Evlenmeyin

Arkadaşı önce uyardım, türkçen yok mu dedim, daha devam etti ben de peygamber değilim kusura bakmayın

Valla konu sahibi çocuğum var, çalışıyorum. Doğum iznim 6 ay önce bitti. Çalışırken de zor, çalışmazken de zor bebek bakımı. Sadece sana aitse sorumluluk çok zor. Tek tek madde madde yazmaya da üşendim zorlukları. İnsan bu dönemde sabrının ne kadar fazla olduğunu anlıyor.
Yorumlara baktım da seni pek anlayan çıkmamış. Yüklenen de çok olmuş. Evde de durumlar karışıkmış. İşin zor. Sabır diliyorum.

önünüze bakın,hayatınızı yeniden kurun korkmayın .evet arkanızda belki aileniz yok ama inanın Rabbim okadar büyükki .benim kardeşimde ablamda boşandılar herşey yoluna giriyor Allah yardım ediyor.sen yeterki kendi hayatın için sadece küçük bir adım at

Haftasonu olay çıkarmıştım evde kurtulamıyorum bari biraz düzelsin diye.2 gün yalandan çocuğun biberonunu falan yıkadı.

Dün akşam eve geldi felç modunda çok yorgunum ölüyorum bitiyorum dedi tüm akşam yattı.Dün yarım saat bile oturamadım.Tüm akşam bi de başımda ağlandı ben hastayım çok kötüyüm bilmem ne diye neyin var noluyo dedim başı ağrıyomuş.Ben artık sırtımın ağrısından fizik tedaviye gitmeyi düşünüyorum.

Arkadaşlar evlilik TR şartlarında bu saatten sonra hazırda bir eviniz ve tıkır tıkır gelen maaşınız yoksa yapılacak bir eylem değil. Emin olun. Maddi durumunuz iyi değilse evlenmeyin.

senin seviyene inmeyeceğim tatlım sen instagram fotolarına bakıp milletin gezme tozma sporlarına iç geçirip ağlamaya devam et

Hangi mesajinizi alintilayacagimi sasirdim bu nasil bir cirkin uslup.. cocuklu ve evli biri olarak yazayim cocuktan sonra asla eskisi gibi olamazsiniz en azindan bir kac sene.. bakmayin siz instamom lara, sizin gibi izleyicilerin sayesinde milyonlar kazandiklari icin 20 tane yardimcilari var da yukluyorlar o fotolari.. insanlari bu sekilde mutsuz olduklari konularla vurursaniz ic sizlatirsiniz sizin de baska bir olayinizdan cikar yapmayin.. kufur etseniz daha iyi sadece banlanirsiniz ama bu cok cirkin cok.. ha bu arada avukatta degilim daha once yuz kere atismisimdir baska konularda konu sahibiyle, ama atismanin bile bir adabi vardir yahu ne oluyor bu foruma boyle..

Bende bir ara sosyal medya da kendi arkadaslarimi gorunce baya bir içim kötü oldu hepsi okul okumus universiteye gitmis gezmeler arkadas ortamı baya çok duygulandım sonra keske bende okusaydim bir ara tv ye bir reklam gelmisti kadinlar uzerinde kuş gibi ucmasini istiyorsunuz ama ozgur birakmiyorsunuz. Hakkaten de oyle oku diyo dışardan ve tek başına gelde yap herkesin algilama kapasitesi ayni degilki bari bir meslek lisesi evin tam karşısında ama kıskançlık yapiyor yok efendim erkek hocalar var gibisinden yani hevesim kursağımda kaldi sadece arkadaslarima oylece bakakaldim ve bir an eşimden soğudum bor ara

çocuksuz yalnız mı ??? valla öyle bir mutluyuz ki yalnız fln da değiliz seninki gibi öküz kocamız da yok allahtan
sen mesajı çok yanlış anlamışsın boşunada üslubunu bozmuşsun. çocukları yok yapayalnız falan dememiş. mutlu olanların çocukları yok, çocuktan sonra değişir demek istemiş. konularını biliyorum seni çok iyi anlıyorum benimde olmuyo. bu yüzden böyle hassas olduğun bi konu olduğu için yanlış anladın ama devam ettirmeseydin bari. mesajların çok kötü ağır konuşuyosun yapma

valla kız haklı evlenmek icin herseyinizin cok cok cok aynı olması lazım % 5 lik bi soru isareti bile sonra cok sorun cıkartıyo genliginde anlamasanda 35 lere gelince ulan ben bunun icin bu kaar laf yedim ama deymezmisin diyosun

aileler denk olmalı 1
aynı statüde olmalı memleket cok onemli ne kadar dogu batı sentezi olur deselerde istisnalar kaideyi bozmaz herkes yöresiyle evlensin

okul aynı sekilde lise ilk okul bile farkediyo ki bırak üni ilk okul muhabbeti

kendini gelistiren vardır üniye gidip öküz kalan da ama yine kaidedir

kardesime dedigim hep söz nikah masasına bile otursan eger aklında soru isareti varsa dügünüde iptal et gelenleride yolla ben yolarım diyorum hic kimse önümli degil senden diyorum

Öyle düşünme. Niye alışasın? Alışma da zaten.
Herkes güzel yaşamayı hak ediyor.
Keşke imkanlar farklı olsa da çalışmak istediğinizde alacağınız maaşla rahat rahat kreşe de verebilseniz bebeğinizi.
Sanırım bu ülkede çocuğunuza bakacak bir yakınınız yoksa enaz 3-5 bin getirisi olan bir işe sahip olmak lazım ki bakıcı veya kreş imkanı sağlanabilsin.
Bazen çalışan/çalışmayan kadın konularında kavga çıkıyor :)
Evet çalışanın kadının ev hanımına göre 2 kat iş yükü var. Hem işte hem de evde yoruluyorlar.
Ama dışarı çıkmak,çalışmak insanı rehabilite eder. Hele de çalışmaya alışkın bireyler evde bütün gün çocukla duramaz. İçine kapanır,sıkılır.
Evcimen bir tip olmasaydım iki çocukla ben de kafayı yerdim evde.
Mesela eşim dün sabah 7 gibi çıktı. Gece 3 civarı eve geldi. Sabah 6:30 da tekrar gitti.
Korkunç bu bence. İnsanlık dışı. Ne zaman gelecek belli değil.
Şimdi ben bu adamdan ev süpürmesini bekleyemem ki.
Zaten şaftı kaymış.
Ama sizin durum farklı. O kadar ağır bir işi yokmuş. Size destek olmak zorunda.
Zamanı geldiğinde kamburunuzu sırtınızdan atın düzelme olmazsa.
Sabırlı olun. 1 yaşından sonra daha iyi olacak her şey. 2 yaşından sonra huysuz bir çocuk değilse daha da güzel olacak.
Benim küçük kızım 27 aylık sayılır. İnan ki son bir kaç aydır ne yediğimi anlıyorum.
Sofradan hep yarı aç yarı tok kalktım.
Dışarıda yemek olayı saçmasapandı zaten.
2-3 defadır keyif almaya başladım ondan da.
Sıcak yemek hayal olmuştu resmen.
Bebekle hayatınız düzene girecek,her şey daha güzel olacak.
Ama eş kişisi ile bilemem. O da size bağlı.

Valla 3500 lira gelirim var.Ama çok düz bi hesap yapıyım.Bu devirde artık çalıştırdığınız bakıcıya sigortasını da yapmak zorundasınız.Tek başına onun masrafı 2500 lira eder.1000 lirayla da kendime mi bakıyım çocuğa mı.Kiraya çıksam hesap bile yapmama gerek yok.Bi tane maması olmuş 70-80 lira ayda sırf mama bez masrafı 300 lira daha kıyafet ek gıda vs yok.E aidat faturalar yol parası mutfak masrafı ısınma vs hiç saymıyorum bile.Boşansam hayatta nafaka alamam.

22 yaşımdan beri 6 yıldır çalışıyorum.Evde olmak beni bunalttı ama biliyorum ki geçici bi süre.İstesem işe dönerim ama bebeğime kıyamıyorum.Siz maşallah büyütmüşsünüz :)

Ben de sakin bi bebeğim olmasına rağmen uzun uzun kahvaltı yapmayı, dışarda tek başıma gezmeyi, uzun bi banyo yapmayı özledim.Hayatım hep bi telaş içinde kendimi bi yarış atı gibi hissediyorum devamlı bişeylere yetişiyorum.Hatta ben bile kendime şaşırıyorum bazen nası bu kadar hızlı olabiliyorum ama hayat zorluyor.Doğumda 23 kilo almıştım 3 ay içinde doğum öncesi kilomun bile altına düştüm koşturmacadan.

İnşallah hepimiz için her şey güzel olur...

Benim anlayışlı, iş beklemeyen, aman yapma kalsın ben hallederim(ama halletmez) diyen kocam bile çocuk yaşına gelene kadar beni o kadar yalnız bırakmış ki...
Hep sonradan fark ettim.
Çünkü çocuk ona sıkıcı geliyordu.
Evet bana da da sıkıcı geliyordu, zor bir bebekti, kim bayılır akşama kadar kucağında çocukla dolaşmaya, mecbursun keyfe göre bir şey yok.
Şimdi bakıyorum ne kadar yalnız bırakmış beni diyorum, işkolik olup çıktı ihtiyacımın en fazla olduğu zamanlarda.

Bakacak biri olsaydı işe dönün derdim, gerçi çocuk ne kadarlık onu kaçırdım ben.
Şu an hayatımı en fazla kolaylaştıran şey haftada yarım gün yardımcı almak.
Baba-oğul paylaşımı da gittikçe artıyor bizde.
İnşallah sizin icin her şey düzene girer.

Ama insan unutuyor mu zor geçen günlerini, unutmuyor.
Sonra neden bu çocuğa kardeş düşünmüyorsun.

Eşinizin geliri iyiyse aslında haftada 2 yarım gün bakıcı abla olayına girişmek istemez misin?
Bizim şuan bir miktar kredi borcumuz olduğu için sadece araştırıyorum.
Hatta güvenilir şirketler var mı diye konu açacaktım.
İstanbul da kimsem yok benim de.
Haftada 2 yarım gün bir bakıcı abla olsa. Oohh insan neler neler yapar.
Haftada 1 bile olsa olur.

İşte boşanamıyo olmamın sebebi o.Eşimin eline benim yarımdan daha az para geçiyor.Ama kv oğlumu cok seviyor gercekten cok içten bakıyor çocuğa ve beceriyo da yani eli çok yatkın.O yüzden bebeği o büyütecek işe başlayınca 2-3 sene boşanamam dediğim o onu bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…