Evlenmeye korkuyorum artik ...

Bencede 30 en ideal ben 22 de evlendim 21 de nişanlandım ne aptalmşım eşim zaten çok evine bağlı sorumluluk sahibi yalanı dolanı olmaz ama yinede bana ağır geldi nişanlılık dönemine falan benzemiyomuş oh ne güzel arabanı almışsın ye iç gez hayatını yaşa hiç acele etme zaten evlenmeden ne ailesini ne eşini tam anlamıyla tanıyosun bekar olmak güzel bişey:)

tursumu kursunlar evde :) :)

evlilik piyango gibi birazda. benim bir arkadaşım vardı. 6-7 senelik beraberlikleri vardı. birbirlerini yeterince tanıdıklarını sanıyorlardı. evlenince erkeklerin sakladıkları kişisel kötü yönleri ortaya çıkıyor. aslında ne kadarda kendine ters ve evlenilmemesi gereken bir insan olduğunu anlamıştı. yani kısaca bilemiyorsun. şans işi.

Bende 22 yasimdayim 7 aylik evliyim inan cok zor bilirsin zaten..üstune hamilelik üstune ailemden uzakta ucakla 2 saat süruyir otobusle 20 saat yanlizlik sorumluluk bebegimde olucak az kaldi endise nasil buyutcem esim cok iyi sorumluluk sahibi kötu huyu yok ama ben daha hazir degilmisim bunu gördum

ruh eşini bulduğunda bu korkular yerini güvene bırakır bence..

benim ailemde gordu olacaklari bende senin gibi direttim o olcak diye ama simdi ayrildik. benide onun ailesi istemedi.
sevinsinler gobek atsinlar ayrildik iste.
çok şanslısın evlendiğinde neler neler çekecektin emin ol.ben çok çektim kişilik olarakta çok hassas bir insanım zor dayandım kimsenin suçu yok ben kendim istedim.şurda zor sınav yapılıyor ben o sınava girecem dedim.ailem girme o sınava çok yıpranırsın ne gerek var dedi tabiri caiz ise. onca şey yapmasına rağmen eşimi bile suçlayamıyorum artık oda istemezdi böle olsun oda evliliği böle hayal etmemişti eminim.oda yıprandı ama çocuklar için artık ayakta durmaya çalışıyoruz.

Allah yardim etsin herkese

Canim, benim yasim 45, mutsuz bir evlilik yaptim, yillarca surukledim, yiprandim. Ama hayatta oldugumuz surece Allahtan umut kesilmez. Bosanmanin esigindeyim ve benim bile hala umutlarim var. Omrumun geri kalanini dogru insanla gecirmek istiyorum ve insan bir gun gelip bana tum yasadiklarimi unutturacak.

Umudunu daha baslamadan kesme. Hayat bu. Insanin hayati bir gunde degisebiliyor. Yeter ki sen umutlarini kaybetme.

çocuklarınız kaç yaşında kaş yıllık evlisiniz kaç yaşında evlendiniz ve özel değilse sebepleriniz neler acaba

Bende çok korkuyordum kocama güvendiğim halde korkuyordum hemde. ama evlendim işte. o korku nedir çok iyi bilirim.
Sadece şunu bil nişan atalı 5 ay olmuş daha çok yeni zamanla korkuların azalacaktır.
Ama tekrar evlenmeyi düşündüğün biri olursa mantığınla kalbini dengeleyebilirsen korkacak bir şey yoktur demek.
Diğer korkular vesvese sadece..

Ya ben de korkardım doğru düzgün adam kalmamış diye, ama o doğru insan öyle bir yerden çıkıyor ki karsına işte bu aradığım kişi diyorsun karakteri, ahlakı bu kadar mı yakışır yanıma diyorsun, ben mutlu bir evliliğimin olacağına inanıyorum onunla rabbim izin verirse o kadar umutsuzluğa kapılma

Korkmak yerine karşındaki kisiyi yeterince gozlemleyebilirsin.

Ben 40 günde evlilik karari aldim, 1 senede evlendim. Bu arada iki taraf da birbirinin ailesini tanidi. (Benim ailemde de onun ailesinde de yaka silkecegin insanlar var ve bunlara yaklasimimizla birbirimizi daha iyi tanidik) bu bir seneyi gunde 16 saatten az olmamak kaydi ile beraber gecirdik. (Sansti ama iyi oldu)

Esimde "evlenince duzelir" dedigim hicbir sey olmadi. Degismesini beklemedim. O da benden ayni sekilde.

Gozlem iyidir, gözlem yap yoksa korkacak bir sey yok.

Evet evlenince rahatliyorlar ama biz de rahatliyoruz. Ben gegirmiyordum mesela eskiden

çocuklarınız kaç yaşında kaş yıllık evlisiniz kaç yaşında evlendiniz ve özel değilse sebepleriniz neler acaba
Cocuklarimin en kucugu 17. Sebeplerimi yazarsam sayfalara sigmaz. Kisaca esim bana neredeyse bu forumda acilan butun sorunlari olaylari yasatti. Yasama sevincimi oldurdu. Hayata kusturdu. Intihar etme noktasina getirdi. Dustum, yaralandim, defalarca ama her seferinde daha guclu kalktim ayaga.
Beni hayata baglayan tek sey cocuklarim ve umutlarim oldu. Rabbimden hic umudumu kesmedim.

ben şöyle düşünüyorum, bir insanla bir ilişkiye başladığında üç aşağı beş yukarı ilişinin geleceğini kestirebiliyorsun. o kadar çok ipucu oluyor ki aslında ileride yaşanacaklara dair, sadece biz kadınlar işaretleri gördüğümüz halde öteliyoruz, bir şekilde tolere ediyoruz, bir de aşıksak seviyorsak ve sevildiğimizi sanıyorsak tamamen görmezden geliyoruz. işte o görmezden gelinenlerin tümü evlendikten sonra ikiye katlanarak karşına çıkıyor. o yüzden ilişkinin içindeyken iyi bir gözlemci olmak çok önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…