Ah canım bende aynı duygulardayım çok severek evlendik babam kızım daha yeni memur oldun arabanı al hayatını yaşa dedide dinlemedim şimdi nasıl pişmanım keşke özgür özgür gezseydim diyorum ailemde arabayla 5 dk yani ama o evden çıkınca olmuyo genedeBende 22 yasimdayim 7 aylik evliyim inan cok zor bilirsin zaten..üstune hamilelik üstune ailemden uzakta ucakla 2 saat süruyir otobusle 20 saat yanlizlik sorumluluk bebegimde olucak az kaldi endise nasil buyutcemesim cok iyi sorumluluk sahibi kötu huyu yok ama ben daha hazir degilmisim bunu gördum
Canim, benim yasim 45, mutsuz bir evlilik yaptim, yillarca surukledim, yiprandim. Ama hayatta oldugumuz surece Allahtan umut kesilmez. Bosanmanin esigindeyim ve benim bile hala umutlarim var. Omrumun geri kalanini dogru insanla gecirmek istiyorum ve insan bir gun gelip bana tum yasadiklarimi unutturacak.
Umudunu daha baslamadan kesme. Hayat bu. Insanin hayati bir gunde degisebiliyor. Yeter ki sen umutlarini kaybetme.
Korkmak yerine karşındaki kisiyi yeterince gozlemleyebilirsin.
Ben 40 günde evlilik karari aldim, 1 senede evlendim. Bu arada iki taraf da birbirinin ailesini tanidi. (Benim ailemde de onun ailesinde de yaka silkecegin insanlar var ve bunlara yaklasimimizla birbirimizi daha iyi tanidik) bu bir seneyi gunde 16 saatten az olmamak kaydi ile beraber gecirdik. (Sansti ama iyi oldu)
Esimde "evlenince duzelir" dedigim hicbir sey olmadi. Degismesini beklemedim. O da benden ayni sekilde.
Gozlem iyidir, gözlem yap yoksa korkacak bir sey yok.
Evet evlenince rahatliyorlar ama biz de rahatliyoruz. Ben gegirmiyordum mesela eskiden
kader ortağımsın sanırım ben de severek nişanlanıp severken de nişan attım 5 ay oldu
aileler yüzünden mi ayrıldınız?
aynen oyle oluyor. ben ilk tartismamizda olmaz bu is birbirimize uygun degiliz deseydim bitirseydim noktayi koysaydim bana hakaretlerine goz yummasaydim simdi hersey baska olurduben şöyle düşünüyorum, bir insanla bir ilişkiye başladığında üç aşağı beş yukarı ilişinin geleceğini kestirebiliyorsun. o kadar çok ipucu oluyor ki aslında ileride yaşanacaklara dair, sadece biz kadınlar işaretleri gördüğümüz halde öteliyoruz, bir şekilde tolere ediyoruz, bir de aşıksak seviyorsak ve sevildiğimizi sanıyorsak tamamen görmezden geliyoruz. işte o görmezden gelinenlerin tümü evlendikten sonra ikiye katlanarak karşına çıkıyor. o yüzden ilişkinin içindeyken iyi bir gözlemci olmak çok önemli.
aynen oyle oluyor. ben ilk tartismamizda olmaz bu is birbirimize uygun degiliz deseydim bitirseydim noktayi koysaydim bana hakaretlerine goz yummasaydim simdi hersey baska olurdu
Altınları naptın
cok guzel yazmissin cok tesekkur ederimKorkmakta haklisin, hos olmayan cok durum var artik. Bazi insanlar narsistlikte oyle derece atlamis ki, kendi mutluluklari icin baskalarini cignemekte o kadar tereddutsuzler ki soylenecek soz kalmiyor, hicbir nasihat ilac olamiyor. Bazi ciftler tek yurek olmayibm basaramiyor, ben-sen durumundan "biz" durumuna gecemiyorlar. Nerden bileceksin evlenecegin erkegin icinden asla tanismak bile istemeyecegin bir türün cikmayacagini?
Sevgi lazim ama akli basinda sevgi lazim evlilige adim atabilmek icin. Arkadasim evlenecegin adamda araman gereken ilk dort sey, merhamet, ahlak, guven duygusu ve sadakat bence. Ve sonra duzelir mantigina girmeyip, aile buyuklerinin hissine onem vermelisin. İstişare cok onemli.
Korkmakta haklisin orasi ayri.
Oyle iliskiler var ki imreniyorsun, erkek kadini el ustunde tutuyor, kadin da onun icin emek vermis. Sonra bir nedenle kadin ayriliyor, erkek darbe aliyor resmen, atlatmaya calisiyor acisini, kadin geri donse sorgusuz sualsiz kabul edecek kadini, o kadar asik oldugunu hissediyorsun erkegin. Acisini en yogun yasadigina tanik oldugun donemde adamin facebookta yeni zaaflar, yeni hedefler kazandigini kesfediyorsun. Aksi olsa bazi kizlarin tum fotograflarini begenmez cunku. İste o zaman yine bir hayat dersi aliyorsun senin basina gelmemis olsa da. Yuh diyorsun ya acini bari duzgun yasa, atlat ondan sonra ne yaparsan yap. Diyemiyorsun tabi orasi ayri. Ama saygini yitirmeye basliyorsun. Bu tarz olaylar erkeklere asklarindan olseler, mecnun olup cole dusseler guvenilmemesi gerektiginin bir kaniti bence. Siddet vs. onlari hic saymiyorum.
İstisare onemli dedigim gibi, iyi kotu ozelliklerini gozlemleyip, gozlemleteceksin. Bu dunyada evlatlar bile ailelere emanet. Hayirlisini dileyip , sevgin ve mantigini denk getirip birini buldugunda korkmadan Allah'a guvenerek adim atmak gerek. Tedbiri elden birakmadan. Hakkinda hayirlisi...
hem de çok ve o çok sevdiğim adam ocakta evleniyorseninde canin aciyormu
Sadece yalniz degilsin demek icin yazdim koca bir hayal kirikligi ve elbetteki dualarimdasinbuldum zannetmistim ama yanilmisim
hem de çok ve o çok sevdiğim adam ocakta evleniyor
Sadece yalniz degilsin demek icin yazdim koca bir hayal kirikligi ve elbetteki dualarimdasin
Basliktada belirttigim gibi, evlenmeye korkuyorum artik...
Hayattan herseyden öyle yoruldumki, Rabbimin bana verdigi nimetlere, herseye sükrediyorum çok sükür okulumu bitirdim diplomalarimi aldim, ehliyetim, arabam var, bes aydir sevdigim guzel bi isimde var.
ama bu evlilik konusu artik korkutmaya basladi beni.
Burda severek evlenenler pismanlik duyanlar siddete aldatilmaya yalanlar duymaya maruz kalan bayanlar dolu. tabiki evliligin guzel yönleri vardir.
ama bu sikayetleri tek burda degilde çevremdede duydukça kime guvenecegimi bilmiyorum artik.
ustelik severek nisanlanip ayrilmisken
alışıyor insan zamanlaoff bu daha çok aci verir insana. bilmiyorum hangimiz evleniriz ama eger o evlenirse benden once çok kotu olurum ben. :'( :'(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?