• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek

sen bu kafayla okumazsın bellı arkadasların da halt etmıs bu yasta evlenılır mı bu devırde karıyer yapmadan cok ılgınc gıt otur ewde ders calıs oku sen 19 ne yaa...hayatının en eglencelı guzel gececek unıversıte yılları dönemını es gecıp evlı cocuklu darmadagın yorgun kadın mı olcan sakın deneme bıle...:):)

19 yaşındayım ve evlenmeyi çok istiyorum. Aslında herşeyden daha çok istediğim bir bebeğe sahip olmak.
Bu içgüdümü nasıl yenebilirim bilmiyorum. Üniversite sınavlarına hazırlanıyorum. Okumayıda düşünüyorum.
Ama arkadaşlarımın birkaç tanesi nişanlı-evli. Diğer bir arkadaşım 9 aylık hamile ha doğurdu doğuracak. Baktıkça imreniyorum ve annelik duygularım kabarıyor. :KK1: Ne tür bi yardım istediğimide bilmiyorum :KK43:
İçimi dökmüş oldum.:KK43:
Ben unv de evlendim ama cocugum yok cocuk yapmak icin belli bir olgunluga ermeyi dusunuyorum halen gencligini cocuguna ayircaksin evlilige ayircaksin ya sonra belki de yapamadigin seylerin eksik kalcak ozeneceksin hep bnden kucuk evlenen tanidiklarim oldu cocuklari bile oldu ama ben evliyken unv yi devam ettirmeyi dusunuyorum cocugum olursa da devam edebilirim ama cocugumla ilgilenmek isteyecegimden yine unv kosede kalcak bilemedim ben okumayi sevdigim icin mi unv ye bukadar takildim halen

Ayni beni anlatmissiniz sanki. Icim gidiyor bebeklere. Gordugum zaman donup bir daha bakiyorum. :)
Ben 21 yasindayim univ.4.sinif ogrencisiyim ve nisanliyim. Seneye yaza evlenecek olsam da cocugu 5-6 sene kadar dusunmuyorum. Cok istiyorum anne olmak evet ama ona en iyi sartlari saglamam gerekiyor o yuzden erteleyecegim. Once universite okuyun mutlaka sonra cok pisman olursunuz.

sen bu kafayla okumazsın bellı
:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

Ben unv de evlendim ama cocugum yok cocuk yapmak icin belli bir olgunluga ermeyi dusunuyorum halen gencligini cocuguna ayircaksin evlilige ayircaksin ya sonra belki de yapamadigin seylerin eksik kalcak ozeneceksin hep bnden kucuk evlenen tanidiklarim oldu cocuklari bile oldu ama ben evliyken unv yi devam ettirmeyi dusunuyorum cocugum olursa da devam edebilirim ama cocugumla ilgilenmek isteyecegimden yine unv kosede kalcak bilemedim ben okumayi sevdigim icin mi unv ye bukadar takildim halen
Kesinlikle zaten bende hemen evlenmekten ziyade içimdeki bu duyguyu dinginleyemediğimi söylemek istemiştim.
Erken olduğunun farkındayım. Okumam gerektiğinide biliyorum. Ama işte bu duygular kemiriyor içimi.

Ayni beni anlatmissiniz sanki. Icim gidiyor bebeklere. Gordugum zaman donup bir daha bakiyorum. :)
Ben 21 yasindayim univ.4.sinif ogrencisiyim ve nisanliyim. Seneye yaza evlenecek olsam da cocugu 5-6 sene kadar dusunmuyorum. Cok istiyorum anne olmak evet ama ona en iyi sartlari saglamam gerekiyor o yuzden erteleyecegim. Once universite okuyun mutlaka sonra cok pisman olursunuz.
Planları yaptım bile :KK53: Şaka bir yana okumadan evlenmek istemiyorum ama gerçekten içim gidiyor. İstem dışı oluyor bu.

:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

Kesinlikle zaten bende hemen evlenmekten ziyade içimdeki bu duyguyu dinginleyemediğimi söylemek istemiştim.
Erken olduğunun farkındayım. Okumam gerektiğinide biliyorum. Ama işte bu duygular kemiriyor içimi.

Planları yaptım bile :KK53: Şaka bir yana okumadan evlenmek istemiyorum ama gerçekten içim gidiyor. İstem dışı oluyor bu.
Gidip bebisi olanlarin bebislerini sevin cocuk yapilinca buyutmesi sorumluluk olmayacak ni olucak ama o sorumlulugu kaldiracak kadar guclu hissettiginde olursa cok iyi masallah anne olmak kolay degil eş olmakta bu oyun degil oyle cani sıkılınca birakilacak

Geçer bir süre sonra bu aşırı istek... yani inşAllah geçer.. :p daha çok erken. İlk hedefin meslek sahibi olmak olsun bence. Koca bulunur ama üniversite okuyup kendini geliştirme fırsatını her zaman bulamazsın.

19 yaşındayken hiç evli nişanlı sözlü arkadaşım yoktu. Erken evlilik düşüncem de yoktu. 29-30 diyordum.
24 yaşındayım. Arkadaşlarımdan ilk evlenen benim, 4 ay önce evlendim. Benden sonra 1 arkadaşım evlendi. Ufukta evlenecek gözükmüyor. Herkes yeni mezun iş güç peşinde.
Demek istediğim insanın çevresi ve yaşantısı düşüncelerini etkileyebiliyor. 19 yaşındayken çevrem ve gördüklerim sebebiyle geç evlilik düşünüyordum. Daha sonra koşullar öyle ilerledi ve evlendim. Senin de arkadaşların evliliğe başladıysa bunu düşünmen normal. Ama sen üniversite okumak isteyen bir gençken evlenmek istiyorum demen hiç olmuyor. Kendine bir öncelik belirle. Ona doğru yürü. Şimdiden evliliğe bu kadar takarsan ilk ısındığın insanla evlenmeye kalkışıp okul hayatını bitirebilirsin.

canim seninle ayni yasta sayiliriz. ben universiteeye gidiyorum ve suan hayatim icin en iyi seyi yapiyorum bence. evet bende evlenip yuva kurup bebek sahibi olmak istiyorum ama kocamada bagimli olmak istemiyorum. sirf isim yok diye beni aldattigi ya da kaba kuvvet kullandigi zaman altan almak istemiyorum. bu devirde kadinin elinde gucu olmali. istersen kocan melek olsun ama sen tek basina ayaklar ustunde durmayi ogren ilk bas. benim kuzenim ne guzel stilist olacakti ama 18'inde kocaya kacti. simdi nasil? kocanin askerden donmesini bekliyor. kv ve gorumce ile ayni evde yasiyor ve hayalleri bitmis bi durumda. boyle ben evde oturacagim, kocam ne derse onu yapacagim, sadece beyim bilir diyecegim diyorsan hemen evlen.

Meslegin en onemlisi, ben 20 yasinda evlendim ama universitedeydim ve mezunda oldum.. Simdi sorsan beklermiydin evlilik icin diye, evet kesinlikle derdim.. en az 22-23e kadar yolun var ilk once kariyer sahibi ol, inan hic bisey disardan goruldugu gibi degil dugun dernek hamilelik disardan hepsini goruyorsun imreniyorsun ama evlilik cokta basit bisey degil. Hayatini bir insana adiyacaksin, yemek, temizlik, camasir, gecim derdi.. At boyle dusunceleri aklindan okuluna bak bitir sonra su yolunu bulur kimse kocasiz kalmamis canim

19 yaşındayım ve evlenmeyi çok istiyorum. Aslında herşeyden daha çok istediğim bir bebeğe sahip olmak.
Bu içgüdümü nasıl yenebilirim bilmiyorum. Üniversite sınavlarına hazırlanıyorum. Okumayıda düşünüyorum.
Ama arkadaşlarımın birkaç tanesi nişanlı-evli. Diğer bir arkadaşım 9 aylık hamile ha doğurdu doğuracak. Baktıkça imreniyorum ve annelik duygularım kabarıyor. :KK1: Ne tür bi yardım istediğimide bilmiyorum :KK43:

seni cok iyi anliyorum canim bende 22 yasindayim benimde 4 senelik bi birlikdeligim vardi bende cok hevesliydim evlilige seninde dedigin gibi cevrendi arkadaslarin nisanlanmasi evlenmesi daha bi heveslendiriyor seni.. hele bide beebkleri olunca evlilik istegi daha da bi artiyordu.. gerci ben hep erken anne olmak istemisimdir o heves hala var icimdede ama korkularim daha bi cogaldi sevdigim adamin kötü huylarini görunce gerci artik ayrildik kurtuldum cok sukur ama ben evlilige bitek onunla bukadar bagdasdirmisdim simdi bi baskasiyla evlenmeyi dusunemiyorum cok uzak geliyor bana sanki bidaha mutlu olamicam gibi belkide güvenimin gitmesinden kaynaklaniyor bu suan icin evlilik uzak gözukuyor bana sende acele etme derim Hakkimizda herzaman hayirlsini versin Rabbim..

Bu yasta bir bebege ne verebilirsin? Ne kadar iyi egitebilirsin? Bencil olma. Once kendini egit. Sonra cocugu. Insan o yaslarda bunu kolay saniyor.

ah be ablacım ne derdin var da evlenmek istiyorsun ..bak ben 19 yaşımı evlendiğimde evimde kutlamış biri olarak söylüyorum ki asla evlenme bu yaşta.. derdin yok tabi dert arıyorsun kaynanası kayınpederi görümcesi yok geçim derdi .evet anne olmak hele ki küçük yaşta anne olmak güzel ama çok zor be ablam ..ancak ilerde anlayabiliyorsun güzelliğini arada fazla yaş farkın olmuyor çünkü çocuğunla bu tamam ama inan çok zor evlilik.. öyle şimdi sevgilimi tuttum elinden gezdim tozdum değil yani..bir zaman sonra aşk bitiyor hayatın getirdikleriyle maalesef. .işte o zaman keşke diyorsun ama iş işten geçiyor. sen otur derslerini çalış meslek sahibi ol.. ilerde pişman olma.

19 yasında neyin gudusu bu,arkadaşların saçmalamış eğer yaşlarınız denkse.

bugün ıllaki evlenip,çocuk sahibi olcaksın zaten..dur bi hayatını yaşa,meslegını eline al..arkadaslarınla gez toz,doğru erkegı ara,kız kıza tatıle çık,ye,iç,yat,eğlen..

enınde sonunda ev temızleyıp,boklu bezlerle ugrascaksın kaçmıyor..

Bende evliliğin eşiğinin eşiğinden döndüm ve okumaya kararlıyım yani insanız sonuçta bağzen îmrenmiyor değilim ama verdiğim kararın geleceğim için çok iyi olduğunu biliyorum belkide Allah izin verirse doğmamış çocuklarımında geleceği için sabretmeli ve okumalıyım ;)))

Herkesin icinde olur bence bu duygu.ne kadar gec o kadar iyi.en azindan bi 4 5 seneniz var.gezip tozmaya ozenmiyosunuz.o yaslarda daha cok gezmeye hevesliydim ben.

Tatlım hayatının baharındasın. Tabir-i caizse koca kaçmıyor. Bu günlerinin kıymetini bil, tadını çıkar derim. Evlilik için çok erken. Çocuk yapmak için daha da erken.

Back
X