- 5 Nisan 2012
- 1.628
- 857
- 123
- Konu Sahibi burcubahar0635
-
Bence hiçbirşey sizin huzurunuzdan önemli değil, kendi evinizse kiraya verip başka yere de çıkabilirsiniz, illa ki çok uzak olmanıza da gerek yok tebdili mekanda ferahlık var diye boşuna demiyorlar. Aile huzurunuzu bozacak durumlar olduğunda bence taşınmak istediğinizi konuşun eşinizle, başta karşı çıksa da zamanla hak verecektir. İnsanları mutlu etmenin bir yolu olmuyor bazen, habire birşey bekliyorlar bazen uzaklaşmaktan başka çare olmuyor. Kimse de kırılıp dökülmemiş oluyor en azından. Rica ederim, biz bir de çocuklar olunca parkı olan bir eve geçtik mesela bizim için de çocuklar için de daha iyi oldu, kiracı olmamıza rağmen kafam rahat.esinizin ailesinden uzak bi uere tasinmaniz donum noktasi olmus elbette ama malesef bizim oyle bi sansimiz yok ailesiyle tamamen bagimi koparma gibi soz konusu olamaz ama mesafeli olmak isterim cunku sadece ailesine yakin degilim akrabalarina da yakiniz malesef bazilarina bende mahsus gitmiyorum ama mesela dese ki yarin musaitmisin sana gelcem dese hayir diyemem ben kestirip atmadan usulunce hayir demek istiyorum ama yapamiyorum ya direk siliyorum ya silemiyorum ve yakin cevrelerde olmamizdan kaynaklaniyo zatej uzak olsak hic sorun kalmaz
tesekkur ederim tecrubelerini aktardigin icin..
Ne iş yapıyor ki bu kadar yorucu? Size yardım etmiyorsa bari en azından evi dağıtıp kirletmesin. Kendi çamaşırlarını makineye atsın en azından. Akşam da yemekten sonra sofrayı toplasa. Ne var yani. Çok zor işler değil ki. Size yarım edecek kimse yok mu? kardeşiniz falan? Hafta sonu bi dışarı çıksanız dahi iyi gelirdi en azından size. Çok bunalmışsınız.
Sorumluluklarinizi azaltmaya çalışsanız. Mesele haftada bir temizlikçi cagirsaniz. Bir gün dışarıdan yeseniz. Akşam geldiğinde ev işi değilde çocukla ilgilenmesini sağlasaniz.
Hafta sonuda en az bir saat çocuğu bırakıp markete diye çıkıp dolaşın bir kahve için.
Hayat böyle insanların sizi düşünmesini beklemeyin. Fırsatları değerlendirin.
herkesi neden evlilikten sogutuyorsunuz ki.ben 3 yıllık evliyim mutluyum. Koca maalesef terbiye edilmez terbiyelisi alınır ...benimkine evlenmeden önce de bir sürü sorumluluk vermiştim evlendikten sonra da ... annesi aktif çalışma hayatında olduğu için evlerine hep temizlikci abla gelmiş bize de geliyor olmasını yadirgamiyor .gömlek vs utusune hayatta el sürmem gider kendi utucuye verir gerekirse kendi ütüler. Utusuz gitse de umrumda değil .
İsyerinde dahi üstüme vazife olmayan işleri asla takip etmem. Çünkü siz ne kadar gereksiz sorumluluk alırsanız onlar size görev olarak geri döner.
Kocamın depozitolu bira şişeleri mutfakta sürünüyor bir haftadır kendi gidip goturmedikce orda duracak. Yani bu kadar fedakar olmayın .bakın ben yapmıyorum ve mutluyum. Çocuk olursa da tabiki ben daha çok ilgileneceğim ama kocamı da çocuğun işlerine alistiracagima inanıyorum. Evliligimde olmazsa olmaz görevim ise gidip yemek yapmak diğer olaylar hep ortak yapılıyor. Bu arada pasta börek çok mecbur kalmadıkça yapmam çünkü vaktim yok .
konu sahibi arkadasim bu biraz da yapi meselesi. sen de hic onemsemesen evi temizligi bebegine ne varsa onu yedirsen durum degisir. Ben coxuguna 2 kaşık yemek yapmaya üşenip danone hazir corba disardan abur cuburla cocuk besleyenleri gorunce. ayfica her hafta temizlik vs icin eve bayan cagirip ustune calismadiklarini duyunca vayyy be dedim ...
Ailenin desteğine ihtiyacın yok. Zaten evi sen gecindiriyorsun. Adamın sana zararı çok faydası yok. Karart gözünü boşan gitsin. Çocuk varsa mahkeme nafaka da bağlar. Isterse aç kalsın öpe öpe o nafakayı ödemek zorunda. Hoş ödemese bile yine kardasınız. O zamana kadar da yemeklerinizi bile ayrı yapın yiyin.ben olsam öyle yapardım.
Tüm sayfaları okudum neredeyse soruldu mu görmedim maaşındaki haciz neden ortak yaptığınız bir harcama mı yoksa ailesi veya kendi borcu mu?
İnsanın mutluluğu evli olup olmamasına bağlı değildir.
Ne bekarlar var, birçok ruh sağlığı problemi ile uğraşıyor. Toplum baskısı, arkadaşların evlenip aile kurması vs. Onlar da bekarlık mutsuzluk getirir diyorlar.
Mutsuz olan insanlar, mutluluğu durumlara ve şartlara çok fazla bağlayan, beklentilerini yanlış oluşturmuş insanlar gördüğüm kadarıyla.
Bazı kadınların mutsuz olma sebebi, evlilikteki her sorumluluğu sahiplenmiş olmaları. En baştan sadece yapabileceğimiz kadar sorumluluğu almamız gerekir. Ha hala geç değil, şu andan itibaren de sorumluluk verilebilir. Sadece bebeğe ve kendine yemek yapmak, onun eşyalarını çamaşırlarını katlamamak gibi. Biraz sabırlı olun, bir süre sonra mecbur yapacak.
Unutmayın insanlar "şunu yap bunu yapma" ile şekillenmezler, çocuklar bile buna uymuyor. İnsan organizması davranışlara göre şekillenir ve öğrenir, umarım toparlarsınız.
Konu sahibi dertlerine bir dert daha eklendi ölümcül bir hata yaptın böyle bir başlık atmakla...(ironi)
İçerik ziyan sen şimdi bolca hayır ben çok mutluyum yorumu okuyacaksın
Baslik+profilfoto yorumum; Kimse bi deve kuşun un tavsiyesine uyacak degil
Baslik+profilfoto yorumum; Kimse bi deve kuşun un tavsiyesine uyacak degil
İşte bebeğinizin ve kendinizin işini yapın diyorum ben de size, tümden ev işlerini bırakın değil. Bebeğinizin yiyeceği ayrıdır zaten, temizlik dediğiniz evet yerleri temiz tutun ama eşinizin kişisel olarak yapabileceği şeyleri yapmayın mesela çamaşırlarını kendi sersin toplasın. Siz yaptıkça o elini sürmeyecek çünkü.Yoo yorucu bi işi yok.Yardım edecek kimse yok maalesef.Haftasonu çıkıyorum ama bensiz hiçbişey yürümüyo.
Ücretsiz izne çıkunca bunlar biraz hayal oldu
Gereksiz sorumluluk dediğiniz emeklemeye başlayan bi bebeğin olduğu evde temizlik yapmak mı?kıyafetleri yıkamak mı?onun yemeklerini hazırlamak biberonlarını temizlemek, doktoruna götürmek mi?aman eşim ortak olmuyo diye bebeğimi mi harcayım? Zaten sorun beni mecbur bırakıyo olması yoksa çocuktan önce ben de restimi çekip yatmasını biliyodum.
İşte ben bebeğime onu yapmam onun suçu ne?
Bebeğe bakacak kimse yok ben çalışınca.Çalışmazsam da geçinemem.
Evlenmeden önceki borçları
Bakın bebek olmadan ben de yan gelip yatıyodum ama artık bebek olan bi evde yemek de pişmek zorunda, temizlik de yapılmak zorunda, çamaşır da yıkanmak zorunda.Eşimle restleşcem diye bebeğimi mi harcayım.
Devekusu bir hakaret değil hakaret olsa profil fotosu yapmazdiKonuyla ilgili kayda değer bir yorumun ve dahi profil foton yok bu durumda biz de sana karaktersiz ve yüzsüz mü diyelim?
Al bendende okadar 28 yaşındayım sevgilim vardı ama yaşayabileceğim herşeyi yaşattı sağolsun ne aldatılmalar ne mutluluklar yani bi yığın şey şimdi hevesim var mı yok evli olup ilgisiz eşlerinden şikayetlenen bi çok arkadaşımı gördükçe evet böyle evde kendi evimin efendisi olmak güzel ama insan sevmek sevilmek istiyor sevdiğinide yanında istiyor herlade hayatı böyle flörtöz olarak geçirip gidicemevlenmiycez zaten merak etmeyin. şu konuları okudukça evlilikten hepten soğuyorum.
2-3 yıl sonra ne olacak peki? mezuniyet falan mı? yani nasıl kurtulacaksınız bu durumdan
Başlığı gördükçe aklıma geliyor;
Evlenecem evlenecem, vermezlerse kaçacam
malesef cnm oyle bi imkan yok esim kabul etmez bende zaten kpss hazirlaniyorum atanirsam gidebiliriz ancak cnm oyle soyluyor yoksa baska yolu yok ailesiyle aram iyi zaten oyle altli ustlu ya da cok asiri yakin degiliz yurume mesafesi var ama benim yakin olmak istemiyorumdan kastim bayagi baska semtte olmak ya da baska ilde..o da imkansiz ve mesafeli olmak istiyorumdan kastim mesela kv bugun sunu sunu yapalim dediginde ben hayir bugun baska planim var demek istiyorim mesela cnm yoksa cidden kv m iyi biridir en sevmedigim huyu da cok ustelemesi hep kendi istedigi olsun ister o yuzden hayir demekte cok zorlaniyorum ve olan bana oluyo cnm baskalarina daha rahatim bu konuda gorusmek istemezsem bi bahane uydururum gitmem ama yakinlarima yapamiyorum cnm hayat zamanla ogreticek gibi geliyor cnm yoksa ben beceremiyorum bi de cocugum olsa onu bahane ederdim ama yok. dedigin gibi esim bu konuda anlayisli olsa baska bi semte tasinsak falan kv den istedigim uzaklikta olabirim ve bahanelerim olur rahatlikla ama ayni semtte zor cnm cunku bi de esimim butun akrabalari da bulundugumuz semtte bi gun suraya gitcem sana gelemem desen seni elbet biri goruyo neyse cnm ben cok uzattim Allah mutlulugunuzj huzurunuzu daim etsin bizimde insallah daha huzurlu olmamiz icin bende insallah kpss kazanir da atanirim :)Bence hiçbirşey sizin huzurunuzdan önemli değil, kendi evinizse kiraya verip başka yere de çıkabilirsiniz, illa ki çok uzak olmanıza da gerek yok tebdili mekanda ferahlık var diye boşuna demiyorlar. Aile huzurunuzu bozacak durumlar olduğunda bence taşınmak istediğinizi konuşun eşinizle, başta karşı çıksa da zamanla hak verecektir. İnsanları mutlu etmenin bir yolu olmuyor bazen, habire birşey bekliyorlar bazen uzaklaşmaktan başka çare olmuyor. Kimse de kırılıp dökülmemiş oluyor en azından. Rica ederim, biz bir de çocuklar olunca parkı olan bir eve geçtik mesela bizim için de çocuklar için de daha iyi oldu, kiracı olmamıza rağmen kafam rahat.
Başlığı gördükçe içimden "Evlenmiycem" diyorum, kısmetim falan kapandı konu yüzünden yaBasligi gordukce aklima; evlenmeyin bekarlar naylon kizlar çıkacak geliyor☺☺
Allah yardimciniz olsun bende ayni dusunceler icerisindeyim ve 7aylik bebegim var. Aramizdaki problemler farkli olsada icerik aynı.O kadar doldum ki biraz içimi dökmek istiyorum...
Az önce instagramda bekar arkadaşlarımdan birinin spor yaptıktan sonra içtiği kahveyle olan fotoğrafını görmemle birlikte yaşlar boşaldı gözümden...Bi anda sinirlerim boşaldı sanırım.
Düşünüyorum da bekarken ne mutluymuşum.Yemeğimi yiyip odama çekilmek, canım istediğinde çıkıp gezmek, faturaları düşünmeden yaşamak, para derdi olmadan, eş, çocuk, akşam ne pişirsem, şu gün temizlik vakti vs gibi düşünceler olmadan ne kadar mutluymuşum.Evlenmek sadece daha çok sorumluluk ve doğal olarak mutsuzluk getirdi.Ne acelem vardı da evlendim üstüne bi de çocuk yaptım.
Bebeğimin doğmasıyla birlikte eşimle aramızdaki tüm ipler koptu...Hiçbi şekilde sorumluluk almayan, devamlı zorlamak gereken, bişeyi zorla yapsa da binbir laf eden kronik mutsuz bi insan...Sürekli yesin içsin yatsın, vizyonsuz, amaçsız günü kurtaran bomboş bi adam.
Evlilikte anladım ki insan anlatmaktan çok anlaşılmak istiyormuş.Zaten anlatma işi rutine dönünce birbirinin başını yiyen iki insandan başka bişey kalmıyo geriye.Karşınızda sizi anlayan,zor zamanınızı gören ve siz istemeden destek olan biri yoksa hiçbi zaman aile olamıyomuşsunuz.Biz de aile olamadık maalesef.
Ve anladım ki siz sorumluluk aldıkça yaptığınız tüm fedakarlıklar göreviniz sanılıyormuş ve nankör insan asla değişmiyormuş...Ve içinizde bi kere bişeyler bitti mi o ev artık size zindan oluyomuş...
Allah aşkına bi insanın yaşadığı yeri temizlemesi bi insana yardım etmek olarak görülebilir mi? Ev işleri benim görevim, bebek bakmak benim görevim, para getirmek benim görevim, MTV ödeme zamanını bilip onu bile halletmek benim görevim.Ben ne ara bu kadar eşek oldum indiremiyorum sırtımdan.
Bu kadar mutsuzsan boşan diyebilirsiniz.Maalesef boşanamam çünkü hayat boyu bana destek olan bi ailem olmadı, zaten biraz da onlardan kurtulmak için evlenmiştim.En az 2-3 sene daha bu cehennemdeyim...Ama artık taşıyamıyorum onca yükü.Eve gelip ben bugün yoruldum diyip eşek ölüsü gibi uyuyor.Çalıştığının yarısı da maaşındaki hacize gidiyor.Geri kalan para kendini geçindirmeye bile yetmez.Böyle bi adama sevgi saygı duyulur mu? Eve bunun yerine kedi köpek alsam en azından bana yük olmazdı.
Çok yorgunum, her gece kabuslar görüyorum psikiyatriye gitsem yardımı olur mu bilmiyorum ama son çarem o kaldı...
Çok beğendim, kitabın ismini ve yazarını da paylaşabilir misiniz?Sevgili konu sahibi, inan bu durumda olan bir tek sen değilsin. Şu anda okuyor olduğum, yazarı ünlü bir sosyal psikolog olan bir kitapta aynen bu konu tartışılıyor. Evrensel olarak erkeklerin "çalışmaktan vazgeçmesi".
Erkeklerin işsizlik oranı son 50 seneye kıyasla çok yüksek. Erkekler artık eğitim düzeylerini yükseltmek ve çalışmak istemiyorlar. Kızlar akademik alanda da iş hayatında da daha başarılı. Erkekler bir şey üretmek, çalışmak istemiyorlar genel olarak. Peki neden dersiniz? Bazı erkeklerin sadece "erkek oldukları" için kendilerine birçok şeyi hak görmesi en büyük sıkıntı.
Çoğu erkek gerek annesi babasıyla, gerek hayat arkadaşıyla olan ilişkisinde uzun vadeli bir sığınak arıyor. Çok fazla sayıda erkek para getirecek işlerde çalışmak konusunda isteksiz, hatta yaşam alanlarını düzenli tutacak temel ev işlerine bile yardım etmiyorlar. Sadece kendi zevk aldıkları işlerini yapmaktan memnunlar. Bu erkekler başkasına bağımlı olmayı bir toplumsal başarısızlık değil, bir başarı olarak yeniden tanımladılar. İş yapmamayı kendilerine hak gördüler. Sorumluluk, üzerine düşeni yapmak ve başarı arasındaki bağlantıyı kuramadılar. Bazıları umursamadı. İşsizlik utancı hala var ama eskisi kadar değil. Başarılı erkeklere özeniyorlar evet (Acun Ilıcalı, Mark Zuckerberg gibi) ancak hayran oldukları şey yalnızca arzulanan sonuç ve ürünler. Çaba göstermek istemiyorlar.
Kadınlar neden mi böyle adamlarla birlikte olmaya devam ediyor? Yazara göre, bu iyi eğitim görmüş kadınlar için alternatif olmaması. Erkek yok kısacası arkadaşlar. Dolayısıyla kadınlar "kötü kararlarına", artık katlanılamaz hale gelene ve partnerlerini terk edene kadar sadık kalıyorlar.
Hahaha aynen ya.. icerdekiler disari cikmak disardakiler iceri gormek istiyo.. bole biseValla evlenin.
Biz yandik sizin neyiniz eksik siz de yanin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?