Evlenmeye Hazır Değilmişim Meğer

Annemin kopyası değilim ama karakter olarak aileme benzerim. Çünkü bir çocuğu ailesi yetiştiriyor. Karakterini ailesi verir. Yani kocişleriniz mükemmel olup aileleri nefret edilesi olamaz. KPSS çalışırken bir yemek yapamayacak kahvaltı hazırlayamayacak kadar çalışılıyorsa sınavda Türkiye derecesi yapılması lazım. Ki kadın daimi kalmayacak ara ara 1 hafta kalır demiş kocası. Hava sıcaksa giyer istediği gibi kayınvalidesinin yanında. Tekrar diyorum erkek karısına çok iyi ise saygılı sevgi dolu ise kayınvalidenin ara ara gelip 1 hafta kalmasını hiç sorun olmamalı

Karakteri aile vermiyor. 2 yasindaki kizimin kendi karakter ve istekleri var mesela. Biz anne baba olarak bile sasiriyoruz nereden geliyor diye. Ki her aile yetistirmiyor cocuklarini. Anne temizlik yaptigi, cocugun tv önünde yada disarda büyüdügü aileler cok.

Neyse konu bu degil. Sen evli degilsin ve hali ile sorumluluklari kücümsüyorsun. Konu sadece tabak koymak degil. Baska biri evinde olunca ister istemez kasiliyorsun, rutinin bozuluyor, konsantrasyonun bozuluyor. Herkes kv'denin yaninda rahat olmaz ve olmak zorundada degil. Esi annesini düsünüyorsa, gitsin kendisi annesi ile zaman gecirsin. Bunu konu sahibine yüklemsi yanlis.

Tüm gün konu sahibi kv'de ile kalmak zorunda oluyor sonra esi geliyor bir iki saat oturup yatiyor. Sonra adi "oglu bak annesine bakiyor" oluyor. Bu hak mi simdi?

Ve o bir hafta olacak iki hafta, olacak 1 ay ve daha fazlasi. Yani 1 haftada yalnizlik gidermismi olunuyor? Kim garantisini veriyor kadinin gidecegini? Zaten gelmis birine birde git denilmesi daha zor.

Kimse demiyor o anneyi sormayin etmeyin diye. Elbette daha sik yanina gidilir, beraber gezilir de fakat ayni evde kalmaya gerek yok. Sanirim genc ve toysun ve sirin gelin oynamak sana kolay geliyor ama gercekler öyle degil.

Karakteri aile vermiyor. 2 yasindaki kizimin kendi karakter ve istekleri var mesela. Biz anne baba olarak bile sasiriyoruz nereden geliyor diye. Ki her aile yetistirmiyor cocuklarini. Anne temizlik yaptigi, cocugun tv önünde yada disarda büyüdügü aileler cok.

Neyse konu bu degil. Sen evli degilsin ve hali ile sorumluluklari kücümsüyorsun. Konu sadece tabak koymak degil. Baska biri evinde olunca ister istemez kasiliyorsun, rutinin bozuluyor, konsantrasyonun bozuluyor. Herkes kv'denin yaninda rahat olmaz ve olmak zorundada degil. Esi annesini düsünüyorsa, gitsin kendisi annesi ile zaman gecirsin. Bunu konu sahibine yüklemsi yanlis.

Tüm gün konu sahibi kv'de ile kalmak zorunda oluyor sonra esi geliyor bir iki saat oturup yatiyor. Sonra adi "oglu bak annesine bakiyor" oluyor. Bu hak mi simdi?

Ve o bir hafta olacak iki hafta, olacak 1 ay ve daha fazlasi. Yani 1 haftada yalnizlik gidermismi olunuyor? Kim garantisini veriyor kadinin gidecegini? Zaten gelmis birine birde git denilmesi daha zor.

Kimse demiyor o anneyi sormayin etmeyin diye. Elbette daha sik yanina gidilir, beraber gezilir de fakat ayni evde kalmaya gerek yok. Sanirim genc ve toysun ve sirin gelin oynamak sana kolay geliyor ama gercekler öyle degil.
36 yaşında ve 9 yıllık evliyim ne çok genç ne de çok toyum. Şirin gelin rolü de oynamıyorum. Burada açılan konuların hiç birini de ne eşimle ne de ailesi ile de yaşamıyorum.

36 yaşında ve 9 yıllık evliyim ne çok genç ne de çok toyum. Şirin gelin rolü de oynamıyorum. Burada açılan konuların hiç birini de ne eşimle ne de ailesi ile de yaşamıyorum.

O zaman yaşina ve evlilik tecrübene rağmen çok naif bir bakiş açin var. Bende burdaki konularda yaşanilan şeyleri yaşamiyorum fakat yaşaniliyor işte.

Kv'de ile yaşanilmaz çoğu kişi için kuraldir. Evet istisnasi olabilir fakat genelinde çok zordur ve gerekmezdir zaten.

Hayırlı güzel geceler diliyorum hepinize kk :)
Bir yıla yakın bir zaman önce, kişilik olarak çok beğendiğim biriyle evlendim. O kadar ki ona olan saygım ve sevgimde en ufak olumsuz değişme olmadı. Çünkü beni hiçbir konuda hayal kırıklığına uğratmadı. Tam olarak evlilik için yaratılmış bir adam gibi. Sorumluluk sahibi, fedakar, dürüst, sevgi dolu, saygılı..
Sorun benim...
Evet sorun benim çünkü evliliğe hazır olmadığımı evlendikten sonra anladım. Eşimi her ne kadar sevsem dahi ailesini sevemedim mesela. Ve bu ne kadar büyük bir sorun tahmin edebilirsiniz. Ben rahatlığı seviyormuşum... Ne kaynana kasintiligini, ne büyük büyük sorumluluklari, ne evdeki binbir türlü işi...
Ben aşk insanıymisim. Evet aşık oldum. Bunu dibine kadar yaşamalıymisim. Gezmeli tozmali ama anasının her türlü saçmalığına katlanmak zorunda kalmamaliymisim.
Belki de boş bir insanmışım ben..
Eşimin babası İsviçreye gidiyor bir ay sonra iş için yaklaşık 2-3 yıl. Annesi haliyle yalnız kalicak. Ve eşim ara ara annesini bize getireceğini söyledi yatılı olarak bir haftalik sürelerle mesela. Ağzımdan ilk çıkan şey, yaaa hayır. Açıklayamadim bile. Sadece hazır değilim böyle bir şeye diyebildim. Şu an kpss çalışıyorum, evdeyim. Ama ciddi bir programım var. Gerek uyku düzenim, gerek çalışma sürem vs. Her şey mahvolacak. Ona hizmet mi edeceğim ders mi çalışacağım..
Çok büyük tartıştık. Bana dediği şey, inşallah bu durumu hayatında asla yaşamazsın. Dilim tutuldu ama yine de lafımdan dönmedim, içimden de gelmedi. Ben hiç hazır değilmişim kızlar... Bana akıl verin ne yapacağımı bilmiyorum.

NE DOĞRU DEDİN. BENCE DE EVLİLİK BAZILARINA GÖRE DEĞİL. BEN DE YANLIŞ YAPTIĞIMI ÇOK SONRA ANLADIM. BENİM DEZAVANTAJIM BUNU İÇSELLEŞTİRİP SİNDİRMEM OLDU. SESSİZCE KENDİ KARARIMIN IZDIRABINI YAŞADIM. EĞER GERÇEKTEN DEVAM EDİLEMEYECEK DERECEDEYSE BU HİSLER ÇOCUK OLMADAN SİZ VAZGEÇİN DERİM

Bir yıla yakın bir zaman önce, kişilik olarak çok beğendiğim biriyle evlendim. O kadar ki ona olan saygım ve sevgimde en ufak olumsuz değişme olmadı. Çünkü beni hiçbir konuda hayal kırıklığına uğratmadı. Tam olarak evlilik için yaratılmış bir adam gibi. Sorumluluk sahibi, fedakar, dürüst, sevgi dolu, saygılı..
Sorun benim...
Evet sorun benim çünkü evliliğe hazır olmadığımı evlendikten sonra anladım. Eşimi her ne kadar sevsem dahi ailesini sevemedim mesela. Ve bu ne kadar büyük bir sorun tahmin edebilirsiniz. Ben rahatlığı seviyormuşum... Ne kaynana kasintiligini, ne büyük büyük sorumluluklari, ne evdeki binbir türlü işi...
Ben aşk insanıymisim. Evet aşık oldum. Bunu dibine kadar yaşamalıymisim. Gezmeli tozmali ama anasının her türlü saçmalığına katlanmak zorunda kalmamaliymisim.
Eşimin babası İsviçreye gidiyor bir ay sonra iş için yaklaşık 2-3 yıl. Annesi haliyle yalnız kalicak. Ve eşim ara ara annesini bize getireceğini söyledi yatılı olarak bir haftalik sürelerle mesela. Ağzımdan ilk çıkan şey, yaaa hayır. Açıklayamadim bile. Sadece hazır değilim böyle bir şeye diyebildim. Şu an kpss çalışıyorum, evdeyim. Ama ciddi bir programım var. Gerek uyku düzenim, gerek çalışma sürem vs. Her şey mahvolacak. Ona hizmet mi edeceğim ders mi çalışacağım..
Çok büyük tartıştık. Bana dediği şey, inşallah bu durumu hayatında asla yaşamazsın. Dilim tutuldu ama yine de lafımdan dönmedim, içimden de gelmedi. Ben hiç hazır değilmişim kızlar... Bana akıl verin ne yapacağımı bilmiyorum.
Ederdim ama tabiki isteksiz ara ara olabilir,sürekli istemem

Sorun benim...
Siz ona gidin.Benim esim kpss donemi olmustu kendi getirmedi.Evinde otursa olmuyor mu yani.

Nerden biliyorsunuz kadının öyle olduğunu. Ayrıca tüm gün dipdibe oturmak zorunda değil. Geçer dersini çalışır. Zaten yemek yapmıyor mu. Extra 1 tabak fazla olacak. Kayınvalidesi de beğenmezse kendisi yapar extra yemeğini. Ama eş ailelerimiz yabancımız değil. Çok sevdiğimiz herşeyimizi paylaştığımız kocalarımızın ailesi. Eğer eşimle aram çok iyi ise ben de ailesini başımda taç ederim. Ara ara gelip kalmalarına ya da söylenmelerine sesimi çıkarmam ve de sallamam

Gece ders çalışacak, gündüz kv'sine hizmet edecek. Peki, bu kız ne zaman uyuyacak?

Sağlıklı değil mi kv?
Neden sürekli hizmet etmeniz gereksin?
Tersine o size destek olur belki.
Yemek falan yapar, siz ders çalışırken çayınızı getirir.

Bu kadar büyütmeyin.
Eşiniz evlendikten sonra bile güzel duruşunu koruyabilmiş nadir erkeklerden.
Kıymetini bilin. Empati yapın.
Aynı durumda sizin anneniz olabilirdi.
Ya da sırf gelininiz sizi sevmediği için bu süreci hep yalnız geçirmeniz çok üzücü olmaz mıydı?
Sevmeseniz de saysanız işler yürür zaten..

Evlilikte bencillik çok şeyi alır götürür..
Hangimiz fedakarlık yapmıyoruz ki?

McGrath McGrath konunu okurken eski eşim ve kv geldi aklıma, o da böyle ailesini asla kırmaz, laf ettirmez, onların isteklerini sanki kendi söylüyormuş gibi bana yaptırmaya çalışırdı, ben anlardım tabi kelimesi kelimesine kv nin dayatması olduğunu.

Bunun evliliğe hazır olmakla alakası yok, karakterle alakası var, benim eşimin ailesi eşim üzerinden beni yönetmeye çalıştı ama ben kabul etmedim, huzursuzluk verdiler ve sonunda boşandık. Ki bunu yaptıkları dönem benim çok önemli bir sınavım vardı ve sonrasında boşandık zaten.

Burda senin karakterin önemli, belli ki kv eşin üzerinden sana her dediğini yaptıracak bir tip, eşin de ailesine asla hayır demeyecek bir tip.

Gece ders çalışacak, gündüz kv'sine hizmet edecek. Peki, bu kız ne zaman uyuyacak?
Ben ne yazmışım okudunuz mu acaba. Gece ders çalışıp gündüz hizmet etsin mi demişim. Sizin kayınvalideniz geldiğinde Tüm gün hizmetlemi geçiyor. Ders çalışmam gerekiyor der ve gider içerde çalışır

Evlilikte bencillik çok şeyi alır götürür..
Hangimiz fedakarlık yapmıyoruz ki?

valla aynı şeyi damat kısmına "babamın canı sıkılıyor bir hafta burada kalacak sen de onunla evde başbaşa otur, berabercene yemek hazırlarsınız, ben de bu arada işe gidiyorum hadi bye bye" de bakalım ne kadar fedakarlık yapabilecek.

Sen kaynanana durumu izah edersin,gecer odana dersini calisirsin. Istediğin satte uyursun. Sinavi bahane etmeyin simdi. Sevmiyorsunuz diye oglunun evine kadini almak istemiyorsunuz. esiniz size dese ki anneni istemiyorum bize gelmesin isi bosanmaya kadar götürürsünüz. Biraz tolarans gosterin.ayda 1 gelir 1 hafta kalir buda sizi cok etkileyecek bir olay olmaz

bir de eşinizin sınava çalıştığını düşünün...
var ya erkek kısmı kpss ye çalışırken değil kaynana eve günübirlik misafir istemiyorlar
kariyerim, konumum önemli benim deyip çekiliyorlar
yemeğe oturup direk kalkan insanlar gördü bu gözler...
değil 1 hafta kv ağırlamak
maalesef fedakarlık hep kadınlarda

bir de eşinizin sınava çalıştığını düşünün...
var ya erkek kısmı kpss ye çalışırken değil kaynana eve günübirlik misafir istemiyorlar
kariyerim, konumum önemli benim deyip çekiliyorlar
yemeğe oturup direk kalkan insanlar gördü bu gözler...
değil 1 hafta kv ağırlamak
maalesef fedakarlık hep kadınlarda
benim gözlerde gördü :olamaz: şimdi anlatsam burdan köye duble yol olacak, yani ara sıra birer hafta için o kadar tantanaya değmez bence...

Benimde başıma gelmişti böyle bi olay . Kp gece bekçiliğinde çalışıyor diye kv. çocuklarında kalıyordu. Çocukları diyordu gel gece evde yalnız kalma diye. Kadın da “ya çocuğum ben evimde rahatım öyle yada böyle alışçaz “diyordu.

Evliliğe alışamamışken bi de çocuk derdi çıktı başıma 15 aylık oluyor kızım ama hiç sevemedim bu hayatımı.. Hiç bana göre değilmiş ne evlilik ne çocuk..

Bi de diyolar ki ikinci ne zaman töbeler olsun asla diyorum...
En anne olacak kadın değilmişim onu anladım...
Hayattan soğudum
O yüzdensizi anlıyorum

Back
X