Evlenmekle ne elde ettiniz?

Bence cok cirkin bir yazi.

Cunku cok cinsiyetci. Bictigi kadin rolu pasif, muhtac, ev isleri ve erkege hizmetten bir adim oteye gidemeyen, asla uretmeyen koca bor tuketici.

Esimden once araba kullanmayi ogrendim.

Esimin askerlik, isten memnun olmama gibi sebeplerle evlilik surecinde 1 yila yakin calismadigi donem var ben dogum izni haric evlendigimden beri calisiyorum

Evde bir sey bozulursa birimiz apartman görevlisini arariz, esim alip yapmaz

Esyalari falan cekmeyiz öyle yani esya yenilemek disinda hic boyle seyler olmadi. Onda da nakliyeciler yapti zaten

Kiyafetlerini kendi alir, kendi özenle secmedigi seyi giymez, ben de gidip bir de bu isine kosamam zaten

Kiyafetlerini ütüleyip gak guk diyince ona sunmam

Ikimizde poset tasimayi sevmeyiz kucuk seyleri aliriz buyuk seyleri ucretsiz kapiya kadar getiriyorlar. Ne gerek var buna :)

Ama ikimiz de birbirimizi cikarlar icin sevmedik. Bunlarin hic önemi yok.
Insanin esinden damizlik diye bahsetmesiyse mide bulandirici.
Askin meyvesi diye bakmak yerine niye böyle seyler yakistirilir bilmiyorum

evlenmekle ne mi elde ettim
her zaman yan yana olduğum sırtımı güvenle yasladığım bi eşim var üzüntülerimizi beraber yaşadığımız beraber ağladığımız evin içinde beraber delice koşturduğum bi hayat arkadaşım var. onunla birlikte amaçlarımız hayallerimiz var bu hayaller uğruna beraber yürüdüğümüz bi yolumuz var. Bana herşeyde destek olan benim de ona destek olduğum birbirimiz olmadan mutlu olmadığımız küçük ufak kendimize has bi dünyamız var. Hangimiz yorgunsa diğerinin yemek yaptığı hangimizin canı sıkkınsa diğerinin şebeklik yaptığı tatli bi yuvamız var VEE iyiki var. Ruh eşini bulamayanların uydurduğu masallar bunlar sen doğru adamı seçemediysen bu senin yanlışın. Doğru adamlarla evlendiğinizde kızlar emin olun ki asla pişman olmazsınız tek bir ün dahi keşke demedim Alllaha şükür. Ömrünüze ömür katan adamları sevin ömrünüzü yiyen adamları değil. Doğru insansa eğer iyi günde kötü günde her zaman yanında sana güç veren birinin varlığının nesi kötü olabilir ki . :)

kadını küçümseyen bir yazı daha...sanırım kendi çapında ve gözünde kendi tasvırınce (alt Tabaka)yı anlatmış..kendisi malum müzmin bekarlardan.şu yaşından sonrada evlenmez.evliliğin,çocuğun,yuvanın tadını bılmeyen tabıkı EVLİLİĞİ dert olarak ve şükürsüz çekilmez birşey olarak anlatacak.
sanki hiç ayakları üzerinde çalışan geçinen kadın yokmuş,meslek edınen kadın yokmuş gıbı..tek hayatları koca ve evlılikden ıbaret saymış kadınları.kendısı dışında tabi...
tek taraflı eleştiri yapmak değil butun olayları işin içine alacaksın madem yazıyorsun.aile baskısı,okuyamama,şehir gormemeiş insanlar var vs vs...bunları ele alsın evlılık müessesini kötüleyeceğine.kadın korumakya amacı.
hayat bu kadar cehennem mı gercekten kadınlara...yoksa şükürsüz ve doyumsuz kadınlar mı çok.(istisnalar var tabiki)

İroni yapmış aklınca yazıda :) Ama ilk cevaplar komedi yazıyı okuyup “ben de evlenmek istiyorum ya” diyenler olmuş ironiyi anlamamış mı, çözemedim.

Yazı seksist bir yazı mı anlayamadım çünkü erkeğe de gömmüş. Yani kadına gömüp erkeği yüceltmemiş.

Evlilik kurumuna gömmüş bence. Haklı olduğu noktalar var. Kendi değerini düğünde takılacak altının çokluğuyla, çeyizinin bolluğuyla ifade eden kadınlar için pek de yanlış genellemeler yok.

Ama bu görüş değişiyor artık. Kadınlar da iş hayatına karışıyor, para kazanıyor, bi şeyleri sırf evli diye görev olarak görmüyor yani. BU bilinçte insanlar azınlıkta ama var mı? var.

Evlenmedim bilmiyorum ama evliliğin bana katacağı ne olur bilemiyorum, ben benim zaten :) Her olay insana bi şeyler katar :) Yaşayınca göreceğiz zaten.

Şimdiki aklım olsa evlenirmiydim?
Evet evlenirdim ama 30 lu yaşlarımda.
Yine aynı kişiyle evlenirdim.
Ben Eşimi çok seviyorum

31 yaşında evlendım genede çok pişman oldum yıllarca ,

evet belki bizim toplumumuza uygun değil ama ınanın evlenmeden yaşamak en güzeli ,

Konu teee 2006nın konusu ama birileri pakize suda'ya k.k'dan ve bdv'den bahsetmeli.

Reactions: 000
Eski bir konuymus yorum yapmayacaktim ama içimde kalmasin:) çok saçma bir yazı olmuş.öncelikle insanlar sevdiği için,o kişiyle hayatı paylaşmak onunla uyuyup uyanmak için evlenmek ister.evet sonrası olabilir ama amaç değil sonuç olarak olurlar

Evlilik hiç de öyle bir şey değil. Saçmalamış bence. Ne özel şoförü ne bodyguard ı. Kendisinin evlilikten anlayışı iki tarafın birbirini kullanması sanırım ama tam tersi eşin alkol almışsa ben özel şoför olurum ben hastaysam eşim yemek yapar birbirimize her türlü yardım eder destek oluruz. Sadece eş değil aynı zamanda arkadaşımdır. Eve gelince bütün sıkıntılarımız dışarda kalır. Pakize hanıma göre kadın evlenince temizlikçi mutfakta aşçı yatakta bilmem ne, kocası da ona şoför tamirci ya da herhangi başka bir servis elemanı olacak.. ne kadar sığ

Bana doğru gelmedi ya birçoğu.
Tamam doğruluk payı vardır yer yer ama evlilik böyle birşey değil bence.
Benim açımdan en azından

Hiçbiri için değil sadece sevdiğim için evlendim .Başım göğe erdi mi ermedi.Pişman miyim ? Bazen...sevgiden eser ne kaldı ? Sadece alışkanlık galiba ,bir de minik yavrumuz!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…