Evlenmeye Hazır Değilmişim Meğer

Bir kere kabul ederseniz kisa sureli kalma sozu surekliye doner.. hayir demeniz iyi olmus kotu tecrubeler yasamaktansa bir kere uzulurler

Bence doğru olan yine de yeni evli bir çiftin evinde günlerce kalmak olamaz gibi düşünüyorum. Gerekirse her gün gitsin ilgilensin gerekirse kendi kalsın ama hiçbir sorunu olmayan bir kadını buraya getirmek ve eşiyle yaşamaya zorlamak doğru gelmiyor

Sizin söylediklerinize katılıyorum. Ama kendi annemi yerine koyunca işler değişiyor. Yaşamak istemeyeceğim şeyi gönülsüz olsamda eşime yaşatmazdım

Benim kaynanamla aramda bi sıkınti yok hatta iyidirde ama bende istemem 1 hafta.bunalirim cunku evimin düzeni deiscek cünkü.bende öyle canim istedigi zaman temizlik yemek yapan bi insanim.kaynana gelince 3 ögün hazirla temizlik yap özel zaten kalmasin.yok yaa herkes evinde sağolsun..

Bence sorun sizde değil ,eşiniz henüz kopamamış annesinden ,
Hadta sakat aşırı yaşlı değilse neden sizde kalacak ki ?
Saçma bende istemezdim,

Kayınvalideniz neden hizmet bekliyor? Eli ayagı tutuyor. Bunu görev edinmeniz gerekmiyor. Kaldıgı süre boyunca herkes üzerine düşen sorumluluğu almalı. Belki de cok sık gelmez hele surat yaparsanız hiç gelmez ama esiniz kırılır bu durumda. Keske acık acık dogru bulmuyorum ama senin için çabalayabilirim deseydiniz.

O evde sadece eşiniz yaşamıyor siz de varsınız, kv teklif edebilir, eşiniz size danışamadan onay vermemeliydi annesine.
Kaldı ki zorlu bir süreçten geçeceksiniz.
Anne babaya saygı sevgiye okey. Eşe gelince yaptırım uygulamak maalesef hayat arkadaşlığına uygun değil.
Tavrımı koyardım.

Kayınvalideler neden bu kadar sevilmiyor bilmiyorum sırf eşimi dünyaya getirdiği annesi olduğu için bile çok seviyorum ben bazı şeyleri hoş görmek gerekiyor hayat hep tek düze yada bizim istediğimiz biçimde dönmüyor sizin yerinizde olsam eşimden özür diler annesini seve seve kabul ederdim..
Onlar gelinlerini sırf çocuklarının hayat arkadasi, sevdiği kadın, ailesi, torunlarının annesi olarak seviyor mu ki? Gelinler onlara bu fedakarlığı yapsın.

Bu kv lerin gelinlerin yanında kalma isteğini anlamış değilim. Ne güzel evinde otur kafanı dinle. Niye başka bi yerde kalmak. İnsan sıkılır bi kere .
Bence taviz vermeyin hemen tamam deseydiniz 1 haftalar 1 ay olurdu.istemiyorum demenize rağmen Emin’im yine gelecektir, en azından süreler kısalır.

Eli ayağı tutan kadın evi varsa evinde kalsın, arada oğlu gider gelir işte. Ne gerek var bir hafta kalmasına ?
Kendi annen olsa da öyle kaynana olsa da öyle yani, evinde rahat eder hem kendi düzeni sonuçta.

Napcan güzelim herşeyin iyi tarafı var kötü tarafı var ev işlerine Alışırsın zamanla sorumlulukta alırsın ama sevmediğin biriyle zor işkence gibi gelir sana bakmasını dahi istemezsin o derece bilirim Allah yardım etsin

Eşim aileme karşı fazlasıyla iyi ve saygılı sevgili. Tam tersi olsa asla bana hissettirmeden kabul ederdi hatta belki kendi teklif ederdi. Ben onun kadar olgun değilim. Kpss olmasa dahi gönüllü isteyemezdim sanırım.
Bir erkeğin esin ailesiyle vakit geçirmesi ile kadınınki aynı olmuyor güzelim.Erkek akşam yediye doğru eve gelip yemeğini yiyor,geçiyor TV sini izleyip çayını içiyor,sonra meyvesini yedi derken "hadi herkese Allah rahatlık versin ,iyi geceler" diyip yatak odasına gidiyor. Erkek eşinin ailesi ile yarım saat sohbet etse kızın ailesi mutlu oluyor. Bu surec boyunca erkek elinde telefonunu kurcalayip durabiliyor bile . Hatta erkek "arkadaşlar bir kaç saatliğine çağırdı" diyerek arkadaşlarının yanına bile gidebiliyor senin ailen varken. Ama kadının bu şekilde olmuyor guzelim.Sabah uyandigin andan yattigin ana kadar kayınvalide senin yaninda oluyor ,sadece tuvalette yalnız kalabildigin bir ortama giriyorsun .Gittiğin her ortama kayinvalideni sokmak zorunda kaliyorsun. Kayinvalidenin huyunu suyunu bilmiyorum ama esin yokken sana laf sokup duran , yaptığın yemeğe /temizliğe bahane bulan ,akşam bese kadar TV izleyip ,telefonda bağıra bağıra konuşup oğlu işten gelmeden 5 dakika önce oturduğu koltuktan kalkıp iş görüyormuş gibi yapıp akşam boyunca da oğluna "kolum ağrıdı ,bacağım ağrıdı " diye ağlayan , gece yarısına kadar sizin yanınızda oturup seni eşinle 5 dakika yalnız bırakmayan bir kayinvaliden varsa o sinirle gündüz ders filan calisamazsin derim.

Eşinizi övmüş güzel bahsetmişsiniz. Ve onu bu şekilde o size zıt karakterdeki kaynana yetiştirdi. Sizinle ters düşmek için yazmıyorum ama size bir kötülüğü saygısızlığı yoksa bu durumu daha anlayışlı karşılayabilirsiniz. Evet yeni evlisiniz sık sık gelmesi hoş olmaz ama nereden biliyorsunuz belki o da düşünecek. Bilmiyorum daha önceleri yalnız kaldı mı ama mesela aynı durumda benim annem olsa sanırım o da ilk zamanlar alışana kadar bu konuda destek bekler o kalmasa bile bizim sık sık gitmemizi belki uzaksak kalın dememizi.. Sınava çalıştığınız gizli değil ya o da biliyordur. Eşin doğru söylemiş inşallah aynı durumda olmazsın diye ve gerçekten iyi niyetliyimiş çünkü kötü niyetli olsa kısasa kısas şeklinde cevap verirdi. Bence eşinizden yanlış anladığını söyleyerek sizi dinlemesini isteyin ve daha ılımlı bir şekilde reddedin. Ya da süreyi kendiniz belirleyin ama orta yol bulun

Ben öyle düşündüğünü pat söyleyebilen insanlardan değilim ne yazık ki. İstemesem de kabul eder, yapamıyorsam öyle söylerdim. Ama annesine de kesinlikle hizmet etmezdim. Kimseye hizmet edemem, iki eli ayağı ve gözü varsa, kısaca Allah sağlık verdiyse kullansın bi zahmet.

Ben de siz gibiyim sevmem yatılı misafir hele kv kp :olamaz: ama kendimi dışardan görebiliyorum.
Piremses hastalığı bu. İncilerimiz mi dökülecek kadıncağız az kalsa. Eşinizin gönlü olsa. Evlendikten sonra oğlumda oğlum diye tutturan kaynana ne kadar iticiyse, benim evim benim kocam benim hayatım diye türkü tutturan gelin de aynı derecede itici (kendime söylüyorum yanlış anlamayın)
Adam topraktan bitmiş gibi tüm gerçekliği inkar edip ‘ben, keyfim ve kahyası mutluyuz :kahve:‘ tadında bir görüş çocukça ve en az birinci gruptaki kaynanalar kadar itici.
Kv yokken nasıl bir düzeniniz varsa aynı düzeni devam ettirin ve kv bin gelişine karşı çıkmayın bana kalırsa.

Hayır şunu anlamadım eşi olmayınca artık kayinvalideniz eli ayağı da mi tutmayacak da bizde kalır arada diyor. Bakıma muhtaç olsa anlarım. Sürekli kalsın da demiyor arada akapacaksa demek ki kendi kendine yetebilen bir insan. Bir de tek çocuğu eşiniz mi başka çocuğu var mı.

İyi tarafından bakalım ... kaynana temizliği,yemeği yapar sana da ders çalışma zamanı artmış olur... hatta kaynana gelince öyle de " ay iyiki geldin yemeği temizliği yap da bende ders çalışayım"de ya kabul edecektir yada ayakları totosuna vura vura kaçacaktır

Siz evlenirken bir omur baglilik yeminini esinize verdiniz kv degil. Saygiyi her daim koruyun kv karsi ama uzerinize sorumluluk almayin. Kimse size guvenmedi. En nihayetinde yalniz geldik yalniz gidecegiz bu dunyadan. Babannem 45 yasinda dul kalmis ve o zamandan bu zamana (89 yasinda) hep kendi evinde kendini idame ettirdi. Gidip gelirsiniz ziyaret edersiniz hatta belki siz 1-2 gece orda kalirsiniz. Ama baska turlu bu islere girmeyin tavrinizi devam ettirin.

Siz evlenirken bir omur baglilik yeminini esinize verdiniz kv degil. Saygiyi her daim koruyun kv karsi ama uzerinize sorumluluk almayin. Kimse size guvenmedi. En nihayetinde yalniz geldik yalniz gidecegiz bu dunyadan. Babannem 45 yasinda dul kalmis ve o zamandan bu zamana (89 yasinda) hep kendi evinde kendini idame ettirdi. Gidip gelirsiniz ziyaret edersiniz hatta belki siz 1-2 gece orda kalirsiniz. Ama baska turlu bu islere girmeyin tavrinizi devam ettirin.
Allah kimseyi yalnız bırakmasin, ben de elbette bu kadını yalnız bırakmayı düşünmüyorum. Sık sık gidilir vs ama aynı evde yaşamak zorunda olduğumuzu düşünmüyorum.

İyi tarafından bakalım ... kaynana temizliği,yemeği yapar sana da ders çalışma zamanı artmış olur... hatta kaynana gelince öyle de " ay iyiki geldin yemeği temizliği yap da bende ders çalışayım"de ya kabul edecektir yada ayakları totosuna vura vura kaçacaktır
Kim yapar bunu :) öyle bir şey diyebilsem bence direk kaçar ama onu söyleyemem. Açık sozlulugum ne yazık ki sadece eşime kullanabildigim bir meziyet

Back
X