Evlenmem için yapılan baskılar :)

Ben birinciye başlicam daha :D
Senin hızına da yetişmek mümkün değil, maşallah :nazar:
İstediğimiz saatte çıkıyoruz istediğimiz saatte eve geliyoruz istediğimis kişilerle takılıyoruz, kafamızın estiği yere basıp gidiyoruz, evlenince bukadar serbestlik var mı? Yok :9:
yani hiç evlenipte eş tribi çekemicem onu yap, bunu yapma henüz buna hazır değilim :)
Bu ara da ben 3. üniversiteme hazırlanıyorum yanlış yazmışım :27:

Son düzenleme:
26 ımda evlendim yine bile hala erken evlendim sanırım hazır değilmişim diyorum..
Boşversene bence 30'a kadar panik gereksiz..
O da annelik için geç kalmamak adına diyorum.
Yoksa koca dediğin nedir?:27:

26 ımda evlendim yine bile hala erken evlendim sanırım hazır değilmişim diyorum..
Boşversene bence 30'a kadar panik gereksiz..
O da annelik için geç kalmamak adına diyorum.
Yoksa koca dediğin nedir?:27:

Ben aklımın ucundan bile geçirmezken etrafımdakiler bıdı bıdı bıdı başımın etini yiyiyorlar, yakında başıma silah dayamazlarsa iyi :27:

benim en sinir olduğum nokta benden küçük insanların sırf evliler diye bana çok bilmişlik taslamaları.
sadece evliliği ilgilendiren bir konuda değil, herhangi bir konuda bile ''sen bekarsın anlamazsın'' moduna giriyorlar :9:
kendi başları göğe ermiş, evlenince bir aydınlama yaşamışlar sanki :51:

benim en sinir olduğum nokta benden küçük insanların sırf evliler diye bana çok bilmişlik taslamaları.
sadece evliliği ilgilendiren bir konuda değil, herhangi bir konuda bile ''sen bekarsın anlamazsın'' moduna giriyorlar :9:
kendi başları göğe ermiş, evlenince bir aydınlama yaşamışlar sanki :51:

kızlaar 30a kadar yolu var bu işin ya 30dan önce evde kaldım demem :1: evlenince ne oluyosa ben de bilemedim her şey güllük gülistanlık olsa bir derdim var diye bi başlık olmazdı heralde forumda :ssz: erken yaşta koşturarak evlenenleri anlamıyorum, hayatta tek amacı evlenip çocuk yapmak olanlar aydınlandıklarını zannediyor :34:

Kızlar iyi güzel 30'a kadar yolu var diyorsunuz da gençken evlenmek başka... Fotoğraflarda bile gaayet dirisin, kadının çöküşü 25'ten itibaren başlar, gözaltında kaz ayakları, mimikler sayesinde yüzde çizgiler... Daha sayayım mı? Ne kadar erken evlenirsen sana hayatının aşkını yaşatan biriyle, o kadar iyi... Bazı şeyleri tek yapmak (Yurtdışı gezileri vs.) insana tuhaf hissettirebiliyor, yanımda aşkımı paylaştığım biri olsaydı keşke diyebiliyorsun... Inanın öylesi daha başka, daha güzel ve eminim tarifsizdir de... 30 bana göre çok geç, ha sizi evlenince deli gibi kısıtlayacak biriyle aynı evi paylaşma kararı bile almayın zaten... Ilişkinizin gidişatından da gayet bu durumu anlayabilirsiniz... Demek istediğim "Iyy erken evlenmek mi, o da nedir, ben hayatımı yaşayacağım" demek yerine hayatınızı, hayatınızın aşkıyla yaşamayı temenni etseniz daha güzel olacak bence... Tabii sizin bileceğiniz iş her halükarda, sevgiler... :))

Son düzenleme:
bana da liseyi btirmeden görücüler gelmeye bşladı tabi çevre de taa ozamandan baskıya başladı daha 16-17 yaşındaydım:1: onlara kalsa ozaman evlenmeliydim..
ilk zamanlar insan takmıyo ama zamanla sıkıcı gelmeye başlıyo hep aynı söylemler baskılar..tabi asla onları dinlemedim ben üni.okuyacaktım okudumda sonra işimi elime almamı bekleyecektim bekledimde tabi yaş oldu 25...ama ozamana kadar ne baskılar ne sözler duydum:1: kafamı da taktım ozaman ama yinede umursamadım:19:

insanlar hayırlı olsun atandın vs diyeceği yerde eee ne zaman evleniyorsun demekten genede geri durmadılar:1:
ben 28 yaşımda evlendim önce işimi elime almalıyım dedim her zaman öyle de oldu çok şükür...

şimdi çok şükür mutlu bir evliliğim var:16:

daha çok gençsiniz kızlar hem bu işler kader kısmet işleri aceleye gelmez takmayın umursamayın hiç..:16:

Bizler takmadikca daha cok üsteliyorlar sankim :27:
Bazen annemle tartistigimizda bana "biran önce koca bul da git" yada "keske ablan'dan önce sen evlenseydin de kurtulsaydim senden"diyor sinirden :27:
Ömür boyu dibindeyim kurtulamicaksin benden diyorum piskin piskin gülerek :37:

Ben de 20 yaşıma gireceğim ama facebook listemde herkes nişanlanıyor evleniyor kınaları var.
Hakkaten evde kaldım sanırım diyordum :5:

Kızlar iyi güzel 30'a kadar yolu var diyorsunuz da gençken evlenmek başka... Fotoğraflarda bile gaayet dirisin, kadının çöküşü 25'ten itibaren başlar, gözaltında kaz ayakları, mimikler sayesinde yüzde çizgiler... Daha sayayım mı? Ne kadar erken evlenirsen sana hayatının aşkını yaşatan biriyle, o kadar iyi... Bazı şeyleri tek yapmak (Yurtdışı gezileri vs.) insana tuhaf hissettirebiliyor, yanımda aşkımı paylaştığım biri olsaydı keşke diyebiliyorsun... Inanın öylesi daha başka, daha güzel ve eminim tarifsizdir de... 30 bana göre çok geç, ha sizi evlenince deli gibi kısıtlayacak biriyle aynı evi paylaşma kararı bile almayın zaten... Ilişkinizin gidişatından da gayet bu durumu anlayabilirsiniz... Demek istediğim "Iyy erken evlenmek mi, o da nedir, ben hayatımı yaşayacağım" demek yerine hayatınızı, hayatınızın aşkıyla yaşamayı temenni etseniz daha güzel olacak bence... Tabii sizin bileceğiniz iş her halükarda, sevgiler... :))

Iste o hayatinin askini önce bi bulacaksin, ha deyince olmuyor :52:
onu taniyayim edeyim diyene kadar yine en az 2-3 sene geciyor aradan.
Evli bayanlar gecenin bi yarisi pat diye arkadasina gidemiyor, beraber sabahlara kadar sohbet edemiyorlar. Kafalarina estiginde süslenip püslenip disari cikip bar'larda kulüp'lerde takilamiyorlar eglenmek biseyler icmek icin. Bunlar sadece birer örnek. Tabi bu hayat arkadas cevresinin ertafinda dönmüyor. Demek istedigim, bekarliginda yaptigin ufak tefek cilginliklari evliyken yapamiyorsun, esinle birlikte yaptiklarinda belli bir sinir cercevesinde. Evlilik büyük sorumluluk demek, bunun en güzel örnegi ablam benim icin. Okadar deli doluydu ki gününü gün ederdi, her gününü sanki son günüymüs gibi yasardi. Eylül'de evlendi ve bambaska bir insan oldu. Cok oturakli, sessiz, attigi her adima dikkat eden, konusma tarzi bile bambaska olan bir insan oldu. Simdi istedigi saatte cikip arkadaslarini göremiyor, onlarla cikip biseyler yiyip icemiyor her istediginde, gel beraber gezelim desem bile esi olmadan biyere gidince rahatsiz oluyo sanki ve hayir diyo. Benim gittigim ortamlari anlatinca arada agzindan kaciriyor "off bende istiyorum" diye, o an gözlerinden okuyorum eski günlerini özledigini, her nekadar caktirmamaya calissa da. O eski deli dolu ablamdan eser kalmadi
:27: Ben sahsen bu yasimda gezmeye eglenceye doydum diyemeyecegim, daha ne gördük ki hayatta :32:

Hayatımda son zamanlarda sık sık karşılaştığım bir konu.
Çevremdeki bütün arkadaşlarım sırayla evleniyorlar. Yakında bir düğün daha var, yakın arkadaş çevremden birisi dünya evine girecek.
İster istemez bana da soruluyor "Sana ne zaman sıra gelecek?", "Damat adayı var mı?", "Evde kaldın kııız elini çabuk tut" :52:

Yahu ne istiyorsunuz benden? Yaşım henüz 22 (23 sayılır), ben hayatımdan çoook memnunum, evlenmeyi aklımın ucundan bile geçirmiyorum. Daha büyük hedeflerim var hayatta, koca herzaman bulunur ama gençliğim birdaha asla geri gelmez.
Biraz geç kalmış olsam da daha üniversite okuyup kariyer yapıcam Allah'ın izniyle. En erken 26 yaşımda evlenmeyi düşünüyorum.

Ben mi anormal düşünüyorum acaba? Nedir bu baskı, bu telaş, bu evlilik koca merakı anlayamadım
:44:

Hayır takmamaya çalışıyorum ama neredeyse hergün biri başımın etini yiyiyo, sana koca bulalım diyenler bile var düşünün artık :52:
Kimler benimle aynı durumda?
Buyrun dertleşelim hanımlar :7:

bence sen kararlarının arkdasında dur çok doğru düşünüyorsun neye geç kalıcaksınki ben 25de evlenmiş olucam :) ki bu bile erken gibi yani tabi çokta geç olursa evliliğe alşmanda bi okdar zor olur :)

her şey nasip kısmet.insan kendini ne zaman hazır hissediyorsa o zaman evlenmeli.ama 20-25 yaş aralığı bana çok ideal geliyor.herşey zamanında güzel.gül açarken koklanır :34:

sevgili demek yeni sorumluluk demek.. ben hayatımdan öyle adi, pislik, yalancı birini çıkardım ki şimdi biraz nefes almak dilediğimce yaşamak istiyorum. Acelem yok... eh biraz da özgürlüğüme düşkünüm açıkçası, kimseye hesap vermeden gecenin bi yarısı esti mi arkadaşlarla buluşup bişeyler içip eğlenmeyi çok severim mesela. Sevgili olunca bunları illa istiosam onla yapmam gerekio daha bekarlığa doyamadım sanırım :1:

Son düzenleme:
suan okumadigin icin daha beklemene gerek olmadigini dusunuyorlar da hiiic aceleye gerek yok :)
sen de guzel guzel daha okula gitmek istedigini uzun bi sure evlenme planin olmadigini soyle :) gerci bu isler hiiic belli olmaz ben 1989 dogumluyum evliyim ve okuyorum ama tatli bir dille henuz evlilik icin hazr olmadgni, oncelkle baska planlarin oldugunu acikla :)

suan okumadigin icin daha beklemene gerek olmadigini dusunuyorlar da hiiic aceleye gerek yok :)
sen de guzel guzel daha okula gitmek istedigini uzun bi sure evlenme planin olmadigini soyle :) gerci bu isler hiiic belli olmaz ben 1989 dogumluyum evliyim ve okuyorum ama tatli bir dille henuz evlilik icin hazr olmadgni, oncelkle baska planlarin oldugunu acikla :)

ben de 89luyum ya takdir ettim büyük cesaret :7:

yaşın henüz 22 ( 23 e girmek üzeresin) ben 25 yaşındayım ( 26 ıma girmek üzereyim ) evlilik denen şey öyle yaş gelince olmuyor malesef

benimde çevremde herkes hadi sana şunu yapalım şununla bir görüş diye ısrar ediyor en başta da annem :)

evde kalacağımdan korkuyor herhalde benim hiç öyle bir takıntım yok

evliliğe şu anki planlarımda asla yer yok

hem Allah bilir belki alnıma evlenmek yazılı değildir ya da yarın pat biriyle tanışır seneye bugün evlenmiş olabilirim :)

çevrende evlenenleri de boşver demek ki zamanları gelmiş hepimizin bir gün gelecek nasılsa olmazsa da dünyanın sonu değil hem

hem artık kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz o eskide ndi belli bir yaştan sonra evde kaldın lafları artık okumaktı meslek kariyer edinmekti kadınlar 30 undan önce evliliği akıllarına bile getirmez oldular

Iste o hayatinin askini önce bi bulacaksin, ha deyince olmuyor :52:
onu taniyayim edeyim diyene kadar yine en az 2-3 sene geciyor aradan.
Evli bayanlar gecenin bi yarisi pat diye arkadasina gidemiyor, beraber sabahlara kadar sohbet edemiyorlar. Kafalarina estiginde süslenip püslenip disari cikip bar'larda kulüp'lerde takilamiyorlar eglenmek biseyler icmek icin. Bunlar sadece birer örnek. Tabi bu hayat arkadas cevresinin ertafinda dönmüyor. Demek istedigim, bekarliginda yaptigin ufak tefek cilginliklari evliyken yapamiyorsun, esinle birlikte yaptiklarinda belli bir sinir cercevesinde. Evlilik büyük sorumluluk demek, bunun en güzel örnegi ablam benim icin. Okadar deli doluydu ki gününü gün ederdi, her gününü sanki son günüymüs gibi yasardi. Eylül'de evlendi ve bambaska bir insan oldu. Cok oturakli, sessiz, attigi her adima dikkat eden, konusma tarzi bile bambaska olan bir insan oldu. Simdi istedigi saatte cikip arkadaslarini göremiyor, onlarla cikip biseyler yiyip icemiyor her istediginde, gel beraber gezelim desem bile esi olmadan biyere gidince rahatsiz oluyo sanki ve hayir diyo. Benim gittigim ortamlari anlatinca arada agzindan kaciriyor "off bende istiyorum" diye, o an gözlerinden okuyorum eski günlerini özledigini, her nekadar caktirmamaya calissa da. O eski deli dolu ablamdan eser kalmadi
:27: Ben sahsen bu yasimda gezmeye eglenceye doydum diyemeyecegim, daha ne gördük ki hayatta :32:

Özgürlük anlayışın bana çok ilginç geldi açıkçası :-) Sanırım istediğin özgürlüğe aile hayatında da sahip değilsin dolayısıyla saydıkların sana bir özgürlükmüş gibi geliyor.

Yalnız yaşıyorum, en son ne zaman gece çıktığımı hatırlamıyorum : ) 18’li yaşlarımda falan baya meraklıydım, sonraları bu merakımı tüm ipler benim elimde olunca fazlasıyla komik oldum.

Kafana estiğinde süslenip püslenip dışarı çıkıp barlarda kulüplerde hayatının aşkını bulamazsın yalnız, haberin olsun : )

Gecenin bir yarısı arkadaşına gitmek rutin bir eylem ve özgürlük mü senin için? :-)) Çok ekstrem ve istisnai bir durumdan sıradan bir hadiseymiş gibi bahsetmen de şahane gerçekten... Cidden senin özgürlük anlayışın bambaşkaymış. Yaşına veriyorum diyeceğim de küçük de değilsin ki.
:53:

Son düzenleme:
Özgürlük anlayışın bana çok ilginç geldi açıkçası :-) Sanırım istediğin özgürlüğe aile hayatında da sahip değilsin dolayısıyla saydıkların sana bir özgürlükmüş gibi geliyor.

Yalnız yaşıyorum, en son ne zaman gece çıktığımı hatırlamıyorum : ) 18’li yaşlarımda falan baya meraklıydım, sonraları bu merakımı tüm ipler benim elimde olunca fazlasıyla komik oldum.

Kafana estiğinde süslenip püslenip dışarı çıkıp barlarda kulüplerde hayatının aşkını bulamazsın yalnız, haberin olsun : )

Gecenin bir yarısı arkadaşına gitmek rutin bir eylem ve özgürlük mü senin için? :-)) Çok ekstrem ve istisnai bir durumdan sıradan bir hadiseymiş gibi bahsetmen de şahane gerçekten... Cidden senin özgürlük anlayışın bambaşkaymış. Yaşına veriyorum diyeceğim de küçük de değilsin ki.
:53:

herkesin düşüncesi farklıdır ki insan hazır hissetmedği gerçekten sevmediği birinle evlenmek istemez .kimi mantık evliliği yapar kimi yapamaz ... bu böyle birşeydir ..aman 25 oldum hemen evleneyim diye düşünmez herkes ..yanii herkese göre değişir .hiç bir kadın bekarkenki kadar özgür olamaz evli olunca .zaten evlenmek isteyemen erkeklerde kadınlarda sorumluluktan kaçan insanlardır ... bir insanın sorumluğunu yüklenmek zordur çünkü ....

Back
X