- 10 Eylül 2017
- 1.286
- 2.257
- 53
- Konu Sahibi burcubahar0635
Sizin adiniza uzuldum ve ne diyecegimi de bilemiyorum. :/
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aslında ne kv, ne görümce, ne de eşten yana derdim var... Evliliğin o kadar çok tabuları var ki.. Mesela ben şuan saçımı atıyorum pembe yapamam, dövme yaptıramam, alıp başımı tatile çıkamam, genç gibi yolun ortasında haykırarak gülemem.. Niye ? Evli kadına yakışmaz (!) Evli kadına yakıştırılmayan o kadar çok şey var ki.. Bizden tek beklenen çalışıyosa çalışsın, evi temizlesin, çocuk baksın, akrabaları ziyaret hizmet hürmet vs.. Bunca sorumluluktan fırsat bulursa işte spora, kursa, gezmeye falan da gidebilir.. Hele bi de çocuk da varsa kendini unut bi yerde. Bi süre sadece annesin başka hiç bişey değil. Tabi istisnalar vardır. Ne mutlu onlara. Hayat herkese aynı imkanları sunmuyor malesef.Dimi ama ??? Evlendikten sonra c olmaktan çıkıp başkalarını mutlu etmek zorunda kalıyoruz. Benimde şimdiki aklım olsa evlenmezdim. Elalemin anne baba kahrını şirret ablasını çekeceğime kendi anne babamı çekerdim. Evlendikten sonra resmen kadınlar çöküyor erkekler dirileşiyor. Sorsan iki tarafta fedakarlık yaptı ama yok iste sadece kadından gidiyor
Hayatta biraz bencil olmak gerekiyo.. ne kendi akrabalarım ne kocamın akrabaları zerre umrumda değil.. hiç olmadı o yüzden beni pek sevmezler ha umrumda mı o da değil.. ben mutluysam eşimi mutlu edebilirim ilk gün söyledim ona mutlu bir evlilik yaşamak istiyosan beni mutlu etmek zorundasın diye.. şimdi Allah izin verirse anne olcam eşimi her sürece dahil edicem çünkü tek başıma yapmadım! Eğer uykusuzluksa işe gitcek aman o uyusun diye düşünmem o da uykusuz kalsın onun da evladı.. annelik 24 saat mesai istiyo da babalar neden devirip kıçı yatıyo? İyi ki bi 8-10 saat çalışıyolar kadının mesai 24 saat hiç bitmiyo? Bahsettiğiniz anlamları kadına yükleyen yine kadınlar malesef.. çok yanlış erkek cocuğu yetiştirmekten kaynaklı.. kız cocukları köle erkek cocukları prens o yüzden evliliklerde kadınlar hep eziliyo.. ben şanslıydım hiç öyle bi evde büyümedim ne babam ne abim ne kardeşim hiç biz erkeğiz siz yapcaksınız diyemedi herkes kendi işini kendi görür ortak işlerde birlikte yapılırdı.. çünkü annem evi 2 dk da adana adliyesine çevirirdi :)Aslında ne kv, ne görümce, ne de eşten yana derdim var... Evliliğin o kadar çok tabuları var ki.. Mesela ben şuan saçımı atıyorum pembe yapamam, dövme yaptıramam, alıp başımı tatile çıkamam, genç gibi yolun ortasında haykırarak gülemem.. Niye ? Evli kadına yakışmaz (!) Evli kadına yakıştırılmayan o kadar çok şey var ki.. Bizden tek beklenen çalışıyosa çalışsın, evi temizlesin, çocuk baksın, akrabaları ziyaret hizmet hürmet vs.. Bunca sorumluluktan fırsat bulursa işte spora, kursa, gezmeye falan da gidebilir.. Hele bi de çocuk da varsa kendini unut bi yerde. Bi süre sadece annesin başka hiç bişey değil. Tabi istisnalar vardır. Ne mutlu onlara. Hayat herkese aynı imkanları sunmuyor malesef.
Ne güzel keşke herkes aileniz gibi olsaydı. Ben ise ilkokuldan beri evin annesi rolünü üstlendim.. Annem baba, ben anne oldum. 6 kişilik ailemin bütün yemek ve temizlik sorumluluğu evlenene kadar hep üstlendim. Evimizin erkekleri sifon çekmekten bile acizdi :) Gençliğim bi yana çocukluğumu bile yaşayamadım. Maddiyat desen, karın tokluğuna şükür ederdik. Eşim, kv dünya tatlısı insanlardır. Ama evlenirken bu bilinçte değildim. Ben yine istediğimi yaparım zannediyordum ama öyle olmadı. Uzlaşmak için iki tarafında sınırlarını esnetmesi gerekti.Hayatta biraz bencil olmak gerekiyo.. ne kendi akrabalarım ne kocamın akrabaları zerre umrumda değil.. hiç olmadı o yüzden beni pek sevmezler ha umrumda mı o da değil.. ben mutluysam eşimi mutlu edebilirim ilk gün söyledim ona mutlu bir evlilik yaşamak istiyosan beni mutlu etmek zorundasın diye.. şimdi Allah izin verirse anne olcam eşimi her sürece dahil edicem çünkü tek başıma yapmadım! Eğer uykusuzluksa işe gitcek aman o uyusun diye düşünmem o da uykusuz kalsın onun da evladı.. annelik 24 saat mesai istiyo da babalar neden devirip kıçı yatıyo? İyi ki bi 8-10 saat çalışıyolar kadının mesai 24 saat hiç bitmiyo? Bahsettiğiniz anlamları kadına yükleyen yine kadınlar malesef.. çok yanlış erkek cocuğu yetiştirmekten kaynaklı.. kız cocukları köle erkek cocukları prens o yüzden evliliklerde kadınlar hep eziliyo.. ben şanslıydım hiç öyle bi evde büyümedim ne babam ne abim ne kardeşim hiç biz erkeğiz siz yapcaksınız diyemedi herkes kendi işini kendi görür ortak işlerde birlikte yapılırdı.. çünkü annem evi 2 dk da adana adliyesine çevirirdi :)
Sabote etmemek adına sadece son paragrafa yazıyorum :) problem bu değil mi zaten evlenmiş olmak için evlenmek.. kafada canlandırılanla aynı evin içinde yaşananlar farklı olunca hemen isyan.. e sen seçtin bu adamı! Biraz daha tanısaydın tabi ki evlendikten sonra işler değişiyo ama flört döneminde sana bi fragman gösteryo azcık değerlendir tart körü körüne evlenilmez ki..Ne güzel keşke herkes aileniz gibi olsaydı. Ben ise ilkokuldan beri evin annesi rolünü üstlendim.. Annem baba, ben anne oldum. 6 kişilik ailemin bütün yemek ve temizlik sorumluluğu evlenene kadar hep üstlendim. Evimizin erkekleri sifon çekmekten bile acizdi :) Gençliğim bi yana çocukluğumu bile yaşayamadım. Maddiyat desen, karın tokluğuna şükür ederdik. Eşim, kv dünya tatlısı insanlardır. Ama evlenirken bu bilinçte değildim. Ben yine istediğimi yaparım zannediyordum ama öyle olmadı. Uzlaşmak için iki tarafında sınırlarını esnetmesi gerekti.
Neyse konuyu sabote etmiş olmayayım. Burada zaman zaman 'ben de artık evlenmek istiyorum' gibi konuları da çok görüyorum. Herkes sahip olmadığını istiyor. Belki de önemli olan sahip olduklarınla mutlu olabilmektir.
Bebeğiniz ne kadarlık acaba lohusa depresyonu filan olabilir misiniz acaba? Bende arkadaşlarımı görünce bazen diyorum ne acelem vardı sürekli valizim kapı önünde duran ben şimdi evde sürekli çocuklayım arkadaşlarımla bile arama mesafe girmiş oldu çoğumuz aynı şeyleri yaşıyoruz sanırım. Sizin eşinizde yardımcı olmuyormuş yükünüz artmış benim öyle bir sorunum olmadı şükür. İmkanınız varsa ev işleri filan için yardımcı mı alsanız kendinize zaman kalır
Bebeğiniz dünyaya gelmeden önce nasıldı eşinizle olan ilişkiniz? Anladığım kadarıyla bebek dünyaya geldikten sonra değişmeye başlamış.
Yaşadiginiz seyin evlilikle ne ilgisi var ki? Cocuk durumunu bilemem cocugum yok ama evliykende spora gidiliyor, geziliyor, kendine vakit harcaniyor, boş boş oturuluyor.
Mecburi, geçici donemlerde yaşan zor zamanlar dişinda omzuma buyuk yükler yuklenmedi hiç. Hepimizin hayatinda bekar da olsak evli de olsak zor donemler olur sadece ugrastigimiz konular farkli olur.
Bir kahve fotosu ile bu buhranı yaşadıysan iyi değilsin zaten!
Ama senin sorunun eşin, o konuda bir çözüm üretmek lazım. Ailen arkanda olmasa ne olur çalışan kadınsın, kendi kendini geçindirenez misin
evlenmiycez zaten merak etmeyin. şu konuları okudukça evlilikten hepten soğuyorum.
2-3 yıl sonra ne olacak peki? mezuniyet falan mı? yani nasıl kurtulacaksınız bu durumdan
şu kısıma kadar çok haklısınız bence de.
Peki eşiniz onun hakkında şunu düşündüğünüzü biliyor mu ?
Eşim hakkımda bunu düşünse yıkılırdım.