• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek şart mı bu hayatta?

evlilik slında bir hayat için şart mı değil.. Ancak insan artık bir süre sonra kendi evi, yuvası olsun, hayatı paylaşacağı bir olsun istiyor ve elbette çocuk sahibi olmak.. Zaten insan aşık olunca artık onunla her anını paylaşmak istiyor. Asla yaş geçiyor diye mantık evliliği yapmaktan yana değilim. Bende evliyim mantıkta ağır bastı ama sevgim de.. Her yönüyle değerlendirdim. Çevreme de baktığımda hep evlilikte bir süre sonra, aşkın heyecanının geçtiğini söylüyorlar geriye paylaşılan zamanlar ve o insanın size değer vermesi, saygı göstermesi faktörler kalıyor. Flört etmekle, evlenmek çok ayrı şeyler. Eşimden çok daha fazla aşık olduğum kişiler oldu hayatımda yalan söyleyemem ama dönüp baktığımda da iyi ki eşimle evlenmişim diyorum. Bana saygısı olan, sevgisini her daim göstereni derdimi söylemeden anlayan bir eşim var ve tüm bu nedenler zaten sevgiyi pekiştiriyor. Size tavsiyem mükemmeli aramayın, hiç kimse mükemmel değildir ama o kişinin size davranışlarını, saygısını, konuşmalarını çok iyi takip edin ailesini de çok iyi tanıyın. Ama asla evlenmiş olmak için evlenmeyin boşverin ne derlerse desinler..

Yüzde bin katılıyorum... :80:

şart degıl bence içime tam yatan bırı cıkmazsa bekar yaşamayı dusunuyorum yoksa evlenmem zaten evlılık hep kötüymüş hıssı uyandırıyo bende

Severek Evlenmek Gibisi Yok..:16:
Ben Çalışıyorum Gecenin Bir Vakti Gelip Yemek Hazırlıyorum..
Sevmesem Yapmak İstemem İşkence Olur Herşey..

Hayatta Temizlik Yapmamış İnsandım.. Evlendim Yapıyorum..
Sevmesem Yapmak Zor Gelirdi..

Hiç Bıkmadan Üzerinden Çıkanı Giyinme Odasına Atıyor Sepete Atmak Yerine..
Sevmesem Toplamam Dağıttığı Yerleri..

Her Sabah Yatağın Kenarında 1 Top Halinde Çorap Sepete Atmak Yerine Yere Atıyor..

Bunun Gibi Daha Neler Neler..:50:

En Önemlisi de Seni Çok Seven Ama Senin Sevmediğin Adamla Aynı Yatakta Yatmak ;:50:

Sanırım Çok İğrenç Olur..:50:
Allah Ne Verirse Hayırlısını Versin..

Son düzenleyen: Moderatör:
Severek Evlenmek Gibisi Yok..:16:
Ben Çalışıyorum Gecenin Bir Vakti Gelip Yemek Hazırlıyorum..
Sevmesem Yapmak İstemem İşkence Olur Herşey..

Hayatta Temizlik Yapmamış İnsandım.. Evlendim Yapıyorum..

Hiç Bıkmadan Üzerinden Çıkanı Giyinme Odasına Atıyor Sepete Atmak Yerine..
Sevmesem Toplamam Dağıttığı Yerleri..

Her Sabah Yatağın Kenarında 1 Top Halinde Çorap Sepete Atmak Yerine Yere Atıyor..

Bunun Gibi Daha Neler Neler..:50:

En Önemlisi de Seni Çok Seven Ama Senin Sevmediğin Adamla Aynı Yatakta Yatmak ;:50:

Sanırım Çok İğrenç Olur..:50:
Allah Ne Verirse Hayırlısını Versin..

Çok güzel anlatmışsınız sevgi olamadan bir insanla sırf çok iyi biri diye, sırf ailesi , işi veya çevresi çok iyi diye de evlenilmez. Sonuçta aynı hayatı aynı yatağı paylaştığın adama da bir şeyler hissetmek lazım her şeyi şevkle isteyerek yapmak için. Bunun içine evin temizliği de girer, yemek yapması da cinselliği de aksi halde her şey eziyet bir zorunluluk sadece bir görev gibi gelir insana.

sevgi,saygi cok onemli..evliligi ayakta tutan direklerin basidir..bana gore erkegin daha cok sevmesi bir avantajdir..boylelikle kadin daha az yipraniyor..ha birazda kumar isi bazisi evlenince iyi yonde degisebilir bazisi da tam tersi kotu yonde..

Benimde duydugum bir laf var 'secen secintiye kalir' :1:

Saka maka bir yana Allah kime nasip ederse o evlenir..

Bazi insanlar icin evlenmek farz olmus (mesela benim icin evlilik farz oldu sart oldu mutlaka ve mutlaka evlenmeliyim :1::69:)

Ama yine bazilarina gelince evlilik onlara göre degil ve evlenmemeleri daha hayirli oluyor..

Allah herkesin gönlüne göre versin..

Mükemmellik dediginiz hangi birimizde var ki erkegimizde olsun?

Önemli olan bir birimizi tüm eksiklerimize ragmen sevebilmek degilmi?

okuyorum canim ins 1 seneye biticek. sen kac yasindasin??

ben 26 yaşındayım ama evli değilm diye senn gibi mutsuz değilim ki gerçekten 21 yaşın evlilik için çokçok erken oldğunu düşünüyorum. okulun bitip işe grdğin zaman karşına birçok insan çıkıcak ve kafana yatanı beğeniceksin. şuanda bunları düşünüp üzülmen doğru değil bence. evet insanın lkarşısına evet benim bütün bi hayatımı geçireceğim adam dedğin biri çıkarsa hayatın en güzel şeyini yaşabilirsin ama bunun olması için bence biraz daha yaşının ilerlemesi lazım

ben 26 yaşındayım ama evli değilm diye senn gibi mutsuz değilim ki gerçekten 21 yaşın evlilik için çokçok erken oldğunu düşünüyorum. okulun bitip işe grdğin zaman karşına birçok insan çıkıcak ve kafana yatanı beğeniceksin. şuanda bunları düşünüp üzülmen doğru değil bence. evet insanın lkarşısına evet benim bütün bi hayatımı geçireceğim adam dedğin biri çıkarsa hayatın en güzel şeyini yaşabilirsin ama bunun olması için bence biraz daha yaşının ilerlemesi lazım

canim ben biraz da soguk duran bi insanim. hic oyle taliplerim falan olmadi yani. bu saatten sonra da olmaz diye dusunuyorum :(

Türkiye'de tek başına kadın çok zor bence bu yüzden evlenemek zorunda kalan bayanlarda oluyor mesela bizim bir öğretmen 36 yaşında evlenmişti Türkiye'de tek başıma kadın olarak yaşayabilsem asla evlenemzdim demişti yaşam şartları evlenmeye mecbur kılıyor ama bence de herzaman ''bekarlık sultanlık'' :64:

Birde şu var senin sevdiklerin sana hep kötü davrananlardır.biri var mesela bir dediğim 2 olmuyor lakin onun omzuna yatıp uyuyamam ki ben..ama omuzuna yattıklarım hep acı vermiştir..(mecaz anlamda dedim)nie böle bir laf var seni üzenler aşkın,üzmeyenler sevenler dostun olarak kalır..ne acı:58:

evlilik şart değil de yalnızlık zor
bir de zaman gectikçe tüm arkadaslar evleniyor, kız kıza bi gece cıkalım desen olmuyor
erkeklerde de aynısı olmuyor, daha çok birlikte birşeyler yapmaya dönüyor iş, herkes ciftken sen tek olsan abes kaçıyor
ama tabi yalnızlık zor diye, doğru insanı bulmadan evlenilmez ki...

21 yasindayim canim o ama arkadas sayim bile 2-3'u gecmez. yani benim cevrem yok. o yuzden cok umutsuzum. bi de erkek arkadasim dogru duzgun olmadi. kismetsizim yani.. :(

Etrafında çok fazla erkek olmaması, "kısmet" ihtimallerini daralttığı kadar "yanlış insan" risklerini de daraltıyor canım..
Etrafında yanlış zamanda yanlış insanlar bulunması inan bana büyük risk..
Boşver kuru kalabalık olmasın çevrende..
Zaten yaşın daha çoook küçük..

Bir kızın 24 ten önce evlenmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bundan sonra hayatını şekillendirmek çok daha mantıklı.
İnsan kaç yaşında olursa olsun birşeyler için geç kaldığını düşünebilir ama bu tamamen çektiği yalnızlıkla alakalı.
Onu çok seven bir erkek arkadaşı olsa, hayatıyla alakalı ikilemler yaşamasa bu kadar sorun etmez yaşı ve durumunu bence...
:82:

yaş otuza yaklaşıyor; lakin bu gidişle evlenemem herhalde:37:Taliplerimi görmeye , onlarla bi çay kahve içmeye bile takadim yok, napıyım??? Üşeniyorum. Yuva kurmak, biriyle ömür geçirmek kolay olmasa gerek. Etrafımdaki iş arkadaşlarımın hepsi evli.Bakıyorum, Sürekli koşturuyorlar. Sürekli ev işleriyle uğraşıyorlar, hepsinin çocuklarıda var, eşleride pek yardımcı olmuyo, o yüzden epey bi stres altındalar. Onlara bakınca evlenmek beni daha da ürkütüyor. Zaten çocuk sahibi olmak istemediğim için en iyisi ben evlenmiyeyim dimi?Çocuk istemediğim için yaşım geçiyor diye endişelenmemede gerek yok galiba. ya tabi zaman zaman aileden , çevreden saçma sapan şeyler söyleyen oluyo ama umursamıyorum. Herkes sürekli yaşlanınca ne olacak diyip, duruyo,yalnızlık zor olur diyenler var ama bu dünyaya zaten yalnız geldik, yalnız ölücez :58:yaşarken yalnız olmakta beni pek zorlamıyor. Allahtan tek isteğm sağlık sıhhat versin yeter, gerisi benim için boş

ben de yalnız kalmaktan çok korkuyorum.konuştuğun ortak şeyler azalmaya başlıyor evli insanla bekar insan arasında.ki bir de sosyal yaşantısı sadece akraba ziyaretlerinden ibaret olan küçük bir şehirde yaşıyorsanız iyice evli bekar farkı hissedilmeye başlıyor.annemle babam çokta sorun olduğunu düşünmüyor evlilik olmasa da olur düşüncesindeler.ama onlara soruyorum sorumluluklarınızdan dolayı evlilik bazen ağır gelmiş olabilir.ama hiç mi kazançlı olduğunuzu düşünmüyorsunuz diyorum susuyorlar.bence hayatın tüm noktalarını öğrencilik,iş,evlilik,çocuk sahibi olmak,çocuk evlendirmek,torun sevmek... bunların hepsinin iyisi ve kötüsüyle yaşamak büyük bir kazanç.çalışıyor olsan kazandığın parayı harcayacağın birileri olmalı.eşini seviyorsun sevginizin tohumu bir çocuk olmalı...bu benim kendi düşüncelerim evlilik hayattaki kazançlı bir hayat adımı diye düşünüyorum.27 yaşındayım ve inş. evlenmeyi,mutlu etmeyi hayal eden tüm arkadaşlara ve bana Yüce Mevlam gönlümüze göre gözümüzün ve gönlümüzün neşesi bir eş nasip eyler...:71:

Son düzenleme:
Back
X