Evlenmemeliydim

cnm senle aynı olayı bende yaşadım benim eşim 3 sene peşimde koştu nişanlanınca kurbnalar kesit beni çok seviyordu onun sevgisine güvenerek evet dedim nişanlandık ama nişanlandıktan sonra sanki benim için bişeylerin büyüsü bozuldu karşıma başka biri çıktı ve aşık oldum :17: günlerce agladım evlenmicem diye nişanlımdan sogudum çok zor zamanlar gecirdim senin gibi aileimn dayatmasıyla evlendim şuan 9 senelik ewliyim 8 yaşındabir kızım 5 yaşında bi oglum var bazen diyorum nişanlımdan ayrılsam o kişiyle evlensem belkide bu kadar mutlu olamazdım eşim çok seviyo beni kendimi onun sevgisine bıraktım önce o kişiyi aklından çıkar kendini eşine ve ailene adapte etbelkide o kişiyle evlensen mutlu olamıcaktın ilk başta güven sorunu yaşucaktınız başka biriyle nişanlıyken ona aşık oldugun için bunu dile getirecekti bence zaman zaan seni yargılayacaktı bizim şer olarak gördüklerimidemutlka bi hayır vardırelindekinin ve evindekilerini kıymetini bil sakın boşanmayı dile getirme ben şu an diyorum iyiki bir hta yapıp ayrılmamışım eşim gözümün içine bakıyo üzülmeyeyim diye bir dedigimi 2 etmiyo senin için önemli olan eşinm olmalı geçmişte yaşama unut onu şuanki zamanın tadını çıkar yoksa ilerleyen zamanlarda şu an yaşamadıgın günler içinde pişman olurusun rabbim herkesin evine huzur versin inşş.. uzun oldu birazkusura bakmayın :34::34:

Sen ne kadar güçlüymüşsün ki kendin için en doğru olanı bulmuşsun.Allah bana da sende olan gücü ve doğru yolu sunsun.Nasıl kabul ettirdin kendine tüm bunları? Nasıl üstesinden geldin? neler düşündün? Öteki ile hiç karsılastın mı? Yada sen öteki ile nasıl bitirmiştin? Geçmişe dönmek istemiyorsan hiçbir sorumu cevaplama lütfen.Boşver olur mu?

Eşim başka bir kadına aşık olsaydı,önünde durmazdım.ona gitmesini isterdim.Onun için değil kendim için.Başka birine ilgi duyan biriyle beraber olmak insanın kendisine saygısını bitirir.Eşim imdi bu durumda malesef.Ben öyle olmayı tercih etmezdim.Seçimlerinde rahat bırakırdım

İyi de adam seni seviyor,sanki adama ben başkasını seviyorum demişsin de zorla evlenmiş seninle kafana silah dayamış..
Evlenmeseydin eşine niye yükleniyorsun ki bu ilişkide tek suçlu olan sensin.O da mı seni seçimlerinde rahat bıraksın,bile bile adamın hayatını mahvetmişsin şimdi de saygı duyuyorum sana karıcım git başkasıyla evlen mi desin?
nerede o bolluk?
Ailen de haklı 6 yıl flört ettiğin birine mi güvensinler nişanlı kadına yanaşan erkeğe mi?
Heyecan istiyorsun ama bu tip mevzular hep çok hazin biter benden söylemesi..

Çocuk biyere kaybolmadı ki.İstenirse çok kolay görüşülebilir de.Nasıl görüşülür? evlisin görüşmek doğru mu olur? En azından aklımdan çıkarabilmek için,vicdanımı rahatlatmak için konuşmam lazım da evliyken bu mümkün mü?

Siz üyenin sorusunu anlamadınız galiba yada saptırıyosunuz.
üye gidin de eski sevgilinizle flört edin evliyken mi demiş?
siz evlenirken eski sevgiliniz nasıl birden püfff diye kayboldu.
hiç mi duygusu yok hiç mi aramadı yada size lanet etmedi yada vazgeç bu yoldan benim ol demedi.
ne bileyim hiç insani bir tepki vermedi mi?
telini bulup aramadı mı bunu bana nasıl yaparsın sen bana aşıksın demedi mi?
bıçak gibi nasıl kesildi ilişkiniz,olağan akışa aykırı..
hani çok aşıktınız ya o açıdan aykırı..

bende nişanlıyken başka birini sevdim.nişanlımı hiç sevememiştim(görücü usulüydü).aileme direttim ve sevdiğim kişiyle evlendim ama şimdi keşke ailem beni dinlemeseydi diyorum.sende bu tarz bişey yaşayabilirdin.sevdiğinle evlenseydin evlendikten sonra soğuyabilirdin ondan.bana değer veren anlayışlı beni seven bir eşim olsun yeter.ben daha az sevsemde olur.çocuğun olduğunda bence daha ii olacak herşey.çocuk sana birşey düşünmeye fırsat vermeyecek.evinde huzur varsa ona şükret.gerisini düşünme.senin yerinde olmak isteyen yani ii bir eşe sahip olmak isteyen o kadar çok kadın var ki...

Bu durumda en son olması gereken çocuk bence.O kadar basit değil.Sorunları olan hiçbir ilişkide çocuk olmasın.

Evlilik olunca ne değişiyor,imza mı önemli olan.Evlilik ve flört farkı ne duygusal anlamda (çocuk yoksa), onu anlamıorum.Neden evli isen başkasına ilgi duyarsan sen kötü oluyorsun.Duygu ya bu,kime ne hissedeceğini nasıl karar verirsin.Bakın duygu diyorum.Herhangi bir ilişkiden bahsetmiyorum.Baskasını seviyor diye insan suçlanmaz ki.Başkasınla beraber değil ki sadece aklı onda.Ve aklından nasıl çıkarsın onun peşindeyim? Ya da ayrılıp yeni bir hayat kurma peşindeyim.Geçmişe dönmek niyetinde değilim sadece yanlış yapmak istemiyorum. Oyüzden fikir istiyorum.

Evlilik olunca ne değişiyor,imza mı önemli olan.Evlilik ve flört farkı ne duygusal anlamda (çocuk yoksa), onu anlamıorum.Neden evli isen başkasına ilgi duyarsan sen kötü oluyorsun.Duygu ya bu,kime ne hissedeceğini nasıl karar verirsin.Bakın duygu diyorum.Herhangi bir ilişkiden bahsetmiyorum.Baskasını seviyor diye insan suçlanmaz ki.Başkasınla beraber değil ki sadece aklı onda.Ve aklından nasıl çıkarsın onun peşindeyim? Ya da ayrılıp yeni bir hayat kurma peşindeyim.Geçmişe dönmek niyetinde değilim sadece yanlış yapmak istemiyorum. Oyüzden fikir istiyorum.

Çünkü ha gitmiş o adamla yatmışsın ha beyninden çıkaramamışsın eşinle birlikte oluyorken tecavüz ediliyor gibi hissetmişsin hiç farkı yok.bence yani..
Çünkü evlilik kutsal,çünkü aile birliği önemli..
Yarın mahkemeye çıksan da hakim aynısını söyleyecek kaldı ki sen adamı başından beri kandırmışsın.
Zaten sevmediğin bir adamla evlenmişsin ki ona da aklım ermedi madem bu kadar iğreniyordun o kadar yıl niye birlikteydin?
adamın hayatını niye mahvediyorsun o karım beni seviyor diye evli seninle.
çık delikanlı gibi başından beri anlat yaşadıklarını sendne iğreniyorum diğer adama aşığım ama ailem yüzündne zorla evlendim de?
yapabilir misin?
Asla!
Cevap veremeyeceğin sorular soruyorum ama olsun..

Son düzenleme:

arkadaşım haklısın sonuçta ama bak yaptıgın çok günah rabbim diyor ki " yaptıklarınızdan değil sadece kalbinizden gecenlerden de sorumlusunuz " sen fiilen eşini aldatmıyorsun ama fikren sana ızdırap geliyo ama ben derim ki bol bol dua et allaha yönel maneviyatını güçlü tut çünkü çok büyük bir boşluktasın ne zaman ne yaapcagın belli olmaz hem kendine hem eşine yapma bunu lütfen herşeyin ilacı rabbimde amin ol allaha dua et güven o sana yardım eder inşallah ....

Ben yaşadığınız bu olayda size hak veremiyorum. Sonuçta altı yıl süren birlikteliğin arkasından evleniyorsunuz altı yıl boyunca aklınız nerdeydi. Sevmediği biriyle altı yıl arkadaşlık edilir mi gerçekten inanılması zor bir durum. Evlenmek demek aynı yatağı paylaşmak demek bunu bile bile evlenmeniz de tuhaf açıkcası sizin duygularınızı samimi bulamadım. Şöyle deseniz anlarım isteyerek evlenmişsinizdir ancak gönül bu sonuçta başkasına gönlünüz kaymıştır ama sizin yaşadığınız evlilik baştan hata altı yıl boyunca süren bir hata olamaz diye düşünüyorum.

Bu da bir çeşit ihanet değil mi? aldatmak sadece fiziksel mi olur?
Yapmayın Allah aşkına böyle evlilik mi olur, günah değil mi o adamcağıza.
Kocanız size dokunurken tiksinsin, aklında başkası olusun ister miydiniz, kaldırabilir miydiniz böyle bir rezilliği?
Evet kesinlikle evlenmemeliymişsiniz.
Naçizane tavsiyem daha fazla tükenmeden, tüketmeden bitirin bu evliliği, zira eşiniz bu durumdan haberdar olsa sana değil elini sürmek bakmaya bile tiksinir
.

Son düzenleme:
Bence ayrıl. Şimdiye kadar düşün, yanlış yapma dedim. Senin iyiliğini düşündüğüm için böyle söyledim.
Ama şimdi başka bir açıdan bakıyorum.
Eşinin iyiliğini düşünüyorum.
Lütfen ayrıl.
O adama da yazık.
Sorsan ona acaba kendisiyle birlikte olurken tecavüze uğruyormuş gibi hissettiği bir kadını yanında ister mi?
O adamın iyiliği için boşan.
Belki o da kendini sevebilecek birini bulur, mutlu olur.
Bir düşünün hanımlar. Aklında başka bir kadın olan adamla birlikte yaşamak ister miydiniz?
Düşünceleri kirlenmiş birini yanınızda ister miydiniz?
O adam da istemez. Bilse...
Keşke bilse...
Onun da mutlu olmaya, sevilmeye hakkı var.

Aldatmanın en kötü boyutunu yaşıyorsunuz şu an.. Yatağınızda kocanız ama aklınızda başka bir adam..(!) Yargılamak değil maksadım, insanın elinde olmadığını ve büyük konuşmamam gerektiğini de bilirim.. Ama önünüzde iki seçenekten başka seçeneğiniz yok. Ya ayrılacaksınız, bu çirkin duruma hem kendiniz hem de sizi saf bir şekilde seven kocanız için son vereceksiniz. Ya da geçmiş, gitmiş, bitmiş bir aşkı eğer ki kaybetmek istemiyorsanız kocanızın aşkıyla takas edeceksiniz...

NASİBİNSE GELİR YEMENDEN
NASİBİN DEĞİLSE, GELİR GEÇER YÖRENDEN

demiş atalarımız...ne doğru söz öyle değil mi ? sen ne söylersen söyle, ne planlar yaparsan yap...
senin yapacaklarında bir yere kadar..neticede kader bildiğini okur...

Ben de katılıyorum.Ama konu sahibi şimdiki eşiyle 6 yıllık beraberlik yaşamış.Hani ne bileyim elini tutmuş,öpmüş sarılmıştır en azından.O kadar itici bulsaydı devam etmezdi diye düşündüm.
Bence düşünce olarak kendini eşinden uzak tutuyor.

Bir de bu ara nedense hangi konuyu okusam mantık hatası buluyorum.Misal,aşık olduğu çocuğa birşey demeden sessiz sedasız evlenivermiş.Evet dediğini ona söylememiş.Sonra bu aşık olunan çocuk yokolmuş.Şimdi de özür bile dileyemedim diyor.
Burada ne konular okuyoruz,ayrıldıktan sonra rahatsız edenler,kapıdan kovulup bacadan sızanlar.Bu kadar teknoloji var,cep tel var,face mace var.Hiçbiri olmasa gelir kapıda bekler.Ortak arkadaşları da mı yokmuş ? Nereye kaybolmuş o çocuk ???

Çocuk biyere kaybolmadı ki.İstenirse çok kolay görüşülebilir de.Nasıl görüşülür? evlisin görüşmek doğru mu olur? En azından aklımdan çıkarabilmek için,vicdanımı rahatlatmak için konuşmam lazım da evliyken bu mümkün mü?

Siz üyenin sorusunu anlamadınız galiba yada saptırıyosunuz.
üye gidin de eski sevgilinizle flört edin evliyken mi demiş?
siz evlenirken eski sevgiliniz nasıl birden püfff diye kayboldu.
hiç mi duygusu yok hiç mi aramadı yada size lanet etmedi yada vazgeç bu yoldan benim ol demedi.
ne bileyim hiç insani bir tepki vermedi mi?
telini bulup aramadı mı bunu bana nasıl yaparsın sen bana aşıksın demedi mi?
bıçak gibi nasıl kesildi ilişkiniz,olağan akışa aykırı..
hani çok aşıktınız ya o açıdan aykırı..

derinss çok güzel açıklamış ne demek istediğimi.
Bana ekleyecek birşey kalmamış,teşekkür ederim.

walla kocana sıkı sıkı sarıl sahiplen yoksa sahiplenecek çok o biçim kadın çıkar.o zaman yaşadıklarına daha çok üzülürsün.

bu arada anladığım kadarıyla boşanma gibi seçenek zaten yok.zaten sizde bundan bahsetmemişsiniz.nişanlıyken ayrılamamış biri kocasından nasıl ayrılsın.o insanlada görüşmeyin lütfen.içinizdekileri daha çok alevlendirmeyin.sadece eşinizi düşünün akşam eve geldiğinde gözlerinin içine bakın, onu izleyin.sorunu sadece kafanızda bitirebilirsiniz.kendi kendinizin doktoru olun.Allah yardımcınız olsun.

anlattıklarınızdann asık oldugunuz adamın sizin için birsey yapmadıgını görüyorumm. sessiz sedasız cıkıp gittiniz hayatından ama o sessizlik onun için büyük bir gürültü olmalıydı o kadar asıksa.. erkekler heyecanı sever. sizin sevginize saygım sonsuz ama onunki böyle birseydi sanıyorumm.. ona olan vicdan azabınızı düsünmektense ( sizin için birsey yapmadıgı halde) esinize karsı vicdan azabı duymalısınızz.. o sizi zorlamadı evlenmek için. eger anlattıgınınz kadar iyi bir esse ve sizi bu kadar cok seviyorsa onun kollarında yatarken baskasının hayaliyle yasayan birini haketmiyordur.. empati kurunn. esinizin sizinle birlikteyken bir baskasını arzuladıgını düsününn hemde tüm kalbiyle.. cok canınız acırdı eminim.. en cok sasırdıgımsa esinizin bu kadar iyi bu kadar sevgili oldugunu bilmenize ragmen ona degil de digerine üzülüyorsunuzz. etkileşim elde degildir derler bende buna inanırım ama bu yola girip onuda sevginize ikna ettiyseniz kendinizi iyilestirmeye calısınn. gerekirse destek alın. esinizdenn ayrılacaksanızda onu sevmediginiz için ayrılınn.. bir baskası için degil. :50:

anlattıklarınızdann asık oldugunuz adamın sizin için birsey yapmadıgını görüyorumm. sessiz sedasız cıkıp gittiniz hayatından ama o sessizlik onun için büyük bir gürültü olmalıydı o kadar asıksa.. erkekler heyecanı sever. sizin sevginize saygım sonsuz ama onunki böyle birseydi sanıyorumm.. ona olan vicdan azabınızı düsünmektense ( sizin için birsey yapmadıgı halde) esinize karsı vicdan azabı duymalısınızz.. o sizi zorlamadı evlenmek için. eger anlattıgınınz kadar iyi bir esse ve sizi bu kadar cok seviyorsa onun kollarında yatarken baskasının hayaliyle yasayan birini haketmiyordur.. empati kurunn. esinizin sizinle birlikteyken bir baskasını arzuladıgını düsününn hemde tüm kalbiyle.. cok canınız acırdı eminim.. en cok sasırdıgımsa esinizin bu kadar iyi bu kadar sevgili oldugunu bilmenize ragmen ona degil de digerine üzülüyorsunuzz. etkileşim elde degildir derler bende buna inanırım ama bu yola girip onuda sevginize ikna ettiyseniz kendinizi iyilestirmeye calısınn. gerekirse destek alın. esinizdenn ayrılacaksanızda onu sevmediginiz için ayrılınn.. bir baskası için degil. :50:

Ecrinnn ışık oldun bana çok sağol.Göremediğim yada düşünmek istemediğim şeyleri,gercekleri sanırım söyledin.Aslında doğrusun sessizliğime hiç cevap vermedi.Ama zaten bnm derdim o değil artık çıktı o hayatımdan sadece vicdan yaptım onu atmam gerek.Çabalıycam eşime sarılmak için.Peki cinsellik onu nasıl aşıcam.Bu konuda yardım alıp düzelen var mı? Ben pek ona inanmıyorum da

Yokk artık daha nelerr neyin görüşmesi oalcak bu?Vicdanı rahatlatcak bişeyde yok nişanlı biriyle görüşen diğer tarafta o , hata varsa ondada var , evlendiğini görünce hayatından çıkıp gitmiş işte ne yapsın evli bir kadını telefonla falan arayıp rahatsız mı etsin
Bence sen yine kendin için görüşmek istiyorsun 'acaba hala seviyormu dön bana dermi diye umut ediyorsun'
Diğer çocukta evlenirse biraz daha rahatlarsınz gibi geliyor.
diğerini Unutmaya çalışın , eşinizle cinsel hayatınızıda biraz hareketlendirmeye çalışın

Ecrinnn ışık oldun bana çok sağol.Göremediğim yada düşünmek istemediğim şeyleri,gercekleri sanırım söyledin.Aslında doğrusun sessizliğime hiç cevap vermedi.Ama zaten bnm derdim o değil artık çıktı o hayatımdan sadece vicdan yaptım onu atmam gerek.Çabalıycam eşime sarılmak için.Peki cinsellik onu nasıl aşıcam.Bu konuda yardım alıp düzelen var mı? Ben pek ona inanmıyorum da

cinsellikle ilgili herkes sorun yasayabilirr. asık olanlarda .. sorun gecmiştedir hepp.. destek alınn. kadınlar daha cok sorun yasar.. iyi bir doktor bulun. önce hormonlarınıza baktırınn sonra da psikolojik destek alın... herkes farklı seylerden etkilenirr. gecmişe saplanırsanız kurtulamassınız..

Back
X