Evlenmeye Hazır Değilmişim Meğer

Eşimin ailesini bende sevemiyorum ama kötü insanlar olmadıkları ve bana saygısızlık etmedikleri için, eşimin hatrindan ötürü birarada bulunuyorum ve bulunacağım. Hasta olsalar, yanlız kalsalar, yaşlansalar eşimle beraber bende ilgilenecegim. Benim ailem yada eşimin ailesi farketmez ömür boyu hayatimizda olacak, anne baba hakkını önemseyen bir insan olarakta eşimin bu konudaki hassasiyetlerine elimden geldiği kadar destek olmaya çalıştım, çalışıyorum.

Sizde öyle yapmaya çalışın, sevmiyorum diye kesip atmakta bir tercih ama bana göre doğru değil, tersinden düşündüğümde eşimin böyle birşey yapması hoşuma gitmezdi.

Sınava hazırlanıyorsanız, kayınvalideniz bunu biliyordur zaten kaldığı zamanlarda bunu dile getirip, yine çalışırsınız, belki tek olduğunuz kadaar sıkı bir çalışmanız olmayabilirdi ama daimi kalmayacağı için bunu tolere edebilirsiniz.
Hayranlıkla okudum mesajınızı. Neden sizin gibi olmadığımı bilmiyorum...

Sizi anlıyorum ama insanlar anneleriyle ilgilenmeye devam etmeli. Sahip çıkmalı. Annesini yalnız bırakmaz ve doğru olan bu. Bir çocuk çok zor büyüyor. Onca emek. Onca sabır. Eşiniz için de çok üzücü bir durum. Eşinizi böyle bir konuda üzmeyin.
Geleceğiniz için ders çalışma programınızı devam ettirin. Evde kim yaşıyorsa anlayış göstermek zorunda. Sizin ve dolayısıyla ailenizin geleceği sonuçta.
Evlilik konusunda kendinize zaman tanıyın. Eşiniz evlilik için uygun bir erkek. Mutlu olacaksınız zamanla. Siz buna İnanın.
Evin temizliği, ütü , yemek bunları klasik aileler gibi tam tempoda devam ettirmeyin. Eşinizle bunaldığınızı Konuşun. Şimdi uzun olur anlatmam ama öğrenci hayatı gibi düşünün. Pratik hızlı yemekler. Genel hafif temizlik. Ütü gerektirmeyen kıyafetler giymeye çalışın. İmkanınız varsa temizliğe yardımcı tutun Yeni ortamınızda kendinize uygun bir düzen kurmaya çalışın. Gezmeye zaman ayırın. Hem eşinizle hem de arkadaşlarınızla. Eşiniz iyi bir eş. Onu kırmamaya Çalışın.
Umarım KPSSde istediğinizi elde edersiniz. Başarılar.

Hayırlı güzel geceler diliyorum hepinize kk :)
Bir yıla yakın bir zaman önce, kişilik olarak çok beğendiğim biriyle evlendim. O kadar ki ona olan saygım ve sevgimde en ufak olumsuz değişme olmadı. Çünkü beni hiçbir konuda hayal kırıklığına uğratmadı. Tam olarak evlilik için yaratılmış bir adam gibi. Sorumluluk sahibi, fedakar, dürüst, sevgi dolu, saygılı..
Sorun benim...
Evet sorun benim çünkü evliliğe hazır olmadığımı evlendikten sonra anladım. Eşimi her ne kadar sevsem dahi ailesini sevemedim mesela. Ve bu ne kadar büyük bir sorun tahmin edebilirsiniz. Ben rahatlığı seviyormuşum... Ne kaynana kasintiligini, ne büyük büyük sorumluluklari, ne evdeki binbir türlü işi...
Ben aşk insanıymisim. Evet aşık oldum. Bunu dibine kadar yaşamalıymisim. Gezmeli tozmali ama anasının her türlü saçmalığına katlanmak zorunda kalmamaliymisim.
Belki de boş bir insanmışım ben..
Eşimin babası İsviçreye gidiyor bir ay sonra iş için yaklaşık 2-3 yıl. Annesi haliyle yalnız kalicak. Ve eşim ara ara annesini bize getireceğini söyledi yatılı olarak bir haftalik sürelerle mesela. Ağzımdan ilk çıkan şey, yaaa hayır. Açıklayamadim bile. Sadece hazır değilim böyle bir şeye diyebildim. Şu an kpss çalışıyorum, evdeyim. Ama ciddi bir programım var. Gerek uyku düzenim, gerek çalışma sürem vs. Her şey mahvolacak. Ona hizmet mi edeceğim ders mi çalışacağım..
Çok büyük tartıştık. Bana dediği şey, inşallah bu durumu hayatında asla yaşamazsın. Dilim tutuldu ama yine de lafımdan dönmedim, içimden de gelmedi. Ben hiç hazır değilmişim kızlar... Bana akıl verin ne yapacağımı bilmiyorum.
Bence bu evlılıge hazır olmamanla ılgılı değil.Tabıkı annedır onun annesı benım annem muhabbetı yanlış zaten.Ama evlılık ıkı kısılıktır.Gelıp eve yerlesmek fln.Insan kendı annesı kardesıyle gecınemıyo gun oluyo.Saçmalık bence.Ama gelsın ana sureklılık arz etmesin.Orta yolu bulmalısın.Çokda yuz verme.Cunku ıyı nıyet gercekten yaramıo bızım ınsanlarımıza.

Seni anlıyorum bahane ya da sebep de olsa kpss senin icin önemli ben de evlendikten sonra girip atandım
O süreçte evde kimseyi istemezdim. Sabahtan aksama kadar ders calismayla gecen bir süreçti
Her seyden uzaklaşıp 20 gun sinava odaklandim. Bu haliyle bile kimseye katlanamazdım sanırım. Benim annemle biz 3-4 ay birlikte yasadik esim.en ufak bir huzursuzluk mutsuzluk hissettirmedi. Bir aksam aniden cikageldiler de yüzlerine tahammülüm yoktu o iğrenç yakistirmalarini hatırladıkça. Biz cok buyuk sorunlar yaşadık amacına ulaşamadı. Herkes her seyi gördü anladi da sular duruldu, ama benim icimdeki kin ve nefret hic azalmadı. Tabi kendimi yiprattigimla kaldim o da ayri mesele. O yüzden biraz empati yapin. Eşiniz ayni durumda nasil tepki gösterirdi, tutumu ne olurdu?
Eşim aileme karşı fazlasıyla iyi ve saygılı sevgili. Tam tersi olsa asla bana hissettirmeden kabul ederdi hatta belki kendi teklif ederdi. Ben onun kadar olgun değilim. Kpss olmasa dahi gönüllü isteyemezdim sanırım.

Eşim aileme karşı fazlasıyla iyi ve saygılı sevgili. Tam tersi olsa asla bana hissettirmeden kabul ederdi hatta belki kendi teklif ederdi. Ben onun kadar olgun değilim. Kpss olmasa dahi gönüllü isteyemezdim sanırım.
O gönüllülük bende de yok. Size karşı tavrı nasıl peki?

Babası iviçreye gidiyorda sokakda kalmayacak herhalde. Vize alıp alıp yanına gidebilir o üç sene içinde. Hem çok yaşlı olamaz kp hâlâ çalışıyorsa. Akşamları uğrarsanız. Kp ide işten sonra akşamları görüyor sonuçta.. Belki haftasonları eşiniz kv nin yanına yatılıya gider sizde rahat ders çalışırsınız.
Hahah güldüm mesajınıza. Çünkü haftasonlari birlikte yatılı gitmeyi planlıyor mesela iki haftada bir :)) evet çok yaşlı değiller zaten. Aynı şeyleri söyledim ama eşim bensiz bir adım atmıyor. Git kendin ilgilen diyemiyorum. Benden de fedakarlık bekliyor.

Hayranlıkla okudum mesajınızı. Neden sizin gibi olmadığımı bilmiyorum...
Estağfurullah, zaman içerisinde bazı şeyler oturuyor aslında, bu düşündüklerimi evliliğimin ilk yılı düşünemezdim elbette.

Sürekli kalma durumuna dönüşmesi sizin için sıkıntı olur, eşinizle bunu konuşabilirsiniz. Kayınvalideniz gelip düzeninizi bozup size karışmayacaksa, arada gelip bir hafta kalmasını esiniz için tolere edebilirsiniz.

Haklı olabilirsiniz. Belki eşimi fazla yuceltiyorum. Yalnız bu eşimin kararı değil. Kadın kendi söyledi biliyorum, eşim de anasına tavır almayım diye kendi cümleleriyle kendi isteğiymis gibi bana söylüyor.

O da kötü. Eşiniz yalan söylüyor, siz yalan söylemek zorunda bırakıyorsunuz. Kadını neden sevmiyorsunuz peki?

O gönüllülük bende de yok. Size karşı tavrı nasıl peki?
Ya amma abartıyor bazı insanlar şu yalnız kalma olayını. Kusura bakma eşin boş yapıyor. Benim eşimin babası yok. Kaynanam senelerdir yalnız yaşıyor. Esim ve kardeşi de okurlarken hep yalnızmış. 2 3 seneligine gidecek diye ölmez yani kaynana hanım. Benim kaynanam hasta olmasina rağmen gelip kalmayi kabul etmiyor. Kişilik meselesi bir yerde. Sakın taviz verme. Evlilik boyle birsey degil. Hasta olur bakima muhtaç olur vs tabiki gelir. Yanlış. Tavrını koru derim.
Kesinlikle.. Biz teklif etmeden kadın kendisi söyledi şaka gibi.

Bu durumdan kaçma gibi bir luksun yoksa soyle yap
Geldiği zaman yemeği falan yapmasını iste. Sen çok güzel yapiyorsun sen yap de :-) kursa gidiyorsan akşamları ye yemeğini gir ders çalış. Ne evlilik ne kayınvalide birinci sırada sınavın olsun bence. Ilerde cocuk falan olursa sınavı geçmek cok daha zorlayacak çünkü.

Bir yıla yakın bir zaman önce, kişilik olarak çok beğendiğim biriyle evlendim. O kadar ki ona olan saygım ve sevgimde en ufak olumsuz değişme olmadı. Çünkü beni hiçbir konuda hayal kırıklığına uğratmadı. Tam olarak evlilik için yaratılmış bir adam gibi. Sorumluluk sahibi, fedakar, dürüst, sevgi dolu, saygılı..
Sorun benim...
Evet sorun benim çünkü evliliğe hazır olmadığımı evlendikten sonra anladım. Eşimi her ne kadar sevsem dahi ailesini sevemedim mesela. Ve bu ne kadar büyük bir sorun tahmin edebilirsiniz. Ben rahatlığı seviyormuşum... Ne kaynana kasintiligini, ne büyük büyük sorumluluklari, ne evdeki binbir türlü işi...
Ben aşk insanıymisim. Evet aşık oldum. Bunu dibine kadar yaşamalıymisim. Gezmeli tozmali ama anasının her türlü saçmalığına katlanmak zorunda kalmamaliymisim.
Eşimin babası İsviçreye gidiyor bir ay sonra iş için yaklaşık 2-3 yıl. Annesi haliyle yalnız kalicak. Ve eşim ara ara annesini bize getireceğini söyledi yatılı olarak bir haftalik sürelerle mesela. Ağzımdan ilk çıkan şey, yaaa hayır. Açıklayamadim bile. Sadece hazır değilim böyle bir şeye diyebildim. Şu an kpss çalışıyorum, evdeyim. Ama ciddi bir programım var. Gerek uyku düzenim, gerek çalışma sürem vs. Her şey mahvolacak. Ona hizmet mi edeceğim ders mi çalışacağım..
Çok büyük tartıştık. Bana dediği şey, inşallah bu durumu hayatında asla yaşamazsın. Dilim tutuldu ama yine de lafımdan dönmedim, içimden de gelmedi. Ben hiç hazır değilmişim kızlar... Bana akıl verin ne yapacağımı bilmiyorum.
Ne kadar saçma eşinizin yaptığı neden birlikte oturasınız zaman zaman da olsa kpss olmasa da hayatınızda saçma yani arada bir eşinizle birlikte gider kalırsınız bazen gündüzleri gider yoklarsınız aç değil açık değil evi var belli bir düzeni var bence taviz vermeyin ve bu durumda sizi yönetmesine izin vermeyin ortak kararınız olmalı ki bu karar evlilikte mutluluğu koruyasınız

Aslında evet biraz da avantaja cevirmek lazim durumu :)

Sorun benim...

Annesini sık sık ziyarete gideceginizi soyleseniz yumuşamazmi ? Ben anneni yanliz birakmam birlikte yemek falan yapariz babanin yoklugunu hissettirmeyiz tarzi. Boylece sizde kalmaz

O da kötü. Eşiniz yalan söylüyor, siz yalan söylemek zorunda bırakıyorsunuz. Kadını neden sevmiyorsunuz peki?
Yalan değil yanımızda söyledi. Sonra eşim de kalabilir vs diye bana tekrar söyledi. Fikir kayinvalidenin yani. Çok uzun mevzular ama kafa yapımız uyuşmuyor. Çok uyanık ve sinsi geliyor bana..

Kesinlikle.. Biz teklif etmeden kadın kendisi söyledi şaka gibi.
Ya daha yeni evlisin, illa kavgalar biseyler oluyordur. Insallah olmuyordur ama.. Evin hep derli toplu olmayabilir. Insan kendine zor yetiyor bazen. Bir de boyle herseye karışan bir tipse çekilmez yaa.

Hahah güldüm mesajınıza. Çünkü haftasonlari birlikte yatılı gitmeyi planlıyor mesela iki haftada bir :)) evet çok yaşlı değiller zaten. Aynı şeyleri söyledim ama eşim bensiz bir adım atmıyor. Git kendin ilgilen diyemiyorum. Benden de fedakarlık bekliyor.
İyide neden birlikte ya :) sen senin annenle hasret gider bende benim annemle :)

Kayınvalideler neden bu kadar sevilmiyor bilmiyorum sırf eşimi dünyaya getirdiği annesi olduğu için bile çok seviyorum ben bazı şeyleri hoş görmek gerekiyor hayat hep tek düze yada bizim istediğimiz biçimde dönmüyor sizin yerinizde olsam eşimden özür diler annesini seve seve kabul ederdim..

Annesini sık sık ziyarete gideceginizi soyleseniz yumuşamazmi ? Ben anneni yanliz birakmam birlikte yemek falan yapariz babanin yoklugunu hissettirmeyiz tarzi. Boylece sizde kalmaz
Söyledim haftaici gidebilecegimizi. Evlerimiz çok yakın değil bunu kabul etmedi. İşten yorgun geldiğini söylüyor.

Back
X