Evlenmeyi düşünüyorum ama yalancı biri dediler...

Dün söyledi aileme söylemem bunu daha önce biri daha söylemişti bana ama kimse dört dörtlük değil yalan söylemek sıkıntı yaratirmi
Bugün basit yalanlar söyleyen yarın daha büyük yalanlar söyler.

Akrabam bir bey var yıllardır benimle evlenmek istiyordu ben de hiç birzaman istemedim.ailem çok istiyor ben de yaş olmuş 36 37 acaba olurmu diye düşünüyorum.
Adam aynı yaş güvenlikçi kadrolu ben öğretmenim.yillarca istemedim diyemi acaba bi türlü evet diyesim gelmiyor.adami beğenmiyorum.herkes evlenince seversin diyor çok iyi bir insan herkese koşar ailesine düşkün.
Bende dün büyük yengesini aradım dedi artıları da var eksileri de.insanlarla çok dalga geçer ve çok yalan söyler. Bunlar sizce çok sorun olurmu ilerde
Kadın ayağı yok dedi ev işi de yapar.iyi birisi demedi
Ben stres yapıyorum adam sürekli bize geliyor babam abim çok seviyor ama bende sevgi sıfır evlenirsem pişman olurmuyum
Ay tabiki pisman olursunuz. Evlenimce seversin lafini hangi garip insan soyledi. Eskiden 14 unde evlendiriyorlarmis onlara diyorlarmis evlenince seversin diye zira cocuk ne anlasin sevmekten. Ama siz tabiki begendiginiz biriyle evlenin. Evlilik amac degildir dogru kişiyle evlenmediginiz surece bekarlik sultanliktır. Hayat arkadaşı yaninda durmaktan keyif aldigın kişi ile olur aksi halde resmen tutsaklik

Değerli meslektaşım siz de yalan söylemenin nasıl bir davranis bozukluğu olduğunu ve bu insanlarla hayat geçirmenin ne kadar zor olacağını bilecek insansınızdır diye düşünüyorum. Bana bu iki meziyet söylense hiç düşünmeye bile zaman ayırmazdım. Sizin hayatiniza ve sizin sosyal ortamınıza eşiniz olarak girdiğinde emin olun çok zorlanacaksınız.

Yalandan daha kötü ne olabilir ki?
Yalan söylediğini bilecek kadar fazla şahit olmuş yengesi demek ki.
Kadın ayağı olmadığını, özel hayatını bilip net konuşması tuhaf.Yengesi de olsa kimse kimsenin hayatını akraba da olsa yakınen bilemez.
Misal aldatır ama yalan söyler,ölümüne inkar eder ne anladık biz bu işten.Yalanla güven oluşmaz, güvenin olmadığı yerde huzur olmaz, huzurun olmadığı yerde sevgi olmaz.
Yarın bir gün kilo alırsınız dalga geçer, özgüveninizi yerle bir eder.
Bir de sevmediğiniz biri. Evlilik için gerekli kavramları nasıl inşaa edeceksiniz?
Yerinizde olsam dünyada sadece o kalmış olsa bile kabul etmezdim. 🤷🏼‍♀️

Beni beklemiş hep beni sevdiği için evlenmemiş diyorlar
Valla bu da iyi bir şey değil, çok sağlıksız bir davranış. Hem yalancı, hem akraba, hem meslekleriniz çok denk değil (sorry), hem akrabası için yıllarca evlenmemiṣ... Romantize etmeye gerek yok yani ortada ciddi bir risk var, o risk de bu adamın sizi tanımadan sevdiği için tanıyınca hayal kırıklığı yaşaması, sizinle evlenmeyi beklediği için (muhtemelen yalan ama kendi de inandıysa bu yalana) kendini büyük fedakarlık yapmış sanıp sizden aşırı şeyler beklemesi, bu özelliğiyle tanınacak kadar yalancı olması, sosyoekonomik farklar nedeniyle kendini kötü hissedip hırçınlaşması, akraba olduğu için bir sorununuz varsa bine çıkması... İstiyorsanız vakit geçirin, kendiniz karar verin, bunda bir beis yok. Ama evlenmek için evlenilmez, dertsiz başınıza dert almayın.

Ay tabiki pisman olursunuz. Evlenimce seversin lafini hangi garip insan soyledi. Eskiden 14 unde evlendiriyorlarmis onlara diyorlarmis evlenince seversin diye zira cocuk ne anlasin sevmekten. Ama siz tabiki begendiginiz biriyle evlenin. Evlilik amac degildir dogru kişiyle evlenmediginiz surece bekarlik sultanliktır. Hayat arkadaşı yaninda durmaktan keyif aldigın kişi ile olur aksi halde resmen tutsaklik
Ben hiç evlenmedim yani bana değer verirse sevebilirim diye dusunuyordum ama yalan söyler dediler işte orda durdum

İstemediğiniz biriyle neden evlenesiniz? Yani içinizden evlenmek gelmiyorsa sırf evlendi desinler isteyenim varken gideyim diye böyle biriyle evlenmeyin.

Yalandan daha kötü ne olabilir ki?
Yalan söylediğini bilecek kadar fazla şahit olmuş yengesi demek ki.
Kadın ayağı olmadığını, özel hayatını bilip net konuşması tuhaf.Yengesi de olsa kimse kimsenin hayatını akraba da olsa yakınen bilemez.
Misal aldatır ama yalan söyler,ölümüne inkar eder ne anladık biz bu işten.Yalanla güven oluşmaz, güvenin olmadığı yerde huzur olmaz, huzurun olmadığı yerde sevgi olmaz.
Yarın bir gün kilo alırsınız dalga geçer, özgüveninizi yerle bir eder.
Bir de sevmediğiniz biri. Evlilik için gerekli kavramları nasıl inşaa edeceksiniz?
Yerinizde olsam dünyada sadece o kalmış olsa bile kabul etmezdim. 🤷🏼‍♀️
Tesekkurler yorumunuz için

bir insanın kendine verdiği zararı başka biri veremezmiş. kurban psikolojisine girmişsiniz. kendinize acıyorsunuz. yaşım geldi diye aşık olmadığı, yalancı ve uzak akraba ile evleneyim bitsin gitsin diyorsunuz. çekim yok bir şey yok. eğitim farkı var mı anlamadım. hiç beğenmiyorum yazmışsınız. siz delirdiniz mi? anne babanızı cezalandırmak için mi evleniyorsunuz? sevmediğiniz biriyle cinsellik olur mu tiksinmeyecek misiniz? ya evlendikten sonra gerçekten hoşlandığınız biri karşınıza çıkarsa kahrolmayacak mısınız? zamanla seversin diyenler çok eski evlilik yapanlar. kadın çalışmaz evdedir çocuklar olur kaderine razı gelir yani adamı asla sevmez ama kaderine mecburiyetten ses çıkaramaz. siz öğretmensiniz. çocuklara kişilik veriyorsunuz branşınız ne olursa olsun. sizi rol model alıyorlar. şimdi çok sevdiğiniz bir arkadaşınızın bu soruyu size sorduğunu düşünün. sevmiyorum istemiyorum ama yaşım geldi evleneyim mi dese ne dersiniz. yak kendini evlen mi? evlilik sevgi olduğunda bile zor olabilir sevgi olmadan tahammül edilecek bir şey değil. ya kendinizi ya ailenizi ya adamı bir şekilde birilerini cezalandırmak istiyorsunuz ama olan size olacak.

Evlilik böyle bir şey değil. Yalanı bi kenara koyalım sevmiyorum dediğiniz biriyle aynı yatağa nasıl gireceksiniz ki? İnsanlar aşık olunca bile aylarca cinsellikte sorun yaşıyorlar veya ten uyumları olmuyor. Siz tamamen uzak biriyle bunu yaşamak istiyorsunuz. Kaldı ki bir erkeğin bu yaşına dek evlenmemiş olması bana size çok aşık olduğunu değil dümdüz bir sorunu olduğunu söylüyor.

Yalancı erkek çok tehlikeli bir şey. Üstelik yalanı kendini kurtarmak için söylese belki hak verebilirim ama ortalığı karıştırması bildiğin rezillik. Bir kere yalanları yüzünden herkesle aranız bozulacak çünkü millet eşinizin iftiralarından kendisini kurtarmak için szden kaçacak. Çevreniz kalmayacak. bir yandan da acaba eşim mi haklıydı diye düşünmekten delireceksiniz. Size parayı şuraya verdim diyecek sonra başka yere verdiği ortaya çıkacak. Sizi aldatsa bile çevrede kadınlık görevlerini yerine getirmiyordu diye anlatacak. Böyle insanlar kendini savunamayacakları için çevreye saldırır ki onlar kendilerini savunmaktan hesap soramasın.

Ha diyorsanız ki benim yaşım ilerledi artık anne olmak isterim. Sırf çocuk doğurmak için evlenip doğurunca kendim bakarım zaten boşanırım, böyle bir üyelik hatırlıyorum ben burada, bana göre yanlış da olsa diyeceğim bir şey olamaz. Kendiniz ölçüp biçin. Ama normal bir evlilik olmaz bu anlattığınız profille.

Herşeyi geçtim hem akrabanız. Akraba evlilikleri kadar beni irite eden birşey yoktur, hem de adamı hiç beğenmiyorum yazmışsınız. Yani hiç beğenmediğiniz biriyle neden evlilik yapılır ki? Hergün hiç beğenmediğim birini görüp aynı yatakta yatacağıma tek başıma kalırım daha iyi

Herşeyi geçtim hem akrabanız. Akraba evlilikleri kadar beni irite eden birşey yoktur, hem de adamı hiç beğenmiyorum yazmışsınız. Yani hiç beğenmediğiniz biriyle neden evlilik yapılır ki? Hergün hiç beğenmediğim birini görüp aynı yatakta yatacağıma tek başıma kalırım daha iyi
Yalan kötü bir huy insan yalandan korkmalı kendimi kandırmaya çalışıyorum

Akrabam bir bey var yıllardır benimle evlenmek istiyordu ben de hiç birzaman istemedim.ailem çok istiyor ben de yaş olmuş 36 37 acaba olurmu diye düşünüyorum.
Adam aynı yaş güvenlikçi kadrolu ben öğretmenim.yillarca istemedim diyemi acaba bi türlü evet diyesim gelmiyor.adami beğenmiyorum.herkes evlenince seversin diyor çok iyi bir insan herkese koşar ailesine düşkün.
Bende dün büyük yengesini aradım dedi artıları da var eksileri de.insanlarla çok dalga geçer ve çok yalan söyler. Bunlar sizce çok sorun olurmu ilerde
Ben stres yapıyorum adam sürekli bize geliyor babam abim çok seviyor ama bende sevgi sıfır evlenirsem pişman olurmuyum
Bence dışarda otur Bi yerde konuş o şekilde daha iyi tanırsın ciddi mi dalga ı mı beleşçi mi cömert mi ona göre karar ver

Evlenmeyince eksik olmuyorsunuz. Hiçbir şey hissetmediğiniz hatta beğenmediğiniz bir adamla sorf milletin ağzı kapansın diye aynı yatağa girmeyi mideniz kaldıracak mı? Ayrıca yalan söylemek ve insanlarla dalga geçmek bence defonun en büyüğüdür başka kusura gerek yoktur. Ev işi yapabilmek kadın ayağı olmamak büyük özellikler değil. Bu adamla evleneceğime bekar ölürüm daha iyi. O yatağa adamı beğenenler değil siz gireceksiniz iyi düşünün

İlk eksisi akraba olması zaten en büyük eksi si YALAN söylemesi her ne kadar ilerde seversen sev yalan la başa çıkamazsın yakma hayatını Rabbım bir kapı açar evlenmek için evlenme derim. Çok ciddi bir konu sonuçta. Hiç sevmiyorsun yapma her insan sever aşık olur ama sevmeden tanımadan yapma derim . Millete bakma bir b*k bildikleri yok anca zirvaliyorlar

Yani hiçbir oluru yok bu işin hem sevmiyorsun, hem adam sorunlu dertsiz başına dert alırsın. Kaç %1000000

Back
X