- 4 Aralık 2014
- 2.782
- 1.406
- 158
çok haklısın beni işim için sevecek insan hiç sevmesin.. inşallah doğru insan çıkar karşıma..Eskiden erkekler evde oturucak çocuğuna bakıcak eş isterlerdi, ben sana bakarım derlerdi.. Şimdikiler illede çalışsın istiyorlar, erkekler eskisi gibi fazla sorumluluğun altına girmiyorlar artık.. Boşverin, sizi işiniz paranız için sevicekse, hiç sevmeyiversin.. Benimde 2 kez şanssız ilişkilerim oldu, evlilikten döndüm, umarım bu seferkinin sonu güzel olur, hayırlıysa tabi..
Sizde mutlaka bulucaksınız dogru kisiyi, sabredin..
peki sevgilinizde kendi ailesine yardım etmek isterse evlendikten sonra sizin için sorun olur mu yada sevgilin konusu açıyor mu hiç sen annene yardım edersen ben de ederim gibi.Benimde aklımda bu var aslında, ben cunku evlendikten sonra annemede yardım etmeyi dusunuyorum bazen, anneminde kendi geliri yok mesela, babasından kalan yetim maaşı var o da bazen yetmiyor.. Faturaları odemek gibi vs.. bunlar icin annemede verecegim, sevgilimede soyledim tabiki vericeksin dedi.. karşıda çıkmadı şimdilik, belki bu şekilde durumu eşitleyebilirim. Eve aynı miktar para götürürüz..
Mutlaka kendini geliştirmiştir canım ben bir kişinin çıkıpta ben üniversite okumadım kendimi de geliştirmedim dediğini duymadım :) Ya sevdiklerimizi böyle kendini geliştirmiş diye kayırırız yada onlar kendini. Ama işin içine girince olaylar çok daha farklı malesef. Kendi kendini geliştirdiği kadarı senin iş çevrenin arasına girdiğinde ne kadar işe yarayacak ? Ne kadar canını sıkmasını engelleyecek bilmiyorum. Ve içine girebileceği en ufak bir aşağılık kompleksi seni iş kariyerinden koparmaya kadar ve özgüven eksikliğinden kaynaklanan aşırı kıskançlık sonucu şiddete kadar gidebilir. Olmaz kesinlikle yapmaz deme, bunlar gerek kulüpte okuduğumuz gerekse gerçek hayatta gördüğümüz gerçekler. Evlenince aşağılık kompleksinden canavarlaşan eşler... Genelde avukatların avukatla, doktorların doktorla evlenmeleri de başka mesleklerin onları pek anlayamamasından kaynaklanıyor. Eşin seni ne kadar anlayabilecek, saygı gösterebilecek. Elbet iyi insandır, elbet iyi bir sevgilidir. Ama evlenince emin ol işler çok ama çok değişiyor. Demişsin ya 10 senelik evlilier bile birbirini tanıyamıyorlar, boşanmaya kadar gidiyor diye. Doğru söylemişsin. Ama bazı ilişkilerde var ki en başında olmayacağını gösterir, 10 seneye gerek kalmaz. Nolur kızma bana, ben senin iyiliğin için olabilecek ve bana yakın gelen ihtimalleri konuşuyorum sadece. Tabiki laf düşmez kimseye senin ilişkin ama bunları da bir değerlendir. Muhakemesini iyi yap. Herzaman mantığa duygulardan daha önem vermişimdir. Çünkü beyin yanıltmaz ama kalp yanıltır. Hakkında hayırlısı olsun..Annem buraya yazsa, senin soylediklerinin aynısını yazardı. Bu tepkiyi verdi, ama tanıştıktan sonra tek kelimeyle bayyıldıı.. Kendini çok geliştirmiş, gerek bilim, gerek politika.. Çoğu alanda az çok bilgisi var.. Konuşabiliceğimiz kadar var en azından.. Şu an için boyle, ama dediginiz gibi ilerde evlendikten sonra degisir mi farklı dusunur mu komplekse girer mi ona %100 emin degilim, evet onu tanıyorum ama insanlar 10 yıllık kocalarını bile tanıyamıyorlar sonuçta..
Mutlaka kendini geliştirmiştir canım ben bir kişinin çıkıpta ben üniversite okumadım kendimi de geliştirmedim dediğini duymadım :) Ya sevdiklerimizi böyle kendini geliştirmiş diye kayırırız yada onlar kendini. Ama işin içine girince olaylar çok daha farklı malesef. Kendi kendini geliştirdiği kadarı senin iş çevrenin arasına girdiğinde ne kadar işe yarayacak ? Ne kadar canını sıkmasını engelleyecek bilmiyorum. Ve içine girebileceği en ufak bir aşağılık kompleksi seni iş kariyerinden koparmaya kadar ve özgüven eksikliğinden kaynaklanan aşırı kıskançlık sonucu şiddete kadar gidebilir. Olmaz kesinlikle yapmaz deme, bunlar gerek kulüpte okuduğumuz gerekse gerçek hayatta gördüğümüz gerçekler. Evlenince aşağılık kompleksinden canavarlaşan eşler... Genelde avukatların avukatla, doktorların doktorla evlenmeleri de başka mesleklerin onları pek anlayamamasından kaynaklanıyor. Eşin seni ne kadar anlayabilecek, saygı gösterebilecek. Elbet iyi insandır, elbet iyi bir sevgilidir. Ama evlenince emin ol işler çok ama çok değişiyor. Demişsin ya 10 senelik evlilier bile birbirini tanıyamıyorlar, boşanmaya kadar gidiyor diye. Doğru söylemişsin. Ama bazı ilişkilerde var ki en başında olmayacağını gösterir, 10 seneye gerek kalmaz. Nolur kızma bana, ben senin iyiliğin için olabilecek ve bana yakın gelen ihtimalleri konuşuyorum sadece. Tabiki laf düşmez kimseye senin ilişkin ama bunları da bir değerlendir. Muhakemesini iyi yap. Herzaman mantığa duygulardan daha önem vermişimdir. Çünkü beyin yanıltmaz ama kalp yanıltır. Hakkında hayırlısı olsun..
Bende hayatımda bir kez evlilikten döndüm. Nişan attım. Ve bu şahıs benim 1.5 yıl boyunca mükemmel gördüğüm bir şahıstı. Sonra gerçekten mükemmel mi diye dönüp baktım. Ne de olsa evleniyordum artık. Toz pembe gözlüklerimi çıkardığımda karşılaştığım görüntü şuydu; Ufak tefek de olsa arada bana şiddet gösteren, aşırı kıskanç, kibirli, benden 8 yaş büyük, belki de tek amacı yanında genç bir kadın dolaştırmak olan ve beni resmen parmağında oynatan, duygusal ve fiziksel olarak sömüren bir adamdı. İşte ben böyle bir adamı mükemmel görüyordum. Sebebi ne dersen, cahillik, tecrübesizlik ve aşk. Tüm bunları görmemi engellemişti. Yukarda saydığım özelliklerine ve şiddetlerine bile bakın beni ne kadar seviyor ve kıskanıyorda yapıyor diye mutlu olabilecek kadar abuk subuk bir haldeydim. İyi ki o gün dönüp evlenmeden önce bir kez dahi olsa nişanlımın karakterini sorgulamıştım. Ve o sorgulamadan önce, hergün bana onlarca kez büyük hatalarda bulunduğunu gördüm ve bitti. Çok şükrediyorum. Ama bu bana has birşey değil, bu sitede gördüğüm neredeyse her genç kız hayatı toz pembe gördüğünden sevgilisinin kabullenilmeyecek yönlerini göremiyor. Belki sende. Sana tavsiyem sende bir dakikalığına dahi olsa, senin sevgilin değilmiş de avukat bir arkadaşının evleneceği adammış gibi bak. Negatif yönlerini görmeye çalış. Arkadaşına vereceğin tavsiyeler ne olurdu, kaçırma bu adamı mı, yoksa bu evlilik yürümez mi, hangisi olurdu kafanda iyice bir tart. Anladığım kadarıyla sen çok akıllı bir kızsın ve duygularınla değil mantığınla hareket edebilecek kadar zekisin. Eminim vereceğin karar doğru karar olacaktır.Kızarmıyım hiç, kızıcak olsam size sorarmıyım.. Burda benden tecrubeli, yaşca kucuk veya buyuk bir suru insandan fikirler alıyorum.. Burda oldugum sure icindede cok cok faydanız dokundu her birinizin..
Benimde endişem bu, evet şu an herşey yolunda, herşey toz pembe.. Ama evlendikten sonra herşeyin değişebiliceğini artık herkes biliyor, duyuyoruz görüyoruz, endişeye kapılıyorum.. 2 kez evlilikten döndüm, 3.kez aynısı başıma gelsin istemiyorum.. O kadar yıprandım ki artık düşünmek bile beni yormaya başladı.. Ne olur ne biter nasıl olur nasıl yaparız.. Artık beynim allak bullak oldu.. Tam oldu işte bu dediğim anda herşey tersine döndü çünkü, daha önceki ilişkilerimde böyle muhteşem giderken 1 günde herşey mahvoldu.. Yani hala çok kararsızım, evet seviyorum şu an birbirimize uyumluyuz sorun yaşamıyoruz ama evlenmek çok çok başka birşey, boşanmak oyle kolayda degilki ha deyince evliliği bitiresin.. Evet kendini geliştirmiş, az çok bilgisi olan birisi.. Ama dediğiniz gibi belkide şu an ben böyle görmek istiyorum ve kendime bile itiraf etmek istemiyorum.. Bu ihtimaller banada çok yakın geliyor, örnekler heryerde.. 1 değil en az 1000lerce örnek var gerek burada gerek dışarıda.. Sonumuz ne olacak bakalım, hayırlı değilse elbet kopar bir noktada..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?