evlenmenize aileniz karsi cikiyor

@ Reputable

hayirlisiyla olacak insallah. ben yasa cok önem vermiyorum birbirimize karsi saygimiz sevgimiz, anlasmamiz uyumumuz benim icin ön planda. bu yüzden 50'dede sorun olmayacak insallah.

dua eden smiley neden yokkk :kkk:

canim anliyorum seni

bence yeni bi konu acip yas farki olanlarin durumlarini sor ha?
ailenin durumunu izin vermediklerini felan bi kenara koyup,sadece yas farki olayina yonel
ordanda biraz bilgi edinirsin belki
hakkinda hayirlisi

Son düzenleme:
canim anliyorum seni
bence yeni bi konu acip yas farki olanlarin durumlarini sor ha? ordanda biraz bilgi edinirsin belki
hakkinda hayirlisi

dogru bak diyince merak ettim. ben yasi sorun etmedigim icin sadece ailem karsi cikmasini sorun ediyorum ama merakta etmedim degil dedigini:101: acayim hemen :72:

Ailen yas konusunda kesinlikle hakli.
Sen 21 yasindasin o 40 yasina merdiven dayamis.Bence dusunce farkliligi bile cikabilir aranizda.Sen cok gencsin daha karsina senin yas ortalamanda nice insalar cikacak.Ailenide karsina alma sakin canim:-) ne Diyelim hakkinda hayirlisi.Cok iyi dusunmelisin.

Ailen yas konusunda kesinlikle hakli.
Sen 21 yasindasin o 40 yasina merdiven dayamis.Bence dusunce farkliligi bile cikabilir aranizda.Sen cok gencsin daha karsina senin yas ortalamanda nice insalar cikacak.Ailenide karsina alma sakin canim:-) ne Diyelim hakkinda hayirlisi.Cok iyi dusunmelisin.

ben kararliyim aslinda onun olmasini istiyorum ve o olmayacak olursada hayatima baska kimseyi sokmam. öyle sev birak baskasini sev bana göre degil :31:

ben kararliyim aslinda onun olmasini istiyorum ve o olmayacak olursada hayatima baska kimseyi sokmam. öyle sev birak baskasini sev bana göre degil :31:
Kaderine yazmissa Allah es diye kim ne derse desin bos..Hakkinda hayirlisi olsun ozaman :-)

canım Rabbim yardımcın olsun çok zor mevzular bunlar..ben şu an nişanlıyım ama ailem istemedi benim de..nişanlım benden 3 yaş küçük,ben ünv mezunuyum o lise..6 yıl görüştük sonunda kavuştuk ama çok zor oldu...ben 26 yaşındayım,ister arkadaş ister abla olarak gör beni ama sana tek sölicem şey ne biliyo musun asla ve asla ailene karşı gelme.onları güzellikle ikna et..gerçekten büyüklerin bi bildiği oluyor her zaman.ailenin sevdiğin kişiyi tanımasını sağla..araştırıp soruştursunlar..insan sevince duygularından dolayı bazı şeyleri görmüyo yada görse bile algılamıyo,ailen senin mutsuz olmanı istemez emin ol..aileni de dinle kalbinin sesini de..

Canım ailen haklı bence daha çok gençsin yaşın 21 evlilik için bile erken iken ne işin var neredeyse 20 yaş büyük adamla Allah aşkına sen 30 olacaksın o 47 yanında amcan gibi duracak ilerisinide düşün biraz. Üzülerek söylüyorum ama ben ailene hak veriyorum. Bence sen bunu iyi düşün. Çok gençsin

Arkadaslar yorumlariniz, iyi dilekleriniz, fikirleriniz icin tesekkür ederim.
Fakat benim bu konuyu acma sebebim ne yapacagimi bilmedigimden akil aradigimdan degil.
Bilmek istedigim benimle ayni durumda olanlar var mi?
Ve aynu durumda olanlar varsa neler yasadilar?

Konuyu acma sebebim, konu aciklamasindan fazla derine girdik arkadaslar soru sorduklari icin kirmamak icin cevap verdim. Ama yavas yavas konu istem disi farkli yöne gidiyor :)

Ilk mesajimi okursaniz ona göre cevap verirseniz mütesekkür olacagim kizlar :46:

@edaa91
yaz tatilinde tanistik. uzak ülkelerde yasiyoruz. birde burada okul uniformasi giyilmiyor.
birde ben yardimci olmaniz icin degil, daha cok icimi dökmek icin yazdim belki benle ayni durumda olan birileri vardir, onlar bu durumda napiyorlar diye.

Canım sakın yanlış anlama ve ben bu yorumları asla seni üzmek için yapmadım :54:

Canım sakın yanlış anlama ve ben bu yorumları asla seni üzmek için yapmadım :54:

Estagf. canim :54:
düsüncesini paylasan herkesin düsüncesi benim icin degerli ve saygi duyuyorum herkesin yorumuna.
Bende sizin gibi ilk duysam böyle birseyi belkide ayni tepkiyi verirdim,
ama ben artik o yas konusunu coktan astim iste tek derdim aileme kabul ettirememem.
Onlarada hak veriyorum yine, cok yaygin degil cünkü esiyle arasinda cok yas olan insanlar..yada fark cok görünmedigi icin bilinmiyor.. bilmiyorum.

Allah herkese sevdigi ile mutlu bir ömür nasib eylesin, her daim her türlü zorlukta bile birbirine destek olp asabilmeyi nasip eylesin.
Önemli olan manevi degerlerimiz ve duygularimiz, yoksa o benden büyük diye yüzü benden önce kirismis, bedeni benden önce yipranmis bu önemli degil.
Önemli olan sadece güzel günler düslemek degil, zor günlerde o insana gercekten destek olabilecekmisin, cekilmez oldugunda bile sen cekebilecekmisin,
bunlari düsünüp öyle bir yola girmek gerek.
Allah herkesin kaderini ak, yolunu kolay eylesin..

Estagf. canim :54:
düsüncesini paylasan herkesin düsüncesi benim icin degerli ve saygi duyuyorum herkesin yorumuna.
Bende sizin gibi ilk duysam böyle birseyi belkide ayni tepkiyi verirdim,
ama ben artik o yas konusunu coktan astim iste tek derdim aileme kabul ettirememem.
Onlarada hak veriyorum yine, cok yaygin degil cünkü esiyle arasinda cok yas olan insanlar..yada fark cok görünmedigi icin bilinmiyor.. bilmiyorum.

Allah herkese sevdigi ile mutlu bir ömür nasib eylesin, her daim her türlü zorlukta bile birbirine destek olp asabilmeyi nasip eylesin.
Önemli olan manevi degerlerimiz ve duygularimiz, yoksa o benden büyük diye yüzü benden önce kirismis, bedeni benden önce yipranmis bu önemli degil.
Önemli olan sadece güzel günler düslemek degil, zor günlerde o insana gercekten destek olabilecekmisin, cekilmez oldugunda bile sen cekebilecekmisin,
bunlari düsünüp öyle bir yola girmek gerek.
Allah herkesin kaderini ak, yolunu kolay eylesin..

Amin canım..Rabbim hakkınızda en hayırlısını versin..madem bu kadar eminsin diret o zaman canım en azından ailen tanısın hayırlısı ise eger onlarda kabul eder zaten bi şekilde olur inşallah..Bir arkadaş daha demiş biz ne kadar söylesekde ailen itiraz etsede Rabbim kaderine yazmışsa olur :54:

Amin canım..Rabbim hakkınızda en hayırlısını versin..madem bu kadar eminsin diret o zaman canım en azından ailen tanısın hayırlısı ise eger onlarda kabul eder zaten bi şekilde olur inşallah..Bir arkadaş daha demiş biz ne kadar söylesekde ailen itiraz etsede Rabbim kaderine yazmışsa olur :54:

Tesekkür ederim arkadasim:54:
O'nunla yollarimizin kesismesini kaderime yazan, 5 yildir hayatimda var eden Allah, dilerim O'nu ömrüme yazar, evlenir mutlu bir aile kurariz onunla :16:

Aşk bir yere kadar canım ailen haklı yaş farkınız çok sen evlenip ayrılmış çoluk çocuk sahibi bir kadın olsam derdim evlen ama daha 21 !!!

Son düzenleme:
Aşk bir yere kadar canım ailen haklı yaş farkınız çok sen evlenip ayrılmış çoluk çocuk sahibi bir kadın olsam derdim evlen ama daha 21 !!!

sanirim tam aksine evlenip coluk cocuk sahibi olarak daha önce "sözlülük" bile gecirmemis bir beyle evlenmezdim.
bekar bir erkek evlenip bosanmis bir kadinin ruh halinden anlamayacagini düsünüyorum.
bekar bir erkek bekar bir kadinla evlenmeli bana göre..

ben 21 yasimdayim, o benden 17 yas büyük.
benden aldiklari bilgiler calisiyor, lise mezunu.
yasi büyük oldugu icin direkt ön yargi ile olmaz dediler.
isterse fakir olsun kabul ederdik ama yas farki cok tek sorun bu dediler.

Yaş farkı sorun evet ama böyle olup da çok mutlu olanlar da var çevremde.
Ailen genel bir yargıyla hareket etmiş.
Ama karşına çıkabilecek sorunları söyleyeyim. Eski sevgilim 15 yaş büyüktü benden. Annem de hiç istemezdi onu.
O senden daha çok şey yaşadı, gördü, geçirdi ve hayatın heyecanını tattı büyük ihtimalle artık onun isteği evlenip çoluk çocuk sahibi olmak. Tabi senin de isteğin buysa çok mutlu olabilirsiniz ama 22-23 yaşında anne olmak bana göre değil diyorsan iyi düşün derim. Kucağında bir bebekle gezip tozman zor.
Ayrıca evlilikte cinsellik önemli bir yaştan sonra sana yetemeyebilir, komplekse girebilir.
Erken çökmesi de cabası. Bu zor oluyor.
Arkadaşlarınla tanıştırırken falan bir tuhaf bakabiliyorlar. Nasıl ya? gibisinden.
Onun çevresi çocuk sahibi, aile adamı insanlarla dolu oluyor o da onlara özeniyor sen gezmek eğlenmek istiyorsun vs. uzar bu liste.
Ortak çevre oluşturmak zor oluyor yani.
Diğer özellikleri iyiyse yaş farkı göz ardı edilebilir diye düşünüyorum ama çok iyi ve düzgün bir adam olması lazım :)

Yaş farkı sorun evet ama böyle olup da çok mutlu olanlar da var çevremde.
Ailen genel bir yargıyla hareket etmiş.
Ama karşına çıkabilecek sorunları söyleyeyim. Eski sevgilim 15 yaş büyüktü benden. Annem de hiç istemezdi onu.
O senden daha çok şey yaşadı, gördü, geçirdi ve hayatın heyecanını tattı büyük ihtimalle artık onun isteği evlenip çoluk çocuk sahibi olmak. Tabi senin de isteğin buysa çok mutlu olabilirsiniz ama 22-23 yaşında anne olmak bana göre değil diyorsan iyi düşün derim. Kucağında bir bebekle gezip tozman zor.
Ayrıca evlilikte cinsellik önemli bir yaştan sonra sana yetemeyebilir, komplekse girebilir.
Erken çökmesi de cabası. Bu zor oluyor.
Arkadaşlarınla tanıştırırken falan bir tuhaf bakabiliyorlar. Nasıl ya? gibisinden.
Onun çevresi çocuk sahibi, aile adamı insanlarla dolu oluyor o da onlara özeniyor sen gezmek eğlenmek istiyorsun vs. uzar bu liste.
Ortak çevre oluşturmak zor oluyor yani.
Diğer özellikleri iyiyse yaş farkı göz ardı edilebilir diye düşünüyorum ama çok iyi ve düzgün bir adam olması lazım :)

biz herseyi etraflica konustuk.
cocuk konusunuda. ikimizde 2 tane cocugumuz olsun istiyoruz Allah nasip ederse.
o evlendgmiz gibi olmasi onun yasi acisindan ve cocuk icin daha iyi olacagini söyledi.
bende zaten erken anne olmak istiyorum, cocugumla arkadas gibi olmak icin. biz annemle öyleyiz cünkü.
evlendikten 1-2 yil sonra cocuk yapariz diye karar verdik kendimizce, güya evlendikte iste :)

onun cevresinde degilde benim cevremdekiler daha cok erken evlenip erken cocuk yapiyorlar.
ben aile baglarina önem veren biriyim gezmek yerine akraba ziyareti beni daha cok mutlu edebilir belkide.
ama onun aile baglari cokda SIKI degil, hepsi baska bir sehirde yasiyor diyebilirim.

Arkadaslarimin esim hakkindaki fikri beni cokta ilgilendirmiyor acikcasi, sonucta genc yakisikli biriyle sevmedigim halde evlenip arkadaslarim woow diyebilmesi icin öyle bisey yapamam.
sonucta aksam oldugunda dört duvar arasinda kalacak olan biziz ve sevdgm insan olmasi önemli olan, arkadasimin begenmesi veya tuhaf bakmasi degil.

cinsellikse onu evlenince görcez artik, illede olacak diye birsey yok sarilip yatmak bile yeter bana gibi geliyor.

diyecegim biz aklimiza gelen tüm konulari etraflicak konusup düsündük tasindik ve uyumlu oldugumuzu düsünüyoruz.
Allah hayirli eyler insallah.

biz herseyi etraflica konustuk.
cocuk konusunuda. ikimizde 2 tane cocugumuz olsun istiyoruz Allah nasip ederse.
o evlendgmiz gibi olmasi onun yasi acisindan ve cocuk icin daha iyi olacagini söyledi.
bende zaten erken anne olmak istiyorum, cocugumla arkadas gibi olmak icin. biz annemle öyleyiz cünkü.
evlendikten 1-2 yil sonra cocuk yapariz diye karar verdik kendimizce, güya evlendikte iste :)

onun cevresinde degilde benim cevremdekiler daha cok erken evlenip erken cocuk yapiyorlar.
ben aile baglarina önem veren biriyim gezmek yerine akraba ziyareti beni daha cok mutlu edebilir belkide.
ama onun aile baglari cokda SIKI degil, hepsi baska bir sehirde yasiyor diyebilirim.

Arkadaslarimin esim hakkindaki fikri beni cokta ilgilendirmiyor acikcasi, sonucta genc yakisikli biriyle sevmedigim halde evlenip arkadaslarim woow diyebilmesi icin öyle bisey yapamam.
sonucta aksam oldugunda dört duvar arasinda kalacak olan biziz ve sevdgm insan olmasi önemli olan, arkadasimin begenmesi veya tuhaf bakmasi degil.

cinsellikse onu evlenince görcez artik, illede olacak diye birsey yok sarilip yatmak bile yeter bana gibi geliyor.

diyecegim biz aklimiza gelen tüm konulari etraflicak konusup düsündük tasindik ve uyumlu oldugumuzu düsünüyoruz.
Allah hayirli eyler insallah.

Canım tabii ki de wow demesi beğenmesi mühim değil beğenmek açısında demedim etraf tuhaf karşılayabiliyor diye sıraladım ben olumsuz yönlerini. Ben de 20 yaşındayım ama bana da hep öyle dediler işte 30larında mühim oluyormuş cinsellik :37: Bak kendin de diyorsun erken anne olmak istiyorum diye o zaman problem yok. Şahsen ben geç anne olmak taraftarı olduğum için yaş farkı ilişkisi bana göre değil sanırım ya da geç baba olmak isteyen birini bulmalıyım kendim gibi :15: Ama siz her şeyi konuşup aranızda hallettiyseniz bize yolunuz açık olsun demek düşer, umarım ailen de kabul eder sevdiğini de çok mutlu olursunuz, güzel özelliklerini ve sana ne kadar değer verdiğini anlat o zaman ailene :16:

Canım tabii ki de wow demesi beğenmesi mühim değil beğenmek açısında demedim etraf tuhaf karşılayabiliyor diye sıraladım ben olumsuz yönlerini. Ben de 20 yaşındayım ama bana da hep öyle dediler işte 30larında mühim oluyormuş cinsellik :37: Bak kendin de diyorsun erken anne olmak istiyorum diye o zaman problem yok. Şahsen ben geç anne olmak taraftarı olduğum için yaş farkı ilişkisi bana göre değil sanırım ya da geç baba olmak isteyen birini bulmalıyım kendim gibi :15: Ama siz her şeyi konuşup aranızda hallettiyseniz bize yolunuz açık olsun demek düşer, umarım ailen de kabul eder sevdiğini de çok mutlu olursunuz, güzel özelliklerini ve sana ne kadar değer verdiğini anlat o zaman ailene :16:

yasini duyduktan sonra beni daha duymuyorlar canim ne desem fark etmiyor :36:

baska bir baslikta aldatildigini yazmissin, bu o 15 yas büyük olan sevgilin mi?
nasil oldu anlatabilirmisin cok özel olmazsa :17:

Back
X