Evlenmeye korkuyorum artik ...

bende ayni soruyu soruyorum hep. beni çok sevdigini çok ozledigini soylerdi hep 5 aydir nasil durdu bensiz nasil devam ediyor hayatina hiç beni dusunmuyormu hiç benim için gozunden yas akmiyormu acaba diyorum hep
Düşünmüyorlar canım sevmıyorlar çünkü sevseler bu kadar zaman bak senın ki 5 ay benimkisi 3 ay oldu dayanabilirler miydi ? Senin ki sacma sapan da olsa bir kere iletişime gecti sanırım benimkiler ölüm sessizliğine büründü ben esylarını topladım gonderdım ondan sonra bu olanlar benım yuzunden oldu diye suçladılar bir tek nasıl nişan atma inanki bilmiyorum ben.

evliyim ve çok mutluyum. 10 yıl flört ettik 3 yıldır da evliyiz. evliliğin kaderi kişilerin elinde. benim en büyük tezim herhangi bir hüsran yaşamamak için her iki tarafında birbirine net olması lazım.eşim benim neleri affedip neleri affetmeyeceğimi çok iyi bilir.bunu ona gayet iyi ifade edebildiğimi düşünüyorum. kocam beni aldatırsa asla muhattab olmam ve boşanırım bu kadar net söylüyorum.belki büyük konuşma diyeceksiniz ama insan varlığını devam ettirebilmek için önce kendisine saygı duyacak.defalarca aldatılıp kandırılıp yalanlar söylenip affedenler var şu kk da.hakediyorlar demek istemiyorum ama yani adamda demez mi nasıl olsa 2 gün carlıyor 3. gün eskiye dönüyor her şey diye. önce ben mutlu olmalıyım bu dünyaya bir daha gelmicem neden beni aldatan adamla ömrümü geçireyim ki?ona muhtaç mıyım? hayır. eşimde bunu çok iyi bilir. evet çok seviyorum ama aldatıldıysam sevilmiyorum demektir.

Belliki guçlu bi karaktere sahipsiniz. herkes sizin gibi degil malesef. aldatilan cocugu olanlar ayrilmaya cesaret edemezler o cocugun psikolojisini dusunurler. basimizdan gectigi icin biliyorum ben. diyecegim seyide tahmin edebilmissiniz buyuk konusmayin derim. cevremde bikac kisi gordum onlarda buyuk konustular ben çekemem beni aldatan esi aninda kapiya koyarim bosanma davasini acarim falan dediler ve esleri aldatinca hic bi halt edemediler. sizede bisey yapamazsiniz demiyorum insallah basiniza boyle bi olay gelmez cok uzucu bisey bu olayda...
Rabbimù huzurunuzu bozmasin insallah

evet geldi benim yanima hemde tesaduf falan degil bilerek geldi yanima konusmaya.
ne guzel dedim yanima geldi cok mutlu oldum kalbim yerinden cikacak gibi olmustu.
aksam is cikisina gel demistim bi saat sonra is cikisiydi ve o bi saat bana on gun gibi uzun gelmisti.
geldi ama hic guzel sozlerle dusuncelerle gelmemis.
kimsenin gunahini almayimda ya anasi yada babasi doldurmus bunu oyle gelmis yanima. yoksa hic kendi konusmasi degildi bana konustuklari.
ama olan oldu iste. istedi altinlarini. en kisa zamanda vericez ne zama olursa artik. alsin onlara sarilsinda uyusun

Bence bu kadar karamsarlığa gerek yok.. Bir derdim var köşesine evliliğinde mutlu olanlar yazmaz zaten ama emin ol ki olumsuz evlilikler kadar olumlular da var.. evlilik de zaten dönüşü çok zor olan bişey değil.. evlenirsin mutsuz olduğun yerde de ayrılırsın.. Hiçbişey sonsuza dek kalıcı değildir.. Fazla duygusal olmaya da hiç gerek yok bence

Benimki tamamen aile eminim ben buna çünkü annesi bir kere bile aramadı zaten anne ne derse agzına bakan biriydi aldılar ogullarını yanllarına nasıl mutlu olacaklar bırının bu kadar gunahına gırmısken.

Benimki tamamen aile eminim ben buna çünkü annesi bir kere bile aramadı zaten anne ne derse agzına bakan biriydi aldılar ogullarını yanllarına nasıl mutlu olacaklar bırının bu kadar gunahına gırmısken.

bende eminim ama o bunu gormuyor. annenin agzina bakiyosun dedikçe zivanadan cikiyor deliriyor resmen.

evliliğimde yaşadığım ve gözlemlediğim olayları anlatayım
  • eşinin kendi anne ve babasının iletişimi çok önemli ve eşininde
  • aile arasında inatçılık geçimsizlik iletişim problemi varsa MUTLAKA cocuğundada oluyor
  • ev işlerine yardım etmesini istiyorsa ailesinden uzak yaşamış olması şart yoksa ev işine yardım edecek diye bakma
  • evin reisi eşinmiş gibi gösterip olumlu cümleler kurup arkasından istediğini söyle
  • arada bir ailesinin yanında evin reisi gibi göster
  • ve sinirliyken kavga ettiğinizde konuşmayı devam etme çok sinirliyim kalbini kırabilirim sonra konuşalım de
ve başkalarında mutlaka vardır benim için altın kural ilk 2 hakkında hayırlısı olsun
şansım olsaydı kesinlikle saydıklarıma bakardım

- bizim bastan beri aile iletisimleri soguktu. o bize nerdeyse her hafta sonu gelirdi ama ben onlara az giderdim cunku bizde gelinkiz kaynanasinin evine tek basina surekli gitmez.
- inatçilik konusuna gelincede : nisanlandigim kisi inatçi ailesi ondanda inatçi. hep kiz tarafindan bekliyolardi herseyi.
- valla ev islerine yardim beklemiyodum hiçbi zaman çunku yapmaz biliyordum.
- evin reisi gibi gosterip istedigimi sayamiyodum cunku evin reisi gosterdigim kisma degil istedigimi saydigim kisma daha cok takiliyodu
- ailesinin yaninda cok gosterdim : ama bu en son tartismamizda ben hakli oldugum halde annesini savundu bende dayanamadim tek bi cumlede olsa agzimi actim artik bunaltmislardi o aksam beni anne ogul ustume gele gele
- cogu kez sinirlendik ve ben alttan almak zorunda kaldim hep. her zaman benden bekliyodu ilk adimi.

cok tesekkur ederim gozlemlerini benimle paylastigin icin

canım birde kv yanına bende gitmezdim ark. dedi git içine gir ailesini öğren o kadar haklıydı ki
bence ne olursa olsun kv gitmelisin tanımalısın az çok gözlemlemelisin adı artık eski oldu
eşim babam gibi olmıyacağım dedi ve tıpkı babasının aynısı çünkü alt yapı aileden geliyor
ailesinin yanında sürekli değil reis olduğunu arada bir yap psikoloğum öyle demişti havaya girip iyiden iyiye iş kötü olur
şuda var her zaman 1 tık mesafe şarttır

O pek de öyle olmuyor aslında

Örneğin bir insan eşinin ailesinin ne mal olduğunu evlenmeden önce görebilir.
Ama aile dışarıda kalır gibi yanlış bir düşünceye inanarak evlenir, orada evet o görmek istememiştir,
biraz bile bile lades olur.

Ama bir de eşinle iletişiminiz güzeldir, her şey yolundadır.
Eee adam söz verdi inandın, eşine de inanmayacaksan neye güvenip evleniyorsun değil mi?

Ama verdiği sözü tutmadı, ya da ondan hiç beklemediğin bir şey yaptı sana hayal kırıklığı yaşattı.

Burada insanın elinde olan bir şey yok.
Şanssızlığının, iyi niyetinin kurbanı olur.

Evliliğin güzelini yapan, hiç pişmanlık yaşamayan insan çok çok az ve bu insanlar
gerçekten çok şanslı bana göre.

Hayatta hiç bir şeye özenmem o insana özendiğim kadar doğrusu.

Ne mutlu size. Allah bozmasın.

Allah kimseye evliliğinde pişmanlık yaşatmasın.

O halde evlenme , evlenmek mecburi değil
en azından olmazsa olmazlarını gözden kaçırma ,

Bu arada konu sahibi korkma ama çok dikkatli ol.

Duygusal olma mantıklı yaklaş.
Ailesine kadar tanı, onu seviyorum boş iş, inan ailesi kötüyse eğer kendi altın olsa aşk bir yere kadar.
Hoş erkeğin altın olanı da var mıdır tartışılır

Fedakarlık etme, bugünün fedakarlığı yarının 'ne var herkes yapıyor'u olur bunu bil.
Avuçlarında verdiklerin, enayiliğinin üstüne su içtiğinle kalırsın.

Yazacak çok şeyim var ama içini fazla karartmak istemem

artik yeni kv'nin yanina giderim :) bunu gulerek soyluyorum ama hic canim ne gulmek ne de bisey yapmak istiyor.
gerçektende dedigin gibi tanimak gerekiyormus. ben nisan olmadan once tanismisligim vardi eski kv'le ne iyi bi insan çok cana yakin birisi falan derdim hep. ama kvm oldu Allaaaaahhh bi gorseniz bundan suratsizi bundan kotu fikirlisi yokmus.

içindeki yazacaklarindan bi surude bende var herseyin farkina varmisimda geç oldu biraz iste. dediklerine harfiyen katiliyorum

ben ark. dedim ki ya bana iyi tarafını gösterecek ne gerek var
mutlaka bir yerden kaçıracak tek onla kalma dedi
birde eltim vardı onada git dedi neyse onada gitmeye başladım
bayram olmuştu ulaşmıyordum eşime
hem kaynanamı arayım hem kutlayayım hemde eşimi sorarım
sonra demez mi bana bizi bırakıp gitti
delirdim ben eşime soruyorum yok gitmedim uyudum diyor
bir gün eltime gittim anlattım böyle diye
sen eşine inan kaynanaya inanma çok yalan söyler diyince
kafaya takmadım o yüzden içlerine gir kesinlikle tek kv kalma
tabi gül canım buğünler gecicek hatta sadaka bile vermelisin
başın yanmamış be tatlım onla doğmadın ki onla ölesin

evet onunla dogmadim. ve diger dediklerindede haklisin. hele bi cadaloz gorumce vardi sevgili oldugumuzu ogrenmeden once ablacim diye her gun arar sorardi taaki ogrenene kadar. sonra dusman kesildi abisini elinden aldim dusuncesiyle

Evet çoğu öyle evlendikten sonra gerçek yüzleri ortaya çıkıyor oğullarını kıskanıyorlar , ve huzuru bozuyorlar ama yaşlı olunca mağdur rolünü çok iyi oynuyorlar ,birde hayat deneyimlerden dolayı elin kızını parmağında oynatıyorlar ve suç gep gelinlerde oluyor vallahi gelinleri kınayanın başına gelsin veya kızı çeksin içinde olmayan anlayamaz zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…