Evlenmeyin

Bence hiçbirşey sizin huzurunuzdan önemli değil, kendi evinizse kiraya verip başka yere de çıkabilirsiniz, illa ki çok uzak olmanıza da gerek yok tebdili mekanda ferahlık var diye boşuna demiyorlar. Aile huzurunuzu bozacak durumlar olduğunda bence taşınmak istediğinizi konuşun eşinizle, başta karşı çıksa da zamanla hak verecektir. İnsanları mutlu etmenin bir yolu olmuyor bazen, habire birşey bekliyorlar bazen uzaklaşmaktan başka çare olmuyor. Kimse de kırılıp dökülmemiş oluyor en azından. Rica ederim, biz bir de çocuklar olunca parkı olan bir eve geçtik mesela bizim için de çocuklar için de daha iyi oldu, kiracı olmamıza rağmen kafam rahat.

Yoo yorucu bi işi yok.Yardım edecek kimse yok maalesef.Haftasonu çıkıyorum ama bensiz hiçbişey yürümüyo.

Ücretsiz izne çıkunca bunlar biraz hayal oldu

Gereksiz sorumluluk dediğiniz emeklemeye başlayan bi bebeğin olduğu evde temizlik yapmak mı?kıyafetleri yıkamak mı?onun yemeklerini hazırlamak biberonlarını temizlemek, doktoruna götürmek mi?aman eşim ortak olmuyo diye bebeğimi mi harcayım? Zaten sorun beni mecbur bırakıyo olması yoksa çocuktan önce ben de restimi çekip yatmasını biliyodum.

İşte ben bebeğime onu yapmam onun suçu ne?

Bebeğe bakacak kimse yok ben çalışınca.Çalışmazsam da geçinemem.

Tüm sayfaları okudum neredeyse soruldu mu görmedim maaşındaki haciz neden ortak yaptığınız bir harcama mı yoksa ailesi veya kendi borcu mu?

Evlenmeden önceki borçları

Bakın bebek olmadan ben de yan gelip yatıyodum ama artık bebek olan bi evde yemek de pişmek zorunda, temizlik de yapılmak zorunda, çamaşır da yıkanmak zorunda.Eşimle restleşcem diye bebeğimi mi harcayım.

Konu sahibi dertlerine bir dert daha eklendi ölümcül bir hata yaptın böyle bir başlık atmakla...(ironi)

İçerik ziyan sen şimdi bolca hayır ben çok mutluyum yorumu okuyacaksın

Aman allah bozmasın mutluluklarını.Çoğu da çocuksuz yalnız.Çocuktan sonra görürler.

Yok yok tövbe ben çok ciddi evlenmek istemiyorum yeni birşeyde değil çocukluğumdan beri ben evlenmiycem diyen biriyim önceleri ciddiye almıyorlardı ama annem artık gerçekten istemediğimi anlıyor .Sevgilim 50 yaşında o da bu yaşta sonra evlenmesin yane :) çocuk da olursa olur olmasın diye bir gayretim yok bi ailemle bi sevgilimle yaşıyorum belli bir yere kök salmak zaten bana göre değil birde burda okuduklarım ve çevremde evli arkadaşlarımın yaşadıkları kadının tek bir mucizesi var o da çocuklar onlar da her sıkıntıya değer tabi

İşte bebeğinizin ve kendinizin işini yapın diyorum ben de size, tümden ev işlerini bırakın değil. Bebeğinizin yiyeceği ayrıdır zaten, temizlik dediğiniz evet yerleri temiz tutun ama eşinizin kişisel olarak yapabileceği şeyleri yapmayın mesela çamaşırlarını kendi sersin toplasın. Siz yaptıkça o elini sürmeyecek çünkü.

yanlış düşünüyorsunuz, ben de yeni evliyim evlilik sonrası aldığım kiloları eşimin desteğiyle sporla vermek istedim ve hemen eşim bi spor salonuna yazdırdı, bebeğim yok ama olsaydıda eşim bir kaç saatliğine bakardı. Eşinizle konuşun, aktivitelerinizde birbirinizi destekleyin, evlilik tek taraflı değil çift taraflıdır, en azından spora gitmek istiyorsanız bir kaç saatliğine bebişinize bir yakınınız göz-kulak olabilecek birini bulun

Konuyla ilgili kayda değer bir yorumun ve dahi profil foton yok bu durumda biz de sana karaktersiz ve yüzsüz mü diyelim?
Devekusu bir hakaret değil hakaret olsa profil fotosu yapmazdi
Profil fotosu, yorumu olmayan herkese böyle soyluyorsan buyur söyle karakterini belli edersin . neymiş karakter yorumlarla belli oluyormus bunu da öğren!!

Ayrıca konu dışı uyarısı aldım rahatsızsan şikayet edersin böyle seviyesiz yorum yapmak yerine

evlenmiycez zaten merak etmeyin. şu konuları okudukça evlilikten hepten soğuyorum.
2-3 yıl sonra ne olacak peki? mezuniyet falan mı? yani nasıl kurtulacaksınız bu durumdan
Al bendende okadar 28 yaşındayım sevgilim vardı ama yaşayabileceğim herşeyi yaşattı sağolsun ne aldatılmalar ne mutluluklar yani bi yığın şey şimdi hevesim var mı yok evli olup ilgisiz eşlerinden şikayetlenen bi çok arkadaşımı gördükçe evet böyle evde kendi evimin efendisi olmak güzel ama insan sevmek sevilmek istiyor sevdiğinide yanında istiyor herlade hayatı böyle flörtöz olarak geçirip gidicem

Allah yardımcın olsun öncelikle.
Ama bence de kızlar hayatınızı dolu dolu yaşamadan asla evlenmeyin. Çünkü hiç bir şey hayallerde ki gibi olmuyor

malesef cnm oyle bi imkan yok esim kabul etmez bende zaten kpss hazirlaniyorum atanirsam gidebiliriz ancak cnm oyle soyluyor yoksa baska yolu yok ailesiyle aram iyi zaten oyle altli ustlu ya da cok asiri yakin degiliz yurume mesafesi var ama benim yakin olmak istemiyorumdan kastim bayagi baska semtte olmak ya da baska ilde..o da imkansiz ve mesafeli olmak istiyorumdan kastim mesela kv bugun sunu sunu yapalim dediginde ben hayir bugun baska planim var demek istiyorim mesela cnm yoksa cidden kv m iyi biridir en sevmedigim huyu da cok ustelemesi hep kendi istedigi olsun ister o yuzden hayir demekte cok zorlaniyorum ve olan bana oluyo cnm baskalarina daha rahatim bu konuda gorusmek istemezsem bi bahane uydururum gitmem ama yakinlarima yapamiyorum cnm hayat zamanla ogreticek gibi geliyor cnm yoksa ben beceremiyorum bi de cocugum olsa onu bahane ederdim ama yok. dedigin gibi esim bu konuda anlayisli olsa baska bi semte tasinsak falan kv den istedigim uzaklikta olabirim ve bahanelerim olur rahatlikla ama ayni semtte zor cnm cunku bi de esimim butun akrabalari da bulundugumuz semtte bi gun suraya gitcem sana gelemem desen seni elbet biri goruyo neyse cnm ben cok uzattim Allah mutlulugunuzj huzurunuzu daim etsin bizimde insallah daha huzurlu olmamiz icin bende insallah kpss kazanir da atanirim :)

Sevgili konu sahibi, inan bu durumda olan bir tek sen değilsin. Şu anda okuyor olduğum, yazarı ünlü bir sosyal psikolog olan bir kitapta aynen bu konu tartışılıyor. Evrensel olarak erkeklerin "çalışmaktan vazgeçmesi".

Erkeklerin işsizlik oranı son 50 seneye kıyasla çok yüksek. Erkekler artık eğitim düzeylerini yükseltmek ve çalışmak istemiyorlar. Kızlar akademik alanda da iş hayatında da daha başarılı. Erkekler bir şey üretmek, çalışmak istemiyorlar genel olarak. Peki neden dersiniz? Bazı erkeklerin sadece "erkek oldukları" için kendilerine birçok şeyi hak görmesi en büyük sıkıntı.

Çoğu erkek gerek annesi babasıyla, gerek hayat arkadaşıyla olan ilişkisinde uzun vadeli bir sığınak arıyor. Çok fazla sayıda erkek para getirecek işlerde çalışmak konusunda isteksiz, hatta yaşam alanlarını düzenli tutacak temel ev işlerine bile yardım etmiyorlar. Sadece kendi zevk aldıkları işlerini yapmaktan memnunlar. Bu erkekler başkasına bağımlı olmayı bir toplumsal başarısızlık değil, bir başarı olarak yeniden tanımladılar. İş yapmamayı kendilerine hak gördüler. Sorumluluk, üzerine düşeni yapmak ve başarı arasındaki bağlantıyı kuramadılar. Bazıları umursamadı. İşsizlik utancı hala var ama eskisi kadar değil. Başarılı erkeklere özeniyorlar evet (Acun Ilıcalı, Mark Zuckerberg gibi) ancak hayran oldukları şey yalnızca arzulanan sonuç ve ürünler. Çaba göstermek istemiyorlar.

Kadınlar neden mi böyle adamlarla birlikte olmaya devam ediyor? Yazara göre, bu iyi eğitim görmüş kadınlar için alternatif olmaması. Erkek yok kısacası arkadaşlar. Dolayısıyla kadınlar "kötü kararlarına", artık katlanılamaz hale gelene ve partnerlerini terk edene kadar sadık kalıyorlar.

Allah yardimciniz olsun bende ayni dusunceler icerisindeyim ve 7aylik bebegim var. Aramizdaki problemler farkli olsada icerik aynı.

Çok beğendim, kitabın ismini ve yazarını da paylaşabilir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…