• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenmeyelim mi?

Bu bölüm derdi olanların bölümü, ondan her evlilik sorunlu gibi gelmiştir size..:) ayrıca uç örnekleri saymazsak mutlak mutlu ya da mutsuz değil evlilikler. Güzel günleriniz de oluyor kötü günleriniz de, önemli olan her iki durumla da başedebilmek. Kişi kendisine tahammül edemiyor zaman zaman, her zaman iyi olamıyor. Bir başkasıyla da dönem dönem sorunlar yaşaması çok normal.

Guzel tavsiyeler vermissin.
Tesekkur ederim.
Simdi yazdiklarini okuyunca bi sey geldi aklima.
Galiba siraladiklarini gerceklestirmek icin en en basta " olgun bi erkek" bulmamiz gerekli. Cunku ergenlerle inatlasmak yerine olgun biriyle acik ve net sekilde olasi sorunlari konusmak daha saglikli.
Hem olgun biri bence olmadigi biri gibide davranmaz, cunku bilirki " eninde sonunda gercek yuzumu gorucek bu kiz, evlilik bir omur suren bisey'.
22 yasindayim ve 23 olucam. Ve en sonki tecrubemden ogrendimki 23 yasindaki bi erkek bana gore olgun olamaz. Cunku olgun degil bildigin. Kac yas fark olmaliki acaba bilemedim. Gelen talipleri degerlendirme asamasindayim. Bi sonraki talibimde mantikli tartmak istiyorum.
Tabi olgunluk yasta degil bastadir.
Ama bence yasadiklarinin yani sira, gormus gecirilmis ve yasanan senelerede estir olgunluk.

Kizlar sizce kac yasinda olmali en fazla evlenicem kisi eger ben 22 yasindaysam? Bu ay sonu 23 oluyorum.
yaşla hiç ilgisi olmadığını düşünüyorum.
eşimle aynı yaştayız ve 25 yaşında evlendik.
bir insanın içinde olacak. burada da görüyoruz 35 yaşında 40 yaşında ana kuzusu erkekleri.

o yüzden yaş sınırı koymak mantıklı değil. mantıklı davranabilen birini bulmak lazım bence.

o kadar çok etkileniyorsanız (bdv) BİR DERDİM VAR okumayın arkadaşım :KK19:

burası derdi olanların sorunlarını paylaştığı bir forum sitesi insanlar derdi var ki yazıyor burayı baz alırsan sadece yanılırsın çünkü zaten sorunu olan insnaların sorunlarını paylaştığı biryer

Selam kızlar sırf bu başlığı açmak için üye oldum , burayı hep ziyaretçi olarak takip ediyor ve okuyorum 24yaşında bekarım yüksek öğrenime devam ediyorum, evlenmek istiyorum ama galiba kadınlar kulübü benim psikolojimi alt üst etti :KK43:
Açılan konuların çoğu hep şu şekilde çok emek verdik şöyle sevdik böyle aşık olduk vs ama sonucu hüsran kimi ya doğumdan sonra sıkıntı yaşamış kimi düğünden 1 hafta sonra, kimi 10 yıl sonra, aldatılanları saymıyorum bile... bir insan iki ayda boşanacak ne yaşamış olabilir böyle? neyi göremediniz hanımlar?
yani hiç kimse mutsuz olmak için evlenmez neticede değil mi? e hal böyleyken hiç mi bir tane güzel evlilik yok :KK43: sonucu hep hüsran mı olmak zorunda? bu nasıl bir piyango böyle?
inanın evlenmekten çok korkuyorum :KK43: ben mi yanlış düşünüyorum
evlenipte sonradan keşke diyenler neye keşke diyorlar, gözden kaçırdıklarınız neydi? veya iyi ki evlenmişim diyenler neden evlendiniz ve kıstaslarınız gerçekten neydi?
tecrübelerinizi anlatın lütfen çok ihtiyacım var buna
teşekkür ederm tüm cevaplarınız için

Bdv yi okuyorsan normal düşündüklerin, insanlar burada dertlerini paylaşıyor
Hiç bir evlilik dört dörtlük değildir, evlenme kararı aldığın zaman karşındakinin kötü huyları varsa es geçmeyeceksin, sana verdiği mesajları doğru okuyacaksın, bdv den anlaman gereken bu. Eş adayının huyunu suyunu evlendikten sonra değiştiremeyeceğini bilip ona göre karar vermelisin, buradan alacağın ders bütün evlilikler kötüdür değil, bile bile lades demeyin dersidir

Mutsuz olanların konularını okuduğun için etkilenmişsindir.
Zaten burada dert paylaşılıyor aşk hikayeleri bölümünü oku bdv ağır geliyorsa.
Ha birde hayat bu kimseye çok güvenmeyeceksin.
Bende senin gibi korkuyorum ve soğuyorum evlilikten ama gün gelir de evlenirsem tamam artık ben bununla mahşere kadar vitesi boşa alırım diye düşünmem, aydınlandım KKda bu konuda.
Hayatta hiçbir şeyin garantisi yok çünkü.
Valla burası aşk hikayelerinden daha atraksiyonlu hiç bilmediğim dertleri bile öğrenmiş oldum. Dün birşey dinledim. Doğu toplumlarında aşkın ruhani bir misyonu varken batı toplumlarında görsellik ve haz ön plandadır deniyordu. Bu kadar mutsuz olunmasının sebebi aşkın bizde ki anlamının içinin boşaltılıp sadece fiziksel çekim ve cinselliğe indirgenmesi olabilir mi? Bu epey kafamı kurcalıyor.;;)

Yooo katılmıyorum güzel aşk dolu evlilikler var:KK60: meselaaaa biiizimmmm evliliğimiz :nazar: maşallah diyim hergun aşk doluyuz....bie sorunumuz yok.4 yıl flört ettik.1 yıl nişanlı kaldık.4 aydır evliyiz:KK200::anneadayı: :nazar:

3 yıllık evlıyım 28 yasımda evlendım 1 bucuk yasında kızım var ıyıkı evlenmısım dıyenlerdenım
sanırım dunyanın en becerıklı en sakin en anlayıslı tek kişisi vardı onlada ben evlendım yapacak bırsey yok :KK48:

bu işler bence sans ısı...

maşallah aman nazar değmesin:) Bence bir tane daha var onla da ben evleneceğim :))))

Benim gözlemlerim sonucunda evliliklerin bitiş nedenlerinin yarısından fazlası aileler yüzünden oluyor.
Özelliklede kayınvalideler gerçekten oğullarını evlendirdikten sonrada yönlendirmeye çalışıyorlar veya adamları karılarından kıskanıyorlar. Yahu adam evli tabiki önceliği karısı olmalı.

Erkekler, ne kadar annesiyle arası kötü olsada annelerinin gazına cabuk gelen varlıklar bana göre.
Lütfen her anne kızına nasıl davranılmasını istiyorsa gelinlerinede o şekilde davransın!

Tabi burda suçu bir tek erkek annelerine atamayız erkeğin hamuruda iyi değilse yandı gülüm keten helva.
Erkekler anlayışlı karşısındakinin narin bir varlık oldugunu unutmadan davranmalı ama evlendikten sonra eşlerine koğuşdaki asker arkadaşı gibi davranıyorlar sonra kadında kendini başçavuşun eşşeği gibi hissedince olay oluyor. Dırdır yapıyor oluyor problem çıkartan oluyor.

Birde bu evliliklerin cocuk olmadan öncesi ve sonrası var.
Yani bu konulara bir inilirse var da var yani.

Gerçekten evlilik bir şans oyunu gibidir.
Yada baskın karaktere sahip olucaksın ki karşı taraf seni ezip geçemeyeceğini bilmeli.

Birde bence kadınların yaptıgı bazı hatalarda taa evlenmeden eşlerinin taraflarına kendilerini sevdirme çabalarıdır. Kendilerini sevdirmek için herşeye eyvallah çekip evlendikten sonra tahammül edemediğini anlayıp bunu yansıttıgında kıyamet kopuyor işte bence her zaman kartlar açık oynanmalı.

Genelleme yapmak yanlış ama ben de öyle düşünüyorum. Seninle aynı yaştayız, ben de bekarım. Gerçi ben buraya üye olmadan önce de evliliğe uzaktım ama bayağı gençtim yani 22 yasında zaten evliliğin e'sini düşünemem. Ama bu gidişle 30'a gelince de düşünmeyeceğim herhalde :) sadece burası değil bak burası dert anlatma yeri tabi ama gerçek hayatta da benim çevremde mutlu evlilik yok. Zaten kendi ailemde anneannem boşanmış, annem boşandı, babam 2 kez boşandı :KK70: Şimdi böyle ortamda yetişen bir kız neden evlenmek istesin? Var yaşıtlarımdan evlenen, evlenme hazırlığı vs. yapan. Ama ben düşünmüyorum ancak ve ancak karşıma gerçekten evlenmek ve aile kurmak isteyeceğim biri çıkarsa ve ona aşık olursam. Yani ben bekar olmayı da dert etmiyorum zaten ailemdekiler de bekar :)

Çevremdeki en alakasız kişiler bile bekar bak bugün direksiyon dersim vardı meğer direksiyon hocam da boşanmış kocasından, bekarmış o da.

Iyide güzelim bdv yi okuyorsun.bu topikte ben çok mutluyum.mükemmel kocam var gaz siz bebeklerim pambuk kv kp var diyen olmayacak.

Bu bölümün başlığı zaten ''Bir Derdim Var'' Hiç kimse çok mutluyum diye konu açmaz ki burada tatlım. Ama okuduklarımız da hayatın gerçekleri bir yerde.

Her konuya kafaya tak demiyorum ama bazı konulardan büyük ders çıkardığım oldu.

Mesela bir kere şiddet gören kadının o şiddetin bir defada kalmadığını öğrendim, eşin yanında değil de karşında olduğunda yaşanabilecek sıkıntıları öğrendim, aynı zamanda aldatmanın karşılığında yüzsüzce verilen cevapları gördüm, sınırını belli etmediğinde seni şamar oğlanına çevirenleri gördüm. Çoğu mutsuzluğun kendinden çok başkalarına değer vermekten olduğunu anladım. Hepsinden kendime pay biçtim. Hepsi birer hayat hikayesi.

İlk yemeği yaparken tedirginsindir ama ikincisini yaparken neyi ne zaman koyacağını bilirsin. Burası da öyle. Burada okuduğum çoğu konu bir fragman gibi. Hiç birşeyi benim yaşamayacağımın garantisi yok. Herkes burada yaşıyor gibi cevap veriyor konuya. Sanki burada ilk defa yaşamış, kendim yaşarken de deneyimlerim varmışcasına hareket ediyorum. Üye olurken bu başlığın bana birçok şey katacağını bilemezdim.

O yüzden sen de takma bu kadar. Her zaman sana ne kattığına bak. Evet, aldatılabilirsin, dayak yiyebilirsin, tehtid edilebilirsin ve buradaki sonuçları gördükten sonra bunlara asla boyun eğmeyeceğini bilirsin. Bazı şeylerin düzelmeyeceğini bilirsin. Herkes kötü şeyler yaşayabilirsin ama tıpatıp buradaki sonuçları yaşamazsın. Sadece hayatının devamında buna nasıl yön vereceğinle şekillendirirsin hayatı. Dayak yeyip sustum, dayak yedim sustum, kv kb dövdü sustum çünkü çocuklarım var diyen kadın gibi davranmamayı öğrenirsin. Bunları yaşayabilirsin, ama bundan farklı davranabilirsin. Sonunda mutsuz olmayacağın şeyler yaşarsın kim bilir.

Genelleme yapmak yanlış ama ben de öyle düşünüyorum. Seninle aynı yaştayız, ben de bekarım. Gerçi ben buraya üye olmadan önce de evliliğe uzaktım ama bayağı gençtim yani 22 yasında zaten evliliğin e'sini düşünemem. Ama bu gidişle 30'a gelince de düşünmeyeceğim herhalde :) sadece burası değil bak burası dert anlatma yeri tabi ama gerçek hayatta da benim çevremde mutlu evlilik yok. Zaten kendi ailemde anneannem boşanmış, annem boşandı, babam 2 kez boşandı :KK70: Şimdi böyle ortamda yetişen bir kız neden evlenmek istesin? Var yaşıtlarımdan evlenen, evlenme hazırlığı vs. yapan. Ama ben düşünmüyorum ancak ve ancak karşıma gerçekten evlenmek ve aile kurmak isteyeceğim biri çıkarsa ve ona aşık olursam. Yani ben bekar olmayı da dert etmiyorum zaten ailemdekiler de bekar :)

Çevremdeki en alakasız kişiler bile bekar bak bugün direksiyon dersim vardı meğer direksiyon hocam da boşanmış kocasından, bekarmış o da.
Ben de bunu anlamiyorum iste, mesela benim cevremde de hic bosanan yok. Allah mutluluk versin herkese, kimsenin yuvasi dagilmasin tamam da bir-iki kisi bile ornek olmaz mi ya? Herkes anlatiyor o bosandi, bu bosandi diye ama ben kimseyi tanimiyorum. Hic bosanan yok, tum lise, univ arkadaslarim face de ekli, Allah im hepsi coluklu cocuklu, gezmeli, tatilli yasiyorlar. Bilemem icini ama hepsi de mutlu, en azindan gorusmekte olduklarimin mutlu oldugunu biliyorum. Sanirim cogunlugu gorusme usulu evlendigi icin mutlu. Bir arkadasim var sadece onun da bosanacagi zaten evlenirken belliydi, evlilik yasamadi zaten o. Hani bir kisi bulsam bosanmis, oturup dertlesecegim, icimi dokecegim, onun derdini dinleyecegim ama yok yani yok, bosanirsam ilk olacagim cevrede, baya da yanki uyandiracak.

Oui de burasi bir derdim var.insanlar buraya esleri ile ne kadar mutlu olduklari ile ilgili konu acmaz yani.
Her evlilik mutsuz ya da herkes pisman diye bisey yok sonucta

dün 40 50 60 yaşlarında kadınlarla görüştüm

çoğu boşanmış kalanları da aldatılıyor

tünelin ucu b.mb.k bi yere çıkıyor anlaşılan :(

Güzelim kadınlar çok emek verdikleri için sonuç öyle oluyor. Hani deveye diken yaranır misali. Şurda kaç senedir üyeyim bunu gördüm. Erkek emek vermezse olmuyor bu işler.

Örnek istemişsin ben söyleyeyim
İlk evliliğimde
1- yaşım küçüktü
2- dışarda sevgi arıyordum ( ailede olmayınca)
3- idealimdeki erkek diye bişey yoktu
4- onun bana hükmetmesine izin veriyordum
5- ona güveniyordum ( beni üzmeyeceğine)

Şimdi ikinci evliliğimi yapacağım
1- yaşım gereği ne istediğimi biliyorum (31)
2- kendimi seviyorum
3- ideal erkek diye bir kavramım var kendimce
4- kimsenin bana hükmetmesine müsade etmem
5- herkese gerektiği kadar güvenirim
Bakalım sonu ne olacak ?
Burada sorunlu evlilik yaşayanların çoğu zaten bile bile evlenenler maalesef
Çok benzer durumdayız arkadaş.

4 yıllık evliyim, yeni hamileyim. Her gün yeniden yeniden yeniden iyi ki evlenmisim diyorum. Biz oyle uzun flortler ve buyuk asklar sonucu evlenmedik. tanismamizla dugunumuz arasi 1 yila yakın.
Herkesin beklentisi farklıdır ama ben çok talepkar insanların mutluluğu bulamayacağını düşünüyorum. Ne kadar çok beklenti, o kadar çok hayal kırıklığı..
Kimse kimsenin bir anda ayağını yerden kesip hayatını değiştirmiyor. Insan ilk önce kendi mutluluğunu kendi içinde üretmeli.
Benim için olmazsa olmaz merhametti! Inan başka hiçbir şeye bakmadım desem yalan olmaz. Benim boyum cok uzun, cok dikkat çekici bir fizigim var ve eşim benden kısa. Bu bile aramızda asla sorun olmadı:)
Merhametli insan karsisindakini düşünür, hisseder. Yüzü yerde olunca üzülür, dönüp arkasını gitmez, seninle huzunlenir. Bunlar benim için çok önemli. Bir de bunun önemini bilmiyordum, eşimle öğrendim. Cömertlik de önemliymiş. Eşimin gönlü cömert, gariban babasi denilenlerden. Bu da çok mutlu ediyor beni. Bir erkeğe bakınca, bir ev sorumluluğu alabileceğini hissetmelisin. Oğlan çocuğu gibi olmamalı.
Benim tecrübelerim böyle.
Dort dortluk mu, hic mi kavgamiz olmadı? Oldu elbette. Evliliğin bir alışma sureci var, karşılıklı. Kimi için 3 ay, kimi için 3 yıl. Yapıcı olduktan sonra, geçinmeye gönüllü olduktan sonra herşey çok güzel oluyor :)

Selam kızlar sırf bu başlığı açmak için üye oldum , burayı hep ziyaretçi olarak takip ediyor ve okuyorum 24yaşında bekarım yüksek öğrenime devam ediyorum, evlenmek istiyorum ama galiba kadınlar kulübü benim psikolojimi alt üst etti :KK43:
Açılan konuların çoğu hep şu şekilde çok emek verdik şöyle sevdik böyle aşık olduk vs ama sonucu hüsran kimi ya doğumdan sonra sıkıntı yaşamış kimi düğünden 1 hafta sonra, kimi 10 yıl sonra, aldatılanları saymıyorum bile... bir insan iki ayda boşanacak ne yaşamış olabilir böyle? neyi göremediniz hanımlar?
yani hiç kimse mutsuz olmak için evlenmez neticede değil mi? e hal böyleyken hiç mi bir tane güzel evlilik yok :KK43: sonucu hep hüsran mı olmak zorunda? bu nasıl bir piyango böyle?
inanın evlenmekten çok korkuyorum :KK43: ben mi yanlış düşünüyorum
evlenipte sonradan keşke diyenler neye keşke diyorlar, gözden kaçırdıklarınız neydi? veya iyi ki evlenmişim diyenler neden evlendiniz ve kıstaslarınız gerçekten neydi?
tecrübelerinizi anlatın lütfen çok ihtiyacım var buna
teşekkür ederm tüm cevaplarınız için
iyiki evlenmişim diyorum. eşim zaten en yakın arkadaşımdı. halada öyle gözümün içine bakar. ve o olmadan nasıl geçer bir ömür bilemem. kıstasım neydi bilmiyorum ama ilişkimizi güzel kılan ne söyleyeyim. 1. si saygı duymak. 2.si verdiğim değer kadar değer görmek. çift taraflı bir duru yani. ve 3. sü sevmek tabiki. anlayışlı olmak ten uyumu vs diye gider kıstaslar. ama en önemli 3 ü saydıklarım zaten :)

Back
X