• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlensek sorun olur mu ?

Kendisinin evi var, ailesi askerden önce almış evlendiğinde oturması için. Kira sorunumuz olmayacak, arabasıda var, benimde arabam var.. Onunda geliri 1.250 şu an. Benim maaşımla topladığımız zaman çok çok rahat geçiniriz.. Bende toplam miktara bakıyorum, ama ilerde onun acısından sorun olabilir mi acaba kompleks yapar mı içten içe uzulur mu diye dusunup duruyorum..
Yaşlarınız nedir?
Ne kadar süre birliktesiniz?Bu sürede az buçuk bir hissiyatın olmuştur.
hayata karşı kompleksleri var mı?Olgun mu,kendini yetiştirmiş mi?
İleride o marketten ayrılsa başka ne iş yapabilir?
Sen nasıl bir sosyal çevredesin?Bir kurumda mı avukatsın yoksa serbest mi çalışıyorsun?
Çok kolay değil açıkcası böyle bir ilişkiyi yürütmek.
Kim ne derse desin böyle bir farklılığı taşıyabilmek için her iki tarafında ciddi manada olgun ve hayatı farklı algılayan
kişilikler olması lazım.
Eğer öyle değilseniz üzgünüm ileride çok yüzgöz olur ve birbirinizi hırpalarsınız.
Sadece sevmek her kapıyı açmıyor malesef.Sadece sevmekle de bir evlilik bir ömür boyu yürümüyor.
Alınganlıklar,kompleksler bir bakarsınız esir alır hayatınızı.
Tabi sizleri tanımıyoruz bunlar sadece yorum.
Sen bir de bu açılardan tart demek için yazıyorum.

Ben üniversite mezunuyum eşim lise mezunu. Ama bu hiçbir zaman aramızda problem olmadı. Ben işsizim eşim ise çok büyük şirkette müdür.

Şimdi burada, "evet, ileride çok sorun olur" deseler, ona göre bir karar mi vereceksiniz?
Yani sizin evliliğinizi gerçekten iş hayatınızdaki statünüz mü belirleyecek?

Ömrü billah o işte çalışmayacak, bunu az çok biliyorsunuzdur.
Yükseldiği de olur, düştüğü de.
Zam aldığı da olur, işten çıkarıldığı da.
Önemli olan bu olan biten mi, yoksa tüm bunlar olurken sizin/birbirinizin onun ne kadar yanında olduğunuz mu?

Benim için hiç problem değil, ben onu seviyorum, e o da beni seviyor.. Aramız iyi, anlaşıyoruz, birbirimiz ile güzel vakit geçiriyoruz. Maddi durumu, işi, zamı, düşmesi.. Ben yanında sonuna kadar dururum.. Beni dusunduren onun acısından sorun olabilir mi, erkekler üstün olmak, güçlü olmak ister, içten içe kompleks yapar mı bu bizim ilişkimize zarar verebilir mi...

Ben sizin konunzuu hatirliyorum, bakisiyordunuz , biz de bol bol alisverise git demistik, tatli bir konuydu :) Vallahi sevindim, evlilik asamasina da gelmissiniz :)

Vallahi bilemedim . Siz ne dusunuyorsunuz sekerim, nasil bir insan, paraya duskun mu, maddiyata deger verir mi? maddiyata duskun insanlar maddi yonden hazmedemez genelde. Siz adamin kisiliginden eminseniz, o zaman tamam.

Ote yandan maddi durumunuz zaten iyi olacak, yani sikinti cekmiceksiniz.

Ozetle bilemedim diyorum. Bu isin uygun olmadigina kanaat getirirseniz ayrilacak misiniz ? Ayrilmaya gonlunuz razi mi?

Yani esinden cok kazanan/daha iyi egitimli kadin toplumumuzda son yillarda orata cikan bir durum, o yuzden toplumumuzun kafasi karisik. Benimki de karist, sizin yerinizde olsam ne yapardim fikrim yok ne yalan soyleyeyim. Bu meseleyi bir kere bir arkadasimla tartisiyorduk, (arkadasim erkek) boyle bir durumu ancak cok olgun bir erkek kabulelnebilir, kadinin da olgun olup basa kakmamasi gerek demisti. Bir de memlekette ne boyle kadin, ne boyle erkek var demisti, ben de gulmustum.

Bence elalemi gecin dostum, siz ne sitiyorsaniz onu yapin.

Hayirlisi olsun.

Son düzenleme:
GENELDE bud urumda çocuğun ailesi değilde kızın ailesi sorun yapar hani kızımız avukat damat adayı markette çalışıyor gibi ama sizin tam tersi olmuş

İşte böyle olunca sorun olmuyor. Ben arkadaşa bunu demek istedim.
Yooo daha önce de benim işim daha iyiydi eşim daha düşük konumdaydı yine sorun olmadı. Ki o zaman yeni evliydik ve bir sürü borcumuz vardı. Dert edip etmemek sevmek ve değer vermekle alakalı ha bir de kişilikle.

Kızlar merhaba. Hatırlarsınız benim yakışıklı market şefiyle bir ilişkiye başlamıştık.. Şu an herşey yolunda.
Ailelerimiz tanıştı.. Bir sorun çıkmadı, onun ailesi benim avukat olmamı biraz sorun etmişti, gelirim ondan fazla olduğu için, ama son kararı oğullarına bıraktılar, sorun çözüldü, aramızda iyi ailesiyle, onunda benim ailemle..

Ben maddi durumun sorun olucagını dusunmuyorum, benim ondan fazla kazanıyor olmam aramızda ciddi bir sıkıntı yaratmaz diyorum ama çevremden ya da burdan okuduklarım biraz kafamı karıştırdı..

Sizce benim gelirimin ondan fazla olması problem olur mu ?
Kendisi lise mezunu, bildiginiz gibi market şefi.. Benim icin şu an problem degil amaaaa acaba ilerde sorunlar cıkar mı acaba ? Beni neler bekliyor olabilir ?
Market şefi değil. Yakışıklı market şefi :))))

yalnız maaş farkınız epey fazlaymış :(
yani onun maaşının 2 katından fazla kazanıyorsunuz.
terfi alsa bile aynı şekilde olacak.

bir arkadaş sormuş, "bir mesleği var mı" diye.
esas önemli olan bu aslında.
yani bu işten çıktığında sıfırdan mı başlayacak yoksa market olmaz ama marka mağazalar olur, orda iş bulma imkanı var mı, satış şefi/müdürü gibi?
demek istediğim tek "market" sektörüne mi bağlı?

yani evet çok göze batmayabilir ama içten içe sorun eder ve bastırırsa, en ufak tartışmanızda bastırılmış duyguları başka yerden ego tatminine dönüşmesin.

tabii adamı hiç tanımadan, karakterini bilmeden her yönüyle bakıyorum konuya ama.
:KK64:

Var, ama şu an şef, müdür olma imkanı var bir süre sonra tabi. Ama 500 tl kadar artıyor maaşı..
Belki daha iyi bir yere geçer, belki kendi yerini açar belli olmuyor ki bu işler. Maaş olayı sabit değil k ilerde o daha fazla kazanır belki de. Siz sorun etmiyorsanız bir şey olmaz.

Siz isi birakin sorun cözülür :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

Maas farkindan öte sorunlariniz olur bence ,
Sen yeni yasalar hakkinda konusursun,

o da markete yeni gelen mallari neyere koyacagini filan konusur

(tam olarak bilmiyorum ne yapiyo market sefi )

Bu gibi durumlarda bir şeylerin diğer şeyleri dengelemesi gerekiyor bence.

Mesela adam lise mezunu olur ama iyi bir işi kariyeri olur, kendini geliştirmiştir eğitim farkı önemsenmez.

Ya da eğitimi iyidir ama düzgün bir iş bulamamıştır, market şefi de olsa tezgahtar da olsa idare edilir.

Ama üniversite mezunudur ama kendini geliştirememiştir, kültürel açıdan zayıftır, işi de eh iştedir. O zaman o adamdan hayır gelmez.

Ya da örnekteki gibi hem lise mezunu hem de iyi bir işi yoktur, yine iyi düşğnmek lazım.

Aşk, sevgi karın doyurmuyor. Maddi değil manevi anlamda söylüyorum bunu. Sosyal açıdan sorun olur gibi geliyor bana. Bir iş arkadaşınla aynı ortama girdiğinde kendini kötü hissedeksin, o da kötü hissedecek. Hele konu iş güç davalarına gelince ezilip büzülecek.

Ben yapamam aynı statüde olmadığım bir insanla. Çevremde de hiç olumlu örneğini görmedim. Ama becerebileni, egolarından sıyrılmış olanı da ayakta alkışlarım.

Kendisinin evi var, ailesi askerden önce almış evlendiğinde oturması için. Kira sorunumuz olmayacak, arabasıda var, benimde arabam var.. Onunda geliri 1.250 şu an. Benim maaşımla topladığımız zaman çok çok rahat geçiniriz.. Bende toplam miktara bakıyorum, ama ilerde onun acısından sorun olabilir mi acaba kompleks yapar mı içten içe uzulur mu diye dusunup duruyorum..
maaşı çok azmış.

Bence ilerde sorun olur, en ufak bir tartışmanızda,sizi sevmediğini hissettiğinizde acaba maaşım için rahat yaşamak için mi benimle beraber diye düşünebilirsiniz.Çevrenizin yorumlarından etkilenebilirsiniz.Nedense en çok sizin açınızdan sorun olur diye düşünüyorum,eşiniz açısından değil. Şöyle bir durum da var,sevgilinizin kişiliğine de bağlı tabiki. Belki ilerde yükselecek,belki çok kültürlü, birçok konuda kendinizden daha da üstün görüyorsunuzdur, ozaman sorun etmezsiniz de.

Back
X