• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek

19 yaşındasınız ve evlilik için çok genç olduğunuzu düşünmüyor musunuz?
Daha geçen sene reşit olmuşsunuz,elinizde bir mesleğiniz yok , ekonomik özgürlüğünüz yok.
Önce üniversite,iş daha sonra evlilik ve çocuklar. Hadi şimdi evlendin diyelim kocan seni birgün aldatır,döver ise ne yapacağını şaşırırsın . Çünkü ekonomik özgürlüğün yok . Ölene kadar o adamı çekersin artık .

19 yaşındayım ve evlenmeyi çok istiyorum. Aslında herşeyden daha çok istediğim bir bebeğe sahip olmak.
Bu içgüdümü nasıl yenebilirim bilmiyorum. Üniversite sınavlarına hazırlanıyorum. Okumayıda düşünüyorum.
Ama arkadaşlarımın birkaç tanesi nişanlı-evli. Diğer bir arkadaşım 9 aylık hamile ha doğurdu doğuracak. Baktıkça imreniyorum ve annelik duygularım kabarıyor. :KK1: Ne tür bi yardım istediğimide bilmiyorum :KK43:
İçimi dökmüş oldum.:KK43:
Kardes sen okuyup napican.Git bul birini 10yila boyun kadar cocuklarin olsun 3-4tane.19yasinda boyle hislere kapildiysan sen okumazsin.evde oturur yemeek yapar cocuk buyutursun.ne guzel bir hayat.

seni cok iyi anliyorum canim bende 22 yasindayim benimde 4 senelik bi birlikdeligim vardi bende cok hevesliydim evlilige seninde dedigin gibi cevrendi arkadaslarin nisanlanmasi evlenmesi daha bi heveslendiriyor seni.. hele bide beebkleri olunca evlilik istegi daha da bi artiyordu.. gerci ben hep erken anne olmak istemisimdir o heves hala var icimdede ama korkularim daha bi cogaldi sevdigim adamin kötü huylarini görunce gerci artik ayrildik kurtuldum cok sukur ama ben evlilige bitek onunla bukadar bagdasdirmisdim simdi bi baskasiyla evlenmeyi dusunemiyorum cok uzak geliyor bana sanki bidaha mutlu olamicam gibi belkide güvenimin gitmesinden kaynaklaniyor bu suan icin evlilik uzak gözukuyor bana sende acele etme derim Hakkimizda herzaman hayirlsini versin Rabbim..
Aynen bende bu gibi durumları aklıma getirip kendimi frenliyorum işte :) İnşallah canım hayırlısı olsun hakkımızda...

Bu yasta bir bebege ne verebilirsin? Ne kadar iyi egitebilirsin? Bencil olma. Once kendini egit. Sonra cocugu. Insan o yaslarda bunu kolay saniyor.
Bazıları gerçekten ya okumayı bilmiyor ya da okuduğunu bile anlamaktan yoksun. Kalkıp evleniyorum demiyorum heralde. Kaldı ki benim kendimi yetiştirip yetiştiremediğime veya bir bebek yetiştiremeceğime oturduğun yerden ne güzel karar veriyorsun öyle. Herkesin fikrine saygı duyarım ama saygısızların böyle düşüncesiz, kendini bilmez yorumlarından nefret ederim aklında bulunsun bu. Herkes haddini bilerek konuşmalı!

ah be ablacım ne derdin var da evlenmek istiyorsun ..bak ben 19 yaşımı evlendiğimde evimde kutlamış biri olarak söylüyorum ki asla evlenme bu yaşta.. derdin yok tabi dert arıyorsun kaynanası kayınpederi görümcesi yok geçim derdi .evet anne olmak hele ki küçük yaşta anne olmak güzel ama çok zor be ablam ..ancak ilerde anlayabiliyorsun güzelliğini arada fazla yaş farkın olmuyor çünkü çocuğunla bu tamam ama inan çok zor evlilik.. öyle şimdi sevgilimi tuttum elinden gezdim tozdum değil yani..bir zaman sonra aşk bitiyor hayatın getirdikleriyle maalesef. .işte o zaman keşke diyorsun ama iş işten geçiyor. sen otur derslerini çalış meslek sahibi ol.. ilerde pişman olma.
Biliyorum ya :) İçimde istek var işte daha çok özenmek diyebiliriz. Ama kalkıp evlencemde demiyorum sadece içimde olan duyguları paylaşmak istedim. Çevremde çok örnekler var ders aldım diyebilirim. Ama insanlık işte en olmadık şeye bile özenebiliyorsun :110:

19 yaşındayım ve evlenmeyi çok istiyorum. Aslında herşeyden daha çok istediğim bir bebeğe sahip olmak.
Bu içgüdümü nasıl yenebilirim bilmiyorum. Üniversite sınavlarına hazırlanıyorum. Okumayıda düşünüyorum.
Ama arkadaşlarımın birkaç tanesi nişanlı-evli. Diğer bir arkadaşım 9 aylık hamile ha doğurdu doğuracak. Baktıkça imreniyorum ve annelik duygularım kabarıyor. :KK1: Ne tür bi yardım istediğimide bilmiyorum :KK43:

Ben de çok istiyorum ama okulum bitmeden olmaz maalesef. Hayatımda biri de yok o ayrı konu ama... İlk önce okulun bitsin, mesleğini eline al. 4-5 yıl sonra hayırlı birisi olursa olur zaten. Ama bu yaşında evlenmeye sakın yeltenme! ;)

19 yasında neyin gudusu bu,arkadaşların saçmalamış eğer yaşlarınız denkse.

bugün ıllaki evlenip,çocuk sahibi olcaksın zaten..dur bi hayatını yaşa,meslegını eline al..arkadaslarınla gez toz,doğru erkegı ara,kız kıza tatıle çık,ye,iç,yat,eğlen..

enınde sonunda ev temızleyıp,boklu bezlerle ugrascaksın kaçmıyor..
Konuyu oku öyle yaz.

Herkesin icinde olur bence bu duygu.ne kadar gec o kadar iyi.en azindan bi 4 5 seneniz var.gezip tozmaya ozenmiyosunuz.o yaslarda daha cok gezmeye hevesliydim ben.
Daha çok 15-16 yaşlarımda gezmeye düşkündüm ben. 2-3 senedir evden çıkmam gezmeyi tozmayı sevmem. Böyle değişik bir şey oldum bende anlamadım. İşte herkesin içinde olurda bazıları iyi saklıyor. Bastırıyor yani bu duyguları...
Şahşen çevremde asla evlenmem diyen insanlar ilk önce evlenenler oldu. Ama ben daha değişik bakıyorum bu olaya.
İstiyorum ama erken olduğunu biliyorum. En önemlisi okumak istiyorum. Hedefim veterinerlik.
Tatlım hayatının baharındasın. Tabir-i caizse koca kaçmıyor. Bu günlerinin kıymetini bil, tadını çıkar derim. Evlilik için çok erken. Çocuk yapmak için daha da erken.
Kesinlikle katılıyorum içimdekileri döktüm sadece :KK16:
19 yaşındasınız ve evlilik için çok genç olduğunuzu düşünmüyor musunuz?
Daha geçen sene reşit olmuşsunuz,elinizde bir mesleğiniz yok , ekonomik özgürlüğünüz yok.
Önce üniversite,iş daha sonra evlilik ve çocuklar. Hadi şimdi evlendin diyelim kocan seni birgün aldatır,döver ise ne yapacağını şaşırırsın . Çünkü ekonomik özgürlüğün yok . Ölene kadar o adamı çekersin artık .
konuyu okuması gereken 2 kişi oldu.

Kardes sen okuyup napican.Git bul birini 10yila boyun kadar cocuklarin olsun 3-4tane.19yasinda boyle hislere kapildiysan sen okumazsin.evde oturur yemeek yapar cocuk buyutursun.ne guzel bir hayat.

Bayılıyorum sizin gibilere :KK53: :KK70:

Ay ben de yengeç burcuyum bir an evvel okul bitsin işimi bulayım da evleneyim bir süre sonra da çocuklarım olsun istiyorum. Hatta 7 sene aralıkla 3 çocuk istiyorum Allah izin verirse :) ha bu arada ben 24 yaşındayım sen erkenciymişsin baya :)

Bende evliliğin eşiğinin eşiğinden döndüm ve okumaya kararlıyım yani insanız sonuçta bağzen îmrenmiyor değilim ama verdiğim kararın geleceğim için çok iyi olduğunu biliyorum belkide Allah izin verirse doğmamış çocuklarımında geleceği için sabretmeli ve okumalıyım :KK66:))

Konuyu oku, konuyu oku demişsin de okuduk. Yine aynı şeyler söylenecek. :KK55:
İlk önce ben evlenmek istiyorum diye konu açmadım. İstesem zaten çıkar kısmet arardım kendime dışarda ne biliyim belki başka türlü şeyler yapardım. Benim demek istediğim içimde böyle bir dürtünün olduğu. Asıl amaç evlenmek falanda değil aslında. Ben tek çocuğum ve bebeklere karşı aşırı zaafım var. Bu süreden sonra bir kardeşim olamacağına göre yerine benim kendi çocuğumu yapma dürtüm kalıyor. Bu yüzden de evlenmek gerek sanıyorum ki? Herşeyin farkındayım bende burada konu açan birçok bayan gibi olmak istemiyorum. Bu konuyu evleneyim mi evlenmeyeyim mi yada okumalıyım mıyım diye açmamıştım. Dürtülerimi engelleyemediğimi, içten gelen birşey olduğunu yazıp sadece içimi döktüm.

Ama gel gelelim ki kk'da koca meraklısı olduk çıktık. Hedefim veterinerlik bu arada. Okumadan evlenmek gibi bir niyetimde yok. İçimde bu bir ukte doğrudur, arkadaşlarımada özeniyorum. Bir tanesi doğum yaptı 1-2 hafta önce şeker gibi bir oğlu oldu. Kim özenmez ki ya? Şahsen ben özenmem diyenide samimi bulmuyorum.

Yorumları görünce gerçekten çok çok sinirlendim. Her seferinde belirtmeme rağmen vıcık vıcık yorumlar gelmiş buraya.
Bunuda okursanız çok sevinirim. Bu arada bu yazım size yönelik değil, genel olarak yazdım. Kendi üstünüze alınmayın lütfen.

Bende senle ayni yastayim ve bazen banada oyle dusunceler oluyor nedenini bilmiyorum ama bu dusuncelerden kurtulmak istiyorum :KK17:

İlk önce ben evlenmek istiyorum diye konu açmadım. İstesem zaten çıkar kısmet arardım kendime dışarda ne biliyim belki başka türlü şeyler yapardım. Benim demek istediğim içimde böyle bir dürtünün olduğu. Asıl amaç evlenmek falanda değil aslında. Ben tek çocuğum ve bebeklere karşı aşırı zaafım var. Bu süreden sonra bir kardeşim olamacağına göre yerine benim kendi çocuğumu yapma dürtüm kalıyor. Bu yüzden de evlenmek gerek sanıyorum ki? Herşeyin farkındayım bende burada konu açan birçok bayan gibi olmak istemiyorum. Bu konuyu evleneyim mi evlenmeyeyim mi yada okumalıyım mıyım diye açmamıştım. Dürtülerimi engelleyemediğimi, içten gelen birşey olduğunu yazıp sadece içimi döktüm.

Ama gel gelelim ki kk'da koca meraklısı olduk çıktık. Hedefim veterinerlik bu arada. Okumadan evlenmek gibi bir niyetimde yok. İçimde bu bir ukte doğrudur, arkadaşlarımada özeniyorum. Bir tanesi doğum yaptı 1-2 hafta önce şeker gibi bir oğlu oldu. Kim özenmez ki ya? Şahsen ben özenmem diyenide samimi bulmuyorum.

Yorumları görünce gerçekten çok çok sinirlendim. Her seferinde belirtmeme rağmen vıcık vıcık yorumlar gelmiş buraya.
Bunuda okursanız çok sevinirim. Bu arada bu yazım size yönelik değil, genel olarak yazdım. Kendi üstünüze alınmayın lütfen.
Biraz BDV'de takıl, şöyle başlıklara göz gezdir, o güdüler, dürtüler gidiyo canım :KK48:
Ben evlilik arifesinde sayılırım, bu forumda okuduklarım yüzünden 500 defa sorguladım kendimi :rolleyes:

19 yaşında ne evliliği ne bebeği? Aklını peynir ekmekle mi yedin evladım?
Okulunu oku,mesleğini eline al sonra düşünürsün o mevzuları.
İyice çocuk oyuncağına döndü bu işler.

Aynen bende bu gibi durumları aklıma getirip kendimi frenliyorum işte :) İnşallah canım hayırlısı olsun hakkımızda...

Bazıları gerçekten ya okumayı bilmiyor ya da okuduğunu bile anlamaktan yoksun. Kalkıp evleniyorum demiyorum heralde. Kaldı ki benim kendimi yetiştirip yetiştiremediğime veya bir bebek yetiştiremeceğime oturduğun yerden ne güzel karar veriyorsun öyle. Herkesin fikrine saygı duyarım ama saygısızların böyle düşüncesiz, kendini bilmez yorumlarından nefret ederim aklında bulunsun bu. Herkes haddini bilerek konuşmalı!

Biliyorum ya :) İçimde istek var işte daha çok özenmek diyebiliriz. Ama kalkıp evlencemde demiyorum sadece içimde olan duyguları paylaşmak istedim. Çevremde çok örnekler var ders aldım diyebilirim. Ama insanlık işte en olmadık şeye bile özenebiliyorsun :110:

19 yasinda evlenme istegiyle yanip tutusan kiza niye saygi duyuyim ki? Insanliga faydali bisey mi yaptin? Kadin haklari icin bi makale mi yazdin az once konuda ben mi yanlis okudum? Atomu mu buldun yoksa? Ne yaptin sana saygi duyacagim? Kac kitap okudun omrunde sen? Iki hamile arkadasini kiskanan, 19 yasinda, muhtemelen iki aya sevgilimle opussem mi opusmesem mi diye konu acacak kiza konusurken neden saygi duyayim? Sen haddini biliceksin once.

Ben senin yasindayken Amelia Earharti kiskanirdim. Daha kucukken de madam curie olmak isterdim. Hamile arkadaslarim kuzenlerim vardi. Aciyodum onlara. Benim onumde ne guzel bi gelecek var kendilerini bu yasta cocuk sorumluluguna soktular diye. Halbuki cocuk yapmak icin onunde en az 10 yil var.

19 yasinda evlenme istegiyle yanip tutusan kiza niye saygi duyuyim ki? Insanliga faydali bisey mi yaptin? Kadin haklari icin bi makale mi yazdin az once konuda ben mi yanlis okudum? Atomu mu buldun yoksa? Ne yaptin sana saygi duyacagim? Kac kitap okudun omrunde sen? Iki hamile arkadasini kiskanan, 19 yasinda, muhtemelen iki aya sevgilimle opussem mi opusmesem mi diye konu acacak kiza konusurken neden saygi duyayim? Sen haddini biliceksin once.

Ben senin yasindayken Amelia Earharti kiskanirdim. Daha kucukken de madam curie olmak isterdim. Hamile arkadaslarim kuzenlerim vardi. Aciyodum onlara. Benim onumde ne guzel bi gelecek var kendilerini bu yasta cocuk sorumluluguna soktular diye. Halbuki cocuk yapmak icin onunde en az 10 yil var.

Ağzınızdan bal damlıyor.

Back
X