Evlenmiş

bende istiyorumki unutmak acı çekmek istermiyim bende olmuyorki .şuramda bir acı var tam şuramda.kalbime hançer sokuyorlar.Biz dört yıl çıktık.dört yılımız sorunlu geçti son bir yıl babam öğrendi karşı çıktı bu karşısına dikildi ben seviyorum dedi araştır beni dedi ne istersen yapayım dedi babama seni taşıyayım sırtımda önünde eğileyim yapma kurban olayıyım dedi babama babam yüksek okumamışsın evin yok dedi.ben lise mezunuyum .bu yüksek lisansa başladı bu yüzden babam çıkarmadı dışarı beni.Beni balkondan görmek için haftasonu sekiz saat yol gelirdi.on dakika balkondan görürdü.bir yılın sonunda ben babama direndim.ben evleniyorum dedim harap oluyordu o.onbeş kilo vermişti.babama bunu dediğim gün babam kalp krizi geçirdi.kalbi vardı zaten herkes bana babanın ölümü olacaksın demişti bir yıl boyunca.babam çıktı hastaneden.işi bırakmış istifa etmiş üç gün orda yattı parkta hastanede gitmedi.babam çıktı iyi oldu herkes üstüme geldi bende bitsin dedim yalvardı bana ağladı ayaklarıma sarıldı çok ağladı döndüm arkamı gittim ağladım çok bekleme beni dedim .iki yıl geçti ben dersaneye yazılmıştım başka şehirden gelirmiş dersaneye haftasonuna kayıt olmuş gelmiş gitmiş haftasonları ben iki ay sonra ayrıldım dersaneden .bana demedi bilmiyordum ben geldiğini.öğrendim ayrıldım zor olacak diye.görmedim hiç onu bakmıyordumki etrafıma ruh gibi geziyordum.ben ağlardım bazen orda merdiven boşluğu vardı.oraya geçip ağlardım babam kızardı çünkü.onu görmüş birgün.babam iyidir benim kötü değildir istemedi doğulu babası diye istanbulda doğmuş büyümüş istemedi yinede.sonra bazen gördüm onu hiç konuşmadık onunla onun arkadaşı söyledi.çok acı çekiyor bırak mutlu olsun dedi.bende onu aradım git dedim bekleme ağladı o bende ağladım gel dedi geleyim dedi.eve gelmek istedi annesiyle kovarlar dedim.iki sene görüşmedik onun arkadaşı kuzenim benim benden haber taşıma dedim o perişan dedi kuzenimi görünce ağlarmış beni hatırlarmış onunlada görüşmedi sonra ben gitme yanına dedim.şimdi evlendi mutlu olsun ben nasıl yaşıcamki benim içim acıyor kalbim işte burası acıyo boğazıma diziliyo ben böyle ağlamadım hayatımda buraya geldim babam görmesin diye.bir insan 7 saat ağlarmı durmadan anıra nıra ağlamak neymiş öğrendim evdeyken duşa girdim duyunca ağladım ağladım attım dışarı kendimi.ben gözümü onunla açtım.onu bildim.mutlu olsun.eşine versin allah ömrümü.asla istemem ayrılmasını.benim mutluluğum onların olsun.sadece üzülüyorum işte parçalanıyo içim bu acı geçsin bitsin allahım keşke alsaydın canımı duymasaydım bilmeseydim bunu.ben hala onun bıraktığı boş sigara paketlerie sarılıyordum geceleri.kuzenim benim terimi sildiğim attığım mendili öptüğünü söylemişti ağlayarak daha altı ay oldu.niye evlendi demiyorum acımı paylaşmak istedim.acı paylaşınca bitermi.öyle diyor aslı.biter diyor.bu geçmezse ben ölürümki.ben biterim.ben biterim.biterim

ben cok duygusal biriyim belliki cok aci cekiyorsun..aglattin beni..hem diyorsun mutlu olsun hemde cok üzülüyorsun duygularin karismis.ama zamana birak ben tek bisey ögrendim gercekten zaman herseyin ilaciymis.unutma seni öldürmeyen aci güclendirir.birgün bende birini sevmistim.onu bulamayinca kaldirim kaldirim gezip belki bir yerde rastlarim diye gezmistim simdi gecti gitti.ama ozaman onunla evlenebilseydim ben cok mutlu olurdum okadar gözüm kördü ne dese yapardim onun yaninda olmak bana yeterdi cok saf bir sevgiydi bir daha hic öyle saf sevmedim kimseyi esimi bile.esimi cokk seviyorum onun icin ölürüm ama ocok temiz sevgiydi ilk ask ilk kalbim yandigi icin,hersey geciyor bana inan

vişnelipasta tepkine hak veriyorum ben kesinkez doğruyu söylüyorum da demiyorum sadece fikir yürütüyorum ki klinik vakalarda bu tür durumları çok fazla saptıryoruz tüm durum bu. daha önce yardımcı olacak nitelikle konustum ilk yorum da benden çıktı sanırım eleştirel olmadan önce sorgulamanı tavsiye ederim laf olsun diye değil alanımdan destek alarak konusuyorum

sen psikoloji okuyor olabilirsin ama psikoloji okuyan herkes herseyi bilmez psikolog farklidir psikiyatrrist farklidir daha cok cok ilgili alanlari fardir.sen birde ögrencisin.ve sana suna parmagimi basarim hic bir psikolog hastasina sizofren demez.deli demez yada aptal yada baska bisey.sadece degwerlendirir.cünkü hastayi uzun teslerden gecirir onu tanir ve konusmasini ona göre hazirlar ona göre yardim eder.sen kendini cok önemsemissin.belki gercekci bakiyorsun ama bu konuda bu sekilde konusman helede psikoloji bölümünde olman sana bunlari söyleme hakkini vermez.sen bu sekilde okuluda bitiremezsin bitirsen bile kendine hasta bulamazsin cünkü sana gelen daha cok hasta olur.canim yorumlarina dikkat et konu hassas bence

Malesef babanızın kurbanı olmuşsunuz. Ne yapsın adam, o da artık hayatını bir düzene sokmak, hayatına bir yön vermek için evlenmiş tabi... Sırf doğulu diye istenmemek te ayrı bir mevzu. Burada tek bir suçlu var, babanız...

her işte bir hayır vardır minvalinde bakmak lazım. demekki böyle olması gerekiyormuş diye düşünün. belki evlenseniz mutsuz olacaktınız. burada göörüyorsunuz çarşaf çarşaf dert anlatıyor insanlar çoğu çok aşıktı bana neden böyle oldu diyerek. daha mutlu bir hayatınız olabilir bu kadar takıntılı olmamaya çalışın nihayetinde o da evlenmiş sizin de kendi yolunuzu çizme vaktiniz gelmiş demek oluyor bu da. ilgi alanlarınıza göre kurslara katılabilirsiniz. işiniz yoksa iş arayabilirsiniz. yeter ki zamanı iyi değerlendirin. izi kalsa da unutuluyor her şey buna inanın.

tam olarak anlayamadığım amacına sunları söyleyebilirim ki daha olayı bugün öğrenmişsin üzülmen çok normal bu acıyı ilk yaşayan sen değilsin dünya üzerinde son yaşayan da sen olmayacaksın. bu arada beni çok sevmişti diye avutmaya devam et sen kendini kesin unutmanın çaresi bu olur. ayrıca terli mendilini saklaması aşk falan değil irençlik senin sigara paketi saklama olayın nedir ya hiç mi hediye almadı da böyle saçmasapan şeylere başvurdunuz siz. kusura bakma ama olayı anlattıkça şizofren olduğuna kara vermeye başlıyorum

cok yapici oldun, eksik olma
yazik sana

evlendi demek hm,,
canim destek ol arkadasina,disari cikar gezin sahilde sokakta.alis veris felan yapin
sakin tek basina birakma arkdasini
yanliz kalinca butun acilar geri cogaliyor

Bacim bakkkkk insan oglunun bu kadar uzulmesi cook baglandigindan herseyi cok sahiplendiginden kimse bize ait degilki,cocuklarimiz bile...! Biz oyle zannediyoruz ama degil ....

Sana nasip olmadi iste.... Evlenseydin babanin rizasi olmadan Allah seni mutlu edermiydi her gece rahat yatabilirmiydinnn??? Belki huzurun olmicakti.... Ana-baba rizasi Almak ne demek bilirmisin??? Isin gucun rast gider demek.... Gonlun vicdanin rahat olur demek inan bana....
Simdi sevdigini alamamissin,uzuluyosun... Haklisin insan bi kusu gitse gozu arkada olur....senin 4 yillik sevdigin gitti evlendi...ama canim o kadar yipratma kendini, hayir sandigimizda ser ,ser sandigimizda hayir vardir...
Boyle dusun, Allah a sigin...insanlar isteklirini élde ettiginde fazla degeri kalmiyo.... S'en kavusamadigin icin bu kadar degerli olmustur birazda..cnku evlenseniz hic mi kavga etmicektiniz??? Belki oglan anaci babaci cikicakti,burda hergun vaka okuyoruz,néce seven adam degisiyo...s'en en tatli yerinde ayrilmissinda bu kadr tatli gelio iste snaa...

Diycem o ki olan olmus ,bu kadar kendinizi yipratmayin...Allah kndilerini cook harap edenlere, dur bakim sna oyle bi dert veriyimki bunu unutacaksin dermis... O yuzden kendinize gelin...

Allah yardimciniz olsun...

Unutuluyor merak etmeyin...Yeter ki unutmayı isteyin...
İstiyorum ama unutamıyorum diye bir şey yok...

Kendinizi aynı döngüde tutarsanız, bunları konuşup durursanız, önünüze bakmazsanız elbette unutamazsınız...
Unutmayı değil, hatırlamayı ve yaşamayı tercih ediyorsunuz...

Tercihinizi bir an önce değiştirin..

senin konunu okudugumda direk aklıma ferhat göçerin unutmuş çoktan şarkısı geldi duydum ellr yarmış diyorya :) unutursun canım kimler geldi unutamam asla dedik biri geldi hatırlatmadı bile öncekileri bu böyle hep devam edicekk..ama herkes unutulucak kimse vazgeçilmez degildir :)

unutursun canım niye unutamayasın biz insanoğlu en sevdiklerimizin ölüm acısına bile dayanıyoruz hayatımıza devam edebiliyoruz Allah bize güç veriyor sabır veriyor sen de unutursun sadece biraz zamana ihtiyacın var.bir de kafanı başka şeylerle meşgul et oku işe gir çalış kurslara katıl gez dolaş ve belki de böylesi benim için daha hayırlıdır diye düşün.kimbilir belki evlenseniz mutlu olamayacaktınız belki Allah senin karşına daha iyisini çıkaracaktır.böyle düşün canım:31:

Şuan sana ne söylesek boş gelecek yine kendi bildiğine inanacaksın.Ama şunu unutma hiç kimse vazgeçilmez değildir.Hayat devam ediyor.İleride sende evleneceksin,çocuğun olacak.Evet o senin ilkindi,4 senede uzun bir süre.Ama olmamışsa da bir hayır vardır canım ya.Bazen bizim hayırlı gördüğüm şer,şer gördüğümüz çok daha hayırlı olabiliyor.Unutma sen herkesten daha değerlisin!Acı çekiceksin ilk zamanlar yediremeyeceksin bunu kendine bir sürü bahaneler sıralayacaksın ama zamanla sende gerçeklerin farkına varacaksın,acın hafifleyecek.Sen şuanda yalnız kalmamaya çalış,arkadaşlarınla takıl,ailenle birşeyler yap,sakın ve sakın slow müzik dinleme.Bak 2013 geliyor.Senin için bambaşka bir sayfa açılacak belkide.İleride karşına yine sevebileceğin kişiler çıkarak.Çok daha mutlu olacaksın kendine bunları inandır.Bu bir sınav ve sen bu sınavı başarıyla atlatacaksın :)

Son düzenleme:
Tüm yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederiz;

Dün gece izin alamadığı için ben onlarda kaldım ve evlerinde internet olmadığı için giremedik,sabah da apartopar üstümü değiştirip çıktım evden,bu saate kadar da kendi sorunlarımla boğuşmak zorunda kaldım,tüm yorumlarınızı teker teker okudum ona,akşam arayıp tekrar okumamı istedi,tekrar okudum,ne yazık ki hala ağlıyor,hala acı çekiyor,hepinize teşekkür etti ama ne derseniz deyin,inanın bana yorumlarınız ona çok iyi geldi,bu sanki bir dolu kız öğrencinin olduğu bir yurtta aynı odada,farklı ranzalarda kalmaya benziyor..Başka kimseye bu kadar hassas bir konu anlatılmaz,başka hiçbir yerden bu kadar içten yorumlar alınmazdı,lütfen o sn sena'ya kızmayın,tekrar okuyunca aslında kötü niyetli olmadığını farkettim,boş bulunup o an öyle bir yorum yazmış ancak içinde kesinlikle bir artniyet yok eminim,zira hersey biz insanlar için,en azından SAYENİZDE arkadaşım şunu idrak etti;bu adamı kimse zorla evlendirmedi,kimse alnına silah dayamadı,yaptığı bir seçimin sonucuydu,belki de çok severek evlendi,belki yıldırım aşkıydı..onlara mutluluk dilemekten başka yapacağı bir şey yok..ben tek başıma olsaydım bunu anlatmam günler sürerdi..hepinizi seviyorum..İyi ki varsınız,durumunda bir gelişme olursa paylaşacağım..

ben direttim babam babam kalp krizi geçirdi o hergün yalvardı ben beklerim ölene kadar dedi bana ben kıyamadım bekleme dedim ona kıyamadım ben iki yıl boyunca hep izledi beni biliyorum kimseyi sokmadı hayatına tek sevdiğim olmuştu hakkı evlenmek allah mutlu etsin mutlu olsunlar içimdeki acı bitmiyorki içimdeki acı bitmiyorki ben ölsem keşke şimdi ben nasıl yaşarım bununla nasıl dayanırım

O nasıl ki başkasıyla dayanma gücü buluyorsa sizde bulacaksınız .
Eminim ki çok zordur .
Ama unutmaya mecbursunuz başka çareniz yok burda kimse başka bir tavsiye de bulunamaz unut dememiz de sizi rahatlatır mı bilemiyorum ama.
Sevseydi evlenemezdi her ne olursa olsun yapamazdı sizde biran önce toparlanıp kendi yolunuza bakın bence . .

Benim de anlamadığım şu. Çocuğa git diyor, biz evlenemeyiz.
Burası güzel. Mantık giriyor devreye.
İyi, hoş fakat çocuk gidip bu mantık çerçevesinde kendine yeni bir hayat kurduğunda, geride kalan kişi mahvoluyor.
E o zaman nerede kaldı o akıllı kararın anlamı?!
Durum ortada, her şey açık.
Çok zor bir şey elbette ama yıllar geçmiş.
Artık ayağa kalkmak lazım. O nasıl devam ediyorsa, arkadaşın da devam etmeli hayatına en güzel şekliyle.

başına gelen kolay birşey değil canım hele birde başkaları yüzünden bittimi daha kıymetli olur, yakın bir arkadaşım ailesinin reddettiği adamla evlenmek için yıllarca savaş verdi, hasta oldu, aile ikna olmadı ve o çok sevdiği adama kaçtı öyleki hafta sonu birbirlerinden 2 günlüğüne ayrılırken baygınlık derecesinde ağlarlardı, ben ömrümde öyle aşk görmedim arkadaş 7 yıldır evli çocukları falan var ama her seferinde hata yapmışım ailem haklıymış keşke diretmeseydim der, ki kocası da iyi bir adamdır yani ben çok severim ikisinide ama büyü bozuluyor bazı şeyler görülüyor işte..

senin durumun şu: eğer baban kalp krizi geçirmeseydi şu an onunla evli olacaktın, ama bir düşün olmaması için bu kadar olay olmuş herşey engellemiş imkansızlaşmış, demekki Allah istemedi diye düşünebilirsin, belki senin için hayırlı olan budur, şer bildiklerinizde hayır vardır der Allah, çünkü bazen ne yaparsan yap olmuyor, olmaması gerekiyor demekki...

acı çekmen çok normal, hayatına uzun süre birini alamazsın, o adama da kızma evlenmesi çok normal, sen de kendini başka şeylere yönlendirmeye çalış hatta psikoloğa git mutlaka faydası olur, birgün mutlaka acın dinecek...

Sayın grimmm,

yakın arkadaşınız bile olsa üyeliğinizi bir başkasına kullandırmanız yasaktır, bilmeden üyeliğinizi riske attığınızı umarım fark edersiniz, arkadaşınız konusunu burada paylaşmak istiyorsa üyelik açmalıydınız.

Back
X