
ne güzel size düğünde, eşya da falan yardım ederler. Çok zorlanmazsınız. Biz evlenirken 2 tarafta çok yardım edemedi, herşeyi kendimiz yaptık.
Sana şunları da söyliyim 31 yaşında evlendim. Bu arada çalışıyorum devlet memuruyum, 7 senedir.Maaşım 4120 TL. Hiç tanıdığımın olmadığı bir şehre geldim, deniz kenarı. Kendi arabamı aldım, nereye istersem oraya gittim. Kimseye hesap vermedim. İstediğim kıyafeti giydim, istediği şeyi yedim. Makyaj malzemelerine servet verdim ama kimse bana neden bu kadar para verdin diyemedi.
Sonra biri çıktı karşıma. Ona hayranlık duymaya başladım önce, sonra aşık oldum. Evlendim. Yeni evliyim. Eşimi çok seviyorum. Ama evin sorumluluğunu almak bazen boğuyor beni. Öyle istediğim her kıyafeti alamıyorum artık. Hala çalıştığım halde, eşim her şeyime karışmadığı halde, bir şey pahalıysa almıyorum artık, bitmeyen taksitlerimi düşünüyorum. Arabaya atlayıp kafama göre plan yapamıyorum. Arkamda, 'nereye?' diye soracak biri var çünkü biliyorum.
Evlilik kötü mü? hayır, sevdiğin adamla evlilik çok güzel. Ama evlilik toz pembe bir bulut değil. Evlilik gelinlik, düğün, takıdan ibaret değil.
Kadınların çalışmalarını en çok onlar için istiyorum. Hiç değilse bir işleri olsun ellerinde istiyorum. Yarın birgün o evden çıkması gerekirse elinde ekmeğine sarılsın çıksın.
Yoksa kim kaç yaşında evlenmiş, nerde evlenmiş bizim için bir sorun yok ki. Allah her evlenene yardım etsin, yuvalarını daim etsin