Evlenmem için yapılan baskılar :)

22 yaşında evde kalma başlığı açmak biraz garip olmuş. :) Daha 22 yaşındasın niye takıyorsun ki kafaya? Bu arada insanlar evlenince de eğitimlerine devam edebilirler. :)

Son düzenleme:
ayyy, aynı dertten bende muzdaribim :) 23 yaşındayım ve yeni mezunum ..mezun olur olmaz, "ee kısmetse evlililk ne zaman, var mı aday" gibi sorulara maruz kalıyorum:50: bıktım artık, beyaz atlı prensim gelse de kurtarsa artık beni bu sorulardan:16:

Evlenınce o dırdır edenler gidecekmı sanıyorsun cocuk yapmıyomusun dıye baslıcaklar bu sefer 1. olcak 2. nezaman dıye basının etını yıcekler :) önunu alamazsın etrafın lafına bakarsan :) benım bekar hıc bı arkadasım kalmamıstı cevremde hatta cocukları olan bıle vardı sıktım dısımı vermedım canımı 25ımde evlencem dıyodum hep nısanlanmak 25ıme kısmet oldu. evlıyım suan emın ol cocuk dıye basıma gectıler bu sefer :) ben dalga gecıyodum evde kaldın dıyenlerle kocanın evınde kalıp koca kahrı cekıcegıme babamın evınde kalıp sefamı surer,m diye :) çok şükür ki eşim gibi birini bekliyomusum megerse :)

22 yaşında evde kalma başlığı açmak biraz garip olmuş. :) Daha 22 yaşındasın niye takıyorsun ki kafaya? Bu arada insanlar evlenince de eğitimlerine devam edebilirler. :)
Öyle muamele gördüğüm için bu başlık. Taktığımdan değil fakat etrafımdaki insanların bana bu şekilde bakmaları acayip sinirimi bozıyor. Biz evlendik ya diğer herkes evde kaldı modunda. Bu durumda olanların görüşlerini merak ettim sadece.

ayyy, aynı dertten bende muzdaribim :) 23 yaşındayım ve yeni mezunum ..mezun olur olmaz, "ee kısmetse evlililk ne zaman, var mı aday" gibi sorulara maruz kalıyorum:50: bıktım artık, beyaz atlı prensim gelse de kurtarsa artık beni bu sorulardan:16:
İşte ben daha yeni başlicam, daha önce üni okudum bıraktım, şimdi 23 yaşında sıfırdan başlicam. Bunu asla dert etmiyorum. Geç olsun güç olmasın. Ben bu bakış açısını merak ediyorum, neden bu görgüsüzlük diyesim geliyor artık. Sanki hayatta birtek sen evleniyorsun bize koca kalmadı :52:

herkesin gönlü öyle istiyo da hadi koca buluyum dediğin zaman da bulunmuyo haberin olsun :)evde kalanlar da bu yüzden kalıyo zaten..bi yaştan sonra o etrafında koşan erkeklerin hiçbiri kalmıyo

Evlenınce o dırdır edenler gidecekmı sanıyorsun cocuk yapmıyomusun dıye baslıcaklar bu sefer 1. olcak 2. nezaman dıye basının etını yıcekler :) önunu alamazsın etrafın lafına bakarsan :) benım bekar hıc bı arkadasım kalmamıstı cevremde hatta cocukları olan bıle vardı sıktım dısımı vermedım canımı 25ımde evlencem dıyodum hep nısanlanmak 25ıme kısmet oldu. evlıyım suan emın ol cocuk dıye basıma gectıler bu sefer :) ben dalga gecıyodum evde kaldın dıyenlerle kocanın evınde kalıp koca kahrı cekıcegıme babamın evınde kalıp sefamı surer,m diye :) çok şükür ki eşim gibi birini bekliyomusum megerse :)
Okadar ilerisini henüz düşünmedim canım yaa, sevgilim bile yok şu an. Kafam öyle rahat ki paşalar gibiyim :52:
Buna anormal bakanları anlayamıyorum. Erkenden evlenince başları göğe mi eriyor? Hayatları mı kurtuluyor anlamadım ki??:44:

İşte ben daha yeni başlicam, daha önce üni okudum bıraktım, şimdi 23 yaşında sıfırdan başlicam. Bunu asla dert etmiyorum. Geç olsun güç olmasın. Ben bu bakış açısını merak ediyorum, neden bu görgüsüzlük diyesim geliyor artık. Sanki hayatta birtek sen evleniyorsun bize koca kalmadı :52:

art niyetli söylediklerini sanmıyorum, sonuçta yaşı gelmiş her genç kıza soruluyor.. :) arkadaşın da dediği gibi evlenirsin, bu sefer de "ee, çocuk var mı çocuk" diye sorulara maruz kalırsın..insanlar hep bir beklenti, bir merak içinde :) kulak tıkayacaksın aslında ama insan bu sefer de kendinde bir kusur aramaya başlıyor..:( ben gibi..

Okadar ilerisini henüz düşünmedim canım yaa, sevgilim bile yok şu an. Kafam öyle rahat ki paşalar gibiyim :52:
Buna anormal bakanları anlayamıyorum. Erkenden evlenince başları göğe mi eriyor? Hayatları mı kurtuluyor anlamadım ki??:44:

Kronolojik sıralaması bu ama :) evlenenler kendi düzenini kurduktan sonra cevrede sanki onların talibi cok onlar tercih edılen sense tercih edılmeyen talıbı olmayan yada cok fazla talibi oldgu ıcın havalara girip evlılıge yanasmayan birisin :) kim ne derse desin bi ölümün birde nikahın vakti degısmezmiş insanlar konustuklarıyla kalıyolar..hayırlı zamanda hayırlı bi kişiyle nasip etsin Rabbim önemli olan bu.

Kız istenirken at beslenirken derlerdi hep banade sinir olurdum gelirler gelirler birde kesıverırler ayaklarını görursun diye :) bi dönem gelir sagdan soldan bastırırlardı ben ayak dırerdım evlnemıcem dıye (ki evlilik fobım vardı resmen)sonra ortam durulunca noldu kımse gelmıcekmı artık acaba haklılarmı dıye ıcten ıce kendıme kızardım cokmu ıncelıyorum dıye.cok sıkıntılı bi süreç ama en cokta en yakın arkadasların ıcını bılenler ısteklerını bılenler dalga gecmeye basladımı o agır gelıyo ınsana.kulagını tıka ve önune bak sadece duanıda tam yap nasıl bi eş istiyosan Rabbim öyle birini muhakkak cıkartıyo karsına sonunda ıykı beklemısım dıyorsun :)

art niyetli söylediklerini sanmıyorum, sonuçta yaşı gelmiş her genç kıza soruluyor.. :) arkadaşın da dediği gibi evlenirsin, bu sefer de "ee, çocuk var mı çocuk" diye sorulara maruz kalırsın..insanlar hep bir beklenti, bir merak içinde :) kulak tıkayacaksın aslında ama insan bu sefer de kendinde bir kusur aramaya başlıyor..:( ben gibi..
Art niyet tabikide yok, arkadaşlarım kötülüğümü istemez.
Biri vardı hatta bi ara sürekli birini ayarlamaya çalışıyordu bana. Bi akşam oturoyorum tv karşısında, birden mesaj geliyo arkadaşımdan "CitirTurtam ara beni çok acil" diye. Bişey oldu sandım. Meğersem birini bulmuş faceden fotoğraflarını gösteriyo bana beğendim mi diye :52:
Sonunda patladım resmen çok meraklıysan hepsini birden kendine al diye. Benle uğraşacağına kardeşine bul birini (aynı yaştayız kardeşiyle) dedim.

Ben kendimde kusur aramıyorum, kendimden eminim benim önceliklerim var. Diplomamı alıp iyi bir meslek sahibi olmak. Kendi hayatımı kurup hayatın tadını çıkarmak. Bunu anlamak bukadar mı zor be kardeşim? İstemiyorum diyorum, bikaç gün sonra yine aynı konu "eee sende yavaş yavaş birini bulsan..."

Son düzenleme:
Kız istenirken at beslenirken derlerdi hep banade sinir olurdum gelirler gelirler birde kesıverırler ayaklarını görursun diye :) bi dönem gelir sagdan soldan bastırırlardı ben ayak dırerdım evlnemıcem dıye (ki evlilik fobım vardı resmen)sonra ortam durulunca noldu kımse gelmıcekmı artık acaba haklılarmı dıye ıcten ıce kendıme kızardım cokmu ıncelıyorum dıye.cok sıkıntılı bi süreç ama en cokta en yakın arkadasların ıcını bılenler ısteklerını bılenler dalga gecmeye basladımı o agır gelıyo ınsana.kulagını tıka ve önune bak sadece duanıda tam yap nasıl bi eş istiyosan Rabbim öyle birini muhakkak cıkartıyo karsına sonunda ıykı beklemısım dıyorsun :)

Zamanı gelince çıkarır inşallah, 26 dan önce kesinlikle düşünmüyorum ama :) Bunda garipsenecek ne var arkadaşım bari sen söyle bana :52: Bu görgüsüzlük değil de ne? "Baaak ben evleniyorum sende tık yok" der gibi. Ne mutlu sana, artık kapa çeneni! diyeceğim bir gün :47:

Son düzenleme:
Art niyet tabikide yok, arkadaşlarım kötülüğümü istemez.
Biri vardı hatta bi ara sürekli birini ayarlamaya çalışıyordu bana. Bi akşam oturoyorum tv karşısında, birden mesaj geliyo arkadaşımdan "CitirTurtam ara beni çok acik" diye. Bişey oldu sandım. Meğersem birini bulmuş bana faceden fotoğraflarını göstetiyo bana beğendim mi diye :52:
Sonunda patladım resmen çok meraklıysan hepsini nirden kendine al dye. Benle uğraşacağına kardeşine bul birini (aynı yaştayız kardeşiyle) dedim.

Ben kendimde kusur aramıyorum, kendimden eminim be önceliklerim var. Diplomamı alıp iyi bir meslek sahibi olmak. Kendi hayatımı kurup hayatın tadını çıkarmak. Bunu anlamak bukadar mı zor be kardeşim? İstemiyorum diyorum, bilaç gün somra yine aynı konu "eee sende yavaş yavaş birini bulsan..."

önceliklerin varsa kimseyi dinleme o zaman canım, boşver onları, konuşur konuşur susarlar.. bu kadar dert etmeye değmez ki... milletin ağzı torba değil ki büzesin:47: tavrını sert bir şekilde belli edersen, onlar da üstelemez artık..

önceliklerin varsa kimseyi dinleme o zaman canım, boşver onları, konuşur konuşur susarlar.. bu kadar dert etmeye değmez ki... milletin ağzı torba değil ki büzesin:47: tavrını sert bir şekilde belli edersen, onlar da üstelemez artık..

Sert de konuşuyorum yine anlamıyorlar :52: Dalga geçer gibi göz kırparak "sanada buluruz birini" diyorlar. Allahım utandırmasın inşAllah meslek sahibi olayım kendi hayatımı kurayım istiyorum sadece. Erken evlendim diye başımı taşlara vuracağıma biraz daha beklerim daha iyi herşey gönlümce olur inşallah.

Sert de konuşuyorum yine anlamıyorlar :52: Dalga geçer gibi göz kırparak "sanada buluruz birini" diyorlar. Allahım utandırmasın inşAllah meslek sahibi olayım kendi hayatımı kurayım istiyorum sadece. Erken evlendim diye başımı taşlara vuracağıma biraz daha beklerim daha iyi herşey gönlümce olur inşallah.

evlenince başları göğe mi ermiş :) sen de ki onlara atalar boşuna dememiş bekarlık sultanlıktır diye:34: ben hayatımda memnunum, önceliklerim var, ilk önce kariyer sonra evlilik :) fikirlerine, düşüncelerine saygı duymalarını sağla..kusura bakma da pekte arsızlarmış! bu ne ya, ısrarla üstüne geliyorlar:47:

Sende onlarla dalga geç bak nasıl kapıyolar cenelerini elin adamına yemek yapmaktan daha önemli işlerim var benim diye :) haftasonu oldumu yapacak aktıvıte bulamayıp benı ararlardı eşimle cok sıkılıyorz napabılırz bı fıkır ver dıye bende dalga gecerdım unu eledınız ipe serdıniz kırın dizinizi çocuk yapın artık napcaksınız diye sinir ederdim hepsini :) koca bulmaya calısanlarada merak etmeyın turkıyedeki erkek nüfusu banada benden sonrakılerede yeter dert etmeyin de geç..evliliği niyetine alana yardımcı olanı anlarımda dusunmeyene nıye baskı yaparlar anlamıyorum yaa

Buraya konu açmaya kadar geldiyse durum , sen de birşeyleri alttan alttan takıyorsun gibi geldi bana :37:
Yoksa bu söylediklerin büyütülecek şeyler değil zira "Her genç kızın başına gelir ":27:

Back
X