Evlensek sorun olur mu ?

Ershd

Çabucak geç zaman !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2012
1.116
434
198
Kızlar merhaba. Hatırlarsınız benim yakışıklı market şefiyle bir ilişkiye başlamıştık.. Şu an herşey yolunda.
Ailelerimiz tanıştı.. Bir sorun çıkmadı, onun ailesi benim avukat olmamı biraz sorun etmişti, gelirim ondan fazla olduğu için, ama son kararı oğullarına bıraktılar, sorun çözüldü, aramızda iyi ailesiyle, onunda benim ailemle..

Ben maddi durumun sorun olucagını dusunmuyorum, benim ondan fazla kazanıyor olmam aramızda ciddi bir sıkıntı yaratmaz diyorum ama çevremden ya da burdan okuduklarım biraz kafamı karıştırdı..

Sizce benim gelirimin ondan fazla olması problem olur mu ?
Kendisi lise mezunu, bildiginiz gibi market şefi.. Benim icin şu an problem degil amaaaa acaba ilerde sorunlar cıkar mı acaba ? Beni neler bekliyor olabilir ?

Ben öğretmenim eşim ön lisans mantarcılık mezunu 1.100 anca alıyor gül gibi geçinip gidiyoruz. Aileler öncelikle anlaşmamıza önem verdi. Eğer erkek arkadaşınız kompleks yapmayacak gibiyse sorun olmaz bence. Bana göre önemli olan eşimin benden az ya da çok alması değil. Ama eve toplam giren miktar önemli. İkinizin toplam maaşının, sizin evin ve ileride olası bir çocuğun ihtiyaçlarını karşılayıp karşılayamayacağı çok önemli.

Bence siz sunlari degerlendirin.
× evlendiniz girdiginiz ortamlarda sosyal cevrede meslekleriniz sorulacak
× evlendikten sonra ask sevgiye sevgi siradanliga donusecek. O zaman bu gozunuze batmayacak mi
× market sefi demissiniz bu sabit bir is degil. Velevki evlenince aksilikler oldu isten cikti. Ayni standartlara sahip bir is bulabilecek mi
× hadi siz sorun etmediniz ama onun kompleks yapip yapmayacagini biliyiemusunuz
× cevrenin aaa himmm oylemii bence yakismiyorsunuz tepkilerini tolere edebilecek misiniz.
bunlara kendi icinizde anlamli cevaplar verebilmelisiniz

İşi iyiyse şartları vs.. çok sorun olmayabilir.
Ama işi hem yorucu hemde kazancı azsa, ilerde sorun çıkabilir. Kompleks yapan erkekler çok
Direk bunu söylemeselerde, içten içe bir eziklik duyabilir.
Ne kadar maaş farkınız var? çokmu

Şimdi burada, "evet, ileride çok sorun olur" deseler, ona göre bir karar mi vereceksiniz?
Yani sizin evliliğinizi gerçekten iş hayatınızdaki statünüz mü belirleyecek?

Ömrü billah o işte çalışmayacak, bunu az çok biliyorsunuzdur.
Yükseldiği de olur, düştüğü de.
Zam aldığı da olur, işten çıkarıldığı da.
Önemli olan bu olan biten mi, yoksa tüm bunlar olurken sizin/birbirinizin onun ne kadar yanında olduğunuz mu?

En küçük bir tartışma sırasında söylenecek sözü ima olarak algılayabilecek bir tip mi? Çok iyi düşünmelisiniz ölçüp biçmelisiniz. Bazı erkekler pek kaldıramıyorlar.

bende oldum bittim eşimden hep yüksek maaş aldım
11 yıldır evliyiz gül gibi geçinip gidiyoruz maşallah
sadece coşup senin maaşına güvenip uç harcamalar yapmazsa
sorun olmaz canım

İkinşz sorun etmezseniz etrafada kulak yıkarsanız sorun yok. Mesela eşim benden iki yas kucuk her kafadan ses çıkıyordu halada çıkıyor ama biz kulak tıkadık veıkı ızde sorun etmiyoruz.yani iş sizde bitiyor

Eşiniz ilerde kendisini yetersiz hissetmezse neden sorun çıksın ki?
Hem yarın öbür gün daha iyi işlerle uğraşmayacağı ne malum? Kader kısmet hayırlısı olsun..

Herşeyden ziyade mesleği var mı bunu sorgulamak lazım.
Yarın bi gün işyerinde sorun olduğunda her hangi bir markette sıfırdan mı başlayacak yoksa yine şef olarak mı devam edecek.
Bu sorumu ciddiye al lütfen, mesleği var mı?
Ben çok sorun yaşadım bu konuda, çok pişmanım.

aynen. bu çok çok önemli bir ayrıntı

bence erkek statü olarak üstte olmalı ,, kim ne derse desin mutlaka sorun yaratacaktır..
Biraz da size bağlı , çevrenizden etkilenir misiniz yoksa aman kim ne derse desin umrumda bile değil mi dersiniz?
Yarın bir gün bütün hukukçular toplanıp yemeklere gitceksiniz, eşinize siz hangi üniversiteden mezunsunuz diye soruldugunda eşiniz bunu kaldıracak mı?
Bence burada maaştan çok eğitim farkı da var...

Kendisinin evi var, ailesi askerden önce almış evlendiğinde oturması için. Kira sorunumuz olmayacak, arabasıda var, benimde arabam var.. Onunda geliri 1.250 şu an. Benim maaşımla topladığımız zaman çok çok rahat geçiniriz.. Bende toplam miktara bakıyorum, ama ilerde onun acısından sorun olabilir mi acaba kompleks yapar mı içten içe uzulur mu diye dusunup duruyorum..

Haklısınız, benimde en çok aklıma takılan onun içten içe kompleks yapıp yapmayacağı.. Sorguluyorum ama işin içinden çıkamıyorum.. Sevdiğim insanıda bunun yuzunden bir köşeye itemiyorum, allak bullak oldum.

En az 2bin tl kadar maaş farkımız olucak.. Aldığım davalara göre değişiyor maaşım, özel çalışıyorum çünkü. Onun iş şartları rahat aslında, 3 gün sabah gidip öğlen çıkıyor, 3 gün öğleden sonra gidip akşam 9 gibi çıkıyor.. 1 günde tatil. 1.250 alıyor. Şu an bana yansıyan bir sorun yok ama dediginiz gibi içten içe ilerde sorun olabilir kompleks yapabilir, erkek sonuçta mutlaka üstünlük ister.

yakışıklı cocugu araklamısın gıbı hıssettım
aranızdakı fark şaka bir yana baya baya var
ama neden olmasın sorunda olabilir olmayabilirde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…