Evlenmeye korkuyorum artik ...

Burası bdv olduğu için insanlar dertlerini kötü örnekleri anlatiyolar burda mutlu olanları yada evinde huzuru olanlari dinlesek eminim ki cok vardır herkesin evliliği bir olmaz çünkü sen başka birisin evleniceğin insan başka ve eşini sen seçiceksin

Ah canım bende aynı duygulardayım çok severek evlendik babam kızım daha yeni memur oldun arabanı al hayatını yaşa dedide dinlemedim şimdi nasıl pişmanım keşke özgür özgür gezseydim diyorum ailemde arabayla 5 dk yani ama o evden çıkınca olmuyo genede

sevdigim nisanlandigim kisi için bile simdiye kadar umut besledim hiç umudumu kaybetmedim. belki bi sinav bu tekrar kavusuruz umuduyla durdum hep. burda bi kac konu actim bazi kizlar bilirler hatta bana cok kizdilar bile bosuna bekliyosun bekleme diye. yanlis kisiye umut besledigim icin oldu.
hep bi umudum var aman canim bu olmazsa baskasi olur hicùi erkek kalmadi sanki diyorum ama bu dusuncem pek uzun surmuyor yerini huzun aliyor

bende ayni sekilde : nisanlandigim kisiden ne sevgililik suresinde ne de nisanlilik suresinde sunu bunu degistiririm yada nasilsa evlenince degisir gozuyle asla oyle bakmadim. ama o hep beni degistirme cabasindaydi. hep annesinin kafasindaki gelin profilini benim uzerimde uygulamak istiyodu

aileler yüzünden mi ayrıldınız?

nisanlandigim kisi benim annemi sucluyor bende onun annesini sucluyorum. bastan beri kv benim hiç istememisti biliyorduk bizde bunu zaten. benim ailemde o çocuk sana gore degil dedi. bi turlu isinamadilar ve sonuç ayrildik iste

aynen oyle oluyor. ben ilk tartismamizda olmaz bu is birbirimize uygun degiliz deseydim bitirseydim noktayi koysaydim bana hakaretlerine goz yummasaydim simdi hersey baska olurdu

aynen oyle oluyor. ben ilk tartismamizda olmaz bu is birbirimize uygun degiliz deseydim bitirseydim noktayi koysaydim bana hakaretlerine goz yummasaydim simdi hersey baska olurdu

herşey yine başka olabilir. hiçbir şey için geç değil ki. zaten daha başından bu ilişkide problemler varmış, evlenip ayrılmış da olabilirdin, ki sen nişandan dönerek daha az yıpranmış oldun. bence bundan sonra önünde seni bekleyen geleceğine odaklan.

Altınları naptın

bana bu konuda cok kizan oldu belki sende varsin icinde.
vermedim daha duruyor. biz her vermeye kalkistigimizda babaannesi durdurdu. ben ikna edicem gelip torunum senden ozur dileyecek seni birakamaz terbiyesizlik yaptigi dedi ve her seferinde altinlari goturmek istememize ragmen kabul etmedi.
artik altinlari falanda takmiyorum kafama zaten herseyleri hazir onlarda biliyor getirecek nasilsa diye bekliyorlar barisma yanlisi degiller. o yuzden goturcek annemler ama bilmiyorum ne zaman.
ama kim ne diyosa desin umrumda degil artik yoruldum tukendim bitkin bi haldeyim

Korkmakta haklisin, hos olmayan cok durum var artik. Bazi insanlar narsistlikte oyle derece atlamis ki, kendi mutluluklari icin baskalarini cignemekte o kadar tereddutsuzler ki soylenecek soz kalmiyor, hicbir nasihat ilac olamiyor. Bazi ciftler tek yurek olmayi basaramiyor, ben-sen durumundan "biz" durumuna gecemiyorlar. Nerden bileceksin evlenecegin erkegin icinden asla tanismak bile istemeyecegin bir türün cikmayacagini?
Sevgi lazim ama akli basinda sevgi lazim evlilige adim atabilmek icin. Arkadasim evlenecegin adamda araman gereken ilk dort sey, merhamet, ahlak, guven duygusu ve sadakat bence. Ve sonra duzelir mantigina girmeyip, aile buyuklerinin hissine onem vermelisin. İstişare cok onemli.
Korkmakta haklisin orasi ayri.
Oyle iliskiler var ki imreniyorsun, erkek kadini el ustunde tutuyor, kadin da onun icin emek vermis. Sonra bir nedenle kadin ayriliyor, erkek darbe aliyor resmen, atlatmaya calisiyor acisini, kadin geri donse sorgusuz sualsiz kabul edecek kadini, o kadar asik oldugunu hissediyorsun erkegin. Acisini en yogun yasadigina tanik oldugun donemde adamin facebookta yeni zaaflar, yeni hedefler kazandigini kesfediyorsun. Aksi olsa bazi kizlarin tum fotograflarini begenmez cunku. İste o zaman yine bir hayat dersi aliyorsun senin basina gelmemis olsa da. Yuh diyorsun ya acini bari duzgun yasa, atlat ondan sonra ne yaparsan yap. Diyemiyorsun tabi orasi ayri. Ama saygini yitirmeye basliyorsun. Bu tarz olaylar erkeklere asklarindan olseler, mecnun olup cole dusseler guvenilmemesi gerektiginin bir kaniti bence. Siddet vs. onlari hic saymiyorum.

İstisare onemli dedigim gibi, iyi kotu ozelliklerini gozlemleyip, gozlemleteceksin. Bu dunyada evlatlar bile ailelere emanet. Hayirlisini dileyip , sevgin ve mantigini denk getirip birini buldugunda korkmadan Allah'a guvenerek adim atmak gerek. Tedbiri elden birakmadan. Hakkinda hayirlisi...

cok guzel yazmissin cok tesekkur ederim

HAYATTA HER ŞEY KISMET...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…