• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek

Herhangi biri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2014
551
327
78
19 yaşındayım ve evlenmeyi çok istiyorum. Aslında herşeyden daha çok istediğim bir bebeğe sahip olmak.
Bu içgüdümü nasıl yenebilirim bilmiyorum. Üniversite sınavlarına hazırlanıyorum. Okumayıda düşünüyorum.
Ama arkadaşlarımın birkaç tanesi nişanlı-evli. Diğer bir arkadaşım 9 aylık hamile ha doğurdu doğuracak. Baktıkça imreniyorum ve annelik duygularım kabarıyor. :KK1: Ne tür bi yardım istediğimide bilmiyorum :KK43:
İçimi dökmüş oldum.:KK43:

19 yaşındayım ve evlenmeyi çok istiyorum. Aslında herşeyden daha çok istediğim bir bebeğe sahip olmak.
Bu içgüdümü nasıl yenebilirim bilmiyorum. Üniversite sınavlarına hazırlanıyorum. Okumayıda düşünüyorum.

Evlilik ve çocuk güdüsünü nasıl engellersiniz?

Bu yaşta ve bu amaçlarla çocuk sahibi olursanız o çocuğu da kendinizi de ziyan edeceğinizi düşünerek...

Evlilik 19 yaşında "birkaç arkadaşım evlendi, biri de hamile" diye özenilecek bir şey değil.

Sizin durumunuzda master doktora yapanlara özenmek daha mantıklı.

İyi bir evlilik istiyorsan önce okuyup meslek edin.19 çok çok erken. Erken evliliklerin çoğu da mutsuz ya eşinden ya eşinin ailesinden eziliyor küçük olduğu icin. gençliğini yasamamissin bile. Biraz buyu olgunlas. Disardan göründüğü gibi canim cicim olmuyor herşey. Herşey zamanında güzel ;)

Sakınn! çok gençsin oku mesleğini kazan zaten bu yaşta yapma böyle bir hata!
İlk önce ailem izin vermez zaten böyle birşeye... Bilmiyorum kafa karışıklığı yaşıyorum. Bir bebek görünce içim gidiyor.
Evlilik ve çocuk güdüsünü nasıl engellersiniz?

Bu yaşta ve bu amaçlarla çocuk sahibi olursanız o çocuğu da kendinizi de ziyan edeceğinizi düşünerek...

Evlilik 19 yaşında "birkaç arkadaşım evlendi, biri de hamile" diye özenilecek bir şey değil.

Sizin durumunuzda master doktora yapanlara özenmek daha mantıklı.
Haklısınız :KK43:

Tam 19 yaşımdayken benimde çoğu lise arkadaşım evliydi, nasıl imrenirdim anlatamam. Resmen ağlayacak duruma gelirdim bende evlenmek istiyorum diye, annem beni evlendirmeyi bile dusundu caresizlikten. Ama okumakta istiyordum,neyse aynı sene hukuk kazandım, iliskimde vardı, evlilige 4 ay kala aldatıldım, okuluma devam ettim bitirdim avukat oldum, once baska bir avukatın yanında ise girdim, bu esnada başkasıyla tanıştım onunlada 1bucuk yıl kadar gorustukten sonra dugunume 2bucuk ay kala hakarete ve iftiraya uğrayarak ayrıldık. Daha 1 ay olmadı.

Evliligi kendi ayaklarının uzerinde durduktan sonra dusun, sakın aklından bile gecirme su an, o arkadasların evet evliler cocukları var ama emin ol kapıları kapandıktan sonra evdeki yaşantıları hiç senin hayal ettigin gibi degil, universiteni oku bitir, meslegine basla, kendi paranı eline al, ondan sonra istedigin kadar heveslenebilirsin, ama su an kesinlikle hayıır. Evlilik oyle toz pembe birsey degil. Burdaki konulara bile bakman yeterli, cok cok mutlu olan ne kadar az kadın var..

Şimdi hoş geliyo bu düşünce ilerde zamanı geldiğinde evlen gençliğinin tadını çıkart biraz
Lise 3 de arkadaşım kaçarak evlendi hemen çocuğu oldu ona baktıkça diyorum iyi ki evlenme meraklısı değilim
Anaç duyguların biraz baskın heralde yengeç burcu musun

Şimdi hoş geliyo bu düşünce ilerde zamanı geldiğinde evlen gençliğinin tadını çıkart biraz
Lise 3 de arkadaşım kaçarak evlendi hemen çocuğu oldu ona baktıkça diyorum iyi ki evlenme meraklısı değilim
Anaç duyguların biraz baskın heralde yengeç burcu musun

Tam isabet. Yengeç burcuyum. İsteğim dışı duyuyorum bu duyguyu.

Çocuklarının okumuş, kültürlü, üniversite mezunu, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendini geliştirmiş bir anneye sahip olacağını düşünerek erteleyeceksin canım o güdünü. Senin yaşlarında bu tip istekler gayet normal çünkü daha yeni kadın oluyorsun. Ama sakın ha başkalarını örnek alıp da daha bu yaşta evlenmeye hele de anne olmaya heveslenme çünkü kendin daha tam olarak yetişkin değilsin.

dediğin gibi arkadaşlarına özenmişsin.
sen yeni dersler görürken, yeni okul arkadaşlarınla takılırken, mezuniyet balosuna giderken onlar bebeğinin maması, tuvaleti, kocası, ev işi, belki akrabalarının derdiyle uğraşıyor olacak.

hem bebek sevmek farklı, sahip olmak farklı. önce kendi hayatının sorumluluğunu taşımayı öğrenmelisin. daha sonra yeni bir insanınkini üstlenmeye karar verirsin.

forumu biraz daha oku, bebeğiyle zor durumda kalan kişilerden ders al. mesleğini edinmeden evlenme sakın.
daha çok gençsin, her şey zamanında güzel.

İyi bir evlilik istiyorsan önce okuyup meslek edin.19 çok çok erken. Erken evliliklerin çoğu da mutsuz ya eşinden ya eşinin ailesinden eziliyor küçük olduğu icin. gençliğini yasamamissin bile. Biraz buyu olgunlas. Disardan göründüğü gibi canim cicim olmuyor herşey. Herşey zamanında güzel :KK66:
Bunları bende idrak ediyorum ama bilemiyorum işte. Çok imreniyorum. Ama sonra okumak istediğimi düşünüyorum. Erken olduğunun farkındayımda işte...
Çocuklarının okumuş, kültürlü, üniversite mezunu, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendini geliştirmiş bir anneye sahip olacağını düşünerek erteleyeceksin canım o güdünü. Senin yaşlarında bu tip istekler gayet normal çünkü daha yeni kadın oluyorsun. Ama sakın ha başkalarını örnek alıp da daha bu yaşta evlenmeye hele de anne olmaya heveslenme çünkü kendin daha tam olarak yetişkin değilsin.
Sadece bu şekilde başa çıkabilirim sanırım. Evlenmek mesele değilde işte beni cezbeden çocuk olayı..

uyuyunca geçer :P

şaka bir yana zamanla daha mantıklı düşünmeye başlarsın
ben de 2 yıl önce sen gibi düşünerek evlendim

şimdi 30-35e kadar nah yaparım çocuk diyorum :KK45:

Bende yengecim :)
Bende çocukları çok severim ama dediğim gibi erken evlenme sakın zamanı geldiğinde bu duygularla gerektiği gibi bi anne olursun zaten :)
Şimdiden onun sıkıntısını duyuyorum desem güler misiniz? :KK45: Ya iyi bir anne olamazsam diye düşünmüşlüğüm bile var. Okul bitsin diye diye kandırmaya çalışıyorum kendimi. Erkek arkadaşım daha askerlik yapmadı birde o var :KK14:
uyuyunca geçer :p

şaka bir yana zamanla daha mantıklı düşünmeye başlarsın
ben de 2 yıl önce sen gibi düşünerek evlendim

şimdi 30-35e kadar nah yaparım çocuk diyorum :KK45:
Yaşınız kaçtı acaba :KK17:
Ve geçecekse uyumak istiyorum :KK53::KK53:

Şimdiden onun sıkıntısını duyuyorum desem güler misiniz? :KK45: Ya iyi bir anne olamazsam diye düşünmüşlüğüm bile var. Okul bitsin diye diye kandırmaya çalışıyorum kendimi. Erkek arkadaşım daha askerlik yapmadı birde o var :KK14:

uyku gibisi var mı :P
23 oldum ben

ahaha yok canım olursun yengeç olmak böyle bişey heralde sürekli tedirginiz ya :KK48:

26 yaşındayım evlenmekten korkuyorum daha doğrusu yanlış kişiyi seçmekten..tebrikler :)
Onun sıkıntısını bende duyuyorum. Yani bu yaşta düşünmeye başlamam beni asıl korkutan.
Pat diye evlenme isteği değil benim ki. Daha çok çocuk için diyebilirim. Sevgilimi bile şimdiden tartmaya başladım evlilik için.
Garip duygular işte işin içinden çıkamıyorum.

Back
X