1: ya da her akşam çoraplarından birini ters çıkartmayı başaran eşimin çoraplarını suratımda sırıtma ile düzüne çevirmezdim. Yüzüne atar şunları adam gibi çıkarmayı öğren derdim :1:
Aslında olay şöyle arkadaşın bile olsa neden senin yanında: sen sevdiğin için, yanında olmasını istediğin için. Ki eş en önemlisi yeri gelecek gözlerini kapatıp sırtını ona yaslayacaksın bence sevgi olmadan çok zor. Tabi herkesin kendi düşüncesi. :16:

kızlar ben ve iş yerinden arkadaşım 30-33 yaşlarındayız.evlenmedik.evlenemedik..aradık gönlümzüce bulamadık..gönlümüz yanımıza yakışşın,iş güc sahibi oldun,sadık olsun,bize ve ailemize değer versin dedik..

Olmuyo hepsi bir arada olmuyor..şu anda va isteyenler amma aşk yok..hele ben aşka aşık bir kızım.arkadaşım daha mantıklı bize değer versin yeter diyor.kolumuza yakışmayanı alabiliz..

Ben diyorum;seveyim.gözlerine bakmaktan sıkılmıyım.buluşurken heycanlanayım..kısaca aşk evliliği yapayım.

Arkadaşım diyoki;yaş artık gidiyor,çocuk yaşımız geçiyor..kim beni daha çok seviyorsa ona gideyim diyor.

Ve biz şu anda tartışıyorz.doğru olan nedir?beklemek mi..yoksa zamanı yememek mi?

Off nedir bu evlilik meselesi?

Hepsi bir arada olmuyor canım maalesef :) keşke bunlar komple set olarak satılsa da biz de etinden sütünden faydalansak :1:

Evliliğin doğrusu yanlışı olduğunu düşünmüyorum ben. Zamanlama tamamen ilahi birşey. Sen ne yaparsan yap olmazsa olmaz. Yani 5 yıl sonra evleneceğim dersin evlenemezsin, asla evlenmem dersin 2 ay sonra nikah masasında bulursun kendini.

Evlilik hem çok güzel hem çok zor...
Her şeyin dört dörtlük olmadığını ve olamayacağını artık herkes biliyor :34:
Deli divane olsan bile mutlaka sana uymayan bir özelliği çıkacaktır ama seviyorsan buna katlanmak daha kolay.
9 aylık evliyim yeniyim aslında ama şunu da rahatlıkla söyleyebilirim ki aşık olmasam, sevmesem çekemezdim ben bu evliliği.
Çekemezdim deyince yanlış anlaşılmasın. Çok mutluyum Allah'ıma çok şükür. Çalışan biri olarak yeri geliyor yorgun olduğum halde yemek hazırlamak zorunda kalıyorum. O yorgunlukta bile sevdiğim insana yemek hazırlamak koymuyor ama sevmediğim biri olsa hadi be sen kalk ta bana hazırla derdim :1: ya da her akşam çoraplarından birini ters çıkartmayı başaran eşimin çoraplarını suratımda sırıtma ile düzüne çevirmezdim. Yüzüne atar şunları adam gibi çıkarmayı öğren derdim :1:
Aslında olay şöyle arkadaşın bile olsa neden senin yanında: sen sevdiğin için, yanında olmasını istediğin için. Ki eş en önemlisi yeri gelecek gözlerini kapatıp sırtını ona yaslayacaksın bence sevgi olmadan çok zor. Tabi herkesin kendi düşüncesi. :16:

kesinlikle birebir aynen katılıyorum

Evlenmek belki şart değil ama her kadın mutlu bir yuvası,onu çok seven değer veren bir kocası olsun ister.Şanslı isen bulursun yoksa kader demek gerekiyor galiba:43: Siz evlenmeyi istemeseniz de çevre faktörü var yaşın 30-35 oldu mu millet başlar eee hadi birşey yok mu ne zaman evleniyorsun...Resmen evde kaldına getirirler.İnsanları anlamıyorum tek derdiniz evlenmeyen bayanlar mı size ne?Çevremde böyle şeyler yaşanıyor.İnsanın evleneceği insan değişmezmiş alnınıza yazıldıysa birgün o kişi karşınıza çıkacak.

Herkes aşık olduğu insan ile evlenmek ister ama aşkın da gözü kördür.Mantığı devreden çıkartmamak lazım.Aşk bir müddet sonra biter.Önemli olan sizi seven sizin de aşık olmasanız bile sevebileceğiniz,çocuklarınıza iyi birer baba olacağını düşündüğünüz kişi ile hayatınızı birleştirmektir.
Allah evlenmek isteyen herkese ve size de hayırlı bir eş nasip etsin.

Evlilik şart değil de yalnızlık zor.:59:
Eeeee günümüzde beraber yaşamak gibi bir kavrama çok alışkın olmadığımızdan resmiyet şart!
Aşk... Aşk evliliği...:69:
Ah ben aşık olsam,olabilsem ya da gözümü karartsam evlenirdim zaten şimdiye kadar yeniden.:69:
Eskiye göre daha korkak oldum galiba...:14:

Konu içeriği nedeniyle "Aile,evlilik ve çocuklar" başlığına taşınmıştır.
Lütfen konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

Haziranda 25 yaşıma basacağım son 1 senedir çevremden sürekli evlen baskısı görüyorum :51:
Evlen bak yaşın geçecek evlen bak çocuk yapacak zamanın kalsın düzenini kur vs vs vs :37:
Evlilik güzeldir illa ki sevdiğinle beraber uyanmak zaman geçirmek özgür olmak...
Ama bekarlığın da tadı başka ya :69:
Lüks resmen lükssssssssss :23:

Bi söz vardı
Mükemmel erkeği bekleyen kadınlar...
Daha çok beklersiniz :52:

Ama seni sevenle evlen.Aşk arama,mükemmeli arama derim ben
Değer versin,sevgi göstersin yeter :78:

sevgi çok önemli ama hiçte sevmediğin biriyle mantık evliliği yapmak çok zor olmazmı sonuçta içine sinecek sevecek sohpetinden hoşlanacaksın ona dokunmaktan tiksinmeyeceksin yanında sıkılmayacaksın bunlarda önemli sırf evleneyim diye evlenip dahada mutsuz olmak var belli bi yaştan sonra akıllanıyo insan eş seçmek dahada zor oluyo insanları daha iyi tanıyo oluyosun çünki yanlış yapma şansız azalıyo en iyi evlilik yaşı 30 civarı

Mükemmel evlilik yoktur diye birşey yok bu biraz da şans meselesi
Tamamen kısmet diyorum!!
2 yıllık evliyim çok şükür allah bozmasın:nazar:herşey istediğim gibi:nazar::nazar::nazar:
bende 27 yaşında evlendim biraz daha bekleseydim kararsızları oynuyor olurdum şu an.
Siz de karar vermekte zorlanıyorsunuz anladığım kadarıyla.
Allah hakkınızda hayırlısını ve en iyisini verir umarım..

sevgi çok önemli ama hiçte sevmediğin biriyle mantık evliliği yapmak çok zor olmazmı sonuçta içine sinecek sevecek sohpetinden hoşlanacaksın ona dokunmaktan tiksinmeyeceksin yanında sıkılmayacaksın bunlarda önemli sırf evleneyim diye evlenip dahada mutsuz olmak var belli bi yaştan sonra akıllanıyo insan eş seçmek dahada zor oluyo insanları daha iyi tanıyo oluyosun çünki yanlış yapma şansız azalıyo en iyi evlilik yaşı 30 civarı

Yok hayatım ben onu demek istemiyorum.İnsan hiç sevmediği biriyle tabi ki evlenmemeli.
Ama kimisi vardır ya herşey 4-4 lük olsun ister,deli gibi aşık olayım o da bana olsun ister.
Ben bunun beklenmesinden yana değilim.Sonuçta aşık olup da evlenilse bile mutsuz olma riski var.
Allah hayırlısını versin.
Sevgi bana göre aşktan güçlü birşeydir ve evliliği devam ettiren odur bana göre :16:

Benimde sizin yaşlarınızda bekar arkadaşlarım var ve onlarda aynı dertten muzdarip olduğu için durumunuza oldukça vakıfım. Bence bu yaşlarda bekar olmanın en büyük zorluğu etrafın baskısı ve bilinçli olmanın vermiş olduğu titizlikle fazlasıyla ince elemek sık dokumak...dolayısıyla karşıya çıkan çoğu adayı belli kriterlere uymuyor diye tanıma şansı bile vermemek...
Ben 10 yıl önce nişanlandım...evlilik kararınıda alalı 12 yıllık falan bi mevzu ve 34 yaşındayım. Bizim en büyük avantajımız bu kadar bilinçli değildik açıkçası...hiç ucunu sonunu düşünmedik biz, sevdik ama mantığımıza da uygundu ama ince ince düşünmedim, allah denk de getirdi mutluyum memnunum hayatımdan. evlilik tamamen bir şans meselesi bence aşık olur evlenirsin, sen aşık olursun ama karşındakinin aşkı saman alevi gibidir 2 günde söner, aldatır, adam yerine koymaz falan filan...Sadece aşk yeterli değildir ama aşk olmadanda olmaz bence, ten uyumu, ortak hayat görüşü, aynı şeylerden keyif almak, bir tarafın biraz eli sıkıyken öbür tarafın tarafın elinin sıkı olması gibi hayatın daha kolay daha zevkli yaşanabilmesi için olmazsa olmaz şeyler var. Aşığım diye hiçbir ortak yönünüz olmayan biriyle evlenirseniz ondan fazla birşey beklememek lazım. Evlilik bir hayat yolculuğu çünkü, ve bu uzun yolculukda başınıza herşey gelebiliyor en önemlisi yol arkadaşını doğru seçmek. Yarı yolda bırakmayacak kişiyi bulmak aslında aama onun garantisi yok zaten

Keşke şart gibi olmasa cevremiz sormasa ben böyle cok mutlyumm ama illa isteyen bekleyenler var evlenmemi yani ömür boyu böyle kalsam kötümü hayır ben menmunum ama işte cevre faktörünü atamıosun örfü adetide ne biliyim karısık:(

evlilik slında bir hayat için şart mı değil.. Ancak insan artık bir süre sonra kendi evi, yuvası olsun, hayatı paylaşacağı bir olsun istiyor ve elbette çocuk sahibi olmak.. Zaten insan aşık olunca artık onunla her anını paylaşmak istiyor. Asla yaş geçiyor diye mantık evliliği yapmaktan yana değilim. Bende evliyim mantıkta ağır bastı ama sevgim de.. Her yönüyle değerlendirdim. Çevreme de baktığımda hep evlilikte bir süre sonra, aşkın heyecanının geçtiğini söylüyorlar geriye paylaşılan zamanlar ve o insanın size değer vermesi, saygı göstermesi faktörler kalıyor. Flört etmekle, evlenmek çok ayrı şeyler. Eşimden çok daha fazla aşık olduğum kişiler oldu hayatımda yalan söyleyemem ama dönüp baktığımda da iyi ki eşimle evlenmişim diyorum. Bana saygısı olan, sevgisini her daim göstereni derdimi söylemeden anlayan bir eşim var ve tüm bu nedenler zaten sevgiyi pekiştiriyor. Size tavsiyem mükemmeli aramayın, hiç kimse mükemmel değildir ama o kişinin size davranışlarını, saygısını, konuşmalarını çok iyi takip edin ailesini de çok iyi tanıyın. Ama asla evlenmiş olmak için evlenmeyin boşverin ne derlerse desinler..

Back
X