• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek şart mı bu hayatta?

yaş otuza yaklaşıyor; lakin bu gidişle evlenemem herhalde:37:taliplerimi görmeye , onlarla bi çay kahve içmeye bile takadim yok, napıyım??? üşeniyorum. Yuva kurmak, biriyle ömür geçirmek kolay olmasa gerek. Etrafımdaki iş arkadaşlarımın hepsi evli.bakıyorum, sürekli koşturuyorlar. Sürekli ev işleriyle uğraşıyorlar, hepsinin çocuklarıda var, eşleride pek yardımcı olmuyo, o yüzden epey bi stres altındalar. Onlara bakınca evlenmek beni daha da ürkütüyor. Zaten çocuk sahibi olmak istemediğim için en iyisi ben evlenmiyeyim dimi?çocuk istemediğim için yaşım geçiyor diye endişelenmemede gerek yok galiba. Ya tabi zaman zaman aileden , çevreden saçma sapan şeyler söyleyen oluyo ama umursamıyorum. Herkes sürekli yaşlanınca ne olacak diyip, duruyo,yalnızlık zor olur diyenler var ama bu dünyaya zaten yalnız geldik, yalnız ölücez :58:yaşarken yalnız olmakta beni pek zorlamıyor. Allahtan tek isteğm sağlık sıhhat versin yeter, gerisi benim için boş

tam benim kafamdasın ama gelde cevreye anlat..insanı allak bullak ediyorlar.

tam benim kafamdasın ama gelde cevreye anlat..insanı allak bullak ediyorlar.

Ne yazık ki bizim toplumumuzda şuna inanılmış; Bi kadın asla ve asla erkeksiz yapamaz. Kör de olsa topalda olsa(mecaz anlamda söylüyorum,görme ve yürüme engellileri kastetmiyorum, lütfen yanlış anlaşılmasın), aksi de olsa, huysuzda olsa, geçimsizde olsa ,işte ne olursa olsun mutlaka başında bir erkek olmalı:37:Toplumda herkes böyle düşünüyor:(((Evlenmemiş, çocuğu olmayan bayana kusurlu gibi bakılıyor, sanki ikinci sınıf vatandaş:63:Evde kalmış, Defolu mal, kullanma tarihi geçmiş kişi gibi bakan dangalaklar bile var, yok mu yani:27:Sanki bütün evlenmişlerin, başı göğe eriyor:35:
Evet evliliğin iyi yönleri olabilir, buna OKEY ama zor olan sıkıcı olan yönleri çok daha fazla değilmi??????

Arkadaş ne kadar açık söylemiş üşeniyorum diye.

Evlilik kurumu sorun yumağı olarak görünüyor gözümüze artık eski işlevini kaybediyor...

Arkadaş ne kadar açık söylemiş üşeniyorum diye.

Evlilik kurumu sorun yumağı olarak görünüyor gözümüze artık eski işlevini kaybediyor...

Evet gerçekten üşeniyorum, ama malesef çevremdeki insanlar bunu bile yanlış anlıyor. Yakın zamanda yaşadığım bi olay var. Arkadaşın biri beni biriyle tanıştırmak istiyordu, işte artık evlen, sende çoluğa çocuğa karış, işi gücü iyi bi adam, şöyle böyle diye anlatıyo ama benim görüşmeye, yuva kurmaya bu hayatta bu kadar çabalamaya takadim yokki:26:bende Sağol canım Allah sahibine bağışlasın; bende yuva kuracak güç yok deyince bana küstü. Bi ton laf etti. Benim burnumun havada olduğunu bile ima etti. Bende şaşırdım. Yahu benim Allahın yarattığı kulu beğenmeme gibi bi küstahlığım olabilirmi, ben sadece bu sorumluluğu almak için yeterince hazır değilim, bu saatten sonrada hazır olmam biraz zor:37:Herkes evlenecek, çoluk çocuğa karışacak diye bi kanun mu var, bu düzene uymayanlar niye yargılanıyor? Yok burnu havada yok küstah gibi yakıştırmalara neden maruz kalıyo ben anlamadım gitti:50:

bence insanlar belli bir yaşa yaklaşınca evlenmiş olmak için evleniyorlar.halbuki birini sever,ister ve evlenirsin..gidişat bu olmalı.evlenmem lazım deyip birilerini bulmak veya sana birilerinin bulunması değil.işte o zaman takatin de olur,sevgiden başında döner.he bana kalsa çevremdeki 10 evlilikten 9 u çok tan boşanmayla noktalanmış olmalıydı çünkü mutsuzluk timsali orası ayrı konu.uzun süre aşk dolu bir evliliğe ben inanmıyorum.

bence insanlar belli bir yaşa yaklaşınca evlenmiş olmak için evleniyorlar. halbuki birini sever,ister ve evlenirsin. .gidişat bu olmalı. evlenmem lazım deyip birilerini bulmak veya sana birilerinin bulunması değil. işte o zaman takatin de olur,sevgiden başında döner.he bana kalsa çevremdeki 10 evlilikten 9 u çoktan boşanmayla noktalanmış olmalıydı çünkü mutsuzluk timsali orası ayrı konu. uzun süre aşk dolu bir evliliğe ben inanmıyorum.

katılıyorum, çok hem de.

çevremi düşünüyorum da, örneğin halam ve eniştem resmen birbirlerini yerler, hiçbir konuda uyumlu olduklarını ve birbirlerine şefkat gösterdiklerini hiç görmedim, hep şikayet ederler ama 45 yıllık evliler. amcam, eşini beğenmez, kendine layık görmez, hep asabidir ve dışarda nasıl bir yaşamı var bilmiyorum ama 30 küsür senedir evliler. dedem, babanneme hiç değer vermezdi, zaten öldükten sonra da kırkı çıktı evlendi, kimle mi? eski aşkıyla. sonra komşular vardı, hep kavga ederler, evliler. başka bir tanıdığın eşi, evden çok dışarda zaman geçirir, hiçbir resmi ya da akraba ortamında eşinin yanında olmaz ama yaklaşık 20 senedir evliler. arkadaşımın eniştesi yıllardır karısını aldatıyordu, bilinen bir şey ama evlilier. daha bir sürü örnek var işte biliyorsunuz. bu durumlar mı evlilik kurumuna saygısızlık yoksa seçimini yapıp evlenmemek mi? bu toplum, bu ikiyüzlü düşünce tarzını aşmalı. her ne olursa olsun sürdürülen evlilik saygın bir evliliktir diye bir şey kesinlikle yok bana göre. alışkanlıktan, toplumun baskısından, tembellikten, çocukların varlığından ya da ayrılırsam nasıl ayakta dururumlardan sürüyor evliliklerin pek çoğu. daha önceden de yazmıştım: neden ayrılıyorsun kadar neden evleniyorsun da sorgulansa bu toplumda, toplumun temel direği olan aileler çok daha sağlıklı olurdu.

Keşke erkek olarak dünyaya gelseydim onlara herşeye caiz.bize haram..varmı ötesi.

kadına haram olan erkeğede haramdır...kim demiş erkeğe caiz diye...erkeğe caiz olan herşey toplumsal açıdan caizdir bu hale getiren sadece toplumlardır...

kime ne benim evlenip evlenmememden...size ne diyebilmeli insan...

ama zor olan tek kısmı yalnızlık, insan yanında birileri olduğunda da yalnız olabilir...ve sizlerin de söylediğiniz gibi o kadar çok ki aynı evde yalnız yaşayan çiftler...ve bugün öğrendim kuzenim ayrılıyormuş...yıllarca yanında birisi ile yalnız ama mutsuz yaşadıktan sonra...şimdi en azından mutsuz olmayacak...iki kişi yalnız olmaktansa ben de tek başına yaşamak diyorum...

evlilik sadece hayatı sevdiğin insanla paylaşırsan güzel...ben de birilerinin ağzı kapansın diye evlenmiş olmak için evlenmenin karşısındayım yani çok da şart değil...

Insan kafa yapisi ayni olan bir insanla mutlu olabilir sadece.
Insan ayni görüs acisiyla hayata bakmasiyla hayatin tadini cikarabilir ancak.
Ne beni cok seven, ne benim cok sevdigim önemli degil, ayni beyinler ancak huzuru yakalayabilir.
Yani uzun lafin kisasi ayni pencereden bakiyorsa insan hayata, güzelligide, mutluluguda, huzuruda orda bulur.
Benim nacizane görüsüm böyle....:69:
Bunu bulmayana kadarda evlenmeyin derim. Güzellik, para, söhret degil konu...daha derinlerde aslinda: ayni yere bakmak, ayni dili konusmak, birbirini anlamak...
Cok asik oldugun bir erkege, nefretde duyabilirsin cünkü, ayni degilse dilin.
Cok zengin biriyle evlenince, hayatin en fakir aciz döneminide yasayabilirsin.
Cok sevildigini hissetiginle bile, büyük yanlizliklar yasayabilirsin...ama uyum varsa br yerde iste o zaman evlenilir.

Insan kafa yapisi ayni olan bir insanla mutlu olabilir sadece.
Insan ayni görüs acisiyla hayata bakmasiyla hayatin tadini cikarabilir ancak.
Ne beni cok seven, ne benim cok sevdigim önemli degil, ayni beyinler ancak huzuru yakalayabilir.
Yani uzun lafin kisasi ayni pencereden bakiyorsa insan hayata, güzelligide, mutluluguda, huzuruda orda bulur.
Benim nacizane görüsüm böyle....:69:
Bunu bulmayana kadarda evlenmeyin derim. Güzellik, para, söhret degil konu...daha derinlerde aslinda: ayni yere bakmak, ayni dili konusmak, birbirini anlamak...
Cok asik oldugun bir erkege, nefretde duyabilirsin cünkü, ayni degilse dilin.
Cok zengin biriyle evlenince, hayatin en fakir aciz döneminide yasayabilirsin.
Cok sevildigini hissetiginle bile, büyük yanlizliklar yasayabilirsin...ama uyum varsa br yerde iste o zaman evlenilir.

çok haklısınız. dinimizde de bu vardır mesela peygamberimizin bu konuda hadisi de vardır:

''Zürriyetiniz için iyisini seçin! Küfüv (denk) olanlarla evlenin ve evlâdınızı küfüv olanlarla evlendirin!''

denklik gerçekten çok önemli

kadına haram olan erkeğede haramdır...kim demiş erkeğe caiz diye...erkeğe caiz olan herşey toplumsal açıdan caizdir bu hale getiren sadece toplumlardır...

Kime ne benim evlenip evlenmememden...size ne diyebilmeli insan...

Ama zor olan tek kısmı yalnızlık, insan yanında birileri olduğunda da yalnız olabilir...ve sizlerin de söylediğiniz gibi o kadar çok ki aynı evde yalnız yaşayan çiftler...ve bugün öğrendim kuzenim ayrılıyormuş...yıllarca yanında birisi ile yalnız ama mutsuz yaşadıktan sonra...şimdi en azından mutsuz olmayacak...iki kişi yalnız olmaktansa ben de tek başına yaşamak diyorum...

Evlilik sadece hayatı sevdiğin insanla paylaşırsan güzel...ben de birilerinin ağzı kapansın diye evlenmiş olmak için evlenmenin karşısındayım yani çok da şart değil...

belli bir yaşta bu sana öyle bir batıyor ki.en azından deneyim.olmadı çok kötü çıktı iyi gitmedi o zaman başının caresine bakılır bu şekilde .yyok yalnız kalacaksın çocuğun olmucak sana kim bakacak.yahu bakalım çocuk hayırlı evlat olabilcekmi dimi?ne malum seni dövmücek.ya herşeyin hayırlısı diyorum ama gelde sözünü dinlet.

Evlenmeyen bayanları anlıyorum daha ilk buluşmada "evde yemeği kim pişiriyor" sorusunu soran erkekler iticidir ! Kadının ruhundan adam anlamıyorsa feda ve vefa verilmez otursun anasının yemeğini yemeye devam etsin!

Back
X