Evlenmekten korkmak?

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
3.154
1.778
333
İstanbul
Benim gibi olan var mı merak ediyorum bu yüzden buraya yazmak istedim belki yalnız değilimdir. Bu ara ciddi ciddi etkilendiğim birisi var ve benimle ciddi olduğunu söylüyor. Ama şöyle bir şey var ki ben evlilik fikrini düşününce çok korkuyorum. olabilecek kötü ihtimaller aklıma geliyor. Ya çok mutsuz olursam diyorum. Ya hiç beklemediğim şeyler olursa, beklemediğim gibi biri çıkarsa. Bunlar gibi daha bir sürü şey. Hatta evliliğe gelene kadar biriyle ciddi bir ilişki bile sonunda üzülürsem diye korkutuyor beni. Herkes eninde sonunda üzer gibi geliyor çünkü. Anlamadım insanlara olan güvenim mi kalmadı bağlanma problemi mi yaşıyorum ne oluyor anlamış değilim. Sizce neden böyle? Ya da böyle olan var mı?

Evlilik ve sevgililik hayatı bambaşka bunun kararını ancak evlenerek verebilirsin iyi mi kötü mü inan bana şans ve kısmet.. bundan bişey olmaz dediklerim senelerdir evli birbirne deli aşık dediklerimde 3 aya boşandı yani evlilik bence gerçekten kumar gibi bişey

Denemeden bilemezsin. Korkmak iyidir. Ama o korku yeterince azalınca evlen. Belki de doğru insan olmadığındandır o korkular.

Aynı korkular bende de var çünkü ilk evliligimdeki hayal kirikliklarimi yaşamaktan korkuyorum.
Galiba psikolojik yardım almamız gerekiyor.

Korkmakta sonuna kadar haklısınız FAKAT evlenmeseniz de aynı sorunlar olmasa bile yine üzüleceginiz yipranacaginiz bir çok şey olacak ve malesef hayat böyle..şahsi fikrimse gerçekten sevdiğiniz güvenliğiniz birisi olursa annelik dünyanın en güzel duygusu yalnızlık baş edilmesi zor olabilir ilerleyen yaşlarda.yanınızda bir omuz olması güzel olur bence

Bütün korkularında haklısın. İyi tanımaya çalış. Detaylara dikkat et. Detaylar önemli.
Gözünün önüne serilen şeylere çok aldanma. Ailesini ve ailesiyle ilişkisini çok iyi tanımadan karar verme. Bir de arkadaşları. Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim diye bir söz var.
Bir de kendi isteklerini ve beklentilerini çok net olarak ifade et. Nasıl karşıladığına bak.
Kendi beklentilerini sonraya bırakma.
Senin için nelerden ne kadar fedakarlık yapabileceğini anlamaya çalış. Ve de nelerden taviz vermeyeceğini.
Bütün bunlar seni tatmin ediyorsa topa girersin . Gerisi zaten hayatın cilvesi olacak.

Korkmadım iyiki de evlendim dünya varmis

Herkes sonunu bilerek evlenseydi, boşanma diye Tdk'da bir kelime olmazdı.. Tanıdım dersin çürük çıkar, mutluyum dersin 14 sene sonra soğudu benden dersin(bugün topikte bu konu vardı).. Bu ihtimallerle korkmak yerine kendini mutlu etmeye çalış.. Çünkü bunlara baktıkça diğer güzellikleri hiç görmezsin..

Dünya varmış derken o kadar mı iyi bir şey evlilik?
Benim için öyleydi, herkesin evliligi farklıdır

Herkesin anneden babadan kardeşten arkadastan yana şansı aynı olmadığı gbi...

Yani çok ilginç bı durum değil, sizin üniversite yıllarıniz harikadır mesela( sadece örneklediriyorum) .. benim evlilik yıllarım

Evlilik çok guzel, sevdigin kişiyle evlenirsen, duygularından eminsen.

Kendimden örnek verecek olursam, iliskimin 2.ayinda evlilik teklifi aldım. 4 ayında sozlendim. İkimizde emindik çok. İçimden bir ses evleneceğin kişi bu dedi Yani gerçekten olacağı zaman oluyor ve aklımda evlilik diye birşey yoktu. İki senedir evliyiz, illaki tartışma oluyor ama saygı sevgi olduğu sürece herşey çözülüyor onlar tadı tuzu biberi:))

Korkularınla yüzleş...

Anne ve babanızın evliliği nasıldi? Evde durumlar genelde nasıldı?

Eşim çok iyi bir insan olmasına rağmen 3 yıl evlilik korkusu yaşadım. İçim acıyordu evlilik düşünürken, millet kendini gelinlikle hayal eder, ben aynı evde iki kişi napıcaz, geri dönüşü olmayan bir kümese giriyorum, ya beni üzerse, üzecek o kesin diye diye en özel günlerimden bir şey anlamadan evlendim. Psikoloğa da gittim nişandan sonra. Mutsuz bir evlilikte büyümeme bağlıyorum ben. Evlendikten sonra dünya varmış dedim. Huzuru evliliğimde tattım. Korkularım yalan oldu. Çok pişmanım en güzel zamanlarımı kaygıyla geçirdiğim için.

Eşini seviyorsan o da seni seviyorsa, ailesiyle arandaki dengeyi kurmayı başarabiliyorsa evlilik tadından yenmez. Ama şu ana dek tek tük duydum bu tabloyu. Eş iyi olsa kv kötü çıkar, kv iyi olsa görümce, o iyi olsa elti, hiçbiri yoksa kayın kp. Sen korkak değil de güçlü durmayı öğren illa ki sorun yaşanıyor kavun değil ki koklayıp seçesin. Tek yapman gereken kelek çıkarsa çöpe atman

Ben de bu korkuyu yaşıyorum. Yaş da aldı başını gitti. Ablamın çok sıkıntılı bir evliliği oldu. Evlilik mi asla hayatımı yaşarım dedim. Kabul etmedim çoğu kişiyi. Şu an bir ilişkim var. Ama çok korkuyorum halen. Annem de el alemcidir. Boşanma falan kabul etmez son raddeye kadar. Hata yaparsam naparım korkusu tavan ben de. Hayırlısı.

bence tanıdıkça doğru insan olup olmadığını anlarsın ve eğer doğru insansa korkmazsın diye düşünüyorum. çünkü sevdiğin kişi doğru insan olunca risk almak bu kadar gözde büyüyen bişey değil. sorunlar varsa en başında çözmeye çalışın, eğer çözülmüyorsa arkana bakmadan kaç. unutma, balık baştan kokar.

ben düşünmüyorum 28 yaşındayım. çocukları da pek seven biri değilim. kendimi ne eş ne de anne olarak düşünebiliyorum. zaten bunca zaman karşıma da buna değecek biri çıkmadı. ben eğer evlilik ve anne olma kafasına girersem bilinsin ki doğru insan girmiştir hayatıma, aksi halde mümkün değil kendimi işe ve kendi mutluluğuma verip para kazanacağım. büyük kumar, anca doğru insanla oynamaya değer.

İyi de konu sahibi evlilikten korkan var mı demiş evliliği güzel olanlar kimler dememiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…