Evlenmeye Hazır Değilmişim Meğer

Gelmesine karşı çıkmayın ama açıkca kpssye hazırlandığınızı gün içinde ona hizmet edemeyeceğinizi açıkca söyleyin

Bence de eve evet edin eşiminiz gönlünü kırmayın. Ama eşinize söyleyin annesine desin. Ders çalışacak senle çok vakit geçiremez alınma diye. Orta yolunu bulursunuz bir şekilde inan bana. Öbür türlü eşin annesine ztn gel demiştir ya da muhabbeti geçmiştir. Şimdi ona nasıl gelme dıcem diye kara kara düşünüyordur. Bu olay sana da yansır iyi de olmaz bence

Valla ben de babaannemi pek istemiyorum keşke titiz olsa ama tam tersi tuvalet terlikleriyle ortalığa yürüyen yağlı yiyip üstüne başına silen bir insan kesinlikle fiziksel ya da zihinsel bir hastalığı yok temizlik kültürü yok sadece yine de babamın canı diyorum bir içim kaynıyor 😄 ayrıca böyle adam gibi kocam olsa da titiz kayınvalidem gelse keşke
Bence büyütmeyin gelip gidecek misafir kalıcı olsa ne olur anne sonuçta elinden geldiği kadar yap

Bazı arkadaşlar empati yap dediler katılıyorum. Senin annen gelse diye. Hatta ekliyorum ilerde sen oğlunun evine gitmen gerekse gelininin istemediğini duysan ne hissedersin?

Canım bir yerde daha yazdım avrupadan farklı olarak bizim ülkemizde ayrılıklarda çok büyük bir oran köken aileden kaynaklı oluyor. Yani hafif başlayan gerginlikler sonuçta iki taraf içinde hüsrana dönüyor. Eşini kendinden soğutursun. Erkekler annelerine düşkün oluyor bunu yok sayamazsın. Gereksiz çıkaracağın gerginlik sadece başka sıkıntıları tetikler.

Hayırlı güzel geceler diliyorum hepinize kk :)
Bir yıla yakın bir zaman önce, kişilik olarak çok beğendiğim biriyle evlendim. O kadar ki ona olan saygım ve sevgimde en ufak olumsuz değişme olmadı. Çünkü beni hiçbir konuda hayal kırıklığına uğratmadı. Tam olarak evlilik için yaratılmış bir adam gibi. Sorumluluk sahibi, fedakar, dürüst, sevgi dolu, saygılı..
Sorun benim...
Evet sorun benim çünkü evliliğe hazır olmadığımı evlendikten sonra anladım. Eşimi her ne kadar sevsem dahi ailesini sevemedim mesela. Ve bu ne kadar büyük bir sorun tahmin edebilirsiniz. Ben rahatlığı seviyormuşum... Ne kaynana kasintiligini, ne büyük büyük sorumluluklari, ne evdeki binbir türlü işi...
Ben aşk insanıymisim. Evet aşık oldum. Bunu dibine kadar yaşamalıymisim. Gezmeli tozmali ama anasının her türlü saçmalığına katlanmak zorunda kalmamaliymisim.
Belki de boş bir insanmışım ben..
Eşimin babası İsviçreye gidiyor bir ay sonra iş için yaklaşık 2-3 yıl. Annesi haliyle yalnız kalicak. Ve eşim ara ara annesini bize getireceğini söyledi yatılı olarak bir haftalik sürelerle mesela. Ağzımdan ilk çıkan şey, yaaa hayır. Açıklayamadim bile. Sadece hazır değilim böyle bir şeye diyebildim. Şu an kpss çalışıyorum, evdeyim. Ama ciddi bir programım var. Gerek uyku düzenim, gerek çalışma sürem vs. Her şey mahvolacak. Ona hizmet mi edeceğim ders mi çalışacağım..
Çok büyük tartıştık. Bana dediği şey, inşallah bu durumu hayatında asla yaşamazsın. Dilim tutuldu ama yine de lafımdan dönmedim, içimden de gelmedi. Ben hiç hazır değilmişim kızlar... Bana akıl verin ne yapacağımı bilmiyorum.

Asla kendi anneniz gibi olamaz ama onu kayınvalide diye aklinizda farklı kurmayin.

Ben yerinizde olsam cok sevinirdim. Benim ciddi bir programim varken anne sifatiyla evime gelen kisi yemegimi isimi yapar.
Ha yok yapmiyorsa sorun onda. O beni cocugu gibi gormedigi icin ben de onu anne olarak goremiyorum diyip siyrilin. Iliskiyi de minimuma indirmek icin sahane sebep

Kocaysıyla gitseymiş gitmiyorsada
Otursun evinde nedir yani illla yatılımı olcak
Sevmediğin insanla yüzyüz gelmek aynı evin içinde zor yaa

Ne kadar sevmesende senin sevdigin adamin annesi hayatta kimseyi sevmek zorunda degilsin ama bazi kisileri istesende degistiremezsin bu konu gibi mesela empati yap birazcik esinde senin anneni sevmese ama annen gelmek zorunda kalsa esin turlu turlu seyler soyleyip kendince bahaneler arasa illa ki kalbin kirilir hayatta kimseyi sevmek zorunda degilsin ama saygi duymak zorundasin senin esini dunyaya getiren kadin bence bu kadarcik saygiyi hakediyodur eger bir problem olursa bunu esinle paylas ama eve almamazlik yapma kotu sen olursun

Ara ara bize gelecekmis demek asl8nda bir kez gelecek bir daha da gitmeyecek olur hep.
Evlilige alisamamak degil ki bu. Ben 12 yil evli idim ama ben de kv nin uzun sure yatili gelmesini istemezdim. Duzenin bozuluyor. Banyo yaparken bile cekiniyorsun. Ayri olup tatli olmak en iyisi. Yalniz kalamiyor ise esiniz annesinde kalsin aksamlari ara ara.

Koskoca kadın sırf yalnız kalıyor diye neden sürekli geliyor ki. Yaşlıdır bakıma ihtiyacı vardır anlarım da. Diğer türlü ben de istemezdim sık sık gelmesini.

Bir yıla yakın bir zaman önce, kişilik olarak çok beğendiğim biriyle evlendim. O kadar ki ona olan saygım ve sevgimde en ufak olumsuz değişme olmadı. Çünkü beni hiçbir konuda hayal kırıklığına uğratmadı. Tam olarak evlilik için yaratılmış bir adam gibi. Sorumluluk sahibi, fedakar, dürüst, sevgi dolu, saygılı..
Sorun benim...
Evet sorun benim çünkü evliliğe hazır olmadığımı evlendikten sonra anladım. Eşimi her ne kadar sevsem dahi ailesini sevemedim mesela. Ve bu ne kadar büyük bir sorun tahmin edebilirsiniz. Ben rahatlığı seviyormuşum... Ne kaynana kasintiligini, ne büyük büyük sorumluluklari, ne evdeki binbir türlü işi...
Ben aşk insanıymisim. Evet aşık oldum. Bunu dibine kadar yaşamalıymisim. Gezmeli tozmali ama anasının her türlü saçmalığına katlanmak zorunda kalmamaliymisim.
Eşimin babası İsviçreye gidiyor bir ay sonra iş için yaklaşık 2-3 yıl. Annesi haliyle yalnız kalicak. Ve eşim ara ara annesini bize getireceğini söyledi yatılı olarak bir haftalik sürelerle mesela. Ağzımdan ilk çıkan şey, yaaa hayır. Açıklayamadim bile. Sadece hazır değilim böyle bir şeye diyebildim. Şu an kpss çalışıyorum, evdeyim. Ama ciddi bir programım var. Gerek uyku düzenim, gerek çalışma sürem vs. Her şey mahvolacak. Ona hizmet mi edeceğim ders mi çalışacağım..
Çok büyük tartıştık. Bana dediği şey, inşallah bu durumu hayatında asla yaşamazsın. Dilim tutuldu ama yine de lafımdan dönmedim, içimden de gelmedi. Ben hiç hazır değilmişim kızlar... Bana akıl verin ne yapacağımı bilmiyorum.
Dogru demissin valla helal olsun burdakiler hem kocasi ilgilenmez hemde kaynanalarına istemsiz bakarlar sen yapmadin ya simdi taşlarlar seni bosverrrr kimsenin anasini babasını eglemek sana düşmez

Burdaki yorumlardan insanlarin kocalarinin ilgilenmedigini nerden anladin? Sadece meraktan soruyorum mesela benim kocam benimle ilgileniyo mu sizce? Hani yorumumdan bu cikarimi yapabildiniz mi?

Sorun benim...
Sonuçta artık evlisiniz .. bakin eşinizi seviyorsunuz sorun evlilik değil sizin yapacaginiz tek şey rahat olmak icinizden nasıl geliyorsa öyle davranin sonuçta eşinizin annesi o eşin evine gelmesini istiyorsa gelmeye hakki var kayinvalidenizin gelin gibi davranmak istemiyorsaniz davranmayin saygi ve edebi bozmadiktan sonra caniniz nasıl istiyorsa öyle hareket edin hicbisey size mani olmaz

Valla ben de babaannemi pek istemiyorum keşke titiz olsa ama tam tersi tuvalet terlikleriyle ortalığa yürüyen yağlı yiyip üstüne başına silen bir insan kesinlikle fiziksel ya da zihinsel bir hastalığı yok temizlik kültürü yok sadece yine de babamın canı diyorum bir içim kaynıyor 😄 ayrıca böyle adam gibi kocam olsa da titiz kayınvalidem gelse keşke
Bence büyütmeyin gelip gidecek misafir kalıcı olsa ne olur anne sonuçta elinden geldiği kadar yap
Titiz dememiş zıtız demiş :KK70:bu arada benim rahmetli babaannem de öyleydi küçücükken bile öyle tiksinirdim ki yaşlanınca onun gibi pis olacağımdan korkardım 😂 Allah sağlıklı, titiz, uzun ömürler versin babannenize. Çok güldüm yaa

Sorun benim...
Malesef ayni durumda sizde olabilirdiniz annenizi yaniniza almak zorunda kalablrdinz. Bence olaya soyle bakin. Yasli deglse sonucta e uzun surelerde kalacagi icin hizmet edicekmis gibi kendinizi mecbr hissetmeyn sizde kalrken

Birazcık empati kurun eşiniz için. Bence açılmayacak bir konu değil. Annesi öyle ki belki de size yardım eder bu sayede sizde ısınırsınız bakarsınız.

Sizin yerinizde olmak isteyen o kadar çok insan var ki.Sevdiğin kişiyle evli olmak bulunmaz bir nimet.Annesi kötü bir insan mı,kötü mü davranıyor bilmiyorum ama eşinizi dediğiniz gibi seviyorsanız annesine de saygı gösterirsiniz.Geçici bir süre sonuçta.Sürekli beraber kalmayacaksınız ya.İnsan hayatta sevmediği pek çok insanla bir arada bulunmak zorunda kalabiliyor.Sevdiğinizi kırmamak için bunu yapabilirsiniz bence.Çalışma konusunda da annesinin size saygı göstermesini istersiniz elinizden geleni yaparsınız.eşiniz yine de iyi karşılık vermiş.İnşallah güzel evliliğinizin kıymetini bilirsiniz.

Titiz dememiş zıtız demiş :KK70:bu arada benim rahmetli babaannem de öyleydi küçücükken bile öyle tiksinirdim ki yaşlanınca onun gibi pis olacağımdan korkardım 😂 Allah sağlıklı, titiz, uzun ömürler versin babannenize. Çok güldüm yaa
😄😄Bizimki anlatılacak gibi değil sağ ol canım cümlemizinkine inşallah

Seni çok iyi anlıyorum. Bende evlendikten bir süre sonra evlilik insanı olmadığımı anlamıştım. Evlilik hayatıma “haftada 4-5 gün annesine, 2 gün teyzelerine yemek yapma ve ağırlama, haftada iki kere kahvaltı için bizim evde toplanma, çat kapı gelme, kendi kafalarına göre mavisacta toparlanalım denmesi” vs bi baktım ki bu esaretlik içinde mutlu olamıyorum. Gezemiyoruz eşimle o eski huzurumuz kalmamış..

Kayınvalide ile kalma konusuna gelince tam bir hata olur(benim kendi şartlarım için). Sizin kayınvalideniz nasıl biri bilmiyorum ama misal ben böyle bişeyi kabul etsem haftada 4-5 gün tanımadıım insanları evime toplar, kızkardeşini(eşimin teyzesini) yatılı olarak çapırır, evin düzenini değişir, aşırı aşırı dedikodu eder vs. Ve cinnetle biter bu iş:)

Yaşlı mı? Tek neden kalamıyor?

Back
X