Evlenmeye Hazır Değilmişim Meğer

McGrath

Babymama
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2011
2.539
5.187
358
Hayırlı güzel geceler diliyorum hepinize kk :)
Bir yıla yakın bir zaman önce, kişilik olarak çok beğendiğim biriyle evlendim. O kadar ki ona olan saygım ve sevgimde en ufak olumsuz değişme olmadı. Çünkü beni hiçbir konuda hayal kırıklığına uğratmadı. Tam olarak evlilik için yaratılmış bir adam gibi. Sorumluluk sahibi, fedakar, dürüst, sevgi dolu, saygılı..
Sorun benim...
Evet sorun benim çünkü evliliğe hazır olmadığımı evlendikten sonra anladım. Eşimi her ne kadar sevsem dahi ailesini sevemedim mesela. Ve bu ne kadar büyük bir sorun tahmin edebilirsiniz. Ben rahatlığı seviyormuşum... Ne kaynana kasintiligini, ne büyük büyük sorumluluklari, ne evdeki binbir türlü işi...
Ben aşk insanıymisim. Evet aşık oldum. Bunu dibine kadar yaşamalıymisim. Gezmeli tozmali ama anasının her türlü saçmalığına katlanmak zorunda kalmamaliymisim.
Belki de boş bir insanmışım ben..
Eşimin babası İsviçreye gidiyor bir ay sonra iş için yaklaşık 2-3 yıl. Annesi haliyle yalnız kalicak. Ve eşim ara ara annesini bize getireceğini söyledi yatılı olarak bir haftalik sürelerle mesela. Ağzımdan ilk çıkan şey, yaaa hayır. Açıklayamadim bile. Sadece hazır değilim böyle bir şeye diyebildim. Şu an kpss çalışıyorum, evdeyim. Ama ciddi bir programım var. Gerek uyku düzenim, gerek çalışma sürem vs. Her şey mahvolacak. Ona hizmet mi edeceğim ders mi çalışacağım..
Çok büyük tartıştık. Bana dediği şey, inşallah bu durumu hayatında asla yaşamazsın. Dilim tutuldu ama yine de lafımdan dönmedim, içimden de gelmedi. Ben hiç hazır değilmişim kızlar... Bana akıl verin ne yapacağımı bilmiyorum.

Bu akşam bi İsviçre muhabbeti gidiyor hayır olsun :))
Neyse, banada eşim annem gelecek dese aynen yaaa hayır derdim . Zor bir konuya ...
Poposunu dönüp uyudu. Muhtemelen uzun bir süre bu muhabbet kapanmayacak. İstemeyerek dahi olsa kabul eder miydiniz?

Evlilige alisamadiginiz icin ve sinava calisma temposu falan agir gelmis olabilir. Kpss cok ciddi calisma istiyor ben de hazirlandim ve girdim cok kez, biliyorum. Size gelse bile kayinvalideniz biraz onla zaman gecirirsiniz, sonra anne benim calismam lazim der gecer calisirsiniz o da oturur, oyalanir bi seyler yapar..

Esinizden de memnunsunuz, sinava gireceksiniz bu sizin icin buyuk bi heyecan. Tadini cikarin bence hayatinizin. Cok kasmayin. Saydiginiz sorumluluklar herkese belli bi sure zor geliyor emin olun alismak kolay degil. Ama asik oldugunuz adamla evlenmissiniz, kendi duzeniniz var. Mutlu olmaya bakin.

Babası iviçreye gidiyorda sokakda kalmayacak herhalde. Vize alıp alıp yanına gidebilir o üç sene içinde. Hem çok yaşlı olamaz kp hâlâ çalışıyorsa. Akşamları uğrarsanız. Kp ide işten sonra akşamları görüyor sonuçta.. Belki haftasonları eşiniz kv nin yanına yatılıya gider sizde rahat ders çalışırsınız.

Poposunu dönüp uyudu. Muhtemelen uzun bir süre bu muhabbet kapanmayacak. İstemeyerek dahi olsa kabul eder miydiniz?
Bazen bende düşünüyorum böyle bişeye mecbur kalırsam ne yaparım diye aynen bizde fazla zıtız kendisiyle , istemeyerek kabul ederdim sırf eşime olan sevgi ve saygımdan , birde şu var ki benim annem babam bizimle yaşayacak olsa eşim ağzını açmadan kabul eder eminim , kendi açından bu kısmını tart bide.

Kendinizde suç bulmayin, kimse sevmediği birinin evine bir haftalık misafirliğe gelmesini istemez, üstelik tekrarlayan aralıklarla.

Sadece mecburiyetten tamam denir en fazla.
Ki ben eşimin annesi özellikle babasi bize geldiğinde evde kapalı ortamda bile duramazdım onlarla, çünkü sevmiyorum, nefes alamıyorum, bir gece bile idare edemiyorum.

Kendi babam onun yaptıklarını yapsa ona da tahammül edemem, bu da kesin.

Ama siz yine de kötü bir insan değilse biraz orta yol bulmaya çalışın, hizmet etmesiniz de hoş tutmaya çalışın gibi...

Eşini zor durumda bırakma arkadaşım...
Bugün eşinin annesi yalnız kalıyorsa yarın da senin annen yalnız kalır ve eşin bugünleri sana hatırlatır anneni istemezse gücüne gider...

Evliliğe hazır olmamak diye bir şey var evet ama bu saatten sonra kendine zaman tanıyıp alışmaktan başka çaren de yok..

Ev işleri hakkında kim dört dörtlük ki? Bu konuyu çok da önemsemiyorum, özellikle çalışan insan olarak..

Evlilige alisamadiginiz icin ve sinava calisma temposu falan agir gelmis olabilir. Kpss cok ciddi calisma istiyor ben de hazirlandim ve girdim cok kez, biliyorum. Size gelse bile kayinvalideniz biraz onla zaman gecirirsiniz, sonra anne benim calismam lazim der gecer calisirsiniz o da oturur, oyalanir bi seyler yapar..

Esinizden de memnunsunuz, sinava gireceksiniz bu sizin icin buyuk bi heyecan. Tadini cikarin bence hayatinizin. Cok kasmayin. Saydiginiz sorumluluklar herkese belli bi sure zor geliyor emin olun alismak kolay degil. Ama asik oldugunuz adamla evlenmissiniz, kendi duzeniniz var. Mutlu olmaya bakin.
Bendeki sevme faktörü de önemli sanırım. O kadının evimin düzenine karışması dahi sinirimi bozar benim. Kaldı ki ben mesela bazen amann bugün ev pis dursun diyebiliyorum. Aman bugün dışarıdan yiyelim. Amaan mutfagı eşim gelmeden yarim saat önce toplarım vs. Sonra kpss odaklanıyorum. Bu kadınla bu mümkün olmaz ki 🙄

Ya amma abartıyor bazı insanlar şu yalnız kalma olayını. Kusura bakma eşin boş yapıyor. Benim eşimin babası yok. Kaynanam senelerdir yalnız yaşıyor. Esim ve kardeşi de okurlarken hep yalnızmış. 2 3 seneligine gidecek diye ölmez yani kaynana hanım. Benim kaynanam hasta olmasina rağmen gelip kalmayi kabul etmiyor. Kişilik meselesi bir yerde. Sakın taviz verme. Evlilik boyle birsey degil. Hasta olur bakima muhtaç olur vs tabiki gelir. Yanlış. Tavrını koru derim.

Bazen bende düşünüyorum böyle bişeye mecbur kalırsam ne yaparım diye aynen bizde fazla zıtız kendisiyle , istemeyerek kabul ederdim sırf eşime olan sevgi ve saygımdan , birde şu var ki benim annem babam bizimle yaşayacak olsa eşim ağzını açmadan kabul eder eminim , kendi açından bu kısmını tart bide.
Eşim diyor zaten. Senin ailen olsa tek kelime etmem diyor. Bu olay olmadan önce demişti bunu. Ama ben diyemiyorum... 🙄

Bence eşiniz evliliğe hazır değil. Ortak yaşam alanına annesi de olsa size danışmadan getirmemeli. 1 hafta diyor belki 1 ay.. 1 saat de olsa ben doğru bulmuyorum. Bu kararı ortak almalısınız. Ben de olsam iyi geçindiğim, kendisini çok sevdiğim halde böyle bir ziyareti kabul etmek istemem. Bence eşinizi yüceltmeyin. Belki de siz aşktan hatasını göremiyorsunuz.

Eşim diyor zaten. Senin ailen olsa tek kelime etmem diyor. Bu olay olmadan önce demişti bunu. Ama ben diyemiyorum... 🙄
Bi deneyin bakalım belki yalnızda idare edebilir , yardımcı olursunuz sizde . Belki sizde rahat edemez falan .

Eşimin ailesini bende sevemiyorum ama kötü insanlar olmadıkları ve bana saygısızlık etmedikleri için, eşimin hatrindan ötürü birarada bulunuyorum ve bulunacağım. Hasta olsalar, yanlız kalsalar, yaşlansalar eşimle beraber bende ilgilenecegim. Benim ailem yada eşimin ailesi farketmez ömür boyu hayatimizda olacak, anne baba hakkını önemseyen bir insan olarakta eşimin bu konudaki hassasiyetlerine elimden geldiği kadar destek olmaya çalıştım, çalışıyorum.

Sizde öyle yapmaya çalışın, sevmiyorum diye kesip atmakta bir tercih ama bana göre doğru değil, tersinden düşündüğümde eşimin böyle birşey yapması hoşuma gitmezdi. Ama esinizin sizin fikrinizi alması gerekirdi en başında böyle düşünüyorum ne dersin gibi tek başına karar vermeden önce. Sadece bu konu için değil,sizi de ilgilendiren herşeyde fikrinizi almalı.

Sınava hazırlanıyorsanız, kayınvalideniz bunu biliyordur zaten kaldığı zamanlarda bunu dile getirip, yine çalışırsınız, belki tek olduğunuz kadaar sıkı bir çalışmanız olmayabilirdi ama daimi kalmayacağı için bunu tolere edebilirsiniz.

Kv niye kendi kalamasın anlamadım? Ev ev üstüne olmaz sık sık beraber kalınması doğru değil bu kadar yeni bir evlilikte. Elden ayaktan düşmemiş biri neden yalnız kalamayacakmış?
Kesinlikle. Babası gidince annesinin evinden de sorumlu olacağını düşünüyor. Adamın işe gitmesinin cefasını ben çekiyorum.

Bence eşiniz evliliğe hazır değil. Ortak yaşam alanına annesi de olsa size danışmadan getirmemeli. 1 hafta diyor belki 1 ay.. 1 saat de olsa ben doğru bulmuyorum. Bu kararı ortak almalısınız. Ben de olsam iyi geçindiğim, kendisini çok sevdiğim halde böyle bir ziyareti kabul etmek istemem. Bence eşinizi yüceltmeyin. Belki de siz aşktan hatasını göremiyorsunuz.
Haklı olabilirsiniz. Belki eşimi fazla yuceltiyorum. Yalnız bu eşimin kararı değil. Kadın kendi söyledi biliyorum, eşim de anasına tavır almayım diye kendi cümleleriyle kendi isteğiymis gibi bana söylüyor.

Seni anlıyorum bahane ya da sebep de olsa kpss senin icin önemli ben de evlendikten sonra girip atandım
O süreçte evde kimseyi istemezdim. Sabahtan aksama kadar ders calismayla gecen bir süreçti
Her seyden uzaklaşıp 20 gun sinava odaklandim. Bu haliyle bile kimseye katlanamazdım sanırım. Benim annemle biz 3-4 ay birlikte yasadik esim.en ufak bir huzursuzluk mutsuzluk hissettirmedi. Bir aksam aniden cikageldiler de yüzlerine tahammülüm yoktu o iğrenç yakistirmalarini hatırladıkça. Biz cok buyuk sorunlar yaşadık amacına ulaşamadı. Herkes her seyi gördü anladi da sular duruldu, ama benim icimdeki kin ve nefret hic azalmadı. Tabi kendimi yiprattigimla kaldim o da ayri mesele. O yüzden biraz empati yapin. Eşiniz ayni durumda nasil tepki gösterirdi, tutumu ne olurdu?

Back
X